|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Stolarczyk frajerze za Cupiała to byś się bał do Krakowa wracać, że nie dość że Cie wyjebie to ześle na Sybir a teraz jeszcze Cię będą głaskać !!!
WON!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nie no poczekajcie, dajcie panu trenerowi się empirycznie przekonać, że w naszej ekstraklasie jednak są 3 drużyny lepsze od nas, ba! być może nawet i 15!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś po TAKIM dnie bo meczem cięzko to nazwać powie, że przegraliśmy przez kontuzje od 7 meczów nie mając tak na prawdę dwóch podstawowych (Kuby i Bashy) to niech za.......i takiego soczystego barana o ścianę. Nie było taktyki, składności, kondycji, chęci, ambicji itp. itd.
Jeżeli jutro rano nie przeczytam o zwolnieniu stolarczyka i rozwiązaniu umowy z boguskim w tempie natychmiastowym to .......ę z góry do dołu taki interes... Dopóki ten gość będzie trenerem na R22 już się nie pojawię. Od początku mówiłem, że to facet bez wiedzy i umiejętności a wzięli go dlatego że był tani i grał w odlbojach i miał papiery UEFA Pro, a prawda jest jak widać taka, że to Sobol jest prawdziwym trenerem z jajami i trzymał całą szatnie za pysk |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tylko teoretycznie powiedziałem, że dla mnie ani trener ani drużyna nie sa tak słabi aby ciągle przegrywać i uważam, że równie dobrze to może odbić w drugą stronę. Ale coś jest nie tak, to nie jest zwykła seria porażek i kryzys normalny. To już przeszło wszelkie pojęcie. My notujemy wyniki jakbyśmy grali jakimiś juniorami czy oldboyami. Można grać słabo, zawsze się to zdarzy ale powtarzam mimo wszystko Z TAKIM SKŁADEM zaliczyć taki regres, tracić tyle bramek, nie móc wygrać ani nawet zremisować tyle meczów i przede wszystkim popełniac takie błędy w defensywie to coś tu grubszego jest na rzeczy. Oni zachowują się tak jakby każdy z nich piłkarsko umarl i wychodziła na mecze 11 amatorów, fryzjerów czy innych kurierów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Stolar jeśli nie poda się do dymisji po tym meczu to nie uwierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Byłem optymistą i w lecie sądziłem, że Stolarczyk to trener dla nas. Czas pokazał, ze srogo się pomyliłem. Jeżeli nie poda się do dymisji straci resztki szacunku, które jeszcze pozostały.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Hańba i Wstyd!
Trzeba sie starać żeby wykręcić tak hańbiacy wynik. Smuda z Czekajem na srodku obrony zrobił 0-5 a to tylko dlatego ze ubzdurał sobie otwartą grę z legią. Stolarczyk go przebił. Wstyd i hańba. Stolarczyk to trener na dobre czasy a nie kiedy kadra krucha i trzeba cos z niczego zrobić. Odszedł Sobolewski i wyszedł "kunszt" Macieja. Po czymś takim, nawet jak bedziemy wygrywać będę czekał aż Stolarczyk odejdzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Zauważ jak oni biegają - jak wóz z węglem. Wolni, bez żadnej dynamiki, ba, oni nawet nie biegają dużo, by powiedzieć, że biegają jednostajnie. Wyglądają jak banda amatorów trenująca dwa razy w tygodniu po pracy. To jest straszne. Do tego każdy już wie jak będziemy grali i nasi piłkarze - słabsi indywidualnie pewnie od minimum połowy ligi - są w gorszej sytuacji. Nogi nie niosą, każdy gra z nami jak chce i kontroluje mecz, bo nie jesteśmy w stanie go w żaden sposób zaskoczyć, a do tego są rozbici psychicznie po fatalnej serii. Po dzisiejszym meczu to już nie mam pojęcia co będzie w ich głowie. Jest dramatycznie, DRAMATYCZNIE, a jeśli Stolarczyk myśli to samo, co mówił w środę w Weszło.fm, to nie będzie lepiej. Tak jak pisałem wcześniej - rok temu od października też zaczęliśmy grać padlinę. Na wiosnę? Po meczu z Legią forma siadła. Trzecia runda za Stolarczyka znowu wygląda tak, że na początku trochę się rozkręcają, potem mają kilka meczy w szczycie formy i zaczyna się zjazd. Różnica tej jesieni polega na tym, że w ów szczycie dyspozycji zdobyliśmy i tak mało punktów, a zjazd jest jeszcze bardziej dramatyczny, zapewne z powodu coraz słabszej kadry.
Ostatnio edytowane przez Garret : 27.10.2019 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
123.JPG
Tabela za 2019 rok 58 goli straconych w 30 meczach znowu tracimy po wrzutce z rogu, znowu Sadlok wykonuje wrzutki ![]() Nie wiem jak mozna jeszcze bronic Stolara, ba jak mozna znalezc jeden argument za pozostawieniem go na tym stanowisku ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jestem pewien, że zwolnienie Stolarczyka i zatrudnienie kogoś w stylu Ojrzyńskiego, czy Urbana wstrząsnęłoby drużyną, co mogłoby nam dać do zimy parę punktów, a być może nawet zwycięstw.
Mimo to, o ile w drużynie nie ma kwasów i sytuacji bez wyjścia w relacjach personalnych, to Stolarczyka na razie jeszcze zostawiłbym na stanowisku. W tym sezonie walczymy o utrzymanie. Jeżeli Stolarczyk nadal będzie przegrywać mecz za meczem to na zatrudnienie ratownika będzie czas na początku wiosny. Nasz trener nie jest doświadczony i wyprowadzenie drużyny z kryzysu, tak jak kiedyś to zrobił Wdowczyk, to nauka i wartość, która zaprocentuje w przyszłości, jeżeli Stolar zostanie z nami jeszcze na parę lat. Oczywiście jeżeli Stolarczyk nie jest długoterminowym planem zarządu to nie ma sensu go trzymać. Teraz przychodzą teoretycznie łatwiejsze mecze, może coś zmieni. Z perspektywy czasu szkoda, że w tych przegranych spotkaniach zamiast Janickich, czy Klemenzów nie grali juniorki, ale kto mógłby się spodziewać aż takiej tragedii?
Ostatnio edytowane przez Virusman : 27.10.2019 o godz. 19:47.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
To connect dziś się stało jest gwoździem do trumny. Byłem z Wisłą kiedy grała w 2 lidze jeździłem na wyjazdy do takich wiosek jak Knurów od którego kupiła awans do ekstraklapy. Byłem jak sprzedała się ....ie Warszawskiej ... pamiętne 6-0 ....darłem ryja złodzieje złodzieje....Byłem przy sukcesach ery Cupiała i jestem teraz kiedy historia zatacza krąg i przy braku cudu znów będzie 2 liga. Zawodnicy ....nie przepraszam, dzieci we mgle przy kompletnie braku ambicji ,formy, zdrowia i chęci do czego kolejek ,pod przywództwem trenera bez pomysłu co z tym zrobić , z zarządem który spłaca długi po szmaciarzach i miastem które koniecznie chce ujebać naszą Wisłe....wygląda to na spadek z wielkim hukiem!!! Socios topi kasę na kontrakt emeryta Wasilewskiego nie słuchając własnego rozumu zamiast dać kasę 25 latkowi z przyszłością. Sobolewski odchodzi i z gównianą drużyną robi lidera....nic dodać nic ująć , pogratulować!!! Nie wiem co dalej ale czas na cud bo nic innego nas nie uratuje....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Problem jest taki ze zwolnieniem trenera, że jesteśmy trochę w takiej sytuacji jakbyśmy mieli 150 cm wzrostu, 20 lat na karku i chcieli jeszcze urosnąć tak ze 20 cm...
My jesteśmy tak zaszachowani, tak w dupie finansowo, że w sumie kto tu ma przyjść i za jaką kasę? Kto poważny tutaj za ochłapy będzie robił? A wymienić Stolarczyka na drugiego Stolarczyka to też żadne rozwiązanie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Myślę, że rola trenera jest tu kluczowa. Uważam, że gdyby dziś np zamienić Stolarczyka i Vukovicia wynik byłby odwrotny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gramy człap człap człap Barcelone sprzed 15 lat. Nam jest potrzebny trener rzemieślnik a nie artysta. Taki co popracuje nad obroną, stałymi fragmentami gry, grą z kontry. Popracuje nad dobrym przygotowaniem fizycznym itd Tak, pora na zmiany. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. Teraz trzeba tego wrzoda wygnieść bo później bedzie za późno.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.10.2019 o godz. 19:50.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że dymisja już złożona.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Stolar na konferencji powie że 4 bramka podcięła skrzydła i tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
W tej chwili to już nie wiem co my gramy. Ani nie ofensywnie, ani defensywnie. Gramy po prostu chvjowo i bez sensu, patrzyłem dzisiaj na tę drużynę i chciałem odnaleźć jakiś sens, jakąś myśl w jej grze, ale nic nie znalazłem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Spokojnie, pan Królewski ma taką wizję i takie znajomości, że za chwilę będziemy mieli trenera przez wielkie T.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To że Stolarczyk nie jest w stanie tak grac to oczywiste. Ale chęci ma. Niestety kosztem Wisły. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Panie Stolarczyk, długo wstrzymywałem się z oceną pańskiej pracy, ale dzisiejszy mecz przelał czarę goryczy.
Kończ waść, wstydu sobie i Wiśle oszczędź! #StolarOut
Ostatnio edytowane przez Cycu : 27.10.2019 o godz. 20:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zastanówcie się nad ostatnia wypowiedzią Brozka. Nie ma taktyki, nie ma teamspirit, nie ma drużyny. Chciał coś zasugerować ze może jakaś zmiana? I nagle koledzy z zarządu deklarują ze Stolar do końca świata. To może chłopaki musieli zrobić coś spektakularnego żeby go po prostu wypieprzyc z tej Wisły?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
"Szybko stracona bramka w dużym stopniu ustawiła to spotkanie". Pan trener Stolarczyk po meczu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Myślę, że źle oceniacie Stolarczyka. Mamy świetnie wypracowane wybijanie piłki z "piątki" przez obrońcę.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nigdy nie rozumiałem obrońców Stolarczyka. Nawet jak mieliśmy dobry skład to nasza gra obronna leżała i kwiczała. Prawie każdy zespół wchodził w naszą obronę jak masło. 4 bramki w Gdyni, 4 w Sosnowcu, 5 bramek załadowała nam spadająca Miedź. Byłoby pewnie więcej takich meczów ale to polska liga. Wiadomo, ktoś nie trafi do pustaka z 5m, ktoś strzeli w 4 piętro albo źle poda. W obecnej sytuacji strata bramki w meczu to jest pewniak, a nikt nie ma na tyle umiejętności żeby strzelać po 3-4 na mecz żeby go wygrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A nasz trener po porażce dalej nie widzi jakiejś wielkiej tragedii. Honoru Panie Stolarczyk za grosz tylko trzymanie się stołka. Cenilem jako piłkarza, ale teraz....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Trener nie jest wyłącznym winnym pasma porażek, ale jest współwinny. Dotychczas można było ważyć warunki pracy, materiał do pracy i niedoświadczenie trenera oraz jego pracę. Sam to robiłem.
Niestety wyraźnie widać, że trener nie ma pomysłu na wyjście z impasu i odbudowę drużyny. Dla każdego jest jasne, że nie ma kim grać i jesteśmy najgorsi w lidze, więc należało inaczej grać, inaczej się ustawiać, inaczej podchodzić do meczów. Trener tego nie zrobił albo nie potrafił zrobić. Nie przegrana, ale jej wymiar i styl porażki o tym świadczy. Mecz z Legią nie jest jednorazową wpadką, ale konsekwencją i zwieńczeniem ostatnich miesięcy. Uważam, że nadszedł czas, aby reagować.
Ostatnio edytowane przez czaro : 27.10.2019 o godz. 21:13.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|