|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Również podpisuje się pod tym, że potrzebujemy piłkarzy na już. Zresztą mówił o tym Skowronek w wywiadzie. Tu nie ma miejsca na błędy. Co z tego, że kupimy młodego ambitnego, jak razem z nim spadniemy z ligi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ma półroczny duży kontrakt w Lechii więc przejdzie do nas na mniejszy półroczny kontrakt? Jaki w tym sens?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Może taki, że tam grać nie będzie i jest na wylocie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Sławek nie ma czasu na siedzenie na ławce. Jak chce jeszcze pograć to nie może sobie pozwolić na przesiedzenie rundy na ławce - a w Lechii jest na cenzurowanym więc grał nie będzie.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Peszko w obecnej formie spokojnie może nam zapewnić 4-6 punktów swoją grą.
Gdyby Wisła była w środku tabeli wówczas ten transfer nie miałby sensu. Wtedy faktycznie lepszy byłby ktoś bardziej perspektywiczny. W obecnej sytuacji jednak 4-6 punktów może zdecydować o utrzymaniu i przetrwaniu. W odróżnieniu od Chuki, Silvy, Savicevicia, Pawłowskiego, Buksy - w sumie zdecydowanej większości naszych piłkarzy - Peszko bierze grę na siebie, nawet kiedy nie idzie. Próbuje indywidualnych akcji, strzela i asystuje. Potrzebujemy kolejnego lidera z uwagi na to, że czwórka pozostałych jest często kontuzjowana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.01.2020 o godz. 10:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oczywiście że Peszko by się przydał(choć go nie znoszę).Gdybyśmy sobie garowali gdzieś w połowie tabeli to nie, ale przy takiej pozycji jaką mamy, jak najbardziej.
ps. sorry wolfy - nie doczytałem Twojego postu i wyszła kalka ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bo Wisła płaci w terminie, a Lechia za rządów Mandziary niekoniecznie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A gdzie jest ta mityczna lista z potencjalnymi transferami ? Temat Peszki trochę obala te opowieści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Była, ale TS ukradł wraz z herbem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To znaczy TS sam sobie ukradł herb? No niezły bajzel tam jest. Pora ich pogonić.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TS zadanie dodatkowo utrudnił więc nie wiem skąd ta wesołość.
Obidziński już mówił że piłkarze z listy zwyczajnie odmawiają. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa została już obgadana na wszelkie możliwe strony, pozostaje już tylko cisnąć beke.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kto niby tą listę zrobił ? Nie mieli żadnej listy i taka linia obrony została właśnie przyjęta. Ogóry odmawiają, a Peszkina łączą z powrotem do nas, bo gdzieś indziej nie miałby lepiej finansowo ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A ziemniaki to sobie posadź u siebie na wsi, możesz nawet zaorać , najlepiej siebie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, ja tylko sobie zażartowałem, nie chciałem uruchamiać lawiny kłótni na temat relacji TS - SA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jaka linia obrony? Wisła jest w gównianej pozycji negocjacyjnej dzięki TS, który najpierw ją okradał a teraz próbuje wymuszać dodatkowe pieniądze kiedy wpływów z narkotyków już nie ma. Chcesz mieć do kogoś pretensje? To miej jaja i charakter adresować je do prawdziwych winowajców, nie ludzi dzięki którym możesz jeszcze oglądać klub w ekstraklasie. Gdyby klub wrócił do TS po tym jak przycieli w wuja - wtedy dopiero ustawiałyby się kolejki graczy. Nikt nie zainwestuje w Wisłę swoich pieniędzy ponad wynegocjowany wkład dopóki złodzieje z TS z mupetem Wisłockim robiącym za twarz tego cyrku będą mogli go przejąć. To jest oczywiste dla każdego kto ma więcej niż 18 lat i 70 IQ, dlatego rozumiem czemu tak wielu zwolenników TS tego nie ogarnia. Za pisanie o "Żeglarzu" czy "Binarnym" powinny być bany, bo to trójka ratowników sprawiła poświęcając czas i zamrażając swoje środki że Wisła istnieje. I trzeba być ciężkim wałem żeby tego nie rozumieć i nie szanować. Boli Cię dupa o transfery? Powtarzam - kieruj pretensje pod właściwy adres. Denerwuje Cię brak pieniędzy i żenujący gracze? Podziękuj TS.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.01.2020 o godz. 23:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta dyskusja toczy się w temacie "TS Wisła właścicielem (...)".
Podobno mamy wypożyczyć Tuptę z Hellasu Verona. Nie będę udawał że wiem kto to ani że mam o tym jakiekolwiek zdanie. Młody, gra w młodzieżówce, nie gra w klubie - jest 5 w chierarchii napastników. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Zwyczajny no name który może wypalić albo nie - typowe 50/50. Ważna informacja to ile nas to będzie kosztowało.
Na CV czy liczby nie patrzę bo widzę doskonale w jakim miejscu jesteśmy. Dla tych co już cisną bekę to przypomnijcie sobie CV choćby Chuc'ki, Pereza czy Mitrovica, którzy zamiatali ta buraczaną ligę już w samolocie do Krakowa.
Ostatnio edytowane przez Levis88 : 10.01.2020 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tylko ze gość nie grał od października bo miał lekotke operowana
O ile sam pomysł ściągania zawodników wyskautowanych przez zachodnie kluby którym się nie powiodło mi się podoba To nie jest rozwiązanie na teraz, moment na próbę odbudowy Chyba że ma przyjść jako jeden z dwóch napastnikow ale w to nie za bardzo chce mi się wierzyc ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
To jakie jest rozwiązanie w naszej sytuacji a ten moment? Kupili by 35 latka z golami na koncie? Znowu źle bo stary bez perspektyw na sprzedaż i zarobek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Akurat taki angulo by sie przydał. Chyba mamy w tym sezonie inny cel niz ściąganie zawodnikow na sprzedaz i zarobek.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
no moze nie Angulo
ale mysle ze taki Federico Chiesa napewno zadowoliłby bywalcow forum ha ha |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam tak samo. Przydał by sie ktoś taki, pytanie w jakiej jest formie i ile będzie chciał kasy. Opcja z Wieczystą jakoś mnie nie przekonuje.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|