|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Sąd Wy takie infoi bierzecie ....
Nikt pracujący w wojsku czy milicji emerytur nie straci - to ma dotyczyć tylko współpracowników służb - zresztą nie ma jeszcze wersji ostatecznej a już każdy się boi ... @Jaroo - dzięki za post, dobre podsumowanie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
info mam od osoby pracującej w tych latach w wojsku nie będąca współpracownikiem żadnych służb więc... zresztą nie wiadomo do końca jak to będzie więc to tylko gdybanie
w każdym bądź razie odbieranie małych części emerytur odbywa się już od jakiegoś czasu i żadne odwołania od tego nie były uwzględniane, ale od nowego roku chcą iść na ostro z tym.
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 14.12.2016 o godz. 14:33.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dlatego ja nie lubię gdybać - trwają rozmowy, konsultacje, oczywiście głośne krzyki sprzeciwku "ooo ooo oo ooodpieprzcie się od generała" co tylko utwierdza że to słuszny kierunek.
A tak między Bogiem a prawdą to taka ustawa powinna być uchwalona w 89' i dzisiaj by nie było tvn, dzikiej prywatyzacji i innych afer. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
powinni to zrobić dawno temu tyle że teraz chcą zabrać emerytury nie tylko funkcjonariuszom służb i o to się rozchodzi
edit: a generała to powinni ujebać jak jeszcze żył a teraz wygląda to jak pewnego rodzaju szopka ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Może go ekshumują i wręczą degradację. To byłoby coś!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Byl juz projekt uchwaly lustracyjnej przyjetej przez Sejm a zgloszonej przez Korwina w 1992 roku. Wiadomo jak sie skonczyl - "nocna zmiana", odwolanie rzadu Olszewskiego, dojscie do absolutnej wladzy komuchow i ich poplecznikow. Niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
No ale trudno, dobrze, że chociaż teraz coś się dzieje. To jest działanie na otarcie łez. A jeszcze co do tego osądzania komunistów i upadku komuny to mamy taką Polskę wolną, że po 27 latach od upadku systemu PiS (nazwijmy ich partią pro Polską i katolicką) lekko wychyla mordę i już jest jebany przez 3/4 salonu, mamy taką wolną Polskę, że jakieś lewackie, komusze, pedalskie, UBeckie ....y robią protesty i walczą o Polskę. Nie tak to powinno wyglądać, to gówno już dawno powinno być spuszczone w kiblu i powinna istnieć Polska prawicowa, konserwatywna, narodowa i normalne ugrupowania liberalne, lewicowe bez powiązań ze śmieciami typu Jaruzel, Kiszczak, Tusk, Miller, Kwachu, Komor. Ale cały czas system się bronił i broni i mamy pomieszanie z poplątaniem teraz. Ja nie mówię, że lewaków nie powinno być w wolnej Polsce ale my mamy lewaków, liberałów umaczanych w tamtym systemie i powiązanych z tamtymi ludźmi. I to jest też duży problem. 27 lat minęło a my nadal nie odcięci od komunizmu. I nieważne, że teraz się nie utożsamiają ci ludzie z sierpem i młotem (chociaż tacy też są), nie czcza Stalina, Armii Czerwonej itp ważne, że zostali wychowani przez tych pachołków moskiewskich, przez PZPRowców i to jest nadal to samo antypolskie myślenie z tą komunistyczną nienawiścią do patriotów. Jakby sędziowie od skoków narciarskich oceniali lądowanie komuchów w Polsce po 89 roku i dalej to by te ....y dostały 4 x 20 punktów od sędziów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Józef Piłsudski - 150 rocznica urodzin
Cytat:
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Bogusław Linda o Powstaniu
https://www.youtube.com/watch?v=sV2G-W0QqpQ Ktoś kojarzy skąd jest ten wywiad i czy jest gdzieś całość?
Ostatnio edytowane przez Kocur : 15.03.2018 o godz. 15:56.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A Linda to teraz czasem już nie po drugiej stronie barykady?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No na tym filmiku wygląda na 10-15 lat mniej - dlatego mnie ciekawi co kiedyś gadał
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kiedyś ten wywiad oglądałem ale teraz na YTnie mogę tego znaleźć. Tzn poszperałem i znalazłem link do wywiadu ale już jest niedostępny spod tego linku.
Znalazłem za to takie info "Fragment wywiadu dla magazynu fineLIFE z 2012 roku" Także nie taki stary wywiad. I jeszcze taki fragment: https://www.youtube.com/watch?v=8zs446MVUpA Może nie patriotycznie ale też ciekawa dygresja. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Z poślizgiem, ale dzięki za akcję.
https://www.youtube.com/watch?v=VgCzsLzqy9Y ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wybiórcza:
1. Na polskich cmentarzach emitowane są tony CO2 2. Warszawa spowita nacjonalistycznym smogiem 3. Tony ogni sztucznych z okazji "światełka do nieba" sa super Czy ktoś mi powie co oni biorą? Jestem ciekawy procesu rekrutacyjnego na redakora - to musi być Monty Python ps. NIECH ŻYJE WOLNA I NIEPODLEGŁA POLSKA ! ![]() ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na własną odpowiedzialność
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...rdzily-to.html http://wyborcza.pl/7,171791,25364614...swiecenia.html ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2020
Offline |
|
Teraz też ścigają się w co ciekawszych tytułach. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
|
To tak w nawiązaniu do skrajnych antypolaków do których zalicza się aktualna partia rządząca: https://www.wiocha.pl/1618325,Walka-z-Koronawirusem
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej!
![]()