|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To ja już napisałem co ludzi takich jak ja może przekonać do zapisania się do Socios ale wywołało to spore oburzenie.Nie sądzę bym był jedyną taką osobą.Ja jakieś środki mogę przekazywać i bez członkostwa wtedy finansowo to może i się zgadza ale właśnie nie wzrasta licznik osób zarejestrowanych w stowarzyszeniu .Nie wywołuje u mnie żadnej ekscytacji głosowanie gdzie ile i komu przekazać pieniądze ale gdybym mógł wyrazić swoje zdanie w różnych jak to nazywacie ankietach dotyczących ogólnie sytuacji w klubie to jestem jak najbardziej za.Nie stawiam nikomu żadnych warunków mówię tylko co mnie by zachęciło
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A nie sądzisz, że takie ankiety będą miały sens i będą jeszcze ciekawsze, gdy będą miały jakąkolwiek moc sprawczą? A żeby tak się stało, to najpierw musimy być odpowiednio mocną organizacją. Teraz pytanie do Ciebie, czemu nie chcesz nas wspomóc w stworzeniu takiego Socios, tylko czekasz na gotowe?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Czyli przekazywanie pieniędzy i bycie choćby sponsorem koszulkowym jest mniej ekscytujące, ale bardziej ekscytujące są ankiety i głosowania bez żadnej mocy sprawczej.... umysł ludzki jest niezwykle zawiły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
do wykasowania - zdublowany post
Ostatnio edytowane przez Vinci : 04.01.2020 o godz. 16:24.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Darisz Marzec trener Stali Mielec:
"Zabolało mnie ostatnio, że akademia Wisły nie dostała żadnej gwiazdki w programie certyfikacji akademii PZPN. Wiadomo, że nie ma odpowiedniej bazy, ale z tego, co słyszałem, program, jaki Wisła złożyła do PZPN-u, to był jakiś śmiech. Coś niemożliwego. To dla mnie coś, za co ktoś w Wiśle powinien ponieść konsekwencje. I to nie polegające na tym, że ma przyznać, że zawalił. To za poważna sprawa. I nie mówię o trenerach, którzy nie donieśli jakichś zaświadczeń, a o osobach z samej góry. Kluby z niższych lig, właściwie z podwórek, dostały gwiazdki, a Wisła Kraków nie. Stal Mielec, której akademia istnieje dopiero od kilku lat, otrzymała złotą gwiazdkę, a niektórzy jej wychowankowie już trenują z pierwszą drużyny. Jeśli trenerzy w Wiśle czegoś nie donieśli, winę ponosi ten, kto jest na górze. Skoro ktoś zawalił taką sprawę, to znaczy, że się do tego nie nadaje. Zwłaszcza że na przygotowanie dokumentów był nie tydzień, tylko długi czas..." https://www.przegladsportowy.pl/pilk...sienna/jq3nwel |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/jb1b9wz
W tym artykule jest 6 osób, które pełniły ważne role w upadającej Wiśle SA, a teraz pełnią ważne role w TS. 5 z nich jest w zarządzie: https://www.tswisla.pl/wladze/ Na 9 osób w zarządzie 5 jest ze starego układu. Jak tu wierzyć w nowe rozdanie? Chyba już rozumiem dlaczego trio ma takie problemy z przejęciem klubu. Kiepsko to wygląda
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 04.01.2020 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Rafał może im wierzy, że wtedy nie chcieli źle dla Wisły. Porozmawiał pewnie z nimi i wytłumaczyli mu, że się sprzeciwiali ale nic nie mogli więcej zrobić. Więc Rafał pewnie im uwierzył i daje szansę się wykazać.
*ironia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Widać wyraźnie, że pan Rafał ma drobne problemy z inteligencją... Całego wywiadu nie będę komentował, ale to co mówi o np. LMM to totalne nieporozumienie. Wystarczyłoby: "Było to niefortunne i więcej się nie powtórzy. Przepraszam. Pan LMM nie będzie już zapraszany i żadna sprawa nie będzie z nim konsultowana". Proste, jasne i logiczne, a przede wszystkim przyzwoite.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Tak to powinno wyglądać aby odciąć się od poprzedniego ukladu. Ale po ostatnich wywiadach Wisłockiego to idzie odczuć że ktoś tam steruje z tylnego fotela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dla mnie po tym wywiadzie cos musi tu nie grac a Wislocki najchetniej s.......iby w trenerke.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czytając ten ostatni wywiad z Wisłockim to jak dla mnie czarne chmury zbierają się coraz mocniej. Głównym motywem są osobiste urazy, jakieś niedomówienia. I dziwne teksty sugerujące możliwość prowadzenia SA przez TS...
A poziom wyjaśnień nt ludzi z poprzedniego układu jest podobny do tłumaczeń Sarapaty i Dukata. Jak dla mnie nie ma dla Wisły nadziei. Cholerna szkoda, bo takiej mobilizacji jak w 2019 to długo nie było i nie wiem, czy kiedyś jeszcze będzie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Reputacja TSu działa... Podziękujcie Prezesowi Wisłockiemu za porozumienie, które skazuje Wisłę na porażkę ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 04.01.2020 o godz. 23:43.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie no już bez przesady, jak można takie kocopoły opowiadać, a tym bardziej w nie wierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Jak Wisłocki i TS tak sobie pogrywa z trio to jak piłkarz, który ma do nas przyjść ma nas traktować poważnie jak 31 grudnia nawet trio nie wiedziało co będzie dalej i kto będzie właścicielem Wisły?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 04.01.2020 o godz. 23:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Drugi pogrubiony cytat, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Piłkarze i menadżerowie mają w dupie kto ma prawo do nazwy itp. Co miesiąc ma wpływać określona kwota na konto i to wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mnie osobiście w....ia, że celem tego wywiadu jest wykorzystanie emocji i nastrojów kibiców. Wiadomo jak kibice Wisły są grzani na transfery , to teraz cyk szpileczka w TS , nie będzie transferów bo TS nie chce oddać herbu. Nie powinno tak to wyglądać ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Gdybym był kopaczem to bym się sto razy zastanowił czy przyjśc do Wisły, bądźmy szczerzy, dla nas Wisła to cos i miłośc na całe życie a dla potencjalnego pracownika? -przedostatnie miejsce a tabeli -żenujący poziom sportowy -niejasność co do przyszłości klubu -niejasność co do przejęcia przez trio, czyli w sumie w kazdej chwili może być zerwanie rozmów, odejście trio, upadek i brak wypłaty... -zero konkurencyjności jeśli chodzi o poziom płac Serio ktoś tu powinien chciec grać? My jesteśmy kandydatem do spadku i jawi się ciągle nad nami widmo upadku, długów, wszelakich problemów więc kto by chciał tu przyjść? Dlatego wcale bym się nie dziwił, że kopacze chcą stabilizacji chociaż pod tym kątem, że losy SA będa pewne, zabezpieczone pzez trio. A co do wywiadu i TS. Przecież to jest to samo co Sarapata i spółka. Jakie niejasne gadanie, jakies niejasne układy, dziwni ludzie wokoło, zero refleksji. To sa zwykli dyletanci i tyle. Co oni zrobili przez rok względem SA? Żenada i wstyd. Albo w prawo albo w lewo, chca ot niech oddają klub trio, nie to niech ich wypieprzają i sami rzadzą. A ci dyletanci rok się nie potrafią okreslić, dogadać i nawet nie mają planu B. Co to ma być? Nic się w TS nie zmieniło. Ja nawet nie muszę się orientować w składzie zarządu itd bo widać po ich działaniach, że to jest Sarapata i spółka bis. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dlatego całe rozmowy na linii SA-TS, to czysty kabaret. Brakuje jeszcze aby umowy latały w wywiadach. Osoba, której można zaufać w 100% siedzi właśnie cicho i stara się robić swoje, a reszta bez twitterów, wywiadów i innych gówien żyć nie potrafi. Wisłocki też, który po pierwszych wywiadach Tomka marudził, że tak się nie robi, a teraz sam nadrabia w paplaniu głupot.
Jaroo obecnie przejęcie przez trójcę też niczego nie gwarantuje. Z resztą się zgadzam, ale uważam, że drugi cytat, to po prostu zwykłe granie na emocjach.
Ostatnio edytowane przez master17 : 05.01.2020 o godz. 00:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do przejęcia przez tro to się nie zgadzam bo gwarantują chociaż jakąś linię rozwoju, jakiś pomysł, plan, cokolwiek, gwarantują szczególnie osobą Kuby jakąś wiarygodność i to, że czlowiekowi się robi spokojniej na sercu, co w Wiśle jest czyms rzadkim od wielu lat... Obecna sytuacja po prostu blokuje wiele możliwości działań przez trio, spowalnia rozwój i tak nie powinno być. Albo klub ma TS albo SA albo jakiś szejk czy miliarder i niech zarządza, niech działa na swoją kreskę, a my od roku jesteśmy w rozkroku... tak nie może być, to jest niepoważne i jest to najgorszym rozwiązaniem. Pamiętam jeszcze słowa Wisłockiego, że po akcji z Vanną TS musi dokładniej analizować komu odda Wislę. Już przeanalizowały te asy z TS czy trio jest ok czy dalej się motają. Patrząc na końcówke roku i zero zaangazowania TS to dalej tęgie mózgi myslą czy Kuba i społka sa wiarygodni. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy może ktoś mi wyjaśnić kim jest Serek.C2 i dlaczego to nie jest Rafał Wisłocki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Wybierz najlepszą odpowiedź: a) bo jest Gołdą b) bo jest Vanną Ly c) bo jest za gruby
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 05.01.2020 o godz. 01:50.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jestem za długo z Wisłą, żeby się bać cienkiego lodu
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisłocki idzie drogą byłej prezes i złodziejskiego układu.
Nie umie odpowiedzieć jak była prezes na proste pytanie i atakuje kibiców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Koalik weź się zlituj jest późno w nocy, .......nij Ty si w łeb.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Sam się je..niej. Wisłocki jest z tej samej kliki co reszta TS-u. Wyskoczyli z nim żeby zrobić "nowe otwarcie", a gość jest tak samo sterowalny jak i Sarapata. "Legendy" emeryci pierdzący w stołek i nieogarniajacy rzeczywistości i marionetki, taki mamy zarząd TS-u.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|