|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2020
Offline |
|
|
Wiselka ma u bukow dobre notowania, takiej sytuacji dawno nie było... W Totolotku na nas jest 1.82, to dość mało, no nie wiem, ja bym był ostrożny, wciąż daleko nam do bycia choćby solidną ekipą. Teraz wszyscy, no może nie wszyscy, ale większość liczy na łatwe 3 punkty, oj, żeby nie było zdziwienia.
Ostatnio edytowane przez wisolka : 23.02.2020 o godz. 12:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na ten moment nie jest źle, ale Korona jest niebezpieczna i jak trochę nie poprawimy w odbiorze i dokładności w rozgrywaniu to się
źle skończy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Po raz ostatni wygraliśmy 3 pierwsze mecze na wiosnę w 2011 roku, kiedy zdobyliśmy ostatni tytuł.
Po raz ostatni wygraliśmy 4 pierwsze mecze na wiosnę w 2004, roku - lepszego startu nie pamiętam To pokazuje jak wyjątkowe są nasze wyniki w tym roku. Trzeba to docenić i nie psioczyć na styl, bo walczymy o utrzymanie, a nie o tytuł. Wrażenia wizualne są bez znaczenia, liczy się tylko skuteczność. Skowronek zdaje się to doskonale rozumieć, dlatego taktyka jest rozsądna. Nie jesteśmy już naiwniakami, którzy za wszelką cenę chcą grać koronkowo, zawsze atakować, szukać ambitnych rozwiązań, po to by stracić piłkę w ataku pozycyjnym i dać się wypunktować z kontry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^
też mi się podoba taki styl i boiskowe cwaniactwo, punkty najwazniejsze ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
Jest dobrze.piekna bramka Kuby
teraz ograc Płocka .liczyc ze Arka nie ogra łksu, Gornik Pogoni, a Korna nie podoła lechii i łapiemy oddech![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2020
Offline |
|
|
Był pot, krew i łzy (z nieba) i jakże cenne zwycięstwo!!! Jedziemy dalej teraz Płock.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Najwazniejsze sa punkty, styl jest drugorzedny. Oby tak bylo za tydzien.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Aby wywołać dyskusje wrzuce coś na szybko (jutro napisze wiecej).
Zszedł Buksa i zaczela sie gra w 2 polowie, ktora była bardzo fajna - spokojni 2,3 bramki mozna było dołożyć. Po 15 minutach mowie do kumpla: patrz on nie ma siły biegac... i co? 80 minuta i skurcze. Wali mnie, ze ma 10 czy tam 16 lat, oceniam goscia z polskiej ligi czyli: szybkosc i zwrotnośc Jacka Matyja. Buksa dorośnie, zmężnieje, pare kilo przybierze i będzie czołgiem na miare Nalepy za czasów gry u nas, czy Stawarczyka Piotra... Oczywiście trza oddać, że ma instynkt i strzał. Sporo piłek przeszło obok niego, gdyż nie potrafił się pozbierac. czy dołożyć susa. Póki co najbardziej odpowiedni okres gry dla niego to : od 70 minuty. Reasumując: SPRZEDAJMY go jak najszybciej, póki są frajerzy typu nabijacze piany czy pompowacze balonika - sprzedajmy póki frajer chce się nabrac i wyłożyć jakiś hajs :] Frajer typu Milan kupujący piątka. No to chyba tyle. Teraz niech chorągiewki się produkują. :] PS: EL CAPITANO KUBA - dla mnie wzór człowieka, mój idol - kocham go.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.02.2020 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
prosze cie , prosze cie , prosze cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Gardło zdarte, buty przemoczone, banan na twarzy
![]() A do utrzymania już tylko potrzeba już tylko 16-17 punktów PS. Czy ktoś może dać Lucjuszowi bana na kilka tygodni na otrzeźwienie? ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
I nawet nie ma co dyskutować, szkoda strzępić ryja 🤔😎 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ej noooo , dajcie spokoj - to tylko Lucjusz ....nie podcinajcie mu skrzydel na forum
...ja go uwielbiam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak się spodziewałem
Póki co daje Wam do zrozumienia, że domaganie wystawiania Buksy od początku jest skrajną głupotą. 15 minut i oddycha rękawami - pisze, od 70 minuty to max na dzisiaj. Zwolennicy Pio Pio Pio tak samo piszczeli, widac było od samego początku, że to wturlywacz goli, a nei żaden strzelec. Tak samo jak Rakels z zydovii. oooo jest i weszło podniecające sie Rakelsem, nie no jak oni napisali ze Buksa to jest gośc, to musze przeprosić i przyznać racje :] Otwórzcie oczy pompowacze balonu. EDIT: za weszlo: "Trzecia â Buksa ma trochę miejsca i czasu, więc uznaje, że warto poszukać kolegi z przodu, wymuszając ruch na Saviceviciu. Gdyby kolega sprawniej się połapał, mógłby dostać piłkę na wolną strefę. Z akcji nici." haha oni komplementują akcje którą spartolił. Z trybun wygladalo to zupelnie inaczej, mianowicie: dostaje na szybko piłe, jeden rywal przed nim, az sie prosi: GAZ, jakis zwód i autostrada do bramki, a z racji braku umiejentosci i swiadomosci ze nie da rady nic zrobic z drwalem z kielc, podał niedokładnie/za mocno do Savicevica :/ Tak, więc brawo dla geniusza, który tutaj posiłkuje sie wyrocznią weszlo
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.02.2020 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co slychac kontuzja Turgemana jest powazna i moze nie grac przez dwa miesiace.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jedyne co mnie teraz martwi to wydłużająca się z każdym meczem lista kontuzjowanych.
Wiadomo co z Buksą? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kube strasznie wycinali, mam nadzieję, że nie będzie jakiegoś smutnego info odnośnie jego stanu zdrowia po tym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Bezcenne 3 punkty! Oby tak dalej ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Buksa chyba tylko skurcze miał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Takie mecze, przy tak syfiastej pogodzie, to jednak maja swoj klimat. Ludzi odpowiednio dużo, bez przypadkowych gości, jak na derbach czy Legii plus ładny gol.
Dodatkowo bramkę ładuje nasz małolat...to ma sens ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak czy siak gol cieszy, zachował się jak strzelec, ale to nie zwalnia ludzi z obowiązku dostrzegania pewnych ułomności. Jak dla mnie najlepszą opcją jest wpuszczanie go na końcówki na podmęczonego rywala, bo tak jak widzieliśmy, po 15 minutach oddycha rękawami. Zakładając oczywiście, że wszyscy są zdrowi. Wiadomo, że gdyby nie kontuzja Alona to nie grałby od początku.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.02.2020 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kurde jakie te 3 pkt wydaja sie bezcenne.,zaden zespoł nie ma takiej passy 5 meczów wygranych.
raptem 6 pkt do Płocka który na dzis łapie sie do Grupy Mistrzowskiej a mamy z nim mecz za tydzien. Mecz mega trudny,korona nawet cos grała,bo tez przeciez grają o życie ,ale udało sie przetrwac,gol Kuby i od 2;0 juz był spokój a nawet i wyżej mogło być chocby poprzeczka Sadloka. Na plus świetna frekwencja ,doping i to ze czuc w ludziach duzo pozytywnej energii,jedziemy dalej i walczymy o kazdy punkt. Jak jest zle to widac ze ludzie sie mobilizuja i wyglada to dobrze ,taki znak ze im gorzej tym lepiej?cos w tym jest.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.02.2020 o godz. 19:32.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wygrywamy i super, styl nie jest olśniewający, ale też nie jest zły, bo gramy mądrze. Gramy skutecznie, gramy tak żeby wygrać, a przy okazji aby przeciwnik nie rozwinął skrzydeł, także grajmy tak dalej a tiki takę zostawmy Barcelonie.
Jednak zauważcie też, że póki co, w tej rundzie gramy z zespołam, które pezentują niską formę. Żaden z naszych rywali jeszcze w tym roku nie wygrał, mecza się wszyscy a my ich punktujemy bo jesteśmy ciut lepsi. Także nie ma się co za bardzo podniecać, trzeba dalej poddać weryfikacji drużynę i zobaczymy jak wypadniemy w meczach, z rywalami, którzy są na fali. Akurat 3 mecze nam przyszło grać z takimi zespołami, i czwarty mecz, z Płockiem gramy, który też jest pod formą i generalnie super nam się ulożyła sytuacja. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W ostatnich 5 kolejkach odrobilismy:
10 ptk do Płocka 11 ptk do Jagi 11 ptk do Zagłębia 8 ptk do Rakowa i 8 ptk do Górnika... 6 ptk straty do 8 miejsca i bioraca pod uwage ze Jaga gra nastepny mecz z Amica.... to przy wygranej zostaną 3.... no moze to byc piekny marzec Dla mnie jesli jakimś cudem wygramy 2 nastepne mecze, to odkupi druzyna te 10 porazek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No zgadza się, ale chyba zapominacie, że dzielą nas TYLKO 2 pkt od strefy spadkowej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak za tydzień wszystko dobrze pójdzie to na derby będziemy przystępowali z 6 zwycięstwami z rzędu a żydki z 2 porażkami z rzędu
I przy wygranej ile będziemy do nich tracić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
O to to brawo szybki kubeł lodu!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no frekwencja jak widac super mamy top 3 ,tylko pytanie jaka była by ta frekwencja innych zespołow gdyby byli tam gdzie my,bo wiekszosci cała pierwsza 8 walczy o cos -czyli mistrz albo puchary.np pamietam frekwecje na Slasku jak walczyli o utrzymanie a własciwie jej brak.takze w sumie to zaslugujemy na pochwałe.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@Lucjusz: weź PROSZĘ oglądnij mecz na spokojnie ...
W temacie Buksy, Twoje wpisy są co najmniej krzywdzące. W zepsutej setce, jak biegł to kilkadziesiąt metrów przed podaniem albo źle stanął albo go zaczął skurcz już łapać i na ambicji biegł dalej, więc przy strzale też nie mógł 100% dać z siebie. Kilka razy fajnie się obrócił z piłką i pokazał na pozycji. Brakuje mu jeszcze masy, więc przegrywał fizyczne pojedynki (to chyba zrozumiałe?). I nie, nie przestał grać po 15 minutach. Wygraliśmy 5 mecz, nie chcę żadnych zimnych kubłów dzisiaj, chcę ŚWIĘTOWAĆ!!! ![]() Kuba: trzeba zacząć zbierać na pomnik, nie ma rady!!! Brameczka sezonu się nam wydarzyła? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|