|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
SKWK
10 znaków |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Okaże się w czerwcu. Wyobrażam sobie komunikat że Kuba nie przedłuża kontraktu bez porozumienia z TSem i ogłasza to przez media. Jaka wtedy powinna być reakcja socios i reszty kibiców?
Jak 1.5 roku temu powstało.widmo wyprowadzki z Reymonta to powstały dwie organizacje. To dlaczego teraz przy widmie odejścia z klubu tria a być mniejsze zaangażowanie kibiców?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.02.2020 o godz. 08:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ofensywa gadzetowa TSu trwa. Przyszla kolej na kubez z Sobolewskim(czy zgodzil się na uzycie wizerunku?).
Wile produktów, oczywiście z logo TS ale sprzedaż napedza oczywiści pilka nozna. Ciekawe w kontekście sporo w kwestii nazwy/herbu. Przypadek? cos mi się nie wydaje. Ciekawe tez czy pokaza się produkty z Kuba ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Żartobliwy ton wypowiedzi przeraża niesamowicie...
O jakiej pikiecie wy tutaj mówicie? Przecież prezes Socios jasno wyraził swoje zdanie - Socios są po stronie trio. Ale? Ale - niezależnie kto będzie właścicielem Wisły, Socios dalej będzie finansowało spółkę... Innymi słowy: defacto nie są po żadnej stronie. Stanowisko nie ulegnie zmianie, gdyż nikt w idiotyczne ankiety (jakie sugerowałem dwa miesiące temu), nie będzie się bawił. Wszak wszyscy są za "oczywistą oczywistością", a oszołomów o odmiennym zdaniu nie ma co słuchać... Co ciekawe w sporze TS-Trio pada argument o sklepiku... Co się dzieje w między czasie? TS - rozpoczyna ofensywę gadżetową Ultrasi (popieram, żeby nie było) - rozpoczynaja ofensywę gadżetową. Topowy Styl Wiślacki (nie mający niiiiiic wspólnego z poprzednim układem) - rozpoczyna ofensywę gadżetową. Co jest ciekawe TS - uważa, że piłkarska Wisła, prezentowana przez Kubę Błaszczykowskiego nie może dostać praw do herbu - tak za free. Przecież oni tylko ogarniają Wisłę w Ekstraklasie - ot, wielkie mi rzeczy. Skomplikowana sprawa do zbadania dla prawników... Ale, nie mają nic do bezprawnego używania naszego herbu przez grupę "Topowy Styl Wiślacki", oraz użyczania im za free hali do dystrybucji. Oj, nie mają czasu do zgłoszenia ewidentnego wałka do facebooka... Socios Wisła zaś przeszło samych siebie, promując gadżet TS: Co jest tak naprawdę złamaniem (bądź nadużyciem, zależnie od interpretacji) statusu stowarzyszenia, które jasno mówi o promocji Wisły SSA, Akademii Wisły, bądź wolontariatu. Tyle. Nie ma nic o innych sekcjach... Zresztą do łamania/nadużywania statusu już dochodziło na FB - promocja koszykarek, ultrasów itp. Zanim, ktoś mi zarzuci to oświadczę- w większości wypadków, nie mam nic do tych nadużyć. Zawsze uważałem, że kibice powinni wypuszczać swoje gadżety (nie poprawne politycznie), pod delikatnym płaszczykiem klubu, który niby-nie widzi co się dzieje pod wejściem do hali... Ale bez jaj. Gadżety kibicowskie, to koszulka raz na miesiąc czy dwa, nie cały asortyment.... Nie w obecnej sytuacji.... To po prostu plucie na twarz obecnym włodarzom Wisły - Jażdżyńskiemu, Królewskiemu i Błaszczykowskiemu. Tylko dzięki temu ostatniemu nazwisku nie mamy dużo bardziej agresywnej retoryki pod tytułem "złe nie kumate informatyki chcą nam ukraść herb". Dlatego trzeba ich zmusić, aby sami się wycofali i za pół roku oświadczyć: "niestety Kuba i spółka się wycofali, ale my damy radę, trzeba nas jeszcze więcej w socios! Ku chwale TS!" ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dali sobie radę z Cupiałem, to dadzą radę i Trio, ktoś ma wątpliwości? Cyniczni grabarze Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może nieco bym zniuansował, np. trudno oczekiwać od Socios, aby obraziło się na klub, jeśli ten wróci w ręce TS. W końcu to stowarzyszenie kibiców Wisły, a nie BJK.
Natomiast co do ogólnej wymowy, zgadzam się. Nie ma warunków do porozumienia, a kibice pogodzili się z tym status-quo, niezależnie od tego czy są zadowoleni czy nie. Co jest przykre, bo to BJK jako właściciele piłkarskiej Wisły, a nie TS jest gwarantem jej lepszej przyszłości. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jaka jest rola Socios to zobaczymy po sezonie, jak już Wisła się utrzyma i nie będzie żadnych przeszkód, żeby TS bezpiecznie przekazał Wiśle udział w prawie do znaku towarowego.
Jeśli TS będzie się migał, a Socios nie będzie chciało wywrzeć konkretnej presji na nich, to wieszczę radykalny spadek liczby członków Socios. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ściema z "walką o utrzymanie" jest oczywista - nasi potencjalni właściciele to nie miliarderzy, obiecujący złote góry - taki sezon może się kiedyś trafić. To była typowa zagrywka PR po to aby przedłużyć negocjacje z "nie swojej winy".
Przypomnę tylko, że jak przegramy pierwszy mecz sezonu 2020/2021 - będziemy mieć 3 punkty straty do strefy dającej utrzymanie... Także, TS znowu będzie mógł rozpocząć swoją grę... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Nie jest przypadkiem, że dwie z trzech TS-owskich "konkubin", zatrudnione są akurat w sklepie. Intratnego biznesu trzeba pilnować, gdy w zanadrzu jeszcze powiększa się rodzina, a tatuś w kryminale. Parę takich rodzin żyje sobie od lat z produkcji asortymentu do sklepu w hali TS-u.
I co, teraz mają znajdywać sobie nowe źródło zarobków, bo trzem kolesiom zachciało się uratować klub piłkarski, który w rzeczywistości jako jedyny powinien zarabiać na takich gadżetach? Takiego wała, lecimy z kolekcją piłkarską. Komu piłkę, komu kubek, komu szalik Reymana? A to że klub piłkarski, pozbawiony przez to możliwości zarobku upadnie, to co tam Wisła to MY, a nie jakieś tam piłkarzyki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O jakich negocjacjach Wy w ogóle mówicie? Kto ma negocjować, śp Reyman? Przecież tam nie ma osoby, która by miała glowe na karku i coś ogarniała, chciala ogarniać, było jak było do koncowki 2018 roku, ale nadal zarząd SA to jest taka organizacja widmo.
Po prostu żyją, odpowiedzialności zero, pomyslów i planów na TS i SA zero. No i tak sobie czas płynie i płynie, i za 10 miesięcy znowu powiedzą, że jest Boże Narodzenie i Nowy Rok i trzeba czekać na info. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
A) nie sadze zeby kibice pogodzili sie z obecna sytuacja. B) socios powstalo na fali ratowania pilki nie szachow czy szermierki stad ludzie ktorzy maja na uwadze pilke w momencie kolejnego przekretu TSu najzwyczajniej w swiecie z Socios zrezygnuja. Osoby te nie maja chieci wspierac .... wie czego w postaci osob dzialajacych i powiazanych bezposrednio z TSem. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
zibi7 przypadkiem nie zrezygnowała dziewczyna z pracy w sklepiku ?
Konrad jeśli chodzi o Ultrasów, to robią co mogą aby dali radę finansować swoje działania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
To tak na rozluźnienie , żona Królewskiego z szaliczkiem ze sklepu TSu
https://twitter.com/AlexAlexandra86/...248402432?s=19 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wkrótce minie kwartał od pamiętnego zamieszkania w grudniu, a temat stoi w miejscu. O tym jest ta rozmowa. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odnosilem sie do tego: "Jeśli TS będzie się migał, a Socios nie będzie chciało wywrzeć konkretnej presji na nich, to wieszczę radykalny spadek liczby członków Socios". Tak czy siak wszystko rozstrzygnie sie w momencie gdy spolka ostatecznie trafi w rece TSu, badz zostanie przy JBK. W to, ze ten "negocjacyjny pat" bedzie trwal latami poprostu nie wierze. Osobiscie jeszcze jestem w stanie uwierzyc w te miganie sie TSu w chwili obecnej, a to i tak mocno poblazliwie, glownie ze wzgledu na argument "utrzymania sie". Po sezonie, w ktorym daj Boze sie utrzymamamy, rozsadna opcja jest tylko jedna, klub przechodzi w rece JBK.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 29.02.2020 o godz. 02:23.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przecież jeśli spółka trafi spowrotem do TSu to daje rok maksymalnie na upadek ( przez ten rok zdąży jeszcze kilka osób zarobić ) oni nie mają kompletnie żadnego pomysłu, kto miałby niby tutaj zarządzać ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem za dużo jest ludzi którzy chcą TS-u pasożytującego na SA w Socios żeby na jakikolwiek nacisk liczyć.
Zmierza to wszystko w kierunku upadku, mimo że sportowo pewnie się utrzymamy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe. Ktore to osoby i jaka ich liczba?
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak napiszę to zaraz będzie odpowiedź że oni w życiu za TS, popierają BJK, ale TS też ma swoje racje.
Ponieważ jestem już zmęczony przepychankami odpowiem tak: pocałuj mnie w dupę A tak serio, to niepotrzebnie się o patolach z TS-u wypowiadam, po prostu ich bezczelne akcje z gadżetami piłkarskimi mnie pod....iły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.02.2020 o godz. 18:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najpierw musialbym sie z Toba spotkac na zywo
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od razu wyjaśnię żebyś nie traktował mojej wypowiedzi dosłownie
Ogólnie zgadzam się ze wszystkim co napisał Konrad. Ultrasi, TS - każdy ciągnie w swoją stronę lejąc na klub. Wcześniej czy później to musi się skończyć i dla mnie realniejsza jest rezygnacja trójki niż ustąpienie TS-u i UW. Gdyby była taka wola już dawno by się dogadali, a mamy ewidentną grę na przetrzymanie, żeby potem udawać że trójka sama zrezygnowała. Te chore układy tym razem zniszczą ten klub.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.02.2020 o godz. 18:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Spoko, Ciebie akurat doslownie i na powaznie to raczej nikt nie bierze, takze dalej mozesz sobie w internetach wypisywac swoje wyimaginowane pierdy. Pozdrawiam i adios!!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego wypisuję. Również pozdrawiam.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
po co sie klocicie ? kazde dziecko wie ze jesli TRIO odejdzie to jest to smierc naturalna pilki noznej na Wisle .....tu nawet nie am o czym dyskutowac, a co dopiero sie klocic ..... zakladajac pesymistyczny wariant i nasza zgube : jesli TRIO odejdzie to sociosy dalej beda wspolpracowac z TS
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 29.02.2020 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No widzisz, w tym wlasnie problem, dlatego sie "klocimy". Sociosy same zdecyduja co dalej i z kim. Dlatego nie podoba mi sie w ogole jakies przywolywanie sociosow do czegokolwiek, wplatywanie ich w jakies gierki TSu itp. Sa w nich i pewnie ci co wola TS, sa ci co wola SA, sa pewnie i niezdecydowani, przeciez wszystko z czasem sie wyjasni, beda glosowania, beda ewentualne odejscia, beda nowe zapisy. Przestancie sie czepiac socios i wypisywac co powinni, a czego nie powinni. Od tego ma sie czlonkoswto socios i od tego byly/sa/beda glosowania wsrod czlonkow...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|

|
||||||