|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Idż do lekarza i niech cię wyleczy tylko trochę,częściowo...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do mnie piszesz? Jeśli do mnie, to zorientuj się chociaż ile zarabiał Wasilewski w poprzednim sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przeoczyłem gdzieś informacje o kontrakcie Wasilewskiego, było to podawane w mediach?
pan_premier napisał(a):
Socios dało 300k zł. (w dwóch ratach po 150), czyli jak rozumiem skoro klub dołożył 2x tyle to on teraz zarabia 900k zł./sezon ? No chyba, że chodziło o ,,drugie tyle". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to chyba nie polega na tym żeby wszystkim ująć jakiś procent tylko wydawać racjonalnie a kontraktu Wasyla nijak pod racjonalne wydawanie podciągnąć się nie da
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie na tym polega...
W klubie środki są wydawane racjonalnie (przynajmniej tak to jest przedstawiane - 100% pewności będziemy mieli jak zobaczymy sprawozdania finansowe), a ja tylko wskazuję, że nie można ocenić całości przez pryzmat jednego czy dwóch kontraktów. W sporcie, w piłce, nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze. Za Wasyla moglibyśmy mieć pewnie ze dwóch niezłych środkowych obrońców - w drużynie jest jednak coś takiego jak team spirit, który to tworzą zawodnicy o określonych cechach. Wasyl wg trenera jest jednym z nich. W sytuacji, gdy zespół tracił ludzi (np. Ondrasek), którzy tworzyli atmosferę (na której to "jechaliśmy" dość długo) widocznie sztab uznał, że dla zespołu odejście kolejnego takiego zawodnika będzie zgubne, stąd wszystkimi siłami postanowiono powalczyć o zatrzymanie Wasilewskiego. Sam się zastanawiałem, czy to ma sens, czy sportowo Marcin sprosta (pod koniec poprzedniego sezonu było pod tym względem słabo), ale powiedziałem sobie, że przecież nie wiem co dzieje się w szatni, na treningu. Od tego jest trener, sztab, by ocenić. Czy ocenili dobrze? Na ten moment wydaje się, że nie. Łatwo nam ocenić po czasie, trudniej było podjąć decyzję przed sezonem. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
W końcu głos rozsądku. Łatwo być ekspertem oceniając to co się widzi. Trudniej podjąć decyzję wcześniej nie mając pewności jakie skutki przyniesie.
Dlaczego przed sezonem internetowi spece od piłki nie krzyczały Stolar out?! Wasyl out?! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otóż to kto to miał wiedzieć przed sezonem jak nie Stolarczyk.Poza tym umówmy się są pewne granice jeśli chodzi o to ile można wydać na zawodnika który ma głównie dbać o atmosferę w szatni.Chyba zgodzicie się że grubo przesadzono
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wystarczyło go włączyć do sztabu trenerskiego
. Miał niezbyt dobry poprzedni sezon i sportowo ta decyzja się nie broniła(gdyby to jeszcze były jakieś drobne...). Na Atmosfericia pozwolić sobie może Legia, Lech, Lechia, a nie bankrut. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
O ile miał jakieś oferty. Zrobiono błąd, Stolarczyk się pomylił, miejmy nadzieję że wnioski zostaną wyciągnięte. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Zrobiono błąd.
Podejrzewam, że gdyby zespołowi szło choć trochę lepiej, nikt by dzisiaj nie miał o ten kontrakt pretensji. A tak, zrobiło się przykro. Socios wyciągną wnioski na przyszłość, choć podejrzewam, że gdyby te pieniądze wydane na Wasyla Socios przeznaczyli na inną formą pomocy klubowi, to automatycznie w klubie zwolniłyby się środki w takiej wysokości i też mógłby je przesunąć na kontrakt Wasyla. Niestety nie zapowiada się, żeby Socios mogli mieć wpływ na politykę klubu. Przynajmniej tak długo jak będzie nas tylko ok. 2000 zamiast przynajmniej 20 000. Większa pozycja w budżecie klubu przekładałaby się na większy głos. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Panowie... ....a... jak można było Wasylowi dać kontrakt 75 tyś. zł miesięcznie. Ja byłem pewny, że płacimy mu tylko to co daję socios.
Kogoś tam w klubie mocno pogrzało, że socios w to weszło jestem w szoku. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Taki furman dostaje 100tys MSC w Płocku. To co zrobili z kontraktem Wasyla to jest wałek na miarę delfinów
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Furman zarabia 40 tys złotych obecnie, vice-prezes Płocka powiedział, że złożyli mu nową ofertę, ale kwota 100 tys złotych podana przez media jest przesadzona...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
![]() Pytanie do tych co głosowali w socios, wiedzieliście o tym? Jeżeli tak no to luz Wasza decyzja, ale jeżeli nie to nie czujecie, że ktoś Was wydymał? ![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
nero, no przykro mi ale to jest czytanie ze zrozumieniem. Wszędzie było napisane że to część.
Wg mnie widać że ciągle nie jesteśmy gotowi by dyskutować o zarobkach. Wydymali, wałek.. Panowie ważcie słowa, to ze wy tyle nie zarabiacie nie znaczy że np w piłce nie można tyle zarobić. Ciekawe że nikt nie był oburzony kilka miesięcy temu, +/-90% Socios głosowało za. Widać zarządzanie drużyna nie jest tak prost jak się wydaje, co? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka że teraz każdy madry
A jak byśmy byli w analogicznej sytuacji ale bez przedłużania Wasyla tylko z wziętym za niego kolejnym Janickim to byłby płacz, że nie ma "nikogo z charakterem", "nie ma kto za mordę złapać" itd itp ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jak zawsze. Nikt nie bierze pod uwage tego, ze wartosc obecnego kontraktu Wasyla jest po calkiem sporej obnizce w porownaniu do sezonu poprzedniego
![]() Teraz to mozna sobie gdybac, ze za duzo, ze za stary, ze nie gra, ze bez formy. Z drugiej strony mogl byc w formie i grac bardzo dobrze. Wtedy pewnie nawet nikt by nic nie powiedzial. To jest pilka nozna - gra bledow, zarowno na boisku jak i przy decyzjach sztabu czy w gabinetach. Za kase z jego kontraktu mozna bylo podpisac trzech innych zawodnikow, ale tak samo moglaby to byc bledna decyzja i zostalibysmy z trzema kontraktami. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak czytam o wydymaniu i wałkach to mi serio ręce opadają...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Sprawa wysokości kontraktu Wasyla to już nie kamień tylko głaz do ogródka Stolarczyka. Nie sądzę żeby trener nie dowiedział się ile jego zawodnik chce zarabiać i pomimo to znając problemy finansowe klubu prosił o wsparcie socios. No jak Go nie posądzać o kolesiostwo? Jeśli nawet jakimś cudem nie znał kwot, to powinien zapytać w klubie o jakiej mniej więcej kasie mowa i czy warto.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
Potrafię wyciągnąć wnioski, że gość jest doświadczony, grał profesjonalnie na wysokim poziomie, że taka wartość kosztuję, ale... nie kosztuję tyle. Niezależnie od tego w jakiej formie byłby Wasyl nawet jakby miał sezon życia nadal jest zwyczajnie przepłacony i naprawdę trzeba nie mieć wstydy by jeszcze zwracać się do Socios by do tej wypłaty się dorzucili. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jesteś legenda, hej Stolar jesteś legenda!
Dzikim fartem nie przegrywamy tego 0:4 z ostatnią drużyna w lidze W zasadzie wszystkie drugie piłki wygrywają piłkarze Arki, szkoda coś więcej pisac ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Najgorszy trener w Ekstraklasie w tym wieku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Macieeeeek Stolarczyk wolfy
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Napiszę krótko:
Stolar wypierdalaj! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Stolarczyk wypierdalaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Wypierdalac wszyscy jesteście nie godni ....a srac w kiblu klubowym
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2019
Offline |
|
|
Najgorszy trener w Ekstraklasie w historii.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|