|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
widzę jedno rozwiązanie - należy przejąć TS. Socios jest idealnym podmiotem żeby to przeprowadzić. Trzeba się zapisać w odpowiedniej liczbie, zwołać nadzwyczajne walne i zmienić zarząd.
Ilu członków ma TS? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
czy ty właśnie zaproponowałeś demokratyczne przejecie organizacji w której rządzą gangsterzy?
![]() ![]() oderwanie od rzeczywistości jakie niektórzy tutaj prezentują jest urocze |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Najważniejszym wnioskiem z wywiadu jest to, że TS-em rządzi dalej stary układzik z LMM na czele.
Na tym w zasadzie można skończyć analizę wywodów prezesa i jego anioła stróża. Czyli tak. Trio odchodzi. TS wdraża akcję ratunkową pt. spłacamy trio by ratować ligę. Za co. Za pożyczkę od "grupy krakowskich biznesmenów". Oczywiście pod zastaw terenów. W czerwcu SA pada, pożyczka jest wymagalna. Grupa przejmuje tereny. Za rok dwa TS pada. Miasto stawia zaporowe warunki co do stadionu, jakaś drużyna Wisły tuła się po wioskowych boiskach. Za dwa lata ktoś rzuca pomysł by zburzyć stadion bo miasto dopłaca do niego za dużo.Lud to kupuje. Za pięć lat rozpoczyna się z hukiem przy R22 budowa White Star Apartments. Kurtyna. Niemożliwe Science Fiction. No to już sobie każdy oceni sam. Nie dziwię się Jażdzyńskiemu, że chcieli przejąć znak i akademie. To jedyny racjonalny sposób na przetrwanie Wisły Kraków. Wisłocki tym wywiadem zabił nadzieję. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
świetna myśl, pociągnijcie ten temat, nie jest bez szans...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
TS dla Wisły Kraków S.A. jest niczym betonowe buty dla niepokornych ancymonów w motywach gangsterskich. Ciągnie na dno z dynamiką godną Sashy Grey.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
![]() Prowokuje temat na zamkniętym forum Socios . Efekt mizerny. Krytyka mojej osoby i koniec ........ ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeszcze jedna rzecz z którą mylił się Serek, niestety. Był przekonany, że panowie szarakany dały sobie spokój z realną władzą w klubie i wycofują się na trybuny i ulice.
Niestety poniższy fragment temu przeczy: Cytat:
Myślicie, że te dziewczyny i rodziny szarakanów wpadły na pomysł z L4 same? Albo może wbrew (działającej przecież) decyzji grupy Sharks? Nie, zesrali by się ze strachu, aby się im postawić. Robią co im każą. A hasło jest proste: nie odpuszczamy, przeczekujemy zamieszanie medialne. Kibice zaraz zapomną. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Konrad, ja mówię o ludziach w zarządzie, że są nowi - myślisz, że ja wiem, kto poszedł w TS na L4, znam wszystkich pracowników? Przecież ja nie jestem nawet członkiem Towarzystwa...
Krytyka? Zwyczajnie Ci odpisałem... I dalej będę kontynuował rozmowę w tamtym temacie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zastanawiająca tą cisza wśród Socios jestem za zwolaniem nadzwyczajnego zgromadzenia członków Socios.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co znowu to poruszenie, bo chyba nie z powodu tych wpisów na tt Królewskiego? Jak dla mnie, to one znaczą tyle, że "my stoimy przy swoim, więc piłeczka leży po stronie TS-u". W tym kontekście bardzo dobrze by było, żeby władze Socios się spotkały z władzami TS-u, nie wiem czy to cokolwiek da, ale warto spróbować. Tak czy siak prawdopodobnie cała ta telenowela będzie trwać aż do stycznia i wtedy się dowiemy na czym stoimy, a na razie nie ma co dramatyzować, tylko czekać na to co się wydarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie wiem o co jest spór, kto ma racje, niewiem co trzeba zrobić... Wiem ze: mamy w c#:; długów, kose z miastem, kose z telefonika, sa vs ts, ostatnie miejsce w tabeli i widmo realnego spadku, kibicow skloconych o zgody, o to kto jest wislakiem, tym prawdziwym rzecz jasna... stadionu rowniez nie mamy i mozna by tak wyliczac dalej...
Mysle naiwnie ze jedynym czlowiekiem ktory jest w stanie mentalnie poskladac te puzzle jest Kuba, wierze w tego czlowieka i 3mam kciuki a co bedzie oczywiscie czas pokaze... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Pisałeś, że na razie możemy być spokojni bo szarakany nie będą w najbliższym czasie próbować odbić klubu. Niestety powyższe świadczy o tym, że nie mają zamiaru się wycofać. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pan Ludwik nie jest w zarządzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
O ile mi wiadomo do stowarzyszenia może się zapisać każdy. Socios nie dość że liczebnie wystarczające to jeszcze odpowiednio zorganizowane by taką akcję przeprowadzić. Poczytaj sobie statut TS-u - dość ciekawa lektura. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już nie przesadzajcie z tymi L4. Przecież to najprostszy sposób na uniknięcie zwolnienia i zachowanie ciepłej posadki. Praktyka stosowana w tym kraju nagminnie, w setkach firm. Przepisy chronią kombinatorów i nierobów.
TS w tej sytuacji nie mógł raczej wiele zrobić. Nie możesz ruszyć takiego pracownika. Zwolnienie niby na jakiej podstawie? Że jest kogoś znajomym? Nie ma opcji, skończyłoby się w sądzie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Niestety wszystko na to wskazuje, że szykuje się powtórka z historii i TS znowu będzie gasił światło, dlatego z tego miejsca chciałem z góry podziękować obecnemu Zarządowi. Panowie pokazali, że znają się na rzeczy, mają wiedzę i długofalowy pomysł jak wyjść z długów, ale niestety nie dane im będzie dokończyć swojego dzieła. To był piękny, ale trudny rok, jednak Wam udało się to, że człowiek uwierzył, że ten klub może jeszcze da się uratować. Dlatego duży szacunek dla Was, nikt oprócz Was nie podjął się tego zadania, dzięki Waszemu zaangażowaniu uwierzyłem, że jeszcze możemy wyjść z Wami na prostą, że będzie w końcu normalnie i nie dacie klubowi zginąć, niestety druga strona najwidoczniej tego nie rozumie... Jeszcze raz dzięki p. Królewski, p. Jażdżyński, p. Obidziński i oczywiście ten który samym przyjściem uratował Wisłę i zapisał się w jej historii, dzięki Kuba Błaszczykowski!
Ludzie z TSu jak Wy teraz spojrzycie Kubie Błaszczykowskiemu w oczy? Chłopak poświęcił milionowy kontrakt za granicą dla ratowania Wisły i grał za darmo, a Wy tak mu się odwdzięczacie? ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 22.11.2019 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nowi ludzie w zarządzie
Nie ma znaczenia czy są nowi czy starzy - istotne jest to, że będą mieć nasrane w gaciach ze strachu jak przyjdzie do nich jeden czy drugi osiłek ze swoimi "pomysłami" na rozwój Wisły. Fakty są takie, że tylko tacy ludzie jak Jażdżyński czy Królewski mogą szarków wysłać na drzewo pierogi lepić - czyli do jedynej legalnej działalności, do której ta grupa ludzi się nadaje. A TS ze swoim doradcą Ludwikiem to może co najwyżej posłużyć jako kolejny słup. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
To Ci podpowiem: zapewne ich "praca" polegała na pobieraniu wynagrodzenia i zwolnienie ich dyscyplinarne z powodu niestawiania się w pracy byłoby banalnie proste. Stąd ucieczka na L4. Pytanie dlaczego dopiero teraz ktoś się nimi zainteresował. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku przecież dokładnie o tym napisałem.
I co to znaczy, że dopiero teraz ktoś się zainteresował? Może poszli na L4 już miesiące temu? Do tego myślisz, że każdy z nich miał na czole napisane, że dorabia dla gangsterów? Niektórzy to są całkiem oderwani od rzeczywistości i myślą, że wszystko to takie proste i oczywiste. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Takie tam z twittera.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale jak 'odbić klub'?Kim?dziewczynami?...No nie bądź śmieszny. Chyba masz jakąś wiedzę kto(z imienia, nazwiska, bądź z ksywy), albo Szymcio ma taką wiedzę, więc podzielcie się nią. Nosz k.urwa. Jak dla mnie pisanie o Szarksach , którzy są w głębokiej dupie a nawet jeśli im się uda z niej wyjść, w kontekście że 'nie mają się zamiaru wycofać....Kto? Z czego?'. Szarki, przy najlepszym dla nich wariancie , jak już ogarną kto sypie, kto jeszcze będzie, kto wyjdzie z pierdla to do Wisły(w sensie próby decydowania o czymkolwiek), nie zbliżą się.Moim zdaniem NIGDY. To se ne vrati i dobrze. Trybuny? ok ale czy TS czy S.A - daj spokój. Skończmy już straszyć Szarksami, to forum czytają różni ludzie i po cholerę mieszać w to ekipę która najpierw zaorała swoich kibiców a potem zaorała tak klub jak i siebie(chodzi mi tu o powiedzmy ostatnie 5,6 lat). Zawsze znajdzie się jakaś 'czarna owca', myślę tu o TS ale skończmy pisać o jakiejkolwiek władzy Szarksów. Jedyna ich realna władza to chyba w pierdlu teraz, choć i pewnie nie do końca bo sami są skonfliktowani. Na mieście już tak różowo nie jest bo potracili je w dużej mierze i jeśli to tu będą je chcieli odzyskać a nie do ....y nędzy w decydowaniu o przyszłości klubu. TS i SA (niestety w wywiadach), dość konkretnie wyartykułowały swoje wizje i jakoś nie widzę tam problemu wpływu WSH.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.11.2019 o godz. 22:33.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Zdajesz sobie sprawe, ze w kilkanascie minut dosyc leniwego myslenia mozna wiekszosc tych passive-agressive zarzutow przeciwko Kubie, Krolewskiemu i Jazdzynskiemu odwrocic w dokladnie takie same anty TSowe?
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 22.11.2019 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
proszę na pw jak wiesz lepiej albo jak w ogóle cokolwiek wiesz
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
âSzymon Jadczak napisał, że w TS nadal są zatrudnione rodziny Sharksów. Badaliście ten temat?
RW: Były pewne osoby co do których mamy wątpliwości. Zgadnijcie, co się stało, gdy się zmienił zarząd?â To jest najbardziej przerażający fragment tego wywiadu. Naprawdę nikt nie zauważył, że zarząd zanim się zmienił składał się m. in. z Rafała Wisłockiego i Doroty Gburczyk? To specjalnie czekali aż te mityczne âosobyâ uciekną na L4? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|