The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2019, 12:26
Odnośnie TF - a moze tak- ch. wie jako są warunki niewymagalności długu, upadek SA i groźba upadku TS, może dać TF prawo do wymagania go i wtedy...tereny. Dlatego TF przeniesie ten zapis na każdego(Mereś, TS, Vanna) tylko nie tych którzy mogą zapewnić że klub nie upadnie ?

Odnośnie pasożytowania: to jest główna obawa trójki - wyprowadzimy klub na prostą, nowego właściciela whatever i wtedy licencja już nie będzie darmowa, a TS będzie wciąż partnerem do negocjacji..
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.11.2019, 12:47
Jeśli po przeczytaniu artykułu z Wisłockim ktoś miał jeszcze wątpliwości dlaczego Jażdżyński i spółka chcą mieć na papierze współwłasność logotypu, to chyba teraz już nie ma żadnych.

Radzenie się LMM po tym, co się stało w ostatnim czasie? NAPRAWDĘ? Myślałem, że się już dawno ze wstydu zapadł pod ziemię (nie w dosłownym sensie oczywiście).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.11.2019 o godz. 14:14.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 22.11.2019, 12:51
Stelio napisał(a):Wyświetl post
LMM ma 88 lat, dlaczego jeszcze nie jest na emeryturze?!?!?!?! I ZARZĄD TS SIĘ GO W CZYMŚ RADZI?!?!?!?
Spotkanie Wisłockiego z triem. Nagle wchodzi Ludwik Miętta-Mikołajewicz, stawia na stole pomarańcze, zabiera z niego papiery, nad którymi debatują zgromadzeni, wrzuca je do kosza i wychodzi.

- Kto to był?
- To Miętta-Mikołajewicz, szarksowy szpieg i skompromitowany wieloletni prezes.
- To dlaczego mu tego nie zabronisz?
- To bez sensu, jak się go o to zapytam, to powie, że przyniósł pomarańcze.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 22.11.2019, 12:54
caucus napisał(a):Wyświetl post
Spotkanie Wisłockiego z triem. Nagle wchodzi Ludwik Miętta-Mikołajewicz, stawia na stole pomarańcze, zabiera z niego papiery, nad którymi debatują zgromadzeni, wrzuca je do kosza i wychodzi.

- Kto to był?
- To Miętta-Mikołajewicz, szarksowy szpieg i skompromitowany wieloletni prezes.
- To dlaczego mu tego nie zabronisz?
- To bez sensu, jak się go o to zapytam, to powie, że przyniósł pomarańcze.
Haha padłem
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.11.2019, 12:59
RW: – Tak. Pamiętajmy, że TS miało wydatny udział w akcji ratowania klubu. Potem przez pół roku pracowałem w spółce. Nie robiłem tego dla pieniędzy czy dla sławy. Chciałem ratować coś, za co w pewnym stopniu czułem się odpowiedzialny. O okolicznościach odejścia ze spółki nie chciałbym dzisiaj rozmawiać, ale wraz z zarządem TS deklarujemy, że chcemy, by panowie objęli te akcje.

O tym mówię ale może mi się tylko zdaje.O tym że Wisłocki miał być prezesem chwilowo to ja też wiem
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.11.2019, 13:05
Zgadzam się z piszącymi wcześniej. Żadnych negocjacji i żadnych rozmów. Ts oddaje sekcje piłkarska wraz z jej „atrybutami” i totalnie rozdziela się od SA z wdzięcznością, ze jest ktoś kto chce naprawić syf, do którego doprowadził poprzedni zarząd TS. Jeśli nie, to niech już gaszą światło i kończą historie piłki nożnej w Wiśle Kraków. Jedyna nadzieja, ze trio nie odpuści.

A co do wywiadu... tego chyba nawet najwięksi piewcy Ts-u nie wybronią. I jeszcze ten Mięta radzący Wislockiemu. Przecież to jest kabaret.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.11.2019, 13:10
Mam wrażenie, że TS chciałby wyczekać, aż Trio wpakuje w spółkę jeszcze więcej kasy, znajdzie jakiegoś sponsora, wyprowadzi spółkę na powierzchnię, a wówczas będzie można konkretnie dorobić na przychodach ze spółki.

Sorry, ale tak jak ktoś już zauważył, to jest zderzenie nowoczesnych biznesmenów z PRL-owskim betonem. Z tego nic nie będzie.

Jeszcze jedna uwaga: dług wobec TF. W wywiadach udzielanych na początku roku była informacja, że istnieje jakieś zabezpieczenie prawne, powodujące umorzenie długu w chwili, gdy wierzyciel podejmie czynności egzekucyjne. Kto wie, czy ktoś nie wywęszył możliwości uchylenia tego zabezpieczenia, tzn. czy nie ma tam jakiejś wady prawnej, która powoduje nieskuteczność tego mechanizmu. Niechby szanse na uchylenie go wynosiły 5% - to już jest realna szansa na ściągnięcie 40 baniek gdy sytuacja spólki się poprawki.
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 22.11.2019 o godz. 13:13.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.11.2019, 13:11
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Będzie Wisłocki rządził od stycznia razem z socios, serek zawsze twierdzi, ze w TSie jest wszystko spoko.
Zanim zaczniesz pisać w taki sposób dwa razy się zastanów - w przeciwieństwie do Ciebie robię coś, by obie strony zbliżyć (właśnie wróciłem z kolejnego spotkania - nie, nie z przedstawicielami TS). Więc nie wycieraj sobie proszę buzi stowarzyszeniem Socios, bo sobie na to nie zasłużyło.

Tak, bronię w wielu sprawach TS, bo jestem kibicem Wisły i chciałbym, by oba podmioty miały jak najlepsze warunki. Obrona TS, to nie obrona ludzi i ich niekompetencji, tylko klubu, który kocham. I nie mam klapek na oczach, wyciągam wnioski po rozmowach z osobami po obu stronach barykady. Także z dzisiejszej.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.11.2019, 13:11
Niestety naiwność niektórych ludzi na tym forum nie wiem z czego wynika? Ja już nawet o tym nie wspominam i odpuściłem pisanie. Nawet afera rok temu nie zmieniła wiele. Może ktoś ma w tym interesy?. I będziemy w tym tkwić dopóki tacy ludzie będą. Zaorać to wszystko i zacząć od nowa. Tylko nikt tego nie zrobi. Przypomina mi to sytuację w sejmie. KABARET.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.11.2019, 13:22
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniesz pisać w taki sposób dwa razy się zastanów - w przeciwieństwie do Ciebie robię coś, by obie strony zbliżyć (właśnie wróciłem z kolejnego spotkania - nie, nie z przedstawicielami TS). Więc nie wycieraj sobie proszę buzi stowarzyszeniem Socios, bo sobie na to nie zasłużyło.

Tak, bronię w wielu sprawach TS, bo jestem kibicem Wisły i chciałbym, by oba podmioty miały jak najlepsze warunki. Obrona TS, to nie obrona ludzi i ich niekompetencji, tylko klubu, który kocham. I nie mam klapek na oczach, wyciągam wnioski po rozmowach z osobami po obu stronach barykady. Także z dzisiejszej.
To samo mówiłeś w kontekście SKWK i TS podczas wojny z Bednarzem i potem aż do znudzenia, nie odbieram Ci zaangażowania, tylko wskazuję na naiwność w temacie wiary w profesjonalizm i czystość intencji w TS. Sezony telenoweli mijają, trup się ścieli gęsto i tylko Ludzie wokół TS wciąż kryształowi i bezinteresowni z Białą Gwiazdą w sercu. Myślę, że każdy chce żeby TS miało się jak najlepiej ale czy tego chce sam TS oto jest pytanie.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 22.11.2019 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.11.2019, 13:30
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że TS chciałby wyczekać, aż Trio wpakuje w spółkę jeszcze więcej kasy, znajdzie jakiegoś sponsora, wyprowadzi spółkę na powierzchnię, a wówczas będzie można konkretnie dorobić na przychodach ze spółki.

Sorry, ale tak jak ktoś już zauważył, to jest zderzenie nowoczesnych biznesmenów z PRL-owskim betonem. Z tego nic nie będzie.

Jeszcze jedna uwaga: dług wobec TF. W wywiadach udzielanych na początku roku była informacja, że istnieje jakieś zabezpieczenie prawne, powodujące umorzenie długu w chwili, gdy wierzyciel podejmie czynności egzekucyjne. Kto wie, czy ktoś nie wywęszył możliwości uchylenia tego zabezpieczenia, tzn. czy nie ma tam jakiejś wady prawnej, która powoduje nieskuteczność tego mechanizmu. Niechby szanse na uchylenie go wynosiły 5% - to już jest realna szansa na ściągnięcie 40 baniek gdy sytuacja spólki się poprawki.
Przecież dokładnie to powiedział Jażdzyński w wywiadzie, fragment o rodzinie czekającej aż pacjentowi się poprawi żeby dalej doić z niego pieniądze. Dlatego poszli z tym do prasy, bo tylko nacisk kibiców może sprawić że TS przestanie próbować zostawiać sobie furtki do dalszego dojenia SA. A są to próby nieudolne, żenujące, przejrzyste, trudno żeby poważni ludzie się na nie nabrali.

serek.c2 - ja Ci życzę powodzenia, ale TS nie ma ani moralnej racji, ani argumentów w kluczowych kwestiach IMO.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2019 o godz. 14:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2019, 13:30
To samo mówiłeś w kontekście SKWK i TS podczas wojny z Bednarzem i potem aż do znudzenia, nie odbieram ci zaangażowania, tylko wskazuję na naiwność w temacie wiary w profesjonalizm i czystość intencji w TS. Sezony telenoweli mijają, trup się ścieli gęsto i tylko Ludzie wokół TS wciąż kryształowi i bezinteresowni z Białą Gwiazdą w sercu.
To uderzaj we mnie, nie w Socios, o tyle proszę.

Nigdy nie pisałem, że w TS sami kryształowi ludzie. Wiele razy powtarzałem, ale może nie miałeś okazji przeczytać - tak, byłem naiwny w stosunku do Sarapaty i zwyczajnie dałem się zrobić w konia. Nie byłem tak blisko klubu jak teraz, tylko to mam na usprawiedliwienie. Obecnie masz w TS cały nowy zarząd - niewiele mogli od czerwca pokazać. Jest kilka osób zupełnie nowych. O ich intencje raczej się nie martwię, chociaż kilka osób mnie zastanawia. Bardziej się martwię o kompetencje. I tu kolejny problem - nikt się nie garnie, nikt kompetentny, żaden poważny prawnik, żaden biznesmen, do wejścia do TS i podjęcia próby ogarnięcia problemów w Towarzystwie. Może dlatego, że wchodząc i próbując pomóc od razu dostaje się łatkę układowicza i złodzieja?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.11.2019, 13:34

Nigdy nie pisałem, że w TS sami kryształowi ludzie. Wiele razy powtarzałem, ale może nie miałeś okazji przeczytać - tak, byłem naiwny w stosunku do Sarapaty i zwyczajnie dałem się zrobić w konia. Nie byłem tak blisko klubu jak teraz, tylko to mam na usprawiedliwienie. Obecnie masz w TS cały nowy zarząd - niewiele mogli od czerwca pokazać. Jest kilka osób zupełnie nowych. O ich intencje raczej się nie martwię, chociaż kilka osób mnie zastanawia. Bardziej się martwię o kompetencje. I tu kolejny problem - nikt się nie garnie, nikt kompetentny, żaden poważny prawnik, żaden biznesmen, do wejścia do TS i podjęcia próby ogarnięcia problemów w Towarzystwie. Może dlatego, że wchodząc i próbując pomóc od razu dostaje łatkę układowicza i złodzieja?
Pomijając opinię jaką ma TS (zasłużoną, niestety, dodajmy)...

Kto normalny wejdzie tam użerać się z dziadkami i radzić LMM? Przecież ten wywiad którego udzielili to jest dramat, pokazuje tylko że chcą ciągnąć kasę i jakby coś, to poczekajmy, niech tamci zainwestują... Wprost potwierdzili zarzuty Jażdżyńskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2019 o godz. 13:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 22.11.2019, 13:44
Nie czerpię przyjemności w uderzania w Ciebie, ani w Socios tyle, że nie możecie oczekiwać ślepego zaufania. SKWK zaczynało jako organizacja z ogromnym poparciem kibiców, a ludzie zaangażowani, z Wisłą w sercu to zniszczyli, mało tego wykorzystali stowarzyszenie w sposób haniebny. I nie Sarapata, ale panowie DD, RSz i inne patologie. Daj boże, że się powiodą Twoje mediacje chociaż jak na dłoni widać, że RW nie ma nic do zaproponowania.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2019, 13:53
Nie czerpię przyjemności w uderzania w Ciebie, ani w Socios tyle, że nie możecie oczekiwać ślepego zaufania. SKWK zaczynało jako organizacja z ogromnym poparciem kibiców, a ludzie zaangażowani, z Wisłą w sercu to zniszczyli, mało tego wykorzystali stowarzyszenie w sposób haniebny. I nie Sarapata, ale panowie DD, RSz i inne patologie. Daj boże, że się powiodą Twoje mediacje chociaż jak na dłoni widać, że RW nie ma nic do zaproponowania.
Nikt ślepego zaufania nie oczekuje, pokaż mi jednak drugie stowarzyszenie w Polsce, które jest tak przejrzyste finansowo. Działamy już ponad rok, chyba przez ten czas naszymi działaniami na odrobinę tego zaufania zasłużyliśmy? Nie zakładaj, że staję jednoznacznie po stronie TS w tych rozmowach ("mediacje" to zdecydowanie za duże słowo). Kolejny raz powtórzę, że chciałbym, aby trio przejęło Wisłę.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2019, 13:54
Właśnie tutaj chodzi o ślepe zaufanie i dlatego każdy powinien patrzeć na ręce w obie strony. Zostaliśmy zrobieni w jajo wiele razy, dlatego nie dam ręki za żadną ze stron. Mam jeszcze pytanie, czy chcecie upadek TSu i żeby została tylko piłka ?
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2019, 14:29
Poddałem się. Nie byłem w stanie przeczytać w całości, za jednym razem tego wywiadu. Załamałem ręce. Dziś dokończyłem.... Żal.
Dodam, by nie obrażać sie wyzwiskami typu "sieroty po Cupiale", bo jest to słabe a piszą to osoby bez argumentu, które są "sierotami po Miśku i Marzenie" Zatem darujmy sobie.
Wywiad Jażdzyńskiego dał odpowiedź dlaczego od lat nie ma szans na poważnego właściciela. Można podawać inne argumenty, ze inni tez nie maja. Ale można założyć że inni są do tego przygotowania. My nie.
Kwiecień, Bargiel, czy inny bogacz widząc sytuacje formalno prawną, poprostu odpuści. Nie te czasy.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.11.2019, 14:43
No cóż, skoro nawet profil Socios zamieszcza informację, że grupa ratunkowa jest bliska, żeby się wycofać, to musi być naprawdę źle. Dziękuję KJB za ten rok i próbę reanimacji Wisły.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 22.11.2019, 14:46
Czyli co, szykuje się powtórka z zeszłego roku?
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.11.2019, 14:51
Pewien agent(forumowy rzecznik TSu) twierdził tutaj, że tam są nowi ludzie... a teraz się okazuje, że doradza LMM(który też jest zapraszany na poważne spotkania), a w TSie są rodziny, znajomi Szarksów... W głowie się to nie mieści. Wywiadu ludzi z TSu przez litość nie będę komentował(widać, że są oderwani od rzeczywistości i o biznesie nie mają zielonego pojęcia).
Miałem Wisłockiego za człowieka w miarę ogarniętego, ale szybko pokazał jak to naprawdę jest...

Dla przypomnienia, Sarapata miała poparcie praktycznie całego TSu(69 głosów ZA). Tych ludzi oczywiście już tam nie ma .
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.11.2019, 14:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dlatego poszli z tym do prasy, bo tylko nacisk kibiców może sprawić że TS przestanie próbować zostawiać sobie furtki do dalszego dojenia SA.
TS'owi to kibice koło ch... latają najwyraźniej.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 22.11.2019 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.11.2019, 15:16

Nigdy nie pisałem, że w TS sami kryształowi ludzie. Wiele razy powtarzałem, ale może nie miałeś okazji przeczytać - tak, byłem naiwny w stosunku do Sarapaty i zwyczajnie dałem się zrobić w konia. Nie byłem tak blisko klubu jak teraz, tylko to mam na usprawiedliwienie. Obecnie masz w TS cały nowy zarząd - niewiele mogli od czerwca pokazać. Jest kilka osób zupełnie nowych. O ich intencje raczej się nie martwię, chociaż kilka osób mnie zastanawia. Bardziej się martwię o kompetencje. I tu kolejny problem - nikt się nie garnie, nikt kompetentny, żaden poważny prawnik, żaden biznesmen, do wejścia do TS i podjęcia próby ogarnięcia problemów w Towarzystwie. Może dlatego, że wchodząc i próbując pomóc od razu dostaje się łatkę układowicza i złodzieja?
Wczoraj pisałem Ci o tym, że sprawdzianem na aktualność hasła Cała Wisła Zawsze Razem będzie sygnał z TS, że mają choćby zalążek planu na ewentualność wyjścia JKB z SA. W wywiadzie dostaliśmy odpowiedź na tacy.

To, że TS działa w trybie "działaczowskim", to wiadomo, ale przykro się patrzy, jak Rafał Wisłocki, który na początku jawił się jako ktoś świeży, z nowoczesnym spojrzeniem, wchodzi w buty stowarzyszeniowego działacza.

Dla mnie niepojęta była propozycja, która padła z jego ust: "... zaproponowaliśmy przedłużenie terminu na podjęcie decyzji i tą deklarację podtrzymaliśmy w ostatnim piśmie wysłanym do SA. Dajmy sobie czas, np. do końca sezonu 2019/2020..." Jak, według RW, Spółka Akcyjna ma przyciągać sponsorów/inwestorów/partnerów, będąc w stanie zawieszenia? A w dodatku, TS nie ma praktycznie nic do zaoferowania, bo nad sklepem musi się zastanowić, a prawa do znaków, chcemy ogarnąć, tak jak nam wydaje się najlepiej.

Co do ostatniej części twojej wypowiedzi, to niestety, TS sam strzela sobie w kolano. Po pierwsze, wspominając o tym, jak ważną osobą w podejmowaniu decyzji jest LMM. Człowiek o niewątpliwych zasługach dla Wisły, ale też osoba, która własnym autorytetem ręczyła za gangusa, który doprowadził nie tylko SA, ale też TS na skraj przepaści.
Po drugie, to kwestia osób powiązanych z Szarkanami, które wciąż są w TS. Ja rozumiem, że to jest całkiem nowy zarząd, że była cała kupa rzeczy do załatwienia. Ale jak się patrzy na to, w jaki sposób, od pierwszego dnia, ratownicy wzięli się za odcinanie od szemranego towarzystwa, to słowa "- Zrobimy wszystko, by to rozwiązać, więc pewnie wdamy się w spory prawne, ale trzeba to zrobić z głową." brzmią jak ponury żart.

Tak, jak napisałem wcześniej, jestem bardzo rozczarowany po lekturze tego wywiadu.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.11.2019, 15:19
Szczerze mówiąc nie wiem co bardziej przeraża obecnie: ogromna różnica w wizji pełnego przejęcia klubu czy forma negocjacji (komunikacji) obu stron. I to że wygląda na całkowity impas w negocjacjach.
Wislocki dopiero co sam był po tej samej stronie barykady i powinien rozumieć z czym wiązać się będzie utrata tria "pożyczkodawców' ma czele z Kuba.
Jazdzynski natomiast stawia sprawę na ostrzu noża, co z jednej strony podkreśla ogromne zaangażowanie, z drugiej przyparcie do muru drugiej strony już kilka razy nie zdało egzaminu (choćby w przypadku miasta). Nawet jeśli ma w swoim (i kibiców) mniemaniu pełna rację.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.11.2019, 15:38
Nie ma sentymentów. Albo puzzle będą układana od samego początku na jasnych zasadach, albo "cześć". Ja się temu nie dziwię i ja to popieram.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.11.2019, 15:53
^ jedna różnica miedzy tym case'em a miastem jest taka, że miasto sobie bez Wisły SA poradzi i ma ją w dupie. Towarzystwo natomiast zdechnie bez piłki tak samo jak SA, albo może i nie i będą tak dziadować w warunkach sprzed kilku epok i myśleniem z tamtego okresu również... Prawda jest taka, że większość kibiców Wisły (w tym ja) interesuje się tylko piłką nożną, jeśli padnie sekcja piłkarska to magicznie kilkanaście tysięcy ludzi nie przenisie się nagle na kosza i będzie udawać, że nic się nie dzieje, tylko oleje temat i chuja będą mieć z teog sklepu, szkółki itd. poza tym, jeśli Wisła wyląduje w IV lidze, ilu rodziców będzie wolało zapisać ich dzieci do szkółki jedynego Krakowskiego klubu grającego w ekstraklasie? O tym też mogliby pomyśleć...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.11.2019, 16:59
silver03 napisał(a):Wyświetl post
TS'owi to kibice koło ch... latają najwyraźniej.
Zobaczymy czy nadal będą im latać jak trzeba będzie zrzutę zrobić, albo dzieci do szkółki posłać.

Obawiam się że być może nie potrzeba tutaj mediacji ze strony kibiców, a twardy nacisk i pokazanie, że cierpliwość i wyrozumiałość się skończyła, zanim Ci idioci zniszczą i sekcję piłkarską, i pozostałe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2019 o godz. 17:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 22.11.2019, 17:16
master17 napisał(a):Wyświetl post
Mam jeszcze pytanie, czy chcecie upadek TSu i żeby została tylko piłka ?
Myślę że raczej nikt tego nie chce, ale obawiam się że jeśli TS będzie zachowywać, jak typowy "pasożyt" doprowadzi do tego, że jeden i drugi podmiot staną przed możliwością rychłego upadku.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.11.2019, 17:21
Najciekawsze jest to ze w sekcjach TS nie ćwiczą często ludzie związani emocjonalnie z zwisła ale tacy, którzy chcą rozwijać swoje zainteresowania a akurat Wisła to oferuje. Znam kilka osób którym nasz Klub zwisa ale jest jedynym w okolicy który rozwija np. Gimnastykę. Większość osób zaintersowanych sama marka, barwami czy historią to tak naprawdę kibice piłkarscy. Dlatego uważam ze władze TS idealizują sytuację stawiając swoje oczekiwania nad oczekiwania Trio. Bez tych osób padnie i SĄ i TS bo nikt już się tak emocjonalnie nie zaangażuje. Chyba ze czekają aż kibice zamiast iść pod UM, przyjdą pod biura TS z protestami...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.11.2019, 17:30
Sprawa jest prosta jeśli TS tak się boi oddania praw do znaku wystarczy prosty zapis, że w przypadku spadku do 1 ligi Wisła SA jest zobowiązana do odsprzedania znaku TS za złotówkę.

W momencie kiedy będziemy lecieć z ligi formalnie jeszcze będzie trochę czasu do upadłości więc i żaden syndyk nie będzie mógł tego podważyć.

Ale TS niestety znowu pokazuje czym tak naprawdę są. Bo przy upadku SA sami polecą na dno. Chyba, że po prostu zarząd zamiast z gangsterami dogadał się z deweloperami i po prostu szukają sposobu na zatopienie spółki.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.11.2019, 19:18
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że po prostu zarząd zamiast z gangsterami dogadał się z deweloperami i po prostu szukają sposobu na zatopienie spółki.
Może nawet nie potrzeba "zamiast", może to tożsame...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów