|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
siuśmajtek zlituj sie z ta ksywka
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
dokładnie siuśmajtku
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() http://raijn.pl/akademiaorlika/ 4 lipca w Warszawie na boisku przy ulicy Przy Bażantarni 3, rusza pilotażowy program „Akademia Orlika” skierowany do dzieci w wieku od 6 do 8 lat, którego celem jest odkrywanie piłkarskich talentów. Akademia Orlika stanowi część programu „Moje Boisko ORLIK 2012”. Za trzy lata w Polsce odbędą się piłkarskie mistrzostwa Europy. Do tego czasu, w ramach rządowego projektu „Moje Boisko ORLIK 2012”, w miastach, wsiach i miasteczkach ma powstać co najmniej 2012 boisk do futbolu, na których młodzież będzie mogła grać w piłkę. Od ubiegłego roku powstało już ponad 500 (jedno z ostatnich w Zduńskiej Woli). Obok budowy boisk, Ministerstwo Sportu i Turystyki stawia sobie za cel poprawę szkolenia młodych piłkarzy. Odpowiedzią na te potrzeby jest właśnie startujący program Akademia Orlika, którego głównym założeniem jest poszukiwanie i zachęcenie do uprawiania sportu utalentowanych ruchowo chłopców i dziewcząt w wieku 6-8 lat. Organizatorem „Akademii Orlika” jest Bank Zachodni WBK, przy wsparciu Stowarzyszenia Byłych Piłkarzy. Patronat nad całym przedsięwzięciem objęło Ministerstwo Sportu i Turystyki. – Bank Zachodni WBK od kilku lat wspiera rozwój polskiej piłki nożnej. Przede wszystkim jesteśmy sponsorem naszej narodowej reprezentacji. Stawiamy także na rozwój młodych zawodników, pomagamy lokalnym klubom sportowym w organizacji rozgrywek i zapewnieniu dobrego sprzętu. Od niedawna młodzież w całej Polsce ma w końcu pole do popisu i możliwość rozwijania swoich pasji. W ramach programu budowy boisk Orlik 2012 powstało kilkaset obiektów sportowych, które będą doskonałym miejscem do poszukiwania i wyławiania młodych talentów. Program Akademia Orlika to dopełnienie i rozwinięcie naszych dotychczasowych działań. Stawiamy na wspieranie pasji sportowej już od najmłodszych lat – komentuje Mateusz Morawiecki, prezes Banku Zachodniego WBK. W 2009 roku, w ramach pilotażu, Akademia Orlika zostanie uruchomiona w czterech województwach: mazowieckim, łódzkim, dolnośląskim i pomorskim. Już 4 lipca w Warszawie na boisku przy ulicy Przy Bażantarni 3, rusza pierwszy nabór do Akademii Orlika. Spodziewamy się, że na nasz apel odpowie przynajmniej 500 dzieci w wieku od lat sześciu do ośmiu. To znaczy odpowiedzą rodzice, którzy tego dnia oprócz kibicowania pociechom będą mogli spotkać piłkarskich idoli z przeszłości. Na pikniku gościć będą byli reprezentanci Polski, m. in. Dariusz Dziekanowski i Cezary Kucharski. Będzie więc można porozmawiać z idolem, zrobić sobie pamiątkową fotografię, a także wziąć udział w losowaniu atrakcyjnych nagród rzeczowych. Wszystkie przybyłe na piknik dzieci (zarównochłopcy, jak i dziewczynki) będą mogły wziąć udział w testach sprawnościowych, 300 najlepszych zostanie skierowanych do II Etapu Akademii – czyli Wakacji z Orlikiem. Tego samego rodzaju imprezy eliminacyjne odbędą się jeszcze w trzech regionach - łódzkim, dolnośląskim i pomorskim. Dzieci, które pomyślnie przejdą eliminacje, będą mogły wziąć udział w trwających cały sierpień Wakacjach z Orlikiem. Spośród nich, w każdym regionie, wyselekcjonowanych zostanie 90 najzdolniejszych zawodników, którzy trafią pod skrzydła Akademii Orlika. Po roku treningów pod okiem najlepszych instruktorów najbardziej utalentowani zostaną skierowani do zaprzyjaźnionych klubów piłkarskich. Szkolenia w rejonie Warszawy będą odbywać się na Ursynowie, Mokotowie i Targówku. Celem programu jest stworzenie szerokiej bazy uprawiających piłkę nożną, z których w przyszłości może na Mistrzostwach Europy w roku 2020 lub na mundialu 2022, zbudujemy reprezentację odnoszącą sukcesy na miarę wyników drużyny Kazimierza Górskiego. Pikniki „Akademii Orlika” odbędą się w: Warszawie, 04.07.2009 – Kabaty, ul. Przy Bażantarni 3 Łodzi, 18.07.2009 - Polesie, ul. Wileńska 22a Wrocławiu, 25.07.2009 – Brochów, ul. Wiaduktowa Rumi, 01.08.2009 - ul. Stoczniowców 6 Start imprez o godzinie 11.00 W Warszawie kolejne etapy programu - Wakacje z Orlikiem oraz treningi Akademii Orlika będą realizowane w następujących lokalizacjach: - BOISKO ORLIK na Ursynowie, ul. Przy Bażantarni 3 - BOISKO ORLIK na Mokotowie, ul. Kazimierzowska 60 - BOISKO ORLIK na Targówku, ul. Remiszewska 40 Szczegółowe informacje o programie Akademia Orlika również na www.szukamytalentow.pl |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.cocacolacup.pl/
![]() Zgłoszenia do turnieju może przesłać TYLKO DYREKTOR SZKOŁY Dnia 21 lutego 2010 roku, o godzinie 15.00 formularz zgłoszeniowy zostanie zamknięty. Turniej organizowany jest dla uczniów SZKÓŁ GIMNAZJALNYCH z roczników 1994 i młodszych, którzy są uczniami danego gimnazjum co najmniej od 30 października 2009 r. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.ap21.pl/pl/4/27/77/Nabor-...Pilkarskiej-21
. Nabór do Akademii Piłkarskiej 21 . Akademia Piłkarska 21 ogłasza nabór chłopców chcących uczyć się piłkarskiego abecadła od najlepszych! Zapraszamy wszystkich chłopców urodzonych w.latach 1999, 2000, 2001, 2002 i.2003. Akademia Piłkarska 21 im. Henryka Reymana została założona rok temu przez Tomasza Frankowskiego, Mirosława Szymkowiaka i.Marka Koniecznego. Od roku staramy się wprowadzić nowe wzorce w.szkoleniu piłkarskim dzieci i.młodzieży. Już dzisiaj w.zajęciach w.naszej AP21 uczestniczy ponad 150 chłopców! W ciągu roku nasi chłopcy uczestniczyli w.kilkunastu turniejach piłkarskich. Sami również zorganizowaliśmy dwie duże imprezy piłkarskie: I Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Talentów w którym brało udział ponad 200 młodych piłkarzy z.całej Polski oraz I Urodziny Akademii z udziałem ponad 450 zawodników! Na naszych boiskach gościliśmy najlepsze zespoły z.Polski, a.także zagraniczne, między innymi Borussii Dotmund i.Leeds Utd! Zajęcia treningowe odbywają się na wspaniałych obiektach J&J sport Center w.Krakowie przy ul. Winnickiej 40. Do swojej dyspozycji posiadamy wspaniałą bazę treningową: 6 boisk ze.sztuczną nawierzchnią, wpełni wypasażone szatnie, basen, salę do ćwiczeń ogólnorozwojowych! W naszej pracy szczególny nacisk kładziemy na prawidlowy rozwój fizyczny zawodnika oraz jego wyszkolenie techniczne. Naszym celem jest "wychowanie" piłkarza! Chcemy, aby za kilka lat nasza Akademia była wzorem dla innych, zarówno pod wzgledem organizacyjnym, a.przede wszystkim sportowym! Spotkanie organizacyjne dla wszystkich zainteresowanych zostanie zorganizowane w.czwartek 02.09 o.godz. 17.00 na obiektach J&J Sport Center (Kraków, ul. Winnicka 40), ale już dzisiaj można przyjść i.spróbować swoich sił na boisku. Więcej informacji dotyczących naboru pod numerem telefonu 602 599 931! Serdecznie zapraszamy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pozwolę sobie napisać kilka słów na temat Akademii o której mowa w powyższym poście.
Kiedy zakładali tą szkółkę myślałem że zaje*iście, ośrodek JJ to świetne miejsce dla młodych kopaczy, bo bazy treningowej sądzę że może pozazdrościć wiele klubów. W dodatku założycielami są dobrzy piłkarze, którzy jakieś pojęcie o futbolu mają i jeszcze mówili, że dla nich nie są najważniejsze pieniądze, oni chcą po prostu szkolić dzieciaków. Początek zapowiadał się obiecująco. Na oficjalnym otwarciu był nawet wnuk(?) Henryka Reymana oraz kilku piłkarzy. Niestety, ponad rok działalności szkółki minął i stwierdzam że się zawiodłem. Mówię tu o roczniku 00, nie wiem jak jest w innych. Trenerzy zmieniali się tak często jak we Wiśle pewnego czasu. Na początku trenował ich Krzysiek Bukalski, lecz z niewyjaśnionych przyczyn odszedł do Kmity. A szkoda bo była to osoba, która najbardziej to wszystko ogarniała. No, ale cóź, za dobry był musiał odejść. Później przez dobry pewien okres rocznik nie miał wogóle trenera, ćwiczył ich ktoś kto w danym czasie miał wolne i tak jest bodaj do dzisiaj. Teraz sprawa bezpośrednich meczy z różnymi drużynami. Dla mnie to jest trochę dziwne, że jedzie na mecz dajmy 20 chłopaczków, a gra w 2 - 3 meczach tylko 15 a ta 5 siedzi na ławce przez te wszystkie 3 mecze. Osobiście żal mi takiego 10 chłopaczka, który jedzie któryś raz z drużyną a trener ma na niego wyjeb*ne albo wpuszcza na ostatnie kilka minut. Powinien dać każdemu szansę, żeby miał motywację do dalszego trenowania, przecież to dzieci są jeszcze. Kiedy otwierali tą Akademię, w rozpisce było że oprócz treningów, będzie jeszcze raz czy dwa w tyg ( już nie pamiętam) basen. Basenu nie było ani razu przez calutkie 1,5 roku. Po pewnym czasie, zrobili "alternatywe" dla basenu w formie aerobiku, który ma pomagać kordynować ruchy. Na koniec, sprawy organizacyjne. Człowiekiem który jest kierownikiem były kierownik Wisły. Nie wiem jak on pracował we Wiśle i działał tam, ale to przemilczę. Jako przykład podam tu jedynie, że jakiś czas temu pogoda nie dopisywała ale wszyscy twardo stawili się na trening o wyznaczonej porze. Nieraz padało, było zimno a mieli trening. Tyle że w tym dniu treningu nie było, został odwołany, tyle że osoba odpowiedzialna za tą decyzję zapomniała powiadomić rodziców którzy przyjeżdżają z drugiego końca Krakowa... Nie będę wymieniał już ale wiele jeszcze takich "przyjemnych" sytuacji było. Osobiście boli mnie to że jak zwykle z dużej chmury mały deszcz. Bo faworyzowanie jednych roczników, bo gra tam prawie cała drużyna chłopców z Cracovii, którzy już coś umieją bo grali w niej kilka lat a olewanie innych, bo to jest ich pierwszy klub nie jest w porządku. Jeśli o nabór chodzi, mówili że nie pieniądze najważniejsze, a kto by nie przyszedł to przyjmowali nie patrząc na liczbę dzieci. Był taki okres że jeden trener miał ok 25 - 30 dzieci. Z taką liczbą ciężko coś zrobić w pojedynkę. Kończąc, nie wiem jak w innych rocznikach, ale w tym co się orientuję, to dzieci rezygnują i przepisują się do innych szkółek, gdzie jest lepsza organizacja oraz też nie ukrywajmy niższa opłata miesięczna, bo tanio tu nie jest. Ja mam tylko nadzieję, że od nowego sezonu, przyjdą zmiany. I niektóre osoby wyleją na siebie kubeł zimnej wody.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 25.08.2010 o godz. 15:55.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A to ja w takim razie zareklamuję inicjatywę jaka powstała w Staniątkach, a mianowicie powołanie Stowarzyszenia Szkoła Futbolu Staniątki (szkolafutbolu.pl) gdzie szkoli się kilkudziesięciu dzieciaków pod okiem młodych trenerów. Teraz od 1 września rusza nowy nabór, więcej szczegółów można znaleźć na stronie. Od czasu do czasu mam okazję pomagać przy organizacji turniejów piłkarskich i mogę stwierdzić, że dzieciakom podoba się w szkółce a i rodzice są zadowoleni. Każdy chłopak dostaje szanse gry, widać różnicę w ćwiczeniach dla poszczególnych grup wiekowych a dzieciaki w ciągu roku biorą udział w kilku ciekawych turniejach a teraz w lidze krakowskiej Orliki więc będą mecze z AP21, Wisłą, Cracovia itd. Ogólnie fajny klimat dla piłki w Staniątkach się robi. Pojawili się ludzie, którzy mają wizję i chęć działania, można powiedzieć że powstają dwa ośrodki piłkarskie więc zapraszam.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://mkskrakus.futbolowo.pl/
Ostatnio edytowane przez herkules : 23.02.2011 o godz. 17:04.
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W KS Podgórze rozpoczął się nabór do młodzieżowych sekcji piłkarskich. Klub zapewnia zajęcia prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów, udział w meczach piłkarskich, sprzęt treningowy. Już niedługo obiekt Podgórza zostanie poddany przebudowie, w wyniku której powstanie nowoczesne boisko piłkarskie, hala i basen. Zapraszamy roczniki 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 ! ZAPISY U TRENERA KOORDYNATORA: TOMASZ SPYTEK: 517 57 90 40 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W KS Podgórze rozpoczął się nabór do młodzieżowych sekcji piłkarskich. Klub zapewnia zajęcia prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów, udział w meczach piłkarskich, sprzęt treningowy. Już niedługo obiekt Podgórza zostanie poddany przebudowie, w wyniku której powstanie nowoczesne boisko piłkarskie, hala i basen. Zapraszamy roczniki 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 ! ZAPISY U TRENERA KOORDYNATORA: TOMASZ SPYTEK: 517 57 90 40 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W KS Podgórze rozpoczął się nabór do młodzieżowych sekcji piłkarskich. Klub zapewnia zajęcia prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów, udział w meczach piłkarskich, sprzęt treningowy. Już niedługo obiekt Podgórza zostanie poddany przebudowie, w wyniku której powstanie nowoczesne boisko piłkarskie, hala i basen. W sezonie 2011/12: Trampkarze młodsi - III liga Juniorzy młodsi dwie drużyny - I i II liga Juniorzy starsi - II liga Zapraszamy roczniki 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 ! ZAPISY U TRENERA KOORDYNATORA: TOMASZ SPYTEK: 517 57 90 40 |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Nabór do najmłodszych grup w Akademii Piłkarskiej Wisła Kraków
http://akademiawisly.pl/nabor-do-naj...-wisla-krakow/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Do kiedy trwa nabór?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Tutaj rusza nowy nabór http://moswschod.pl/, świetnie prowadzą zajęcia- moje dzieci były bardzo zadowolone
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
od ilu lat posyła sie szkraba do szkółki ? szukam dla córki bo ewidentnie wykazuje predyspozycje do kopanej
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2019
Offline |
|
|
To jest bardzo wymagający temat, ale jak obserwuje niektóre szkółki, to zwyczajnie upadają, bo nie ma dzieciaków. Jako granie w piłkę było mnie fajne dla chłopaka, niż n. pływanie. Powiem wam, że już rodzice częściej na koszykówkę zapisują, co mnie niesamowicie dziwi... ;p
![]()
Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku.
(czy coś) |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2020
Offline |
|
|
Syn grał amatorsko w klubie 8 lat. Teraz stawia na naukę, zrezygnował i widząc, co się dzieje w tej sekcji, w tym roczniku popieram jego decyzję. Do czasu było ok, potem szlag trafił talenty i chęć grania, zaczęli liczyć się sponsorzy i ich pupilki niż naprawde obiecujący zawodnicy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|