|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
3,5 roku w ogole nie zarabial. Jak zyc ?
"pilkarz" Janicki i trzy razy kopnal z lewej nogi,trzy razy prosto do przeciwnika. W ten sposob przynajmniej posiadanie sobie naijalismy. Odpusc. sam sobie w niektorych pytaniach odpowiadasz,a w niektorych wykazujesz taka zla wole,albo taka ignorancje,ze trudno to traktowac powaznie. A jak porownujesz sklad za Carillo... Hmmmm... To Ci go sam podam : Julian Cuesta Matej Palcić, Fran Velez, Zoran Arsenić, Maciej Sadlok Tibor Halilović (66 min Petar Brlek), Nikola Mitrović, Tomasz Cywka, Pol Llonch, Jesus Imaz (83 min Kamil Wojtkowski) Carlitos Sklad dzisiaj : Michał Buchalik Rafał Boguski Marcin Wasilewski Rafał Janicki (46. Dawid Szot) Marcin Grabowski Jean Carlos Silva Vullnet Basha (76. Chuca) Vukan Savićević Kamil Wojtkowski Michał Mak Przemysław Zdybowicz (65. Krzysztof Drzazga) Nie widzisz roznicy ? To po krakosku ci powiem - wez se oko do reki.
Ostatnio edytowane przez wyar : 05.10.2019 o godz. 21:32.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@raindog - szkoda mi czasu na komentowanie. Czyli Stolar zajebał sukcesy Carillo i Sobola. Acha.
Zajebiście merytoryczna analiza - wszystko co dobre to inni trenerzy, co złe Stolarczyk. Aż dziw że Sobol miał takie chujowe statystyki kiedy prowadził Wisłę wcześniej. Pewnie Kmiecik mu świnię podkładał. Jesteś żałosny, ale na bank zyskasz posłuch. Proste wytłumaczenia, kozioł ofiarny - merytoryka po chuju. W sam raz dla prymitywnych umysłów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.10.2019 o godz. 21:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
raindog napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.10.2019 o godz. 21:44.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiem po kiego grzyba przywołujecie ten mecz, który jednak był ewenementem. Przypomnę, że tam przegrywaliśmy 0:2, a gdyby Lech jednak strzelił tę "setkę" na 0:3, zapewne wynik końcowy byłby podobny do dzisiejszego.
W kontekście dzisiejszego meczu martwi to, że nawet w pół-rezerwowym składzie i nawet na Lechu jesteśmy tak łatwi do rozszyfrowania. Wystarczy dać nam grać, nawet bez specjalnego pressingu, prędzej czy później sami podarujemy bramkę przeciwnikowi, co zresztą wprost przyznał nawet trener Lecha po meczu... Plus tego meczu - nie musieliśmy oglądać wolnych Sadloka. Oraz to, że zobaczyliśmy ile są warci ci, których część komentujących tak się domagała, Grabowski (jak to leciało? w końcu to reprezentant, na pewno sobie poradzi!), Szot czy Zdybowicz. No więc wyszło na to, że nie mamy żadnych sensownych alternatyw w stosunku do tego, co już widzieliśmy, Stolarczyk jednak nie sabotuje składu, chowając złośliwie przed nami diamenty, żeby mógł grać Boguski. Jest źle, a rozwiązaniem naszych problemów nie jest zmiana trenera, tylko powrót do gry tych, którzy są w stanie dać drużynie jakość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W Stanie Futbolu był nasz prezes. Polecam obejrzeć:
https://youtu.be/FwQubOlbkYo Twierdził, że jest kasa na transfery w zimie i wygląda na to, że trzeba będzie jej użyć. bo nas Raków przeskoczył. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko pytanie - kto je przeprowadzi? Przecież my nie mamy pionu sportowego, skautów, nic... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Mamy spore problemy kadrowe i to winą Stolarczyka nie jest ale jeśli dalej będziemy w takim składzie próbować grać jak w poprzednim sezonie to efekt końcowy może być dramatyczny. Dzisiaj Lech dosłownie nie musiał nic na boisku robić, wyszli jakby byli zadowoleni z remisu a zakończyli mecz z wynikiem 4:0. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest 2 miesiące czasu to może da się coś zorganizować. Może zagadać do Kiko
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jarek też twierdził w styczniu że już jest dogadany nowy właściciel.
Panie i Panowie przestańmy w końcu wierzyć w jakieś mrzonki. Nawet profesor z kauflanda nie zrobił takiego pijaru w tak krótkim czasie jak Nasi .... wokół siebie. A Pan Wojciech Kwiecień który wsadził trzy razy tyle w naszą Wisełkę co nasi pożyczkodawcy, został odsunięty. I patrząc na to wszystko dziś, już niebawem dostaniemy w....... od KS Wieczysta Kraków. I tyle w temacie. Ps. To co w końcu napisałem, to chyba nie po myśli moderatorów - będzie pewnie BAN |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A tak a propos - ja wiem,ze u nas popularne jest formulowanie tez "a gdyby jedno to wtedy drugie". Faktem jest,ze Lech nie potrafil strzelic 3 bramki,a my potrafilismy mu strzelic 5. I tego sie trzymajmy. I jeszcze jedno juz do wszystkich - jeszcze raz przypomne,ze w tamtym meczu Lech mial Janickiego. Teraz mamy go my.
Ostatnio edytowane przez wyar : 05.10.2019 o godz. 22:40.
![]()
You'll never know...
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Bez właściwego przygotowania fizycznego nic nie wskóramy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Trzeba jednak @raindog oddać, że kadra na jesień 2018 nie była autorstwa Stolarczyka (nie chodzi tylko o odejścia piłkarzy, bo z każdego klubu ktoś odchodzi). Głowacki ze Stolarczykiem ściągnęli wtedy tylko Korta, który owszem zaliczył na wejściu kilka fajnych meczów. Jednak od pamiętnego spotkania z Lechią, gdy zaczęliśmy dołować, on był jednym z zawodników najsłabiej grających.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 05.10.2019 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bez naszych obecnych właścicieli Wisła grałaby dziś w B klasie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leszekpw napisał(a):
Ceniący się zagraniczny trener nie przyjdzie tu bez swojego sztabu, bez uporządkowanej struktury organizacyjnej wewnątrz klubu, bez możliwości długotrwałej współpracy, która umożliwi wcielenie jego wizji trenerskiej w życie. Mówi coś niektórym nazwisko Carrillo? Nic nikogo jego casus nie nauczył? No chyba, że chcemy ponownie znaleźć, a potem zatrudnić drugiego Kiko. Tylko potem nie chcę znów czytać komentarzy, że "męczymy bułę", "gramy lagą na zawodnika X czy Y" i całej tej litanii histerycznych wpisów różnych frustratów.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.10.2019 o godz. 23:32.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja wiem, że niektórym się zdaje iż to "hiszpański zaciąg" wpędził Wisłę w długi. Ja jednak polecam poczekać do publikacji książki Jadczaka. Ten Hiszpański zaciąg zajmował jednak miejsca w grupie mistrzowskiej, walczył o puchary i z hiszpańskich blokowisk potrafił wyłapać piłkarzy naprawdę dobrych, z potencjałem na zarobek: Carlitosa, Imaza, Lloncha i Veleza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Panowie, naprawdę weźcie Deprim. Wisła ma 11-12 zawodników, którzy w chwili obecnej nadają się do gry w Ekstraklasie. Brak formy u 2 z nich i brak w składzie 6 kolejnych oznacza to co dzisiaj widzieliśmy. Czy to przerasta?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajże już spokój z tym Jadczakiem, bo swoją opinię o nim wyraziłem w odpowiednim temacie.
Nie, drużyna nie zacznie dobrze wyglądać, jeśli jej kręgosłup nadal będzie taki sam tzn. zaawansowani wiekowo piłkarze i odrzuty z innych klubów. Już pisałem powyżej, że żaden szanujący się i dobry trener nie przyjdzie do klubu, którego dalsza egzystencja wciąż nie jest pewna i z którego co okienko transferowe odchodzą kluczowi dla całego systemu gry piłkarze. No chyba, że po taniości zatrudnimy sobie zagranicznego trenera dla samego tylko faktu, iż nie jest on Polakiem. Jak szaleć, to szaleć! ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ciekawe jak nasz trener Stolarczyk tłumaczył dzisiejszą przegraną? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć wypowiedzi pomeczowej.
Głowa w piasek...? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leszekpw napisał(a):
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Online |
|
|
Przy takim składzie personalnym trzeba postawić autobus i grać z kontry, może kilka punktów wpadnie. My nie jesteśmy żadną .......oną Barceloną ani innym Man City niestety.
PS Nie martwmy się Stolar ma na pewno jakiś PLAN. Klawo jak cholera.
Ostatnio edytowane przez krzywy : 06.10.2019 o godz. 05:05.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
To jest w ogóle ciekawa sytuacja, że wszyscy ci są w drużynie dłużej niż jedną rundę są albo kontuzjowany albo zupełnie bez formy Polecam obejrzeć ten filmik, idealne podsumowanie naszej taktyki https://twitter.com/i/status/1180562181861117954 Ustawienie bocznych obrońców na poziomie B- klasy
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.10.2019 o godz. 06:53.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Lubię gry strategiczne, lubię szachy itd. Aby osiągnąć zwycięstwo nie zawsze trzeba od razu atakować przeciwnika. Są różne strategie. Różne drogi do zwycięstwa, Co jest dobre w jednym "scenariuszu" może już nie być dobre w drugim.
Trener Stolarczyk jak widać nie lubi wszelkich gier strategicznych. Jest dogmatyczny jak amisz który ma swoją biblie i w niej ma odpowiedź na wszystko. Dlatego, nie ważne z kim, nie ważne gdzie, nie ważne w jakim składzie personalnym rąbiemy zawsze to samo. Jak się nie udaje - winni wykonawcy. Dajcie trenerowi lepszych wykonawców! Powoli się zastanawiam po co nam taki trener? Nic nowego już nie daje zespołowi tylko w koło Macieju jebut gramy to samo. Wszyscy w tej lidze już nas rozczytali, wszyscy wiedzą jak gramy i jak się do nas ustawiać. Amy dalej "swoje". W zasadzie można powiedzieć że sami nadstawiamy dupy, i jeszcze ją smarujemy wazeliną żeby gładko poszło. Tak oceniam pomysł na grę Stolarczyka. W....ia mnie to strasznie, bo jak pisałem lubię wszelkiej maści strategie, i jak jedna taktyka nie przynosi zwycięstwo, szukam innej lepszej. U nas tego nie ma. Mamy wygrać, ale wygrać tylko w jeden sposób. To tak jakbyśmy skakali w dal, ale ubzdurali sobie ze musimy oddawać skok z saltem. Celem gry w piłkę nożną jest zwycięstwo które się osiąga przez strzelanie goli albo stracenie ich mniej niż rywal. Wszelkie posiadania piłki, gra na jeden kontakt, atak pozycyjny to są tylko NARZĘDZIA a nie cel sam w sobie. Jak są nieskuteczne, trzeba je zmienić. My mamy np. największe posiadanie piłki w lidze i co nam to daje? Są z tego jakieś korzyści? Żadnych. Stolarczyk chyba nie wie co jest celem gry w piłkę. Myli narzędzia z celem. Pomimo plagi kontuzji żadnej refleksji u niego. Może mając słabszych wykonawców zmienimy taktykę? Gdzie tam. Jest uparty jak osioł. Mieliśmy za trenera sparciałego Smudę, mamy teraz osła Stolarczyka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No tak, teraz wszyscy mądrzy, wszyscy wiedzieli, wszyscy byli pewny, że wyjście ofensywnie skończy się pogromem. Oczywiście nikt nie zauważy, że wyjście defensywnie z bokami obrony Boguski i Grabowski skończyłoby się zapewne identycznie i wtedy każdy byłby również specjalistą od taktyki. Tylko w drugą stronę. "Przecież każdy rozsądny trener wie, że mając obronę zbudowaną na kolanie trzeba zaatakować i liczyć że strzelimy więcej niż stracimy".
Ludzie, mamy zespół w którym odpad z Pogoni Szczecin (Pogoni!!!!) jest tak ważną postacią, że jego brak jest w tym momencie dziurą nie do załatania. Mamy zespół, który bez Brożka (36 lat!!!) na boisku nie jest w stanie strzelić bramki, a możliwe, że nie jest w stanie nawet stworzyć żadnej klarownej sytuacji (z Lechem nic, z Cracovią nic, w Płocku nic, jedynie z Lechią może coś było). Według mnie błędy zostały zrobione w czasie okienka. Zbyt bardzo uwierzono, że Chuca musi odpalić oraz zbytnio zainwestowano w młodych piłkarzy, a na ten moment wygląda, że żaden z nich nie jest nawet blisko poziomu Ekstraklasy. Zmiana trenera teraz to najgorsze co może się wydarzyć. Do końca rundy Stolar powinien zostać, wtedy zrobić bilans i podjąć decyzje co dalej.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.10.2019 o godz. 08:45.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mój poprzedni komentarz przeszedł bez echa, powtórze
Raindog nie ma moralnego prawa do wypowiadania się w tym temacie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skończcie już te płacze. Gramy na miarę obecnych możliwości. Jk ktoś wyłoży te 40 milionów i opłaci dobrego trenera z zagranicy i zaciąg gwiazd to będzie inaczej. Na razie gramy o utrzymanie i musimy ciułać punkty. Taka realność.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pisanie o kontuzjach mięśniowyych brzmi mądrze, ale jest niezgodne z prawdą. W poprzednim sezonie Kuba i Peszko wypadli na długo po złamaniach stopy wynikających z brutalnych fauli, obecnie Burliga nie gra z powodu terapii antybiotykowej, Sadlok wykręcił kolano po starciu z Rzeźniczakiem. Kuba i Brożek odnowili swoje stare kontuzje, które prześladują ich od lat. Lepiej sprawdzić zanim się coś napisze. https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14444505 ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|