|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś ma może dostęp do GWna i może zrobić tu copypastę? Dzieki.
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,4...ml#s=BoxLoKrMT ![]()
Nie pozdrawiaj antypolskich ruchów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
@PSYCHOLTSW no to grzejcie temat u Szymcia na tt, ja już chyba trzecie konto założę, bo dwa poprzednie mi zablokował hehe
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nikt nie ma. W sumie to się nie dziwię.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Prenumeraty nie mam, ale wchodząc z Googla się otworzyło:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
https://sport.interia.pl/wisla-krako...eo,vId,2713751
Interia napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie też o tym myślałem: może się okazać, że te igrzyska europejskie będą dla nas zbawienne:
Gazeta Krakowska: Igrzyska za 150-200 milionów Marszałek Witold Kozłowski szacuje koszty planowanych w Krakowie i Małopolsce igrzysk europejskich 2023 na 150-200 mln zł. Igrzyska mają zostać zorganizowane w oparciu o istniejące obiekty. Kraków czeka na gwarancje rządowe w tej sprawie. Potrzebny byłby m.in. nowy obiekt lekkoatletyczny czy modernizacja stadionu Wisły, gdyby miała się tam odbyć ceremonia otwarcia. http://lovekrakow.pl/aktualnosci/dzi...ach_31091.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To Urząd marszałkowski województwa małopolskiego zgłosił kandydaturę Krakowa, więc strzałem w kolano byłaby organizacja imprezy (pewnie kilkanaście dyscyplin) , a tym bardziej cermonia otwarcia na Śląskim.
Pomijając fakt, że pomysł imprezy jest całkowitym niewypałem, to może być to dla nas jakaś szansa. Nie wykorzystać kasy z budżetu centralnego, na stadion o którym wszyscy wiedzą, że musi być doinwestowany byłoby strzałem w kolano. Wszyscy by na tym wygrali, my kibice (poprawa jakości), Wisła, Miasto, nawet zwykli mieszkańcy który mogliby w końcu powiedzieć coś dobrego o stadionie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Idealna sytuacja dla Majchrowskiego - może naprawić swój błąd na koszt budżetu centralnego.
Zdziwiłbym się, gdyby tego nie wykorzystał ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym się jednak nie zdziwił
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, masz rację, jednak Majchrowski i jego dwór to po prostu stan umysłu, tutaj nic nie może dziwić...
Jednak z czysto ekonomicznego i politycznego punktu widzenia to dla niego super sytuacja. Kasa poleci z budżetu Państwa a Igrzyska otworzy El Presidente Profesore. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlaczego nazywasz to niewypałem? Bo co do stadionu Wisły i ewentualnych korekt, to akurat dla nas wszystkich dobre info. O ile wejdzie ta wizja kiedykolwiek w życie... bo z drugiej strony co? Środki z budżetu centralnego miałyby w jakimś procencie pójść na spłacenie praw do modernizacji stadionu dla biura projektowego? I druga rzecz: Czy jest w ogóle ktoś ogarnięty, kto taką korektę konstrukcji byłby w stanie sensownie poprowadzić i wskazać, co należy zmienic? Ceremonia otwarcia pewnie nie musiałaby się odbywać na Wiśle... dlaczego nie na Tauron Arenie?
Ostatnio edytowane przez Vinci : 27.06.2019 o godz. 10:21.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A o tym, że NIKT w Europie poza nami tej imprezy nie chciał pozostawię już bez komentarza. Oczywiście co podkreśliłem, impreza z punku modernizacji stadionu może być dla nas ratunkiem, ale z każdego innego - kasa obywateli w błoto. O ile dobrze słyszałem, poprawki na naszym stadionie są szacowane na ok 20 mln złotych i biuro które przejęło prawa do stadionu mogłoby je wykonać, jeśli zleci to magistrat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nie łudzę się na kasę w stadion. Te igrzyska nie potrzebują ceremonii otwarcia na tak dużym stadionie, poza tym nie widzę tego co oprócz ceremonii miałoby się na naszym stadionie odbywać. Bieżnia się nie zmieści, a na jakieś rzuty młotem itp, nie widzę konieczności robienia tego akurat na tak wielkim stadionie.
Znając Jacka, to będzie kameralne otwarcie na cracovii albo w tauron arenie. A reszta dyscyplin na zmodernizowanych małych obiektach. Chciałbym się mylić... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Niewypałem jest to, że Kraków od lat w kwestiach sportu zachowuje się jak jakaś nastolatka - chciałabym, ale się boję.
Chciał EURO, ale tak nie do końca. Chciał Igrzysk zimowych, ale tak nie do końca. Chciał mieć miejski klub sportowy, ale tak nie do końca. Chciał mieć jeden stadion, ale tak nie do końca. Chciał mieć reprezentacyjny stadion miejski, ale tak nie do końca. Chciał się reklamować na koszulkach, ale tak nie do końca. Chce Igrzysk europejskich, ale tak nie do końca. Indolencja i amatorka miasta w tych tematach, abstrahując już od kwestii czy i w jakim zakresie w odniesieniu do Wisły celowa, jest po prostu porażająca i to od wielu lat. W zestawieniu ze słynnym już podejściem do decyzyjności w sprawach budowlanych (miasto przyjazne deweloperom) jest to śmieszne i żałosne jednocześnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tym, którzy liczą na pieniądze z budżetu centralnego gratuluję optymizmu i dobrego samopoczucia. ![]()
rrr
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ależ wolna wola, cóż mię do tego. Ja nawet nigdzie nie napisałem, że jestem za czy przeciw. A Kolega przynajmniej wie, że nie chce. Problem polega na tym, że Urząd Miasta nie potrafi wybrać czy chce, czy nie chce. Kolejny raz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat w przypadku igrzysk europejskich, jest zadziwiająca zgodność w magistracie. I w tym przypadku rozsądnie do tego podchodzą.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na Igrzyskach Europejskich możemy skorzystać - otwarcie na Cracovii lub Tauron Arenie by raczej nie przeszło, więc stadion musiałby zostać przystosowany do wymogów takiej ceremonii. Na Igrzyskach pewnie będzie strzelectwo, najlepiej jest do tego dostosować naszą strzelnicę. Jakieś zawody byłyby zorganizowane na naszej hali meczowej, może też jakaś dyscyplina typu karate czy inne sporty walki na dostosowanej hali treningowej... Na pewno przede wszystkim zawody będą na obiektach już istniejących. Może spróbować się porozumieć z UEFA, by podpiąć pod imprezę turniej futsalu (akurat nasza hala) lub mistrzostwa Europy do lat 17 lub 19 w piłce nożnej? Oczywiście jeśli włodarze Krakowa dalej będą patrzeć na Wisłę przez pryzmat preferencji Majchrowskiego, to możliwe że specjalnie w tym oleją Wisłę, pompując rozbudowę obiektów Cracovii lub innych krakowskich klubów. Ale tym powinny się zająć stosowne służby, że miasto reklamuje się bardziej i za lepsze pieniądze przez klub słabszy i o mniej zaszczytnej historii (zwłaszcza lewicowe korzenie)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jaracie się, że miasto nam stadion zmodernizuje, ale jak się to stanie to oni nam to skrupulatnie do rachunku dopiszą. Bo przecież wartość inwestycji wzrośnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Halowe to raczej w Arenie Tauron
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szymon stał się pisarzem..https://www.empik.com/wisla-w-ogniu-...utm_term=darki
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ciekawe ilu debili, to kupi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja kupie i chętnie przeczytam
I za debila bynajmniej się nie uważam ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pewnie że kupię... i Tobie też polecam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie bądźcie śmieszni, można znacznie lepiej wydać te 30 zeta... zróbcie wpłatę na dom dziecka, Akademię Piłkarską lub zbiórkę charytatywną a nie promujcie tego dzbannikarza. on nic odkrywczego nie zrobił, ba nawet do niczego się nie przyczynił a przypisuje sobie pewne rzeczy, to jest żałosny mały człowiek, który jest narcyzem. pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
po prostu napisal to co mu zydowskie pomioty nagadaly i tyle , zadnej filozofii
|
|