|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kroplówka na 12 miesięcy.
We'll see. Oby nie ostatnie 12 miesięcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To na razie tylko propozycja że strony BJK. TS chyba oficjalnie jeszcze się na to nie zgodził?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Czy TS ma czas na odpowiedź do końca dzisiejszego dnia?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji...
https://wislakrakow.com/forum/showth...12#post1544212 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zachowany status quo, trio pokazało, że zależy im na klubie i zachowali się bardzo honorowo i godnie i należy im się za to szacunek. Ts zachował się jak zwykle, w kur wia jąc wszystkich majac wyje bane i polowa pewnie osób ze stowarzyszenia już na nartach jak w zeszłym roku. Sami kochający Wisle.. A i tak na górze pociąga za sznurki kto inny. Mam nadzieję że jak nie spadniemy z ligi to oddadzą spółkę piłkarska Kubie bo to się już żenujące robi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Szczęśliwego Nowego Roku. Oby był lepszy dla Wisły niż ten. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
TS uzyskalo to co chciało. Będąc właścicielem nic nie robi, a ktoś za nich ratuje SA. Sprytnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
TS czeka jak obecni włodarze spłacą długi, załatwią sponsorów, utrzymają drużynę w Ekstraklasie, a później oddadzą im pożyczkę i klub wróci do TSu. Tym samym Panowie z TSu nie robiąc nic zarobią na ewentualnej dalszej sprzedaży klubu.
Nieźle to sobie Towarzystwo wymyśliło
Ostatnio edytowane przez Cycu : 31.12.2019 o godz. 19:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
i o to chodziło![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Jednego możemy być pewni TS jeszcze coś z tylko sobie znaną gracją odpierniczy i przed końcem kolejnego roku dalej będziemy się pocić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nikt niczego przez rok nie spłaci.Może zmaleja nasze długi ale pewnie już nie na taką skalę jak w tym roku.TS zafundował nam kolejny rok marazmu,kolejny rok walki o przetrwanie,żadnego kroku w przód.Jak my kibice jakoś się do tego nie włączymy nie zaczniemy cisnąć TS stając twardo po stronie BKJ to nic przez ten rok się nie wydarzy.Chyba wszyscy wiemy z kim mamy do czynienia i pudrowanie twarzy TS drobnymi zmianami wizerunkowymi nikogo chyba nie zmyli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli:
Dalej będą szukać inwestora Próbować dogadać się z TS'em Redukować dług ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Zaraz się dowiecie od czołowych postaci tego forum że:
-TS to ponad 100 letnia historia bla bla bla - TS to nowe rozdanie nowych twarzy, dajcie im czas bo napewno nie chcą zle -to kilkanaście różnych sekcji bla bla bla - BKJ nie dali swojego hajsu tylko lansują się na wsparciu kibiców bla bla bla |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i kto mial rację? TS dał radę jak zawsze? Dał. Ja miałem rację.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Proszę Cię jeszcze, byś nie dopisywał sobie pasujących do Twojej narracji bajek i nie wkładał nikomu w usta opinii, których nie wyraża. A robisz tak sugerując, że ktokolwiek tutaj ma jakieś problemy z trio. Osobiście jestem im wdzięczny za to, co przez ostatni rok zrobili i mam nadzieję, że w ciągu kilku miesięcy ostatecznie przejmą sekcję piłkarską. A ja będę dalej robił wszystko, żeby Socios mocno ich finansowo wspierało w "restrukturyzacji" spółki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja w tym wszystkim dostrzegam mino wszystko pewien plus, że będzie więcej czasu na kolejne spotkania, negocjacje i ustalenie kompromisu, a nie stanie pod ścianą jednej, czy drugiej strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Nadchodzący rok będzie gorszy, bo trio straci zapał i motywację. Przez cały rok wykonali ogrom pracy i nadal nie są właścicielami, a TS traktuje ich jak pospolitych oszustów. Czyli zostanie po staremu, Wy dajcie kasę, załatwcie transfery, utrzymajcie klub w Ekstraklasie, spłacajcie dług, a my się będziemy przyglądać jak Wam idzie i może wtedy zostaniecie właścicielami chociaż pewności tak nie macie. Bujać to my, a nie nas... Ja bym podziękował za takie traktowanie, niech sobie TS sam ciągnie ten wózek jak są tacy mądrzy.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.01.2020 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Strategicznie to TS rozgrywa to po mistrzowsku. Oni są właścicielami, ale o nic się nie martwią, bo ktoś za nich profesjonalnie odwala robotę. Chyba wszyscy się zgadzamy, że gdyby to TS zarządzał SA, to dziś sekcja piłkarska byłaby historia. A tak, dług jest niwelowany, marketingowo jesteśmy ścisły top ligi. Jeszcze jak się uda sportowo podnieść będzie wybornie.
Po prostu żyć, nie umierać. Każdy tak by chciał. Podsumowując. Klub spadnie z ligi, TS umywa ręce, bo to nie ich wina. Utrzyma się, dług nadal będzie się zmniejsza, to mogą przejąć rządy w klubie który na siebie zarabia i który będzie coraz atrakcyjnieszym kąskiem dla potencjalnego inwestora. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Królewski z ekipą zmniejszy dług, była prezes za chwilę wyjdzie na wolność i odzyska władzę, a z kolegami pogonią pożyczkodawców (Kuba sam odejdzie), bo TS wraz z zorganizowaną grupą przestępczą raz zdobytej władzy nie odda. Nigdy. Smutne, ale prawdziwe.
A niektórzy na tym forum mają przygotowywać grunt pod powrót byłej prezes i wmawiać, że ona się troszkę pogubiła, ale należy jej zaufać. |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
Ja to widzę tak, że władze TS grają na przeczekanie i lepsze czasy w spółce piłkarskiej. Jak dla mnie powinna być zdecydowana reakcja kibiców na taką "strategie", ale niestety mamy dużo naiwnych kibiców, którzy sądzą, że teraz w TS jest czysto a Wislocki, który ruszył z odsiecza rok temu, to teraz powinien być wyłączony spod kontroli, bo za zasługi się przecież na ręce nie patrzy. Dokładnie tak samo mówiono jak w 2016 TS przejmował Wiśle. Sarapata to była zbawczyyni klubu, Dukat wierny kibic, Mięta i Tadeusz mieli gwarantować ich kompetencje i dobre zamiary. Wszystkie plotki o powiązaniach z działaniami bandy były wysmiewane. To tak dla przypomnienia. Wszystko okazało się nie tak jak sadzilismy. Więc w tym momencie dziwią mnie osoby, które bezkrytycznie bezrefleksyjnie wypowiadają w tonie obronnym o ludziach z TSu. I dziwi mnie, że są to też osoby z czołówki Socios...
Ostatnio edytowane przez Lvcas : 01.01.2020 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli jesteś kolejną osobą, która twierdzi, że ja wypowiadam się bezkrytycznie w stosunku do obecnych władz TS, to wypada mi tylko rozłożyć ręce w geście rozpaczy...
Zrozumcie w końcu, że jeśli mam odmienne zdanie w niektórych kwestiach, jak np. przekazania praw do herbu (uważam, że najpierw powinniśmy spółkę postawić na nogi, a właściwie przetrwać krytyczny moment, czyli utrzymać się w lidze i nie dopuścić tym sposobem do bankructwa) to nie jest to równoznaczne z bezkrytycznym spojrzeniem na działania zarządu Towarzystwa Sportowego, ani z byciem w opozycji do obecnie zarządzających spółką piłkarską! W ostatnich miesiącach byłem zawiedziony choćby brakiem "gwiazdki" dla akademii czy sposobem prowadzenia rozmów przez władze TS z władzami SA. Przyjmuje jednak do wiadomości, że przykładowo zarząd TS na pewne propozycje SA może się nie zgodzić ze względu na pojawiające się sygnały o możliwych zarzutach wobec władz TS w przypadku, gdyby zgodzili się na bezpłatne przekazanie praw do nazwy i herbu. I to nie są jakieś moje wymysły tylko opinie prawników (nie, nie z TS - to opinie z zewnętrznego podmiotu). Nie wiem czy są słuszne, czy nie - nie znam się na tym. Jeśli jednak byłbym prezesem TS pewnie sam bym się zastanowił - słysząc takie opinie - czy mogę zrobić to, czego się ode mnie żąda. Tu jednak wszyscy odważni, wszyscy zrobiliby to bez mrugnięcia okiem Łatwo się wypowiadać jak nie chodzi o własne ewentualne problemy finansowo prawne. Rozumiem zwyczajnie obawy tych ludzi, co nie znaczy, że zgadzam się z ich wszystkimi działaniami (i sam uważam, że jak się jest prezesem, to trzeba mieć "jaja" i podjąć męskie decyzje - jak w sprawie herbu na przykład).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.01.2020 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale jest podstawowy problem z postawieniem spółki na nogi przy obecnym stanie..
Bo Jazdzynski, Błyszczykowski, Krolewski, wypowiedzieli sie ze bez praw do nazwy i herbu nie będą wstanie pomoc spolce piłkarskiej. I podali przykład. Np. przychodzi do nich inwestor ktory chcialby wesprzec Wisle Kraków. I inwestor dowiaduje się ze to nie jest Wisła Kraków (w rozumowaniu prawnym, że jest to 114-letni klub, tylko spolka pilkarska powstała pod koniec lat 90, która nie ma praw do nazwy i herbu 114-letniego klubu, nie jest w zaden sposob zabezpieczony). I teraz inwestor w to nie wejdzie I do tego zamierzaja ratownicy spółki pilkarskiej. A ktoś zapyta, to dlaczego Cupiałowi to nie przedzkadzalo? Bo Cupiał nie szukał zadnego wsparcia, zadnych inwestorow, on za wszystko placil, byl panem samego siebie i jako jeden z najbogatszych ludzi w Polsce mogl mieć to w dupie A druga sprawa że marketingowo też to gorzej wyglada, bo kibice identyfikują się z herbem Wisly, z logiem spółki pilkarskiej już nie. I co zrozumiale spolka piłkarska też chce zarabiac w sklepie klubowym na herbie Wisły. Bo dziś tylko sklep TS Wisła zarabia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego herb powinien zostać przekazany spółce, napisałem to nie raz! Chciałbym jedynie, by przeczekać krytyczny moment, czyli uniknąć spadku, z którym wiązać się może bankructwo spółki. A gdyby herb i nazwa trafiła do spółki teraz, to przy nie daj Boże spadku nasz znak trafia do syndyka... Jeśli potrafisz wskazać odpowiednie rozwiązania prawne, które zabezpieczą nasz znak w takim przypadku (pierwokup takim rozwiązaniem nie jest), to nie mam żadnych problemów z przekazaniem praw już teraz...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|