|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Jakie odzyskanie?, jakie nagłośnienie?.Znasz dzbanie chronologie?. Jak Sztymcio wyjechał z reportażem , praktycznie wszystko było 'posprzątane'.Szarki w pierdlu, w kasie pustki, myślę że gdyby nie jego zajadłość to nie było by cyrku z przebierańcami i pewnie kto inny byłby teraz realnym właścicielem Wisły. Czy było by lepiej czy gorzej niż teraz jest, to inna kwestia. Jego 'pomoc' to mniej więcej taka była, zamiast tonącemu podać koło, to on mu jeszcze jebnał kamieniem. Gdyby wyszedł z materiałem kiedy faktycznie cześć 'władzy' była w rękach Zielaka, Miśka czy kogokolwiek związanego z nimi , ok, super.A mógł to zrobić, a co zrobił? - przeczekał aż większość zamknęli i zaczął swoją misje pt 'bandyci rządzą w Wiśle', gdzie oni od dawna siedzieli w pierdlu, tudzież ukrywali się. Wielka mi odwaga i pomoc.
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.10.2019 o godz. 21:30.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
1q2- dobra, według Ciebie Jadczak nic nie zrobił, ja mam odmienne zdanie.
Cały ten reportaż był już niepotrzebny i w ogóle źle, że się ukazał, bo tak naprawdę to Sarapata z Dukatem dobrze rządzili i zły Jadczak niepotrzebnie wtrącał się w ich pracę. Dziwnym trafem cała fala domina zaczęła się po tym materiale... ale to szczegół, który zapewne Ci umknął. Ogólnie to niedobrze, że Jadczak ujawnił i opisał tą całą patologię jaka rządziła Wiśle, bo i po co? Niepotrzebnie to zrobił... Lepiej żeby nikt o tym nie wiedział tylko kumaci... Wszyscy przecież dobrze wiemy, że Jadczak od początku miał plan zniszczenia Wisły!
Ostatnio edytowane przez Cycu : 05.10.2019 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
A co takiego ujawnił Jadczak? Jak można ujawnić coś, co zostało ujawnione znacznie wcześniej? Przecież sytuacja wewnątrz Wisły to nie było żadne novum, bo o sprawie wcześniej pisały i mówiły różne inne media, w tym lokalne gazety.
Naprawdę trzeba być ślepym, głuchym i niesamowicie naiwnym, żeby wierzyć w dobrą wolę Jadczaka. To cynik i manipulator, który znalazł sobie dobry temat na autopromocję i próbuje jechać na tym paliwie. Zobaczymy na jak długo mu tego paliwa wystarczy. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jarek też twierdził w styczniu że już jest dogadany nowy właściciel.
Panie i Panowie przestańmy w końcu wierzyć w jakieś mrzonki. Nawet profesor z kauflanda nie zrobił takiego pijaru w tak krótkim czasie jak Nasi .... wokół siebie. A Pan Wojciech Kwiecień który wsadził trzy razy tyle w naszą Wisełkę co nasi pożyczkodawcy, został odsunięty. I patrząc na to wszystko dziś, już niebawem dostaniemy w....... od KS Wieczysta Kraków. I tyle w temacie. Ps. To co w końcu napisałem, to chyba nie po myśli moderatorów - będzie pewnie BAN |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Poziom jaki prezentuje Wisła to nie jest ekstraklasa, to jest conajwyzej 1 liga i to nie walka o awans a spokojne utrzymanie. My nie walczymy przed upadkiem, my już upadlismy... za 2 lata minie równe 10 lat od ostatniego mistrzostwa, przez ten czas zaliczamy regularny regres... najpierw średniak a teraz chłopiec do bicia a droga jaka podążamy to ruch a nie widzew czy łks... czy jest jeszcze sens walczyć i oglądać powolny upadek sportowy i finansowy? Przypominamy pacjenta który jest od 8 lat w śpiączce, może największy sens jest dać mu umrzeć i zacząć od nowa a nie utrzymywać go sztucznie przy życiu... i tak wiem że to co pisze to strasznie emocjonalny wysryw i to pod wpływem ale ....a ile można znosić taki stan rzeczy... przykro się ....a robi chyba każdemu człowiekowi któremu dobro Wisły leży na sercu...
Ostatnio edytowane przez Stelio : 06.10.2019 o godz. 00:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Aż dziwne ile osób się kręci po tym forum - w ciągłej żałobie po Sharksach, Miśku, Zielaku, Dukacie, Sarapacie etc. Teraz winni są Królweski bo nie przyprowadził obiecanego sponsora, Leśny który zrobił to co zrobił ze zwykłej przyzwoitości a nie z miłości do Wisły, itd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmieniając temat, może mi ktoś na spokojnie wytłumaczyć po kolei jak to jest z tą pożyczką Panów Królewskiego, Jażdżyńskiego i Błaszczykowskiego dla TS?
Nie siedzę w temacie, ale obiło mi się o uszy, że dlatego do dzisiaj nie ma żadnego dobrego sponsora, ponieważ Panowie czekają aż klub na papierze przejdzie w ich ręce (grudzień?/ styczeń?), wtedy będą pełnoprawnymi właścicielami i sponsor i kasa na transfery się znajdzie. Jak to w rzeczywistości wygląda?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 06.10.2019 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To co niby wszyscy wiedzieli a nikt nie mówił?To w co nikt nie wierzył?To co spora część ludzi(do teraz) uważa,że to kłamstwo?
Jak to było nic to by nie było takich dyskusji na ten temat a może i teraz Wisły. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Materiał o bandytach rzadzacych Wisłą ukazał się w połowie września 2018 roku. No tak, to już było u schyłku tych rzadów ale należy też pamiętać, że materiał taki nie powstaje miesiąc tylko dłużej i gościu się dużo wcześniej uczepił WSH i Dukata z Sarapatą jak rzep i drążył temat. I nie mówcie, że wszystko już było wtedy pozamiatane bo 15 wrzesnia to jeszcze wiele osób nie wiedziało za dużo i dalej było nieswiadomych. Z tego co pamiętam do listopad/grudzień to był już taki termin, że komu miały się oczy otworzyć to się ostatecznie otworzyły. Nie przypisuję mu jakichś szczególnych zasług. Po prostu był jedną z osób, które ten temat nagłasniały i m.in niemu to odcięcie od WSH i Sarapaty, Dukata i spółki nastąpiło. Bo może gdyby nie to, to dziś by dalej Sarapata czy Dukat świecili swoimi mordami i udawali miłość do klubu. To nie był tylko problem z WSH ale i Sarapatą, Dukatem, Czerwińskim czy Szymańskim. Tam wszyscy jebali Wisłę. I nie gadajcie, że sprawa była taka oczywista bo gdyby nie ostatnie 12 miesięcy, które ostatecznie wszystko wyjaśniło i m.in. nie Jadczak to dziś by np wielu broniło Dukata, Szymańskiego i Czerwińskiego gdyby ktoś ich zaatakował personalnie. Jadczak nie interesuje stadionem itd. Nikt nie mówi, że się interesuje. Gonił WSH, gonił Dukata po cmentarzach i Sarapatę po korytarzach stadionu im. Henryka Reymana? Gonił. Robił to na długo przed finałem wszystkiego (listopad/grudzień 2018)? Robił. Także dołożył swoją cegiełkę i generalnie chwała mu za to. Może chce źle, nie mówię, że nie, może chodzi o fejm, ale ja to mam w dupie bo liczy się, że przyniósł swoimi działaniami korzyść Wiśle i pomógł rozjebać ten układ, który doslownie prowadził do grobu Wisłę i na prawdę jeszcze tydzień, miesiąc czy pół roku ich rządów i może by nie było już nawet co ratować. Te ..... ssały nawet kasę z Wisły jak już już był wieszczony upadek, zmiana właściciela na Vannę, jak wszystkie media w Polsce o tym mówiły, to jeszcze wynosili z klubu aby kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy... Cytat:
A jeśli to się uda i wyjdziemy na zero to dopiero wtedy można myśleć o wynikach czyli konkretne zalążki skautingu, transfery, może w końcu jakies gotówkowe, wyższe pensje czyli pozwolenie sobie na zatrudnianie lepszych piłkarzy. Budowanie teraz tych wszystkich struktur, transfery i lepsza kasa dla piłkarzy mając na względzie obecne zadłużenie to byłby krok w przepaść bo zamiast zmniejszać dług o kilka mln na rok to by ta kasa szła na obsługę pensji itd czyli długi by nas zjadły. Jak się to uda to dopiero wtedy realnie jakiś inwestor itd się może zainteresują Wisłą. Niszczono klub kilka lat. łatwiej jest psuć niż budować. Także teraz zanim wrócimy do stanu sprzed rozbiórki to minie jakas dekada. Oby Bóg nas miał w swojej opiece... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trójka Panów (podobno chciał całej pożyczki udzielić tylko Kuba - tak mnie słuchy doszły) udzieliła TS pożyczki w kwocie 4 mln zł pod zastaw akcji Wisła S.A. oraz zabezpieczając swoją pożyczkę hipoteką na nieruchomości TS Wisła przy Reymonta. Pożyczka z pewnością jest oprocentowana - nie wiem na jaki procent, ale wersji jest wiele - słyszałem o maksymalnych kosztach sięgających 25% wartości pożyczki (to nie musi być samo oprocentowanie, ale również np. koszty innego rodzaju, aby obejść przepisy o maksymalnych odsetkach).
W styczniu mozna spodziewać się kilku scenariuszy: 1) TS zwraca 4 mln zł wraz z dodatkowymi kosztami i ciągnie klub (nie wiadomo w którą stronę) - prawdopodobieństwo nie przekracza 0,1 % 2) TS nie zwraca pożyczki - Panowie rezygnują z zastawu akcji i np. egzekwują spłatę pożyczki z ustanowionej hipoteki - prawdopodobieństwo 1% 3) TS nie zwraca pożyczki - ale Kuba przejmuje klub spłacając jednocześnie pozostałych 2 inwestorów - o takiej wersji też słyszałem nie tak dawno - prawdopodobieństwo góra 5 % 4) TS nie zwraca pożyczki - WIsła S.A. trafia do Panów pożyczkodawców - najbardziej prawdopodobna wersja - 94 % Co dalej zrobią Panowie JB, JK i TJ - trzeba pytać tych Panów ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja Wy możecie się kłócić o Jadczaka? Przecież to jest żałosne! Większych problemów nie mamy? Nie wiem co nim kierowało i mam to w dupie - zapewne kariera co w zasadzie trudno potępiać. Nie mam go ani za kogoś kto Wisłę pogrążył ( bo to chyba było już mało możliwe) ani za kogoś kto był tej Wisły zbawcą. Natomiast wiem jedno - problemem nazwijmy to około-stadionowym w dniu dzisiejszym nie jest Jadczak tylko przygłupy, które dalej wieszają szmaty z PDW. Wydawałoby się, że po tym co wyszło na światło dzienne osoby wspierające określone towarzystwo ( nie mylić z TS) znikną albo chociaż zamilkną ale nie. Przecież to wieszanie szmat z pozdrowieniami dla ... szmat w zasadzie jest analogiczne z zakreślaniem nazwiska Neumanna po wysłuchaniu na taśmach w sumie prawdy, że wyborca KO jest zasadniczo debilem. Ten sam poziom akceptacji tego, że się jest traktowanym jak ....a przydrożna.
(Oczywiście pomijam tu problem biedy i dziadostwa bo tego chyba nie trzeba nikomu przypominać i analizować też nie ma za bardzo czego).
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.10.2019 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tylko pamiętajmy, że jak przejmą, to wraz z całym zadłużeniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła miała zapłać za stadion z transferów. Miasto czeka na pieniądze do końca października
https://gazetakrakowska.pl/krakow-wi...ar/c2-14481417 Niektórzy forumowicze mają pretensje do Królewskiego,Jadczaka a o Sarapacie ,Dukacie i Sharksach nawet nie wspomną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A tak na serio - jest słabo. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
||
![]()
https://bilety.wisla.krakow.pl/impre...iwice,182.html Ale gdy się poddamy, to nikt za nas tego nie zrobi.
Ostatnio edytowane przez WRANGLER : 07.10.2019 o godz. 22:44.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I to niestety może być bardziej prawdopodobne, bo trudno, aby ktoś się pakował w zadłużony klub, który na dodatek ma wroga w mieście, właścicielu stadionu i jednym z głównych wierzycieli. To by przedłużyło okres niepewności, w którym się obecnie znajdujemy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Ty piszesz o 3 razy więcej czyli 12 milionach. Albo to bzdura, albo klub kłamie, albo p. Kwiecień wydał a nie pożyczył 10 milionów. To wielka kwota. Można poznać Twoje źródło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Wydaje mi się, że z wypowiedzi Królewskiego wynikało, że pożyczka jest dla spółki a TS tylko ją zabezpiecza. No i wtedy była mowa o minimalnym oprocentowaniu (wibor +1%) które „musi być ze względów podatkowych”. 25% to byłby skandal. Skąd te informacje? |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Nasz dług na ten moment to ponad 29 mln zł. Do końca października w związku z traszną dla miasta dług stopnieje do 27,3 mln + transza dla telefoniki, choć tutaj nie mam pojęcia jaka to będzie kwota, ale śmiało możemy przypuszczać, że wymagaly dług na wszystkich świętych to będzie między 26-27 mln zł. Dla kogoś poważnego to nie są wielkie pieniądze...
Ostatnio edytowane przez WRANGLER : 07.10.2019 o godz. 23:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
A gdzie w ogóle zniknął p. Rafał Wisłocki ?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
26 mln złotych to około 6 mln euro. A taka kwota w świecie futbolu w dzisiejszych czasach to śmiech na sali. Takie pieniądze za bukse możemy zgarnąć jeśli tylko będzie rozwijał się prawidłowo. Takie pieniądze to nie jest żadna duża kwota jeśli popatrzymy jakie kwoty wydaje się w Europie na transfery, pensje etc. Wyjdziemy z tego tylko trzeba czasu i zaangażowania zarówno rządzących jak i kibiców
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Nie pozdrawiaj antypolskich ruchów.
|
|