|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Stolarczyk pracuje z takimi materialem jaki wytworzyl. Oduczyl grac np Saveciva.. Wystawiqa Klemenza wszedzie tylko nie tam gdzie powinien grac.
Wyglada to zle. Pewnei cos bedzie na rzeczy w przerwie na kadre ale wtedy bedzie za pozno. teraz 2 mega wazne mecze z druzynami walczacymi jak my o utrzymanie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
bódyń, suguerujesz, że Stolar wzial Klemenza, a mogl wziac np Ngolo Kante albo Busquetsa?
Ludzie, czy wy slyszyliscie o dlugach i ograniczeniach (znaczacych!) budzetu?!?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Myslisz ze pol naszej ligi sra pieniedzmi ? Chodzi obto ze ludxie rzadzacy teraz nadza Wisła blyszcza w mediach , ale o stronie sportowej nie maja zielonego pojecia ......mamy sklad i pilkarzy na miare srodka tabeli 1 ligi
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o to że przegraliśmy. 90% z nas wiedziało, ze tak będzie tylko chodzi o styl. 15 lat temu taki wynik padł w ekstraklasie. Nie było w....u nie było agresji . Nasi gracze nie grali oni czekali na porażkę.Nie graliśmy juniorami nie graliśmy drugim składem. Tego nie można było w takim rozmiarze przegrać a jednak przegraliśmy.
Pytanie dlaczego ? Dobrze że Stolarczyk od razu nie podał się do dymisji. Dla mnie to plus odchodzi i kto Jop przygotowuje drożynę do następnego bardzo ważnego dla nas meczu. Na chłodno należy przeanalizować i wybrać najbardziej rozsądny wariant
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.10.2019 o godz. 13:40.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wczorajsze 90 minut wyglądało jak jedno ze spotkań C/B klasy
w której Legia jako gospodarz wystawia głównie "młodych" a Wisła jako goście przyjeżdzają składem zbieranym po drodze (kto grał w nizszych klasach bedzie wiedział o jakiej łapance mówię) uzupełnionym starymi ktorzy gdzieś kiedyś grali w A-klasie 15 lat temu. I tak to własnie wyglądało. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Można było wystawić np. Pawłowskiego albo Silve. Klemenz był idiotycznym pomysłem już przed meczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kluczowe wydają.się odpowiedzi na dwa pytania:
1. Czy Stolarczyk daje choćby szansę wyciągnięcia drużyny ze stanu, w jakim się znalazła? Raczej nie. 2. Czy Wisła ma na oku kogoś sensownego, kto mógłby zastąpić Stolarczyka powiedzmy od jutra (mecz z Rakowem w poniedziałek, więc chwilka czasu jest)? Raczej nie. I to niestety bardzo mocno pokazuje naszą słabość. Nie ma w tej chwili dobrego rozwiązania. Drużyna pod wodzą Stolarczyka przegra z Rakowem - to najbardziej prawdopodobny scenariusz. On nie ma szansy pociągnąć ich w górę, bo przede wszystkim brakuje jakości a po drugie nie ma już relacji pomiędzy nimi. Natomiast nasi zarządzający do tej pory nie nawiązali kontaktu z nikim sensownym a ściągać z łapanki jakiegoś Urbana to słaby pomysł. A Fabryka Futbolu chyba nie ma akurat nikogo do zaoferowania na pozycji trenera. Więc siłą rzeczy zostajemy ze Stolarczykiem, robimy kolejny krok ku przepaści i czekamy na jakiegoś księcia na białym koniu (celowo nie piszę że na białym rumaku, żeby nie wywoływać wilka z lasu). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie sądziłem, że po odejściu Sobola zaczną dziać się takie jaja. Mam nadzieję, że to tylko niefortunny zbieg okoliczności.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko ja pamiętam ich ostatnie mecze? I to jest chyba najlepszy opis naszego problemu - kogokolwiek by ten czy inny trener wystawił jest spora szansa że się zbłaźni. To są naprawdę żenująco słabi piłkarze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.10.2019 o godz. 14:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pawłowski zagrał aż jeden mecz i nie wyglądał tragicznie. Silva co mecz wygląda i gra tragicznie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak można było przy stanie 5:0 i 10 minut do szatni dac wbić dwie kolejne
Widac było gołym okiem jakie mają nastawienie i co odpierniczają na boisku. Nie wyobrażam sobie, aby ten mecz przeszedł bez echa w klubie, ale głowa Stolara nie jest chyba najlepszym pomysłem. Janicki jest słaby, ale nie tak żenujący jak wczoraj - miał przebłyski solidnej gry. To nawet Jacek Matyja nigdy się tak nie skompromitował .... :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Silva miewa takie odpały że kopara opada. Nie szukajmy na siłę bohaterów. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie szukam. Pawłowski zagrał aż jeden mecz, Silva 8 w którym błysnął? Poza tym wiele więcej sobie obiecywaliśmy i wymagamy od Silvy niż Pawłowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK, ale nic nie przemawia za tym żeby Pawłowski był lepszy od Silvy. Raczej jest gorszy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Tak czy siak chyba jednak miałoby to chyba więcej sensu niż ustawienie z wczoraj. Silva jest słabiutki i miewał odpały, ale jego forma mocno siadła po zawaleniu gola z Zagłębiem. Do tamtego momentu jeszcze był jako tako znośny. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Słaby/silny tu nie o to chodzi żaden z tych piłkarzy nie jest tak żenująco słaby żeby dostać 7:0. Z Barceloną u nich było 4:0 kiedyś na legii graliśmy mocno juniorskim składem i w końcówce bez jednego grajka i się mocno postawiliśmy.
W tych zawodnikach coś pękło. Nie ma drużyny jest strach niechlujność bylejakość. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dla mnie to jest niepojete taki wynik - nie wierze ze z pelnym zaangazowaniem mozna dostawiac bramke co 15 minut. Jakby przyjechal Real Madryt to bysmy dostali wynik 3 cyfrowy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Stolarczyk już tego nie naprawi ale nie ma nikogo ugadanego na jego miejsce, więc jeszcze przegramy 7 raz z rzędu w najbliższym spotkaniu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Parę uwag ode mnie:
- Na początku sezonu nie źle grali tylko Klemenz w obronie, Brożek w ataku i Buchalik na bramce. Tych trzech piłkarzy powinno być nie do ruszenia. Niestety, od paru spotkań najlepszy z naszej słabej obrony Klemenz, jest rzucany po boisku. Efekt: obrona już nie jest słaba, jest k...sko słaba. A Klemenz nic nie wnosi w pomocy, czy boku obrony... - Podpisanie konktraktu z Wasilewskim było błędem. Jak dobrze pamiętam było to 30 tys miesięcznie (?) z czego połowę płaci socios. Była to kontrowersyjna decyzja, ale poparto ją po sztab szkoleniowy uznał go za kluczowego piłkarza... Sorry, charyzmę ma też Sobolewski czy Stolarczyk, ale to za mało na ekstraklasę... - Nie róbcie jaj z tym słabym składem. Pewnie, że nie mieliśmy prawa wymagać punktów, ale spójrzecie na wyniki Pucharu Polski. Takie kluby jak Chojniczanka, Chemik Bydgoszcz, Puszcza Niepołomice, Unia Skierniewice, czy Stal Rzeszów mają kadry dużo słabsze od nas. A potrafili powalczyć i przegrać z honorem z klubami z ekstraklasy.. - Drużyna mentalnie jest rozbita, nie mieli sił ani ochoty walczyć i wybijać. Gdy zawodnik podał nie celnie machał rękoma z pretensjami do reszty. Z kolei oczekujący na podanie, machał i pyskował do niego... Nie wiem, co jest tego przyczyną, ale z mega szatni jaka była w styczniu, nic nie zostało... Jeżeli stracimy punkty w meczach z Rakowem i Arką, to strach myśleć co tam się bedzie działo... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]() Jeżeli mamy taki dobry skład to kto jest winny i odpowiedzialny panie trenerze? Takimi wypowiedziami się pan tylko kompromituje... Najlepsze jest to, że wywiad jest sprzed kilku dni: http://weszlo.com/2019/10/27/widze-t...-druzyn-lidze/ Kończ waść, wstydu sobie i Wiśle oszczędź! #StolarOut
Ostatnio edytowane przez Cycu : 28.10.2019 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja to jestem w szoku ze trener Stolarczyk nie oddał się do dyspozycji zarządu. Zarząd nie musiałby go przecież od razu wypierdalać, chodzi o sam fakt.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Stolarczyk jest podwładnym zarządu więc do jego "dyspozycji" jest cały czas Co innego gdyby się podał do dymisji, która nie musiałaby zostać przyjeta ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i co miałby trener Stolarczyk zarządowi powiedzieć?
zawodnicy powinni zebrać się we własnym gronie i wyrzygać sobie wszystko od A do Z . mecze z Rakowem i AGKś to mecze za 12 punktów. Jeśli chcą odzyskać zaufanie NAS KIBICÓW to te dwa mecze trzeba zapierdalać do porzygu. Stać ich na to? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A nie, powinien zapytać sztab medyczny kiedy wrócą obaj piłkarze. Bez nich nie da sie nic zrobic i kolejne porażki są nieuniknione. Oczywiście nie ma tu żadnej winy trenera btw Na miejscu Zarządu też nie ma sensu tracić czasu na rozmowy z trenerem 07. Wystarczy pogadać ze sztabem medycznym i juz wiemy kiedy zacznieny dobrze grać. Także ten, tego. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|