|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Władze TS chcą 40 mln długj wewnetrznego i szukają jelenia pojeby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() znowu wam coś umyka ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
25 baniek na rzecz Platinium Wellness o co kaman? Na rzecz najemcy WTF, chyba coś nie w te stronę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wez czerepach daj linka do tego sprawozdania najlepiej
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
teraz z kadrą z pierwszego składu i kasą SA raczej nie ma szans na awans a z 4 ligi bez kasy i z kadrą juniorów widzą co niektórzy świetlaną przyszłość i marsz po ligę mistrzów
GRATULUJĘ
Ostatnio edytowane przez ital : 19.11.2019 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
IV liga pod rzadami TSu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tak jak już wcześniej pisałem TS nie ma prawa bytu w XXI wieku jako organizacja która niczego konstruktywnego, prorozwojowego nie wcieliło w życie. Relikt przeszłości i pasożyt którego los jest bezpośrednio związany z sekcja piłki nożnej bez której by nie istnial.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wyobraźcie sobie, że nasi sternic nawiązują kontakt z jakimś inwestorem i jak do cholery wygląda ?
On się pyta no dobra co Wy macie ? Co oni mają mu odpowiedzieć ? Nic kur nie mamy tylko długi. - prezdenta z którym nikt nie jest wstanie się dogadać - logo spółki którego kibice nie akceptują - akademie która nie jest nasze -bazę które nie jest nasza - stadion który jest totalnie niefunkcjonalny - pilkarzy ktorzy są na ostatnim miejscu w tabeli,. Czy TS sięgnie po rozum do głowy ? ![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
https://twitter.com/przemszar/status...290.1532259818 Najwidoczniej było to jakieś zabezpieczenie na wypadek prób zerwania umowy najmu ze strony TS. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
||
Gdyby nie wielosekcyjne kluby sportowe, to Polska by nie miała kogo wystawiać na igrzyskach, bo 90% naszych sportowców, to wychowankowie tego typu klubów i w każdym mieście powyżej 10 000 jest przynajmniej 1 taki. Jak już musisz czytać Jadczaka, to nie wyłączaj samodzielnego myślenia.
2 lata później zmienia zdanie jak np. Wojciechowski w Groclinie czy Cupiał po latach, klub upada, komornik przejmuje herb i prawo do nazwy. Sprzedaje to Filipiakowi, który akt własności chowa do sejfu i od tej pory nikt nie ma prawa używać herbu ani nazwy Wisła Kraków. Fajnie, nie? Ale wtedy byście pewnie z płaczem przychodzili do TSu, żeby "ktoś coś zrobił".
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 20.11.2019 o godz. 08:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ponadto jakbyś się trochę zainteresował tematem to SA proponuję współwłasność z prawem do pierwokupu w przypadku upadku, a nie całkowite przejęcie praw. To trochę zmienia postać rzeczy, co nie? A personalny wjazd na Jadczaka to już w ogóle słaby ruch. Najpierw przydałoby się czytać ze zrozumieniem co ma do przekazania. On nie uważa, że kluby wielosekcyjne nie mają racji bytu. On uważa, że TS Wisła nie ma racji bytu z tym stylem zarządzania. To trochę zmienia postać rzeczy, co nie? PS. I jakich to niby olimpijczyków w ostatnich latach wychował TS?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.11.2019 o godz. 08:46.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
TS ma majątek (grunty), który w razie kłopotów, o których wspomniano, jest zabezpieczeniem. SA takiego majątku nie ma.
Co do pierwokupu - po pierwsze, to chyba nie jest to do końca takie proste. Może ktoś pociągnie temat, mi zdecydowanie brak kompetencji: https://twitter.com/em_es80/status/1...173294080?s=20 Po drugie, aby skorzystać z pierwokupu, trzeba mieć środki. TS ma majątek, ale nie gotówkę... Wg mnie umowa licencyjna jest zdecydowanie wystarczają - SA swobodnie może używać znaku i nazwy, prawa do herbu i nazwy są z kolei bezpieczne. Ps. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...na_Olimpiadach
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.11.2019 o godz. 09:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
- wysoki koszt licencji - możliwość podwyższania kosztów licencji dowolnie przez licencjodawcę - możliwość zerwania umowy licencyjnej, o czym wspominał Jażdżyński Co do: To, czy TS będzie w stanie wykupić prawa, zależy od kwoty, za jaką prawa zostałyby zlicytowane. Czy nie reguluje tego jakiś przepis? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
- Z tego co się orientuję TS proponuje licencję nieodpłatną, ale oczywiście nie mam pewności, poczekajmy więc na info z Towarzystwa
- Nie wierzę, że TS zrobiłby takie ruchy, pytanie tylko czy w umowie licencyjnej nie da się tego uregulować Na pytanie o przepis nie odpowiem, nie mam wiedzy w temacie. To zadanie dla naszych forumowych speców ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Za 10 lat do władzy w TS dochodzi "Grizzli". Wierny kibic Wisły i sprytny "biznesmen". Po przejęciu władzy w TS chciałby jeszcze wydoić Wisłę SA ale ta jest dobrze zarządzaną spółką i nie daje takich możliwości. Gryzzli wypowiada umowę licencyjną - spółka nie może używać herbu i nazwy i jest w czarnej dupie. Niemożliwe? Bo os latach jestem w stanie sobie różne rzeczy na Wiśle wyobrazić. Dzielone prawa z pierwokupem są dla mnie badzo sensowne. |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To zerknij na link, który wkleił serek. Wynika z tego, że w momencie ogłoszenia upadłości, takie postanowienia umowy jak pierwokup przestają obowiązywać. A wówczas taki syndyk może sprzedać 50 praw do herbu komukolwiek...
Choć podobnie jak serek, nie jestem kompetentny, aby w tej sprawie wyrokować ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Odnośnie tego, że pierwszeństwo po upadku może nie być aktualne się spodziewałem, dlatego kluczowa jest tutaj współwłasność oraz dobrze napisana umowa. Wierzę, że skoro SA proponuje takie rozwiązanie to mają na to pomysł. Nie jest też tak, że nawet jakby 50% praw "po SA" wpadło w niepowołane ręce to TS dalej mógłby używać "swoich" 50% i w najgorszym rozwiązaniu mógłby powstać nowy podmiot o identycznej nazwie i herbie? Ponadto powtarzam, że myślę, że nie kwestia nazwa i herbu jest tutaj kluczowa. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wg mnie na szczęście już niemożliwe, nie po tym co się stało w ostatnich latach.
Poza tym - poczekajmy serio na odpowiedź TSu. Nie rozumiem czemu większość zakłada, że TS gra w jakąś grę, że ma złe zamiary w stosunku do SA? Tam nikt nie chce upadku piłki, bo dobrze wiedzą, że jest to sekcja, która napędza cały klub. Prezesem TS jest Rafał Wisłocki, dzięki m.in. jego zaangażowaniu SA istnieje, poważnie myślicie, że on chce SA dobić?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.11.2019 o godz. 09:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Prezesem TS jest Wisłocki i chyba trio całkiem dobrze się z nim dogadywało.
W jednej z części wywiadu, Jażdzyński wspomina, że widziałby Rafała na stanowisku prezesa SA. Potwierdza, że rozmowy z Wisłockim toczyły się w dobrej atmosferze do momentu, kiedy RW przedstawił ustalenia reszcie zarządu. Wtedy sprawa się zatrzymała. Jestem ciekaw czy to nie wskazuje, że poza ogniem na linii SA - TS, większego konfliktu nie ma w samym TS-ie? ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serek, poważnie? Po tym co TS odjebał czekasz na jakąś odpowiedź ? Mam na myśli wszystkie próby zmian właścicielskich mające na celu ujebanie SA. Ja mam w głębokim poważaniu zdanie tych dyletantów tudzież Pań lekkich obyczajów bo inaczej się tego nie da nazwać. Dla mnie nie ma dialogu ze skompromitowanym do cna stowarzyszeniem. Co oni prezentują sobą ? Mają tereny i budynki od lat w samym centrum miasta i nie potrafią nic ogarnąć tylko jadą na zapomogach przecież to jest patologia pierwszego sortu daj te miedzę komuś ogarniętemu i zobaczysz zyski. To jest wstyd i hańba, zarznęli piłkę a teraz jakieś warunki stawiają (wcześniej chyba zarżeli inne sekcje) WTF ? ja się pytam ? Jakie procenty od sprzedaży gadżetów piłkarskich ? Dał bym im wielkiego fuc... macie inne sekcje róbcie sobie pamiątki a od piłki którą zarznęliście jak świnię na dożynkach wara !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Serio od haseł "lepiej grać w 4 lidze od zera" się rzygać chce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widać Wisłocki ma mało do powiedzenia a TS to jest kompromitacja po całości delikatnie mówiąc.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|