The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2020, 09:50. [XXXI kolejka] Raków Częstochowa - Wisła Kraków, 20-06-2020, 20:00
Arka gra w Płocku
Korona w Zabrzu
laptop w serwisie

9 Górnik 41pkt
10 Raków 41pkt
12 Płock 38pkt
13 MY 35pkt
14 Korona 30pkt
15 Arka 29pkt

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.06.2020, 11:53
korona gra w piątek, arka sobota 15, MY o 20:00
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2020, 12:20
Obstawiam że Korona i Arka zremisują podobnie my i status quo utrzymane.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2020, 13:29
Niby w Gdyni pokazaliśmy się z dobrej strony fizycznie, motorycznie, wydolnościowo i szybkościowe.
Znacznie lepiej niż w meczy z Rakowem u nas.
Ale to Raków będzie szukał zemsty.
Obstawiam nasze zwycięstwo po kontrach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.06.2020, 14:32
czy wiadomo kto wraca do gry? Mak Wojtkowski?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.06.2020, 14:41
Jak zobaczę w składzie Boguskiego i Tupte to zwątpie.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.06.2020, 16:35
Rakow przegral u nas po mega fuksie, po 2-1 tez odpuscili , to jest druzyna 3 x lepsza niz gdyndka swinia , niewiem skad u was tyle optymizmu
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2020, 16:43
Jeśli Raków się zepnie, a u nas w ciągu tygodnia nie nastąpi jakiś skok kondycyjno-jakościowy, to dostaniemy w czapkę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2020, 08:45
Tupta ma grać? Gość nie wnosi kompletnie nic do gry, czemu nie Turgeman? Czyżby Maciek Sadlok popadł w niełaskę trenera?

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.06.2020, 10:54
Mój skład na Raków:
Buchalik - Burliga, Klemenz, Hebert, Sadlok, Hołownia - Basha, Żukow, Vukan - Kuba, Turgeman

Jeśli mamy zagrać na trójkę stoperów i nominalnie 5 obrońców, to ja bym tak zestawił tę linie, z Sadlokiem jako lewy stoper. Obawiam się jednak, że pewnie będzie Janicki.
W takim ustawieniu, Kuba gra bliżej środka, a nawet tuż za napastnikiem, co w trakcie meczu i tak ma coraz częściej miejsce. Za nim jest Basha, Żukow, Vukan.
W takim składzie można płynnie z 5-3-2 przejść na 4-5-1, wtedy Hołownia na lewe skrzydło, Kuba na prawe.
Mam nadzieję, że Turgeman fizycznie jest gotowy i wyjdzie w pierwszym. Ewentualnie może znów zacząć Tupta, a Alon w 60. Jest jeszcze oczywiście Olek, choć nie zakładam, że wyjdzie w pierwszym
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2020, 11:06
[QUOTE=pawlozm;1552568]Mój skład na Raków:
Buchalik - Burliga, Klemenz, Hebert, Sadlok, Hołownia - Basha, Żukow, Vukan - Kuba, Turgeman

Burligi nie będzie kontuzja.

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.06.2020, 11:26
[QUOTE=Szneka;1552569]
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Mój skład na Raków:

Burligi nie będzie kontuzja.
To może Niepsuj jeśli jest gotowy grac od początku, jest jeszcze opcja z Klemenzem na prawej chociaz mnie to nie przekonuje.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.06.2020, 15:04
Prawdopodobnie jest to jeden z tych meczów gdzie przywieziemy 0 pkt. Trzeba liczyć na zwycięstwo górnika z koroną i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.06.2020, 17:15
Nie wiem jaki będzie wynik ale uważam że w tym meczu będziemy wyglądali lepiej niż w ostatnim meczu z Rakowem.

Trzeba się spiąć i zagrać o 3 punkty - bo nie sądzę żeby korona i arka odpuściły pościg za nami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 20.06.2020, 09:43
Względem meczu ze świnią wymieniłbym Klemenza na środek za Janickiego i na prawą stronę niech wejdzie Niepsuj i za tego Boguskiego niech zagra chociażby 15-sto letni junior bo zaangażowaniem wniesie więcej do gry niż ten błazen...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.06.2020, 10:20
Ciekawe czy zagramy choć jeden mecz po tej przerwie który będzie się dało oglądać na trzeźwo.Jak Skowronek wyjdzie tupta i boguskim to sabotażysta.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.06.2020, 11:19
Też tak myślę. Mógł wystawić Messiego, wolał Tuptę. Gamoń.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.06.2020, 12:08
czaro napisał(a):Wyświetl post
Też tak myślę. Mógł wystawić Messiego, wolał Tuptę. Gamoń.
No tak, jakby Skowronek miał nie wiadomo jakie pole manewru i nie wiadomo jakie gwiazdy siedziały na ławce
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.06.2020, 16:49
Ale tłumaczysz moją (słabą zresztą) ironię, nie zrozumiałeś jej czy co tu się zadziało?
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 20.06.2020, 19:49
Niech ktoś wytłumaczy Skowronkowi, że piłkarze mają swoje pozycje i predyspozycje. To nie jesteś fifa... Chociaż w nowej fifie takie numery już też nie przechodzą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2020, 20:51
Pierwsze co to trzeba w.ypierdlic tego bramkarza parodyste,pozoranta i dyletanta. Z kims na kogo liczyc nie mozna z tyłu ciezko sie gra.

moze Wisła mysli ze to jedyny bramkarz na swiecie,kto wie,bo wyglada na to ze on jest do Wisły przyspawany na amen.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 20.06.2020, 20:55
Kolejny mecz... Dno, kilo mułu, chujnia i wodorosty... Drużyna parodystów, ŻADEN, ale to żaden nie zasługuje na ubranie koszulki z Białą Gwiazdą. Dzisiaj Kuba jedynie pokazał zaangażowanie
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 20.06.2020, 20:55
Widzę, że nie tylko ja mam już dość tego ręcznika Buchalika. Komentować meczu mi się nie chcę, ale nie chcę widzieć już tego parodysty w bramce Wisły. Bronić strzały - umie tylko te, co lecą w niego, nic poza tym. Wyjścia do piłki - dramat, przyspawany do linii bramkowej całe życie, Wykopy - dramat, większość nawet do połowy nie dolatuje. Całkowite zero jeśli chodzi o umiejętności bramkarskie. Nie piszę o dzisiejszym meczu, ale o jego całokształt.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.06.2020, 21:01
Szkoda tego meczu, bo przy odrobinie szczęścia mógł potoczyć się inaczej. Cisnęliśmy ładnie w pierwszej połowie, niestety, błąd Hołowni przy rożnym + brak krycia i bramka w plecy. Druga kwestia - Kuveljić chyba dzisiaj zapomniał głowy na boisko. Z mojej perspektywy było go widać dokładnie wtedy, kiedy faulował. Czy drugi faul na kartkę? No nie do końca, ale widocznie sędzia go obserwował już wcześniej. Bramka Tijanicia - no miał chłop szczęście, bo kilka centymetrów w lewo i piła wyszłaby w pole. Ogromne dziury między formacjami, za głęboka defensywa i Buchal z kupą w majtach, która mu tak ciążyła, że przy strzale Sapały to się położył, zamiast się wybić do piłki. Albo się pośliznął, chociaż nie było widać. A co u nas? Basha dobrze, Kuba klasa sama dla siebie, Buksa - no ten to rozjebał system tym golem. Czapki z głów. Agresywnie Sadlok, Klemenz jak wóz z węglem na boku. Hołownia niestety rozmontowany przez Raków. Trener robił co mógł, dlatego nie rozumiem ludzi odsądzających go od czci i wiary. Koncepcja posypała się po zejściu Kuveljicia, a jednak można było zrobić zmianę, która przyniosła nam bramkę. Niestety, widać że forma chłopaków daleka od idealnej, pod koniec już sił nie było wcale. No nic, 5 pkt. nad strefą spadkową, trzeba wierzyć.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 20.06.2020, 21:06
Skowronek przesadził z pięcioma środkowymi pomocnikami. Vukan przy rozgrywającym Kubie traci wszystkie walory, Kuveljić z Baszą nie potrafią podzielić się obowiązkami.

Szkoda tego meczu, bo chciałoby się tym bęcwałom utrzeć nosa. Fizycznie powinniśmy wytrzymać do końca sezonu, przed nami super ważne mecze.

A, jeszcze zapomniałem. Oldboje Wisły mogą szybko mieć nowego lewego obrońcę - Macieja Sadloka. Niesamowity zjazd.
Ostatnio edytowane przez caucus : 20.06.2020 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 20.06.2020, 21:07
Dobra, mozna skonczyc pierdo*lenie o budowaniu formy, ktora ma przyjsc nie wiadomo w sumie kiedy. Podsumowanie 5 meczow po pandemii: nieistniejaca Wisla z Piastem, nieistniejaca Wisla z Legia, ktora wrzuca 3 bieg, dramatycznie wygladajaca Wisla z Rakowem, ktora ratuje najprawdziwszy boski cud w osobie Blaszczykowskiego, kompletnie beznadziejna Wisla w meczu z jeszcze bardziej beznadziejna Arka i to co widzielismy dzisiaj. Rakow o klase lepszy i minimum 2 klasy bardziej wybiegany i agresywny.

Nie wiem czy to brak sil, bo tak patrze na koncowke z Rakowem i w miare biegaja wiec sily chyba sa, ale to co doslownie odpier*dala Skoworonek, przechodzi ludzkie pojecie. Ja nie wiem dlaczego my nie mozemy trafic na kogos takiego jak Fornalik, ktory nie wymysla pilki noznej na nowo, nie szuka kwadratowych jaj tylko gra to co ma. Po jednym filozofie przyszedl drugi. Gral normalnie 4-4-2 czy 4-5-1 wygrywal wszystko jak leci, to juz mu sie zaswiecilo w glowce ze jest geniuszem trenerskim i bedzie tu swoje wizje uskutecznial i pod pretekstem “licza sie punkty” zaczyna przemycac wizje 3 srodkowych obroncow i wahadlowych. Malo tego, ku*wa, wahadlowym jest stoper o mobilnosci wozu z weglem, zerowa technika i kreatywnoscia, a na stoperze gra srodkowy pomocnik. Co dalej ku*wa? Wasilewski na szpicy? Co to ku*wa ma byc? 5 kolumne mamy w klubie ktora ma nas spuscic z ligi?

Co jest najgorsze: ta zjebana wizja “kontroli” meczu, i pseudozabezpieczenia tylow tak bardzo mu sie usrala w glowie, ze nawet jak zagralismy z najgorsza w danym dniu druzyna w tym sezonie czyli Arka, to kopalismy razem z nimi po czolach na srodku boiska. No ku*wa mac, na tak gowniana Arke wychodzimy bez napastnika, nawet nie probujemy atakowac. Mamy Stolarczyka 2.0, ktory zamiast grac to co ma, ba! to co mu sie sprawdzalo caly czas i wygrywal mecz za meczem, zaczyna nowa religie tworzyc w sytuacji gdzie wystarczy, ze Korona wygra jeden mecz i zaczniemy robic pod siebie. Jeszcze raz sie pytam co to ku*wa ma byc?!!!

Od tygodnia powtarzam do wszystkich spuszczajacych sie nad remisem z gowno Arka, ze zrozumiecie co odjebalismy w Gdyni jak Korona wygra pierwszy mecz. W ten weekend nam sie znowu po cudzie z Rakowem 10 dni temu, cudzie, ze Korona nie wygrala z Piastem, Zaglebiem i teraz Gornikiem usralo. Ile tych cudow mamy jeszcze w rekawie? Zaraz sie odwroci i Korona wygra mecz w 9, zeby szczescie wyszlo na zero, Arka gra z utrzymanym juz Zaglebiem teraz, a my co? Na Plock wyjdziemy z Janickim na 10? Kolejny mecz gdzie mozna bylo zamknac sezon to my jak nie Boguskim w ataku, to ku*wa Klemenzem na skrzydle probujemy cos zrobic. Skwornka trzeba za fraki i wstrzasnac raz drugi, bo ku*wa zarty sie skonczyly. Koniec ku*wa z fizolofowaniem.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.06.2020, 21:07
Skowronek wystawił magiczne 352, Papuszkin czy jak mu tam też zmienił styl gry w porównaniu do tego z Krakowa i widać kto jest lepszym trenerem.

Co do Korony to oglądałem ich mecze z Zagłębiem i Górnikiem. Moim zdaniem ich porażka powinna być dużo wyższa a z Zagłębiem też powinnni przegrać. Mają szczęście natomiast umią stwarzać sytuacje w przeciwieństwie do nas i jak trafią na nas to my będziemy potrzebowali tyle szczęścia.

Skowronkowi niech włodarze przemówią, żeby nie kombinował a wrócił do 451 i grał co to dawniej. Bo nie ma czasu na eksperymenty
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 20.06.2020 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2020, 21:08
wqrwia mnie kiedy takie ogórki jak Raków robią z nami co chcą i walą nam 3 gole.po dzisiejszym meczu koncepcja gry z wahadłowymi powinna mieć koniec. Klemenz nie był i nigdy nie będzie skrajnym obrońcą.dziś pokazał że grając na wahadle nie ma go na boisku.Hołownia z nim do spółki zawalił pierwszą bramkę. Żukow i Savicević przeszli obok meczu, kompletnie niewidoczni. Turgeman dostał aż jedną piłkę. Basha Kuba starali się ale we dwóch meczu nie wygrają.drużyna bez gwiazd pokazała nam dziś co znaczy grać w piłkę.Szkoda, że te Tijanić ie trafił do nas.
Potrzebne są zmiany na wtorek i to takie naprawdę duże.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2020, 21:20
Mecz przegrany przez Skowronka.
Gra trójką stoperów to prosta autostradowa droga do I ligi.
Wystawienie Klemenza na wahadle z pewnością przejdzie do dziesiątki najbardziej kabaretowych pomysłów w historii PMS.
Czy jak zawodnik zagrał dobry mecz na swojej nominalnej pozycji to nie może zagrać w następnym meczu na tej samej ? Tylko rzuca się go po boisku, w efekcie łapie czerwo.
Stolarczyk nie zmieniał nic w grze, Skowronek co mecz co innego. Efekt zbliżony.

Czy tylko ja miałem takie wrażenie, że większość zawodników ma wszystko w d...
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 20.06.2020, 22:31
Po co te eksperymenty? To był mecz o życie, a nie sparing. Trener kombinuje, ale to nie moment i czas żeby testować jakieś nowe ustawienia. Gdyby nie przegrana Korony i remis Arki to już byłoby cieplutko...
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów