The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2019, 08:44
1. Mamy bardzo słabych obrońców (co widać przy SFG defensywnych i ofensywnych).
2. Mamy słabych wykonawców SFG.
3. W większości meczów musi kombinować ze składem bo nie ma komu grać.
4. Jest skazany na doświadczonych zawodników bez formy bo mlodzi są jeszcze gorsi.
5. Co do słabego przygotowania częściowo się zgadzam. Na ile jednak na formie większości zawodników odbiły się urazy, a na ile ewentualne błędy w przygotowaniach? Myślę, że ten dołek fizyczny jest teraz największym problemem bo ewidentnie jesteśmy wolniejsi od rywali przez co przegrywamy pojedynki 1 na 1, przebitki, jesteśmy non stop spóźnieni, za wolno rozgrywamy i podejmujemy decyzje.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.10.2019, 08:48
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja też będę i zacznę tak: Buchalik - Burliga, Wasilewski, Janicki, Sadlok, Boguski, Klemenz, Wojtkowski, Savicevic, Mak, Brożek.

Ławka: Drzazga, Grabowski, Lis, Chuca, Pawłowski, Silva, Szot, Szota, Zdybowicz

Przetrzyjcie oczy. W tamtym sezonie z kadrą gdzie mieliśmy do 21 kolejki Imaza, Ondraska, Arsenica, Kostala Korta Halilovica, Kolara Bashę, Peszke i przez większość czasu Kubę i Bashę zajeliśmy prze zajebiste 9 miejsce!!!.

A przecież był wtedy wielki Sobolewski!! Jakim .....m nie wzieliśmy wtedy mistrza, skoro był u nas ten Radek?!

Graliśmy teraz 5 spotkań z Legią Lechem Piastem Żydami Płockiem czyli z drużynami które nas zjadają pod każdym względem w tym momencie. Oczywiście taka porażka 7:0 nie powinna się przytrafić, ale ....a na co wy liczycie? Kto tu przyjdzie? Tadzio Pawłowski? I co on zrobi z taką kadrą? Dopóki nie będziemy mieć porządnych piłkarzy, czyli pieniędzy, to o punktach z takimi drużynami jak wyżej wymienione możecie pomarzyć nawet jakby tu przyszedł Guardiola. I wbijcie sobie to do tych pustych łbów wreszcie....
Tak, nikt nie przyjdzie bo jesteśmy trędowaci poza T.Pawłowskim. Jest trochę trenerów z niższych lig na dorobku którzy z chęcią by podjęli się takiego wyzwania. Mimo wszystko ekstraklasa. Jak im się uda to salony otwarte przed nimi, a jak nie - wrócą do swojej I ligi.

Od razu - jakby ktoś wyskoczył że jakie doświadczenie może mieć jakis tam trener z I ligi w porównaniu do naszego 07.
Jakie miał doświadczenie trenerskie Stolarczyk przed Wisłą? Żadnego. Branie go to dopiero było ryzyko. Zapomnieli już co poniektórzy?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.10.2019 o godz. 08:50.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.10.2019, 08:53
Zmiana trenera w tej chwili to mocno ryzykowne przedsięwzięcie. Żaden doświadczony szkoleniowiec nie przyjdzie tutaj- bo Wisły na to nie stać finansowo.

Zwolnenie Stolarczyka i zatrudnienie trenera z niższej ligi, "na dorobku", to nawet nie jest "wóz albo przewóz" a po prostu "przewóz". Pionowo, szczebel w dół.

Zmiana trenera byłaby teraz niewybaczalną głupotą.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 28.10.2019, 08:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak, nikt nie przyjdzie bo jesteśmy trędowaci poza T.Pawłowskim. Jest trochę trenerów z niższych lig na dorobku którzy z chęcią by podjęli się takiego wyzwania. Mimo wszystko ekstraklasa. Jak im się uda to salony otwarte przed nimi, a jak nie - wrócą do swojej I ligi.

Od razu - jakby ktoś wyskoczył że jakie doświadczenie może mieć jakis tam trener z I ligi w porównaniu do naszego 07.
Jakie miał doświadczenie trenerskie Stlarczyk przed Wisłą? Żadnego. Branie go to dopiero było ryzyko. Zapomnieli już co poniektórzy?
No to wrócę do tego co napisałem. Z wielkim Radkiem Sobolewski i kadrą z 10 razy lepszą zajęliśmy dopiero 9 miejsce. Jak się to mogło stać skoro większość tu pisze, że to on jednak za wszystko odpowiadał?

Vukovic na początku sezonu w Legii dostawał podobne opinie co Stolarczyk, nagle po wygraniu z Lechem i teraz z nami 7:0 już jest świetny Vuko .

Czekam, aż za tydzień wygramy 1:0 bo się zawodnik Rakowa kopnie w czoło i połowa forumka znowu zmieni swoje przekonania na te sprzed roku gdzie było, że Stolarczyk z byle jakiego grajka potrafi zrobić kozaka

Ehhh te chorągiewki...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.10.2019, 08:56
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Zmiana trenera w tej chwili to mocno ryzykowne przedsięwzięcie. Żaden doświadczony szkoleniowiec nie przyjdzie tutaj- bo Wisły na to nie stać finansowo.

Zwolnenie Stolarczyka i zatrudnienie trenera z niższej ligi, "na dorobku", to jest nawet nie jest "wóz albo przewóz" a po prostu "przewóz".
A trzymanie "szamoczącego" się Stolarczyka który stracił wszelką kontrolę nad zespołem to czym jest? Mega przewozem?

Niektórzy to jak narkomani są uzależnieni od 07. Tak, jest życie bez Stolarczyka.

Arked
Taka jest praca trenera. Nie ma wyników, nie ma trenera. Tu nie ma sentymentów. A w Polskich realiach łatwiej i taniej jest zwolnic trenera niż wymienić pół składu. Na wymianę składu i trzymanie trenera to mogą sobie pozwolić bogate zespoły jak parchovia. Nie było wyników a Probierz przetrwał, wymienił pół składu i nagle zaczęło żreć. My nie mamy takiego komfortu. Niestety.

Zresztą nie oszukujmy sie, zanim Stolarczyk przyszedł do Wisły jako trener był prawie skończony. Próbował coś tam trenować i szybko mu podziękowano. To była szansa dla niego z której skorzystał. Wiedział na co sie pisze. Wiedział że idzie do bankruta, ale chciał sobie potrenować. No to sobie potrenował, a teraz dla dobra Wisły trzeba mu podziękować. I tyle. Nie róbmy jakis dziwnych relacji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.10.2019 o godz. 09:15.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 28.10.2019, 08:56
Generalnie uważam, że nie fair byłoby zwalnianie trenera, którego cała dotychczasowa kadencja była usłana rzucaniem kłód pod nogi. Co runda musiał budowac od zera w niezwykle ciężkich warunkach i robił to naprawdę dobrze. Dopiero teraz podwinęła mu się noga. Wg mnie zasłużył na wsparcie i lepsze warunki do osiąania wyników (czytaj zdrowych piłkarzy na poziomie).
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.10.2019, 09:03
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite, niewiarygodne ...

Wisła ma słabą kadrę, być może nawet jedną z gorszych- ale na pewno nie tak słabą żeby przegrywać ze słabym Lechem 0-4 i z naprawdę przeciętną Legią 0-7. Nawet niegdyś z czekajem, uryga i nalepą dostaliśmy „tylko” 5.

Jeśli nie słyszysz co w wywiadach mówią piłkarze i nie widzisz ich „zaangażowania’ to cóż ja poradzę. Może kolejne porażki z potęgami jak arka i raków otworzą niektórym zamknięte oczy.
Brak "zaangażowania" może mieć wiele przyczyn, nie tylko brak chęci, jak sugerujesz, ale również słabe morale chociażby. A słabe morale nie musi wynikać wyłącznie z tego, iż drużyna dostała kilka razy w dupę, ale również z sytuacji, kiedy zdajesz sobie sprawę, że niektórzy koledzy z drużyny nie powinni grać w Ekstraklasie, a paru innych nie jest w stanie obecnie grać na swoim najwyższym poziomie. To tylko niektóre z możliwości.

Porażki z Arką i Rakowem są jak najbardziej możliwe. To piłka nożna. W obu przypadkach, przynajmniej teoretycznie, poprzeczka jest niżej zawieszona, co nie oznacza, że ją przeskoczymy.

Wracając jeszcze do słabej kadry Wisły... Słaba oznacza w moich ustach kilka rzeczy. Również brak formy u kluczowych zawodników, na których pewnie najbardziej liczyliśmy. Gdyby grał Kuba i był w podobnej formie, jak w rundzie wiosennej, a Vukan i i Basha byli zdrowi i w pełni sił, tej dyskusji pewnie by nie było, albo nie byłaby przynajmniej tak emocjonalna.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:04
Polecam wywiad ze Stolarczykiem na Weszło FM, wypadł bardzo słabo, odpowiedzi na pytania słuchaczy o istotne sprawy związane z ustawieniem zespołu i były żenujące.
Ja właśnie po tym wywiadzie a nie po blamażu z Legią już wiedziałem że nic z tego nie będzie.
Do czasu wywiadu jeszcze się łudziłem że gość coś poprawi ale po tym co usłyszałem wymiękłem, myślę że nasi grajkowie mogą mieć podobne odczucia słuchając codziennie jego uwag na treningach i obserwując co się dzieje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:09
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
No to wrócę do tego co napisałem. Z wielkim Radkiem Sobolewski i kadrą z 10 razy lepszą zajęliśmy dopiero 9 miejsce. Jak się to mogło stać skoro większość tu pisze, że to on jednak za wszystko odpowiadał?

Vukovic na początku sezonu w Legii dostawał podobne opinie co Stolarczyk, nagle po wygraniu z Lechem i teraz z nami 7:0 już jest świetny Vuko .

Czekam, aż za tydzień wygramy 1:0 bo się zawodnik Rakowa kopnie w czoło i połowa forumka znowu zmieni swoje przekonania na te sprzed roku gdzie było, że Stolarczyk z byle jakiego grajka potrafi zrobić kozaka

Ehhh te chorągiewki...
Lubisz przegrywać po 0-7? Twoja sprawa.

Napisałem co szwankuje u Stolarczyka niemal od początku tej rundy. Ta porażka to tylko takie dopełnienie badziewia które gramy. Rzeczywistości nie przesłonisz emotikonami.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:14
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Polecam wywiad ze Stolarczykiem na Weszło FM, wypadł bardzo słabo, odpowiedzi na pytania słuchaczy o istotne sprawy związane z ustawieniem zespołu i były żenujące.
Ja właśnie po tym wywiadzie a nie po blamażu z Legią już wiedziałem że nic z tego nie będzie.
Do czasu wywiadu jeszcze się łudziłem że gość coś poprawi ale po tym co usłyszałem wymiękłem, myślę że nasi grajkowie mogą mieć podobne odczucia słuchając codziennie jego uwag na treningach i obserwując co się dzieje.
Słuchałem tego wywiadu i nie dostrzegłem w nim nic żenującego. Chyba że żenujący jest trener, który nie ma zamiaru publicznie prać "brudów" Wisły. Rozumiem, ze dla kibiców najfajniejsi piłkarze i trenerzy są tacy, którzy mówią im to co chcą usłyszeć, ale nie jest to Stolarczyk. I dobrze.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.10.2019, 09:15
Nie będę bronił trenera z uporem godnym lepszej sprawy, ale on ma taki materiał ludzki a nie inny. Liga sama w sobie od kilku lat pikuje w dół a Wisła niestety robi to szybciej.

Ciężko oczekiwać od przeciętnych - naprawdę przeciętnych jak nie słabych piłkarzy - aby grali jak z nut.

Poziom zaangażowania to już jest coś innego. Jeżeli nie ma ławki i piłkarzyk nie czuje oddechu konkurencji na plecach to czy się stoi czy się leży... Jakby Wisła miała środki na zakup i utrzymanie zawodników to by ich kupiła. Wydaje mi się, że z tego materiału można wycisnąć jeszcze 10% a to jest i tak mało.

Sposób w jaki Wisła przegrała wczoraj przywołuje najgorsze epizody z naszej historii.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:16
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Słuchałem tego wywiadu i nie dostrzegłem w nim nic żenującego. Chyba że żenujący jest trener, który nie ma zamiaru publicznie prać "brudów" Wisły. Rozumiem, ze dla kibiców najfajniejsi piłkarze i trenerzy są tacy, którzy mówią im to co chcą usłyszeć, ale nie jest to Stolarczyk. I dobrze.
Jak widać każdy słyszy to co chce.

bódyń,

Stolarczyk mówiąc takie słowa że nie ma 3 lepszych zespołów niż Wisła w lidze pozbawił wszelkich argumentów jego obrońców którzy opierali swoją obronę na tym że jesteśmy NAJSŁABSI w lidze i stąd ten badziew
(Już po tych słowach widać że chłop nie wie co mówi i trzeba mu zabrać "zabawkę" bo lepiej nie będzie.)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.10.2019 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.10.2019, 09:17
W wywiadzie tym powiedzial, ze nie ma 3 lepszych druzyn niz Wisla. No jaja
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:23
W wywiadzie na pytania czemu piłkarze grają na nie swoich pozycjach, czemu Sadlok maści od niepamiętnych czasów stałe fragmenty oraz czemu tak ujowo bronimy oraz wykonujemy sfg nie odpowiedział nic tylko głupkowato się podśmiewał, dla mnie nie ma to nic wspólnego z praniem brudów drużyny gdyż są to pytania o elementarną taktykę którą ustala trener. Trener powiedział że to jego decyzje i uj.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.10.2019, 09:24
mnie zastanawia jedno- za jakie grzechy grają Chuca i Silva? są słabsi niż Perez Ze Manuel i Lantame Ouadja a mimo to grają. Wczoraj Chuca sięgnął dna prokurując karnego 2 minuty po wejściu na boisko. Czemu nie zagrał Pawłowski Szot lub Kumah? Poziom ten sam a szkoleniowo wyszłoby im na zdrowie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak widać każdy słyszy to co chce.
Usłyszałem trenera, który stara budować publicznie pozytywny przekaz i nie chce w mediach rozprawiać o innych kwestiach. To nie znaczy, że w kuluarach czy szatni nie ma innych rzeczy do powiedzenia.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 28.10.2019, 09:28
Brak "zaangażowania" może mieć wiele przyczyn, nie tylko brak chęci, jak sugerujesz, ale również słabe morale chociażby. A słabe morale nie musi wynikać wyłącznie z tego, iż drużyna dostała kilka razy w dupę, ale również z sytuacji, kiedy zdajesz sobie sprawę, że niektórzy koledzy z drużyny nie powinni grać w Ekstraklasie, a paru innych nie jest w stanie obecnie grać na swoim najwyższym poziomie. To tylko niektóre z możliwości.

Porażki z Arką i Rakowem są jak najbardziej możliwe. To piłka nożna. W obu przypadkach, przynajmniej teoretycznie, poprzeczka jest niżej zawieszona, co nie oznacza, że ją przeskoczymy.

Wracając jeszcze do słabej kadry Wisły... Słaba oznacza w moich ustach kilka rzeczy. Również brak formy u kluczowych zawodników, na których pewnie najbardziej liczyliśmy. Gdyby grał Kuba i był w podobnej formie, jak w rundzie wiosennej, a Vukan i i Basha byli zdrowi i w pełni sił, tej dyskusji pewnie by nie było, albo nie byłaby przynajmniej tak emocjonalna.

Ja nigdzie nie napisałem, że ostatnie porażki wynikają tylko z braku zaangażowania. Jak każdy problem - na pewno jest to złożona kwestia. Natomiast pewne jest to, iż Stolarczyk nie ma pomysłu jak z tego wyjść. 6 porażek - do tego każda następna jest w gorszym stylu od poprzedniej. Brak jakiejkolwiek korekty taktyki oraz składu. Skoro mamy przegrywać po 0-4, 0.-7 to co różnica czy w składzie z wasilewskim i boguskim czy z innymi, młodszymi zawodnikami ? Natomiast wywiady ze stolarczykiem, posztrzegane przez niektórych jako „mityczne” ściąganie presji z zawodników jest niesmaczne. Naprawdę po historycznej klęsce, laniu, etc. oczekiwałbym trochę innej kwestii niż ze 1 bramka ustawiła mecz. Aż żal ze Guła nie gra już w Wiśle - mistrz od tego typu usprawiedliwień.

Tak szczerze, czy widzisz jakikolwiek pozytywny objaw/symptom wskazujący, ze Stolarczyk może nas wyciągnąć z tej czarnej d.... w której się znaleźliśmy ? Zawodnicy wyglądają tragicznie. W wywiadach miedzy słowami mówią ze nie wiedza co i jak grać a do tego widać spory kwas miedzy zawodnikami z niewiadomych (?) przyczyn. Coś się wypaliło.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2019, 09:40
jest ktoś, kto jeszcze wierzy w projekt - Maciej Stolarczyk trenerem Wisły ?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.10.2019, 09:47
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
W wywiadzie na pytania czemu piłkarze grają na nie swoich pozycjach, czemu Sadlok maści od niepamiętnych czasów stałe fragmenty oraz czemu tak ujowo bronimy oraz wykonujemy sfg nie odpowiedział nic tylko głupkowato się podśmiewał, dla mnie nie ma to nic wspólnego z praniem brudów drużyny gdyż są to pytania o elementarną taktykę którą ustala trener. Trener powiedział że to jego decyzje i uj.
Napisał Ci kolega, że Stolarczyk nie mógł odpowiedzieć bez prania brudów.

Czemu piłkarze grają nie na swoich pozycjach (debil jakiś pytał) - kontuzje, niektórzy zmiennicy są żenujący (patrz - Grabowski).

Czemu psute są SFG - nie mamy piłkarza który by je dobrze wykonywał. Robił to Sadlok, robił Wojtkowski, robił Mak...

Czemu słabo bronimy - Janicki, Wasilewski, Klemenz non stop spóźnieni, źle ustawieni etc. Żenująco słabi.

Jak ostatnio patrzę na Janickiego to mi się Polczak przypomina.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 28.10.2019, 09:55
Wcale mnie nie dziwią te głosy poparcia jeszcze stosunkowo wielu kibiców-choć grupa ta szybko się zmniejsza-dla Stolarczyka, mimo tak strasznej kompromitacji.
Jego średnia punktowa w Wiśle jest żenująca, ale w pamięci części kibiców kurczowo trzymających się mentalnie tego pseudo-trenera pozostają rodzynki w rodzaju wygranej z Legią 4-0 i to przeważa na opinii o nim.
Takie reakcje przebadano już kiedyś laboratoryjnie na szczurach. Opowiedziano o tym w słynnym polskim filmie dokumentalnym "Szczurołap". Wrzucono tam szczura do akwarium pełnego wody. Szczur pływał rozpaczliwie kilkanaście minut i poszedł pod wodę. Inne szczury też tak kończyły w takiej sytuacji.
Potem wrzucono następnego szczura i po kilkunastu minutach podano mu patyczek. Szczur ochoczo się wdrapał i chwilkę odpoczął. Zrzucono go do wody z powrotem, a on pływał w niej kilkanaście godzin
Szczur po prostu miał nadzieję na następny patyczek i ta wiara dała mu siłę.

To 4-0 z Legią i parę innych udanych meczów to właśnie taki patyczek dla części kibiców. Nikt patyczka już kibicom nie podstawi. Nie w tym układzie trenersko-kadrowym
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:58
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Ja nigdzie nie napisałem, że ostatnie porażki wynikają tylko z braku zaangażowania. Jak każdy problem - na pewno jest to złożona kwestia. Natomiast pewne jest to, iż Stolarczyk nie ma pomysłu jak z tego wyjść. 6 porażek - do tego każda następna jest w gorszym stylu od poprzedniej. Brak jakiejkolwiek korekty taktyki oraz składu. Skoro mamy przegrywać po 0-4, 0.-7 to co różnica czy w składzie z wasilewskim i boguskim czy z innymi, młodszymi zawodnikami ? Natomiast wywiady ze stolarczykiem, posztrzegane przez niektórych jako „mityczne” ściąganie presji z zawodników jest niesmaczne. Naprawdę po historycznej klęsce, laniu, etc. oczekiwałbym trochę innej kwestii niż ze 1 bramka ustawiła mecz. Aż żal ze Guła nie gra już w Wiśle - mistrz od tego typu usprawiedliwień.

Tak szczerze, czy widzisz jakikolwiek pozytywny objaw/symptom wskazujący, ze Stolarczyk może nas wyciągnąć z tej czarnej d.... w której się znaleźliśmy ? Zawodnicy wyglądają tragicznie. W wywiadach miedzy słowami mówią ze nie wiedza co i jak grać a do tego widać spory kwas miedzy zawodnikami z niewiadomych (?) przyczyn. Coś się wypaliło.
Mieliśmy już serię większej liczby porażek i jakoś z niej wyszliśmy. Wiec wiele rzeczy jest możliwych, nawet bez zmiany trenera. Co nie znaczy, że Stolarczyk jest moim wymarzonym kandydatem. Po prostu to nie on jest głównym problemem. Tak, jak największym problemem w przeszłości nie był Ramirez, Wdowczyk czy Moskal. Uważam, że doszliśmy do granicy osłabiania drużyny i kiedy doszedł jeszcze niekorzystny splot okoliczności wszystko się posypało. Zła atmosfera w Wiśle jest zrozumiała, szczególnie w sytuacji, gdy wielu piłkarzy prezentuje poziom, jaki prezentuje.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 28.10.2019, 09:59
Nie lepiej aby Klemenz grał swojej pozycji stopera a na def ktokolwiek inny ?
Savicewica przesunąć bardziej do przodu, Burliga niech gra na prawej obronie gdzie jego miejsce ?

Jesli nie umieją kryć strefą przy SFG niech kryją 1:1, rozgrywanie stoperami którzy są drewniani też niezbyt dobry pomysł. To widać a nie widać prób poprawy, znalezienia rozwiązania.

Skład wiem że mamy ujowy i tego nie zmienimy ale trener dokłada swoje forsując swoją jedyną taktykę oraz podejmując dyskusyjne decyzje.

Dodam że nie piję o zmianę trenera w tym momencie, nawet nie wiem co bym zrobił na miejscu zarządu, bo sytuacja jest ciężka, chyba poczekałbym do przerwy zimowej z decyzją a teraz zaczął szukać alternatywy.
Powód: zmiana
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 28.10.2019 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.10.2019, 10:04
Kolego Kurz masz rację, mieliśmy dłuższą serię porażek i z niej wyszliśmy ale wtedy mieliśmy ludzi do grania.Głowacki Brlek Mączyński Załuska Małecki a teraz? Janicki po urazie w Poznaniu wygląda jakby dalej nie doszedł do siebie , Wasilewski jak dziecko we mgle, środka pomocy nie ma w ogóle . Nie ma niczego optymistycznego na horyzoncie niestety
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.10.2019, 10:05
czy ktoś zna piłkarza o charakterystyce KLEMENZA który gra na def pom?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.10.2019, 10:06
Nie będę tutaj trenera bronił za wczoraj, bo nie ma za co.

Pierwszy karny kutas za wystawianie Klemenza w pomocy, zaczęliśmy mecz w 10 - przecież ten gość po prostu nie potrafi tam grać. Trzeba było wystawić Pawłowskiego.

Drugi karny kutas za zmiany w przerwie - no tak, lepiej dalej trzymać Klemenza w pomocy, zamiast go zmienić albo jednego ze stoperów (patrząc na stan w jakim był Janicki u reporterów to decyzja wydawała mi się oczywista).....

Trzeci karny kutas za motywację i pracę nad psychiką drużyny. A właściwie jej brak. Widać było jak Janicki dawał wywiad, że gość się nie nadaje do wyjścia na drugą połowę tak jest rozbity mentalnie. Ten chłop prawie płakał do mikrofonu zamiast być w....iony - z takiej mentalności nie będzie niczego. Nie raz już zdarzały się przecież mecze, że drużyny przegrywały mocno do przerwy - i potrafiły zareagować, żeby uniknąć kompromitacji. Tutaj było już tylko gorzej.

Ja też zaczynam się skłaniać do opinii, że za sferę mentalną zespołu odpowiadał Sobol. Duet Stolarczyk - Sobol działał świetnie niestety sam Stolar ma ogromne problemy z ogarnięciem i wstrząśnięciem szatnią. O ile lubię styl gry jaki trener preferuje to się wcale nie zdziwię, jeśli zarząd nie wytrzyma ciśnienia. Nie wiem czy sam bym je wytrzymał po takiej wielopoziomowej kompromitacji. Jedno jest pewne - jeśli za tydzień Stolar nie zbierze ich do kupy i nie zaczniemy grać to - mimo całego szacunku do niego i tego, że uwielbiam jak Wisła gra piłką i dominuje (styl z poprzedniego sezonu) to trzeba będzie szukać strażaka, który będzie umiał naszymi grajkami mocno wstrząsnąć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.10.2019 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 28.10.2019, 10:08
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Kolego Kurz masz rację, mieliśmy dłuższą serię porażek i z niej wyszliśmy ale wtedy mieliśmy ludzi do grania.Głowacki Brlek Mączyński Załuska Małecki a teraz? Janicki po urazie w Poznaniu wygląda jakby dalej nie doszedł do siebie , Wasilewski jak dziecko we mgle, środka pomocy nie ma w ogóle . Nie ma niczego optymistycznego na horyzoncie niestety
To prawda, ale nadal to oznacza, że nie trener jest głównym problemem . Wtedy rzeczywiście nawet sami piłkarze mogli wierzyć w to, ze za moment los się odwróci. Teraz nie za bardzo jest na to szansa. I świadomość takiego faktu jeszcze bardziej dołuje i wpływa na atmosferę.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.10.2019, 10:12
Dymisja dalej nie złożona? Honorowa osoba powinna po wczoraj już dawno ją złożyć.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 28.10.2019, 10:15
Mieliśmy już serię większej liczby porażek i jakoś z niej wyszliśmy. Wiec wiele rzeczy jest możliwych, nawet bez zmiany trenera. Co nie znaczy, że Stolarczyk jest moim wymarzonym kandydatem. Po prostu to nie on jest głównym problemem. Tak, jak największym problemem w przeszłości nie był Ramirez, Wdowczyk czy Moskal. Uważam, że doszliśmy do granicy osłabiania drużyny i kiedy doszedł jeszcze niekorzystny splot okoliczności wszystko się posypało. Zła atmosfera w Wiśle jest zrozumiała, szczególnie w sytuacji, gdy wielu piłkarzy prezentuje poziom, jaki prezentuje.
Tak. Mieliśmy 7. Tyle ze wtedy naprawdę przegrywaliśmy niektóre mecze dość pechowo. A tu dostajemy w czambo całkowicie zasłużenie. Bez znaczenia dla tematu, ale dla ścisłości Wdowczyk odszedł sam.
Można podawać dziesiątki powodów z powodu których Wisła wyglada dziś jak wyglada. Nie może to jednak przesłonić największej kompromitacji od kilkunastu (?) lat. Skończyło się miejsce na okrągłe słówka i łagodzenie. To nie przypadek, ze tracimy tyle bramek ze stolarczykiem. Musimy przygotować się na walkę o utrzymanie i mozolne zdobywanie choćby po 1 pkt. Żadnej otwartej gry z tym materiałem być nie może. Trzeba trenera co jak nie będzie potrafił wygrać to powalczy chociaż o 0 z tylu.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 28.10.2019, 10:17
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jest ktoś, kto jeszcze wierzy w projekt - Maciej Stolarczyk trenerem Wisły ?

Ja wierzę. Wystarczyłby trochę bardziej szczęśliwy zbieg okoliczności (chodzi głównie o urazy) i ta drużyny mogłaby być w top 3. To wciąż jest do uratowania jeśli ludziom nie puszczą nerwy. Niestety z tego co widzę to już puściły...
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Stary 28.10.2019, 10:19
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ja wierzę. Wystarczyłby trochę bardziej szczęśliwy zbieg okoliczności (chodzi głównie o urazy) i ta drużyny mogłaby być w top 3. To wciąż jest do uratowania jeśli ludziom nie puszczą nerwy. Niestety z tego co widzę to już puściły...
Pozwolę sobie skomentować to w następujący sposób "xD".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów