|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kaczorowski,, Sikorski też były orły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Chodziło o najgorszą jedenastkę obcokrajowców, dlatego nie ma Kaczorowskiego.
PS nie nie rozumiem, jak mogło zabraknąć w tym zestawieniu Vidliczki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kapka byl na sparingu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Junco tez byl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wiadomo coś z jakiej paczki on się tam znalazł?
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jest kandydatem do rady nadzorczej z ramienia TS
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Carlitos w Grecji https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Akurat w przypadku Urygi był dosyć dobrze wprowadzany do składu u nas. Był gnojony, nawet przeze mnie, ale nie zapominajmy, że na początku grał u nas jako def.pomocnik gdzie się po prostu nie nadaje ze swoją zwrotnością. Był u nas w okresie gdzie się wydawało, że zaraz wrócimy do ligowej czołówki, presja była wobec niego bardzo wysoka.
Tutaj zawalili rządzący klubem w tym okresie, nie została z nim przedłużona umowa, myślę, że Wdowczyk nie miał wiele do powiedzenia czy go zostawić czy nie. Ciekawy jestem czy gdyby Uryga dostał od nas ofertę kontraktu na podobnym poziomie co w Płocku to czy by nie został wtedy u nas. Można było to rozegrać inaczej w tamtym okresie, ale to tak jak mówię, nieprzedłużanie z nim umowy to bardziej decyzja rządzących niż sztabu trenerskiego. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2020
Offline |
|
|
Żegnamy Jakuba Bartosza. Tak być musiało i wszyscy to wiemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To prawda. Sympatyczny chłopak i życzę mu przede wszystkim zdrowia i powodzenia w dalszej przygodzie z piłką.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Być może problemem u nas z mlodymi zawodnikami jest to, że za bardzo nie ma kto nimi kierować, a presja w Wiśle na wyniki jest i często lubi się szukać winnego. Może nie wyrabiają psychicznie a jak odchodzą do mniejszego klubu gdzie nie skupia się na nich aż takich oczekiwań/z miejsca są gwiazdą/nadzieją to im to dodaje wiary we własne możliwości.
Bo to jest bardzo dziwne, że mamy sporo młodych chłopaków, którzy jakoś rokują, ale później nie robią wcale postępu, idą do innego klubu i ten postęp robią... Dziwne. Niby w Lechu czy Legii młodziez daje radę, ale tam to raczej na młodzież się stawia, w młodzież się wierzy i jest od początku dobrze szkolona. U nas wszystko na dziko robione. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ale który nasz młody, który odszedł to jakś karierę robi? Chyba najlepiej Alan (Buksę pomijam), szału nie ma. Przecież wszyscy bodaj na wypożyczeniu obecnie głębokie rezerwy 2/3 ligi. Dla mnie ewenementem jest "sztandarowy"Tomek Zając. Oglądałem tych młodych czasem i jakoś rokował. A tu przez całą przygodę na razie 2 bramki w Stomilu bodaj, przecież to jest dramat jak dla ofensywnego piłkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może nie, że mega karierę ale jeśli ktoś sobie radzi na poziomie e-klasy to jeśli mamy być szanującym się klubem to uważam, że powinniśmy umieć rozwinąć piłkarza do tego poziomu, który osiągnie on po ewentualnym transferze do innego klubu.
Dla mnie Mączyński, Uryga, Stolarski, Kurto, Nalepa Pewnie jeszcze paru by się znalazło w ostatniej dekadzie. Nie wiem, dla mnie to jest słabe, że u nas można być talentem, wielkim talentem i się nagle albo ląduje w lipnym klubie i lipnej lidze = koniec kariery, albo gdzieś tam lepiej pójdą te chlopaki od nas jak wyżej wymienieni i karierę zrobią. A jeszcze Ćwielong mi się przypomina. Czy u nas w ogóle przez ostatnie 10 lat był jakiś piłkarz mlody, obiecujący, który się rozwinął w Wiśle lub na wypożyczeniu i wrócił mocny do Wisły i został trzonem zespołu lub w ogóle mocnym punktem? Jedynie o Małeckim (o Brożkach już nie wspominam bo to stare chlopy juz i dawne lata) chyba tak można powiedzieć, ale tu tez beka bo chlop robił progres, później stanął w miejscu, a poźniej był mocny regres. Właśnie razem z Cwielongiem u nas startowali i też jeden musiał odejść, a drugi wyhamował z karierą i zrobił the end. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z Ćwielongiem? Chyba Ci się coś pomyliło
Może o Chrapka Ci chodzi? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tzn racja, Ćwielong nie tyle co gral u nas od młodych lat ale jako 20 latek przyszedł i też jakoś do nas nie pasował a dalej sobie w miarę poradził (tylko, że wtedy była trochę inna Wisła
), tak czy siak może trochę nie pasuje do mojego twierdzenia, że ktoś od mlodziaka w Wiśle startuje i dalej nici z gry u nas. Ale chodziło mi o to, że własnie wtedy, niemal 15 lat temu Mały i Cwielong byli w Wiśle, startowali do pierwszego składu, a dalej wyszło jak wyszło. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież Ćwielong grał wszędzie tak samo.
U nas i potem w innych klubach. Nie było tak, że u nas grał muł a potem wystrzelił w innym klubie. Kwestia raczej, że bardzo szybko osiągnął apogeum swoich możliwości i już później się nie rozwijał niestety. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Pietrzak w Lechii
Czy mi się coś przyśniło czy on mówił, że nie odejdzie do żadnego polskiego klubu? Tzn odszedł za granicę, teraz "tylko" powrócił. Ktoś orientuje się tej dziwacznej decyzji ? Szkoda bo chłopa ceniłem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14186941
Jednak moim zdaniem w tym wywiadzie mówi to bardziej w kontekście tamtego okienka. Nie wygląda mi to na deklarację, że nigdy w Polsce nie zagra nigdzie indziej. A co do decyzji o powrocie to w wywiadach podawał, że wchodzą w grę sprawy osobiste. Przypominam również, że jest on członkiem Socios oraz gdy w sezonie 18/19 piłkarze zaczęli dostawać pensje to on swoją część z ówczesnej grudniowej zbiórki na zaległe wypłaty oddał.
Ostatnio edytowane przez R33 : 21.02.2020 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a właśnie miałem pytac jak mu tam idzie za granicą
wogle , tylu tu userów którym sie najwyraźniej nudzi , może ktoś by robił np taki raport co miesiąc , jak tam idzie naszym stranieri ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Szybko jakoś wraca, myślałem ze w takiej lidze dłużej bedzie w stanie pokopać. Decyzja pewnie w myślą o grze w kadrze,,, szkoda, że nie do nas...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Facet w wywiadzie chyba kilkukrotnie powtarza, że powodem powrotu były sprawy osobiste. Raczej nie sportowo nie przepadł. Zagrał w 15 meczach, miał 2 asysty.
W wywiadzie dla Weszło: Tak jak mówisz, jeśli chodzi o sprawy sportowe, to na pewno nie było źle, ale mam swoje osobiste sprawy i postanowiłem wrócić. Ciesze się, że znalazłem nowy klub. To wydarzyło się bardzo szybko i fajnie, że w momencie, kiedy ten powrót był mi potrzebny, znalazł się zainteresowany zespół. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Oby to nie były "osobiste sprawy"/"rodzinne" takie jak miał Velez.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A jakie sprawy miał Velez?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Velez przecież przyznał, że zarząd zmusił go do kłamstw z tymi sprawami rodzinnymi. Jakoś bardziej wierzę jemu niż marzenie s.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|