|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dokładnie to jest jak rak, szybko wykryty zostaje usunięty i po krzyku. Niestety u nas był/jest rak dobrze rozwinięty z przerzutami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Tak tylko ta dawniej wojna była razem z kibicami przeciwko Władzom. Teraz co? Ilu jest sharkow którym zależy na tej fladze? 50? 100?serio to nie jest wielka organizacja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Zmieniając temat na koronowirusa dzisiaj wojewoda małopolski postraszył, żeby mecze prewencyjnie grać bez udziału publiczności, tylko mam kilka pytań z tym związanych:
Kto nam zwróci przychód z dnia meczowego z Legią Warszawa, który wyniesie więcej niż milion złotych? Można wszystko zamknąć, ale my nie jesteśmy Raków Częstochowa czy Zagłębie Lubin, gdzie na mecze przychodzi garstka widzów tylko komplet byłby pewny. Co z wynajmem stadionu, gdzie musimy miastu z góry za jeden mecz płacić 123 tys. zł? Musimy jeszcze spłacać stare długi, płacić na bieżąco zawodnikom pensje tylko z czego? Jedna głupia decyzja mocno utrudni finansowanie klubu i zachwieje budżetem w którym klub uwzględnił wpływy z tego meczu i następnych.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 09.03.2020 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To może przyśpiewka zainicjowana z D:
"Zdejmij tą szmatę hej C3 zdejmij tą szmatę. Zdejmij tą szmatę, hej C3 zdejmij tą szmatę..." ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No i na tyle stac D czy inne sektory.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
@ciacho - i co? Zdjęli? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ja nic nie sugeruje. Pisze tylko, ze inne sektory maja gowno do gadania czy to sie komus podoba czy nie. W ogole czy kiedykolwiek, gdziekolwiek, w jakimkolwiek polskim klubie poradzono sobie z takim "problemem"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie mówię że to źle, to super że nie mają oparcia w innych sektorach, ale to niczego nie zmienia. @wieśniak - czasy się zmieniają. Legia teraz i 20 lat temu to dwa inne światy. Już teraz patole są dls wielu klubów nie najwierniejszymi kibicami a wrzodem na dupie i źródłem nieustannych strat, podobnie wyjazdy najchętniej by zlikwidowano. W Wiśle sytuacja jest o wiele bardziej nabrzmiała, bo nasza patola zniszczyła klub, więc nie mogą się nawet tytułować najwierniejszymi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2020 o godz. 18:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ja twierdzę inaczej? Rzuciłem żartobliwy pomysł, a wy próbujecie na poważnie z nim polemizować, co najmniej jakbym podał przepis na wyrzucenie WSH z trybun.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Przecież nie tak dawno był u Nas pomysł weryfikacji fan. Pamiętacie? Jaki był kwik na forum i tt że cenzura itp? Pojazd po Królewskim, że sam fany uszyje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Obidziński dzisiaj w weszlo fm powiedział, że straty Wisły będą liczone w milionach złotych jeżeli mecze odbędą się bez udziału publiczności.
"Straty są wymierne i policzalne, liczone w milionach złotych".
Ostatnio edytowane przez Cycu : 09.03.2020 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wolfy Tobie by nagranie pokazano z pewnego spotkania, to i tak byś nie uwierzył, ale to Twoja sprawa.
Przeprosiłeś już ludzi ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To że sobie usrałeś że mam jeszcze kogoś przepraszać nie znaczy że tak będzie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Myślę że jakby ta flaga tak strasznie przeszkadzała Królewskiemu czy prezesowi to by nie wisiała . Skoro Mosty Nowak ( sponsor) daje kasę UW to widać ta flaga też im jakos bardzo nie przeszkadza. Zatem dywagowanie na forum o wieszaniu bądź zrywaniu flagi jest bez sensu.
Prawdziwy problem to rozgrywanie meczów bez kibiców ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kurna, jak nie idzie to nie idzie. Mysle ze trzeba bedzie pomyslec o jakiejs zrzutce na internecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Efekt jest taki, że młyn musi siedziec cicho bo jak coś burknie to reszta stadionu i władze klubu go oleją i tyle będzie z kolejnej próby 'Wisła to my" itd To jebanie ludzi na kasę, ta szybka zmiana zgód w 2016 roku, rozwalenie klubu WSH z Sarapata i Dukatem. Tego się tyle zebrało, że tylko tępe glowy tam zostały i nadal stoją pod flagą WSH. Tylko problem jest taki, że z tych 2-4 tys malolatów kasy wiele nie będzie więc tam się sielanka już skończyła. Nie widzę szans w najbliższej dekadzie aby WSH czy inna bojówka (w razie przekształcenia) choćby pierdła na Wiśle. Może jak pewne pokolenie pójdzie w cień i na trybuny wejdą kolejne rzesze małolatów to dadzą się oni kiedyś zrobić w chuja jak nasze pokolenie. Póki co to WSH nie ma prawa glosu, może sobie istnieć i tam siać swoją propagande na C, ale nie dalej, kase dostaje Socios i SA, ale już jakies większe zbiórki dla UW, o kolejnym zbieraniu "na murale, pomniki, muzeum i mega oprawę" to panowie od narkobiznesu mogą zapomnieć. Generalnie wszystko było fajnie i jakaś tam korelacja klubu nawet z bandytami nie byłaby zła, takie życie po prostu, takie czasy, ale jak się dostało palec a chciało rekę, no to jednak nie wypalilo takie coś. Przesadzili panowie i szybko zebrali żniwo, tracąc wpływy, honor, rozjebując się na siebie i wolność, idąc za kraty. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
||
|
Myślę, że ze znakiem słownym można powalczyć przed UP. Ze znakiem graficznym może być problem.
Zaraz się pewnie na mnie rzuci stado prawilniaków, ale jeśli los klubu ma zależeć od praw do herbu, to może warto nieco odpuścić, może za x lat uda się wrócić do najprostszej białej gwiazdy. W okresie przejściowym można używać herbu z 97, można też opracować coś innego, co w jeszcze większym stopniu będzie przypominać oryginalny herb. Ja to bym wolał w ogóle nie mieć w kraju przestępców i mentalnej patologii. Możliwie na świecie. Ale ok, zacznijmy od Wisły.
Pomyśl, jakie są straty w branży hotelarskiej we Włoszech czy Hiszpanii albo linii lotniczych. I (chyba? poprawcie mnie, jeśli ktoś coś słyszał) nikt im nic nie zwraca, raczej się mówi o państwowych, nisko oprocentowanych kredytach. Na pewno zdrowie i bezpieczeństwo jest najważniejsze. Walka z tym wirusem została na świecie zlekceważona i źle poprowadzona, jesteśmy spóźnieni. Oczywiście nie chodzi tylko o imprezy masowe, ale nawet i małe spotkania, gdzie ludzie bezmyślnie wychodzą z domu, źle się czując i wiedząc, że mogą zarażać. Przecież kaszlących idiotów można spotkać nawet na siłowni. Jeszcze rozumiem, że do pracy musi iść, więc idzie. Ale na siłownię? Nie jesteśmy na tego wirusa gotowi jako państwo i jako społeczeństwo. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
true123456
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Biednemu to zawsze wiatr w oczy i coś jeszcze. Serio, ja już nie wiem czy ktoś nas zaczarował? Rzucił urok? Non stop pod górkę. Kiedy już powoli widać światło w tunelu to jakieś s....ysyństwo z Chin się przypałętało.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła nadal powinna sprzedawać swoje bilety na mecze domowe, ale w formacie "kolekcjonerskie" (bez uprawnienia wejścia na mecz). Zmniejszyłoby to straty, a myślę że wiele osób skusiłoby się na taką pomoc dla klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
to samo pomyślałem już pare tyg temu. Jarek dajesz!
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę, że odpowiednio nagłośniona akcja mogłaby się sprawdzić
Pierwszy pełny stadion "wirtualnie" ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
no można by to było zrobić coś takiego jak kiedyś https://ai360.pl/projekty/wisla/ wtedy chyba nawet można było wkleić nawet zdjęcie na wykupionym miejscu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ile płaciła Garbarnia za wynajem jednej trybuny? 16k ? My nie wynajmiemy żadnej, tylko płytę boiska. Miasto powinno nam obniżyć kwotę najmu, jeśli tego nie zrobi, mamy ogromny problem :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do odwołania bez publiczności: https://www.facebook.com/15284903173...9562281594885/
Trzeba dogadać się z miastem odnośnie ceny wynajmu i uruchomić akcję biletów kolekcjonerskich, jak ktoś powyżej sugerował. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli nawet o żądaniu zwrotu pieniędzy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2019
Offline |
|
|
I co 33 tysiące ludzi wykupi cegiełki? Stracimy na tym grube miliony. Zamiast spłacać dług to się jeszcze powiększy. K*rwa wierzyć się nie chce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
|

|