|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Dlaczego nie wychodzi? Może z powodu braku umiejętności, może braku odpowiedniego trenera z umiejętnościami. Zatem jeżeli piłkarze i trener nie mają umiejętności taniej i szybciej jest zmienić trenera, który swoimi umiejętnościami zrobi coś z piłkarzy, którzy nie mają umiejętności, ale mają ambicje. Dlatego potrzebujemy zmienić trenera. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Chyba żartujesz. Wpłynęło bo był dobry, skoro był dobry prędzej czy później by się przebił gdzie trzeba. Nie Wiśle to w innym zespole. Ale miło z jego strony, że szanuje Wisłę.
![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Konrad napisał wyżej, że Wasyl jest drugim najlepiej opłacanym piłkarzem w kadrze, kto w takim razie jest pierwszy i ile zarabia?
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Tak znalazł się sponsor. Kibice, którzy wspierają Socios.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|||
|
Cytat:
- Facet miał już wcześniej status legendy - nie wśród kilkuset tysięcy kibiców Wisły, a wśród kilkudziesięciu milionów kibiców reprezentacji. Angażując się w pomoc Wiśle - bardzo zaplusował sobie u nas. Jednocześnie bardzo zaminusował u kibiców Legii, Lecha, Cracovii, Arki, Lechii, Śląska, Pogoni, GKSu, Górnika, Korony itd... Żaden menedżer by mu tego nie doradził. - Dwa: 2,5 miliona złotych będzie w plecy, jeżeli 1. stycznia odejdzie do innego klubu/podpisze normalną umowę. Jeśli dalej będzie grał za darmo to co miesiąc w plecy jest 80 tysięcy złotych (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że zasługuje na większą pensję niż Wasyl). - Trzy: jeżeli to taki "pikuś" zrobić sobie status "legendy" za drobne 2,5 miliona złotych, to może odwiedź Nawałkę i spytaj czy będzie trenował za free, oraz czy nie pożyczy nam 1,5 miliiona złotych? Przecież to złoty interes, zyska status "legendy". - Cztery: zarzucanie Kubie, że odszedł "od razu" to mega s....ysyństwo. Masz świadomość, że przez cały pobyt w Wiśle nikt nie zwiększył mu kwoty kontraktu? Zarabiał pensję czwatroligowca, mimo że był jednym z najlepszych naszych piłarzy? Cytat:
Cytat:
Kuba w 2017 roku zarobił 12,5 miliona złotych, z czego 10 milionów to wypłata w Wolfsburgu, a reszta sponsoring. Teraz nie ma juz wypłaty z niemiec, na pewno zarabia dużo mniej za sponsoring - może milion złotych? Reasumując: w 2019 roku Kuba zarobił 1 milion złotych, a na Wiśle stracił 2,5 miliona. Innymi słowy jest -1,5 miliona złotych, a gdyby poszedł do USA/Wschód byłby 3,5 miliona złotych do przodu... Idź powiedz swojej żonie, że dostałeś ofertę za 10-20 tys złotych w Warszawie, ale ty idziesz robić w Wiśle za darmo i jeszcze weźmiesz pożyczysz jej 30 tys złotych... Powiedziesz co ona na to... ![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Własną pracą i progresem w Wiśle spowodował, że Wisła dostała za niego 3 bańki euro, a on wyjeżdżając dostał szansę na karierę i bogactwo co wykorzystał w takiej mierze w jakiej mu ciało pozwoliło. Jak chce to może mieć sentyment, ale jaki dług, za co i dlaczego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak bredzisz. Dostał szansę nie dlatego bo miał ładne oczy, był Wiślakiem, czy z litości.
Dostał szansę, bo na treningach i w sparingach pokazywał, że jest lepszy od swoich konkurentów. Gdyby Wisła go kopnęła w tyłek, to poszedł by do dowolnego innego klubu w ekstraklasie/I lidze i tam z takimi umiejętnościami szybko wywalczył by sobie pierwszy skład. To Wisła miała szczęście, że na niego trafiła, nie na odwrót. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Na wszystko co ma zapracował swoją ciężką pracą, talentem i poukładaną głową.Kuba robi to bo najzwyczajniej w świecie jest człowiekiem wielkiej klasy i darzy Wisłę ogromnym sentymentem. Swoje w życiu przeżył i wie co jest w życiu tak naprawdę ważne. Drugiego takiego ze świecą szukać i dziękować losowi, że kiedyś do Wisły trafił. Wpisał się już wielkimi literami w historię Wisły Kraków i jestem mega dumny, że mogę go oglądać na boisku i posiadać koszulkę z jego nazwiskiem. Dopóki on walczy o ten klub to wszystkie ręcę na pokład.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.11.2019 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konrad:
Skup się na istotnej części wypowiedzi, kluczowej- "wewnętrznie odczuwany dług wewnętrzny". To nie jest takie oczywiste, reszta natomiast to suche fakty. Fajnie że był, fajnie że jest. Kocha Wisłę, super człowiek z klasą. Dziękujemy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Za taki tekst o Kubie to powinien byc dozywotni ban , skad sie takie dzbany biorą ? Ja pie.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||||||
|
Konrad. napisał(a):
Konrad. napisał(a):
Jak dla mnie zyskuje marketingowo tak więc nie jest ,,w plecy" poza tym gdzieś czytałem/słyszałem, że od tego sezonu już zarabia normalną pensję. Jednak szukałem tej wypowiedzi i nie mogę jej znaleźć póki co. I błagam! Nie pisz mi nic o Wasilewskim. Jestem przeciwny temu piłkarzowi w Wiśle. Dla mnie on nie zasługuje on na żadne pieniądze. Konrad. napisał(a):
Nie porównuj trenera do piłkarza. W przypadku tego pierwszego wiek nie gra tutaj roli. Nawałka myślę jeszcze bez problemu może znaleźć sobie pracę w znanym (na polskie warunki) klubie za dobre pieniądze. Z Błaszczykowskim było już gorzej w tym aspekcie. Konrad. napisał(a):
Nie pamiętam ile dokładnie zarabiał ale mówiło się o 8 tys. złotych (tak więc nie wiem czy wtedy zarabiał tyle czwartoligowiec). Dostał wtedy taki kontrakt bo czwartoligowcem był jak do nas przychodził, tak więc po prostu grał na kontrakcie na który się zgodził. Dodatkowo gdzieś czytałem, że miał dużą premię za grę w kadrze jeżeli rozegra jakiś pułap meczowy bo nikt się nie spodziewał, że tą premię trzeba mu będzie wypłacić. Poza tym jak widzisz zwiększanie kontraktu po dobrej grze to rozumiem po słabej mają mu obniżać. Konrad. napisał(a):
Mówię o szacowanej skali, a nie dokładnych liczbach. Przecież ty też nie wiesz ile dokładnie zarabia Błaszczykowski (tak więc Twoje wyliczenia są bezsensowne, tak samo jak nie wiesz ile ma za sponsoring czy więcej czy mniej). Zresztą moje ,,ładowanie" kasy w Wisłę nie ogranicza się tylko do zakupu karnetu. ;] Konrad. napisał(a):
Idź powiedz swojej żonie, że dostałeś ofertę za 10-20 tys złotych w Warszawie, ale ty idziesz robić w Wiśle bo już masz odłożony z lat wcześniejszych wystarczający kapitał za darmo i jeszcze weźmiesz pożyczysz jej 30 tys złotych... dzięki czemu dostaniesz rozgłos medialny co w przyszłości może przełożyć się na jakieś zyski. Dodatkowo zarabiasz pieniądze z innych źródeł typu reklamy tak więc z głodu nie umrzecie. Chyba tak to powinno brzmieć. |
||||||
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Brozinho_23
Kończ waść, wstydu oszczędź. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Temat stacza się coraz szybciej. Ewidentnie nikt nie jest bezbieczny przed obtaczaniem w gównie przez internetowych kibiców.
Grasz w klubie od X lat, na dobre i złe, z kontuzjami, na blokadach, zgadzasz się na obniżki kontraktu, grasz bez pensji - nie zależy Ci bo obrońca w ostatniej chwili zablokował strzał nogą. Wracasz do klubu w którym się wypromowałeś ale w sumie nic poza tym, godzisz się grać za półdarmo mimo możliwości odcinania kuponów w Arabii albo MLS(!), dajesz kasę na klub (!!), absolutny ewenement na skalę światową - w sumie to wypromował się i ma dług moralny, można po nim jechać. Dno. Naprawdę dno ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brozinho to atakuj tych paru piłkarzy, którzy się wypromowali w Wiśle i niech grają za darmo - Marcelo, choćby. Zamiast milionów będą mogli zyskać rozgłos medialny.
Naprawdę, żal to czytać. Błaszczykowski - anonimowy ziomek, ładuje miliony w Wisłę, żeby się wypromować. Za tydzień w tańcu z gwiazdami będzie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie ja po nim jadę? Mi akurat nie przeszkadza, że on może mieć z tego jakieś profity. W końcu to jego praca. Zwróciłem tylko wcześniej uwagę czemu ludziom przeszkadzają ratownicy Wisły i uważa się, żę dali Wiśle milion żeby się wypromować,a o nim się nie wspomina?
Dalsze posty to już dyskusja z Konradem na temat dlaczego tak uważam. Równie dobrze możemy ją przenieść na PW. A ty Wolfy to na temat obrażania, jechania to nie powinieneś się w ogóle wypowiadać szczególnie jak widzę jak wyrażasz często opinie na temat innych użytkowników którzy mają inne poglądy od Ciebie. Konrad. napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Brozinho_23 : 10.11.2019 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Naprawdę dyskutujemy tutaj o tym, czy Kuba przyszedł tu pomagać z wyrachowania? I coś mu się jeszcze wypomina? .......ą niektórzy jak potłuczeni aż się tego czytać nie da. Nie przejmował klubu od bogatych właścicieli w latach prosperity tylko zdecydował się reanimować trupa pół roku temu. Bez niego i bez zaangażowania i ogarnięcia tego min. przez Jażdżyńskiego, Królewskiego i tak Wisły by nie było. Wszsycy serio mogliby wyłożyć jajca i mieć to w dupie. Kibice wykupili akcje za 4 melony w 24h, wspaniale. Ale gdyby ktoś tego nie ogarnął to moglibyśmy sobie kupować conajwyżej karnety na 4 ligę już pół roku temu. Nie potraficie zrozumieć, że choćbyśmy nie wiem jak narzekali to innej ściezki nie było. Słabe zarządzanie sportowe, brak wyników to również odpowiedzialność zarządu, ale co chcecie osiągnąć tym biadoleniem? Nie ma nikogo kto chciałby ten klub przejąć i zrobić to lepiej. NIE MA, I NIE BĘDZIE, nauczcie sie tego w końcu i wbijcie do głowy, że Wisła jako wielki klub sie skończyła, finito, koniec. To, że w ogóle możemy chodzić na mecze i ekstraklase to w tej chwili jest cud...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdublowany post - do usunięcia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Obudźcie się i zacznijcie czytać ze zrozumieniem. A to: Cytat:
Weźcieżesz idźcie się trochę przewietrzyc bo Wam na głowy siadła ta zła passa.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 10.11.2019 o godz. 15:14.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie siedzę w Jego sercu i umyśle ![]() Myślę, że po prostu to co nazwałem sentymentem to to samo co Ty nazwałeś trochę inaczej ![]()
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 10.11.2019 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja przyznam się szczerze, nie byłem jakimś wielkim fanem Błaszcza, gdy ten przeszedł do Niemiec.
Ot, dobry obustronny dil a na 'Wisłę w sercu' to zawsze patrze podejrzliwie, ale to co zrobił to pierdo.lony ewenement! Zamiast skosić jeszcze z kilka baniek, jak zrobiło by 99% zawodników, ten praktycznie dla Wisły skończył zawodową karierę, bo zawód to praca a za pracę się zarabia. Bardzo mi go żal że te kontuzje się aż tak nawarstwiły, taki Głowa jak wracał z Turcji(w podobnym wieku), wszyscy myśleli że szybko się rozpadnie a on nastukał grubo ponad setkę meczów jeszcze. Najgorsze będzie jak to wszystko pójdzie na marne, bo na dziś pędzimy autostradą do 4 ligi. Panowie właściciele, jest przerwa na repre - tu musi nastąpić jakiś wstrząs.To jest ostatnia szansa. Czekam na, po pierwsze jasny przekaz co zamierzacie zrobić by utrzymać klub w Ekstraklasie.Pamiętajcie , jesteśmy najsłabsi w lidze.Korona nas klepnęła, Arka też, za chwilę klepnie nas ŁKS i pewnie też Górnik. ps co do Wasyla 900tyś to oczywista głupota ale głupota tych co prosili a nie tych co dali. Natomiast nie roztrząsał bym teraz tego. Stało się i tyle.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.11.2019 o godz. 15:56.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pytanie, które mi się nasunęło po wizycie w Shoutboxie - ilu faktycznie trenerów mamy na garnuszku?
Bo już czytałem że nawet 4 a przecież: Kiko - trenuje klub w Grecji Wdowczyk - to było tak dawno temu, że chyba już po sprawie Carillo - nie pracuje nigdzie tyle czasu Rozwiążmy tę łamigłówkę raz na zawsze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Wdowczykowi to chyba dalej płaci Piast, a nie my. Natomiast Carrillo rzeczywiście jest dalej bez pracy, przynajmniej trenerskiej. Z tego, co pamiętam, to Joan miał kontrakt na dwa lata, więc teoretycznie przestajemy mu płacić 1. stycznia 2020. EDIT: Sorry, pomyłka! Carrillo miał kontrakt do czerwca 2019. W takim razie których trenerów niby dalej utrzymujemy?
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.11.2019 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Zaległości,sądy, kary, ugody ...
Już na prawdę zapomnieliście jak to u nas było? To, ze płacimy jeszcze byłym trenerom może wynikać choćby z odsetek od zwłoki w płatnościach (zakładając, że spłaciliśmy całość należnych im kwot). |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2019
Offline |
|
|
Skoro własnym piłkarzom nie płacili to byłym trenerom tym bardziej. Stąd się biorą zaległości, które trzeba uregulować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Leży Marzena na pryczy i sobie po cichu tak ryczy:
-,, Przecież nie kradłam dla siebie lecz dla tych co byli w potrzebie. Dobrze żem grilla zrobiła i liczne dowody spaliła. Kasiorę żem dobrze schowała, więc zrobią mi takiego wała. A cieszy mnie także to wiele gdy spojrzę na pewna tabelę. Bo za mnie to drużyna grała gdym płacić im wcale nie chciała. A teraz im ,,odnowiciele" znów kasy daja zbyt wiele, wiec gdy odwrócisz tabelę to Wisła się pręży na czele. Na sporcie żem ja się nie znała kumpeli żem sprawy oddała. Położną była ( tą z Porsche) wyniki miała niezgorsze! A teraz fachowcy rządzą co w sporcie na ślepo błądzą. Na koniec żem powiedzieć chciała żem paczki tu nie dostała. A karmią tu dosyć marnie i cyc mi opada koszmarnie, więc zróbcie do puszek ściepę bym znów odzyskała swą krzepę. Kawior przyślijcie, szyneczkę, maskotek Szarksów troszeczkę. I pamiętajcie o wibratorze on zwalczyć mi chcicę pomoże. Napiszę jak przyjdzie mi wena Pozdrawiam S.Marzena |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|