The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2020, 20:32
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Sociosy same zdecyduja co dalej i z kim.
O ile to będzie głosowane
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.02.2020, 20:49
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
To było jasne już jak się Socios formowało, że się tam zadekują spady z SKWK.
Blaszczykowski tez byl w SKWK. Won z Wisly!!!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.02.2020, 21:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Blaszczykowski tez byl w SKWK. Won z Wisly!!!
SKWK zaczynało jako świetny projekt nikt nawet nie przypuszczał co z niego zrobią kumaci. Pasożyty wybierają zdrowy organizm. Tekst z Błaszczykowskim słyszę od czasu Bednarza i jeszcze przyjdź na spotkanie i wyraź swoje zdanie. Zgrana płyta
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 29.02.2020, 21:12
Super. Ciesze sie razem z Toba, a jeszcze bardziej ciesze sie z tego, ze i Obidziniski i Blaszczykowski i Jazdzynski i Krolewski maja odmienne zdanie na temat Socios.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.02.2020, 21:21
pewnie sociosy będą współpracować z TS, ale chyba nie wszystkie.
Obserwując nastroje wydaje się, że większość rzuci to z bólem serca w diabły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.02.2020, 22:50
Najlepsze jest to, że najwięcej na temat Socios co powinni, a czego nie itp mają osoby, które nawet nie należą do tego grona. Zacznijcie regularnie wpłacać tam pieniądze, a później wymagajcie co powinni.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.02.2020, 23:00
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
To było jasne już jak się Socios formowało, że się tam zadekują spady z SKWK.
Weź już sobie na wstrzymanie, bo obrażasz ludzi. Pojęcia nie masz co robimy, a mam nadzieję, że już niedługo będzie Ci zwyczajnie głupio za taki wpis.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2020, 11:52
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Weź już sobie na wstrzymanie, bo obrażasz ludzi. Pojęcia nie masz co robimy, a mam nadzieję, że już niedługo będzie Ci zwyczajnie głupio za taki wpis.
Pożyjemy.., zobaczymy.., oby.., na razie nic nie wskazuje, żeby to się dobrze skończyło. Socios robi prawdopodobnie to co ma robić, czyli wspierać finansowo, przecież nie zarzucam tutaj jakiś przekrętów, zwyczajnie Socios nie ma moim zdaniem narzędzi, żeby presję wywierać na TS, wola to odrębny temat. I nikogo nie obraziłem ale jak uderzysz w stół, to się nożyce odzywają.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 11:59
Jeśli Ciebie ktoś nazwałby spadem z SKWK również byś się odezwał (tak tylko wspomnę, że przykładowo ja nigdy do SKWK nie należałem). Czy mamy narzędzia - zobaczymy. A wola jest, o to się nie musisz martwić.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.03.2020, 12:39
Socios ma prawo mieć decydujący głos i zrobi to co uzna za stosowne jako grupa kibiców, którym najbardziej zależy na piłkarskiej Wiśle.

Nie jesteś w Socios, nie zależy Ci na tyle, żeby łożyć z prywatnych funduszy na klub - Twoja sprawa, ale jeśli dodatkowo oczerniasz ludzi, którzy oddają swoje ciężko zarobione pieniądze Wiśle nie dostając w zamian nic konkretnego to jesteś je**nym kretynem i durnym szczekaczem.

W ogóle przeświadczenie, że ludzie, którzy przepisali się z SKWK do Socios mają jakiekolwiek złe intencje jest idiotyczne.
Założeniem głównym Socios jest wydawanie pieniędzy na piłkarską Wisłę (a nie ograbianie jej z pieniędzy) i sam ten fakt broni każdego członka Socios jako wolontariusza dla klubu. Niezależnie czy był wcześniej w SKWK, UW czy innym stowarzyszeniu kibicowskim.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.03.2020, 13:08
wydaje mi się ze kolegom wyżej chodziło o promowanie przez social media Socios konkurencyjnych biznesowo podmiotow dla pilkarskiej wisly ergo odbieranie jej zarobku ergo "ograbianie jej z pieniedzy"

oczywiscie te zarzuty nie powinny byc stosowane en bloc dla wszystkich sociosów , a wyłącznie tych którzy za wrzucenie tych postów odpowiadali , choc praktyka pokazuje ze takie rzeczy nie dzieja sie bez przyzwolenia tzw decyzyjnych

ale ja nie o tym , mam propozycje dla Socios na akcje politycznie bezpieczna , bo nie zwiazana z tymi przepychankami

otóż chodzi mi o wystosowanie jakiejś petycji do C+ aby mecze Wisły przestał komentować anty-wiślak Wegrzyn

mysle ze glos zorganizowanej grupy moze by wzieli pod uwage , tak sobie wyobrazam (a moze sie myle) , ze to jednak kibice Wisly sa lwia czescia widowni meczow Wisly (i oczywiscie kibice druzyny przeciwnej) , ciezko mi sobie wyobrazi aby ktos hobbystycznie ogladal mecz polskiej ligi pomiedzy dwoma obcymi mu druzynami , a przynajmniej nie ma ich za wiele

a nie ukrywajmy żygac sie chce sluchajac Kazka , i tego jego stronniczego komentowania kazdej decyzji sedziego , np a propos wczorajszego karnego , poza tym chwalenie i cieszenie sie ze skladnych akcji druzyny przeciwnej itp
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.03.2020, 17:59
Ja tylko chciałbym napisać tutaj ,że w kwestii organizacji wyjazdu,a raczej zakupu biletów, jestesmy w czarnej dupie.Dumne plakaty "Inwazja na Gliwice",a zapsy 12:30-14:30.Będąc po 13 kolejka kilkaset osób,która postepuje w slimaczym tempie,bo....non stop sto ktos dochodzi z boku,a zapisy prowadzi JEDNA dziewczyna,która co jakis czas rozmawia prze telefon(i tu nie mam do Niej pretensji) lub w jest zajmownana co jakiś czas rozmową przez "bajerantów". O 14:30 "close" ,a ja przeszedłem ok. 60-70% tej kolejki ,ale te ostanie 30% zajełoby z 1h.Przy takiej "inwazji" powinno przyjmowąc przynajmniej 3 osoby,byc moze nie byłoby konieczności robienia tego po meczu.....Wszyscy chcą kasę,ale pracowac nie ma komu.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 01.03.2020 o godz. 18:01.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.03.2020, 20:08
Z tym Węgrzynem, to jednak gruba przesada, ja sobie nie wyobrażam zajmowania się takimi głupotami. Co prawda sam kiedyś myślałem w podobny sposób, że Węgrzyn to kibic sąsiadki i jest nieobiektywny itd. ale zdałem sobie sprawę, że to samo o nim myślą kibice sąsiadki czy legii, wiec ja bym tak ostro nie jechał. On po prostu sobie komentuje po swojemu, jednych wkurza innym się podoba tak to bywa. Według mnie w jego komentarzu nie chodzi o obiektywizm, tylko on jak komentuję, to z jakimiś konkretnymi wymaganiami wobec danych drużyn. I tak np jak widzi Wisłę co robi obronę Częstochowy przez ostatnie 15 minut i wybija piłkę po autach to ciśnie po niej bo jest przyzwyczajony, że Wisła ma dominować itd.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2020, 20:30
Niektorzy mysla, e Wegrzyn nie lubi Wisly bo ogladaja tylko jego komentarze jak gra Wisla. Niech ktos ogladnie inne mecze i tez tak mowi. Jednek bym przyjal, ze sie zna bardziej na pilce niz ludzie z tego forum.
A, ze Wisla sie rozpaczliwie bronial wczoraj? No tak sie wlasnie bronila
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.03.2020, 20:43
Tu nie chodzi o to, że w Socios są ludzie z SKWK bo na pewno są. Tak samo jak wyznawcy Biedronia, Tuska czy Jarka. Są też parchy zza miedzy itp. Argument,że Kuba był w SKWK? Kpina, płacił składki i tyle znaczył - jak teraz 99% członków Socios. Trio wspiera Socios? Jasne że wspiera bo na razie dostaje wsparcie $$ i dobry kibicowski PR.
Dla mnie ważne jest jakie osoby kręcą się wokół osób decyzyjnych w Socios. Czy one były i znaczyły coś w SKWK i miały możliwość orientowania się w byłej sytuacji wokół klubu. Ja osobiście po zmianie prezesa przestałem płacić składki i odłączyłem się od Socios. Teraz kiedy słyszę, że Socios powinno mieć wpływ na sprawy w klubie - mniejsze czy większe, wiem, że była to dobra decyzja.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:02

Sam piszesz, ze skladki placi 99 procent socios i tyle. W takim razie podpowiem Ci jeszcze, ze o jakichkolwiek decyzjach socios nt przekazywania pieniedzy, ewentualnego wplywu na sprawy w klubie - wiekszego czy mniejszego, zadecyduje te 99 procent socios + pozostale 1 we wspolnym glosowaniu.
Aha, jak juz jestes to wezze napisz jakie to osoby kreca sie wokol osob decyzyjnych w socios. Bo tak .......isz, .......isz od dluzszego czasu, a konkretow wciaz brak. Jesli wiesz cos o czym my nie wiemy, podziel sie ta wiedza z nami, prosze.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 01.03.2020, 21:05
Byłem przekonany, że szybko się zjawisz
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:09
No, siedze akurat w robocie to jestem. Na powyzsze pytanie na temat tych krecacych sie osob odpowiesz czy nie?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:10
Ty już widzę straciłeś całkiem kontakt z rzeczywistością - Socios nigdy nie chciało mieć i nie będzie chciało mieć wpływu na "sprawy w klubie". Od tego jest zarząd/właściciel spółki.

Ps. temat prezesa Socios sobie daruj - nie znasz go. Mogłeś z nim pogadać choćby na Walnym w zeszłym roku i samodzielnie wyrobić sobie opinię.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 01.03.2020, 21:10
Wszystko w moim poście masz wyjaśnione.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:12
Ok, czyli wyjasnione, ale dalej nie wiadomo o co chodzi.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 01.03.2020, 21:14
@serek
Nie chciałeś uczestniczyć w rozmowach pomiędzy TS a Trio?
Prezesa sobie darowałem i odpuściłem Socios.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:16
I w jakim celu myślisz chcieliśmy być na takich rozmowach? Chyba nie sądzisz, że jako strona decydująca o czymkolwiek. Serio, zejdź na ziemię.

Jak sobie odpuściłeś Socios, to odpuść sobie też wypisywanie głupot na temat stowarzyszenia i jego prezesa.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Stary 01.03.2020, 21:18
Żałuję, że kolejny raz się wypowiedziałem nt. Socios.
Szanujemy wszystkich!
CENZURA
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 21:20
Nikt Ci nie broni sie wypowiadac nt Socios, ale jak wypisujesz jakies dyrdymaly to za kazdym razem trzeba je prostowac. Jesli bedzie za co Socios krytykowac czy "osoby decyzyjne" w zwiazku z dzialalnoscia stowarzyszenia, sam pierwszy bede tutaj napierdalal z piana na pysku.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.03.2020, 22:03
Czasem to naprawdę można mieć wątpliwości, czy to co się tu czyta, to na pewno forum kibiców Wisły, skoro co chwilę się tu pojawia wątek pocisków po jednym z głównych sponsorów klubu i to z byle powodu. Ja tu nie chce antagonizować, że "kto nie w Socios ten faja" (aczkolwiek fajnie jest uczestniczyć bezpośrednio w odbudowie klubu, polecam!) ale naprawdę jak kogoś taka forma pomocy klubowi nie odpowiada, to niech przynajmniej sobie daruje te insynuacje, teorie spiskowe i porównania do SKWK, bo to naprawdę trzeba mieć dużo złej woli, żeby takie rzeczy pisać tylko na bazie własnego "widzi mi się". Mam nadzieje, że to tylko efekt paranoi po okresie rządów Sarapaty i spółki i poniekąd rozumiem, bo był to traumatyczny okres (zwłaszcza jego finał w styczniu rok temu) ale życie toczy się dalej i trzeba raczej wspierać taką inicjatywę jak Socios , a przynajmniej jej nie gnoić, bo w obecnej sytuacji Socios to obok BJK najlepsza rzecz jaka mogła się Wiśle przytrafić.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.03.2020, 22:04
Przez lata na tym forum nie było można powiedzieć niczego złego na temat TS-u i sprzymierzonych z nim organizacji kibicowskich - banowano, obrażano, itp., itd. Mimo iż już w latach 2013-2015 były niepokojące sygnały (rosnące wpływy wiadomych ludzi), a więc na kilka lat przed zimowymi wydarzeniami z przełomu 2018 i 2019 r.

Ale "elity tego forum" wmawiały, że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej - zrobili wroga z Bednarza, potem z Cupiała, itp.

Wiadomo, czym się to skończyło, mimo iż jeszcze na samym początku 2019 r. wmawiano, że TS i reszta jest super.

Ówczesny wiceprezes - prawa ręka byłej prezes był traktowany jako idol, a były wiceprezes TS-u jako wódz, naczelnik - powstał nawet taki pamiętny artykuł wychwalający na wiadomej stronie.

Oby historia się nie powtórzyła, mimo iż są kontrowersje i to lekko pisząc.

Wydawało się, że po pamiętnym ratowaniu, Wisła w lutym 2020 r. będzie w innym miejscu. Niestety tak się nie stało i niepokoją rosnące wpływy tych, którzy przyczynili się prawie do upadku, a poprzez swoich kolegów, śmiesznych odnowicieli dalej trzymają klub w garści.

Jak prezesem może być były aktywny działacz organizacji, która przyczyniła się do wszelkiego zła (nieznaczne różnice w nazewnictwie nie mają znaczenia)? Bądźmy poważni. To zwykła kpina.

Widać wyraźnie, że przeszkadza się Królewskiemu i reszcie ratowników, a celem jest niedopuszczenie klubu na powrót na właściwe tory.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.03.2020 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2020, 22:31
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Przez lata na tym forum nie było można powiedzieć niczego złego na temat TS-u i sprzymierzonych z nim organizacji kibicowskich - banowano, obrażano, itp., itd. Mimo iż już w latach 2013-2015 były niepokojące sygnały (rosnące wpływy wiadomych ludzi), a więc na kilka lat przed zimowymi wydarzeniami z przełomu 2018 i 2019 r.

Ale "elity tego forum" wmawiały, że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej - zrobili wroga z Bednarza, potem z Cupiała, itp.

Wiadomo, czym się to skończyło, mimo iż jeszcze na samym początku 2019 r. wmawiano, że TS i reszta jest super.

Ówczesny wiceprezes - prawa ręka byłej prezes był traktowany jako idol, a były wiceprezes TS-u jako wódz, naczelnik - powstał nawet taki pamiętny artykuł wychwalający na wiadomej stronie.

Oby historia się nie powtórzyła, mimo iż są kontrowersje i to lekko pisząc.

Wydawało się, że po pamiętnym ratowaniu, Wisła w lutym 2020 r. będzie w innym miejscu. Niestety tak się nie stało i niepokoją rosnące wpływy tych, którzy przyczynili się prawie do upadku, a poprzez swoich kolegów, śmiesznych odnowicieli dalej trzymają klub w garści.

Jak prezesem może być były aktywny działacz organizacji, która przyczyniła się do wszelkiego zła (nieznaczne różnice w nazewnictwie nie mają znaczenia)? Bądźmy poważni. To zwykła kpina.

Widać wyraźnie, że przeszkadza się Królewskiemu i reszcie ratowników, a celem jest niedopuszczenie klubu na powrót na właściwe tory.
I to jest rowniez moje zdanie.

Cala nadzieja w Blaszczykowskim (ze wytrzyma) bez niego juz dawno pozostalych ratownikow obdarto by ze zludzen ze maja jakiekolwiek szanse na zrobienie profesjonalnej Wisly.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2020, 22:33
Dobrze wiedzieć, że Socios przeszkadza Królewskiemu i reszcie ratowników
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2020, 22:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedzieć, że Socios przeszkadza Królewskiemu i reszcie ratowników
Chyba jestes przeczulony na swoim punkcie.
Pozdrawiam.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów