|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sławomir prezentował się co najmniej przyzwoicie. Dlaczego obrażasz go i Socios?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sławek dobrze się spisał i dobrą atmosferę robił
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Jedyna postać którą można z czystym sumieniem nazwać dzbanem w kontekście Wisły to : Sorin Oproiescu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się, że transfery są do dupy. Dalej twierdzę, że na lepsze nas nie stać.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ech.....w styczniu każdy by brał 14 miejsce z pocałowaniem ręki, oby tylko została ESA a nie IV liga bądź B klasa...
Teraz szum, gdzie są dobre transfery, bierzemy szrot którego nikt nie chce..... Czyżbym przespał jakiś okres i Wisła miała super sponsora, spłacone długi i a-lot-of kasy na kontach? Bo jeżeli nie, to dalej siedzimy zadłużeni, więc cieszyć się, że nadal jesteśmy w naszej śmiesznej ekstraklapie. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czyli Wisłę stać na płacenie 34-letniemu Polakowi 40 tys. zł miesięcznie, a nie stać, np. na płacenie 20 tys. zł miesięcznie zdolnemu Hiszpanowi z 3 ligi hiszpańskiej?
Napiszę jaśniej: Jeśli Wisły nie stać na dobrych piłkarzy, to tym bardziej nie stać jej na słaby skauting i nieudane transfery z przepłacanej na potęgę Ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Myślę, że na żadną z tych rzeczy nas nie stać w tym momencie.
Peszko był pozyskiwany w desperacji i na bardzo krótki okres czasu. Ja bym chętnie widział u nas perspektywicznych zawodników skądkolwiek ale ciężko będzie znaleźć kompetentnych ludzi, nawet do znalezienia takowych, a co dopiero ich pozyskania. Wisła nie jest w tym momencie wymarzonym miejscem do pracy dla dyrektora sportowego, skauta czy... piłkarza. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|||
Czyli które? Burliga, Klemenz czy Peszko to są transfery do dupy?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.06.2019 o godz. 16:40.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kolejna oderwana od rzeczywistości sierota po Cupiale, niestety.
Transfery odpowiadają naszym możliwościom finansowym, które są gówniane. W sumie to były świetne ruchy, bo wszyscy sprowadzeni grali i robili liczby. Teraz przedłużyliśmy Bashę, pozyskaliśmy trzech ligowców - czego W*S oczekujesz? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Sierota po Cupiale
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Czyli zajmując 9 miejsce wychodząc powoli na prostą nadal jest źle bo nie ściągamy gwiazd Ekstraklasy czy tym podobnych lig?
Jeżeli grupa ludzi zarabiająca średnią krajową chce sponsorować klub to tez jest źle? Jeżeli gośc wykłada swoje ciężko zarobione pieniądze na piłkarza który dal jakość drużynie i pomógł w stawianym sobie celu utrzymania w Ekstraklasie to jest źle? Ida Twoim tokiem myślenia powinniśmy grać w tej 4 lidze bo na to nas chyba stać.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przeciętniak po ukończeniu 27 roku życia nie powinien znajdować zatrudnienia w Ekstraklasie. Wisła natomiast z takimi podpisuje, ku zadowoleniu motłochu, nie myślącego dalej niż o najbliższej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba odwrotnie, ja nie wymagam super piłkarzy do grania na już, a planowania. To Ty z kolei po rządach Sarapaty niczego się nie nauczyłeś. Myślisz, że Wisła narobiła sobie takich długów tylko przez wysokie kontakty zarządu i wyprowadzanie kasy z klubu? Tu zawiodło myślenie długofalowe (myśleli, że Carillo da puchary). Obecna kadra też nie jest budowana z myślą o przyszłych latach i zyskach z transferów.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 18.06.2019 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@WHITE@STAR
I znowu się przywalasz do osób wydających swoje pieniądze. Masz jakiś ewidentny problem z tym. Najpierw Wojciech Kwiecień, teraz Socios. O jechaniu po Peszce nawet nie wspomnę. I czym on sobie zasłużył na nazywani dzbanem? I zbiórka celowa była na Wasyla, a nie na niego. Nie siej nieprawdy. Jeśli nie widzisz różnicy w budżetach Junco a Głowackiego to tylko mogę sobie się zaśmiać. To przykre że pamięć może być aż tak krótka. Rozumiem, że zarząd w styczniu nie miał co robić tylko przeprowadzać transfery? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oto dlaczego Peszko jest dzbanem: https://youtu.be/sKAU6Igw1Ko Oraz https://youtu.be/OddOc3MHFxs Więcej tego dlaczego obecna polityka transferowa Wisły jest głupia nie będę Ci tłumaczyć. Każdy rozumny już by zrozumiał. Dla innych: jestem przekonany, że trochę bardziej ogarnięci właściciele każdego ekstraklasowego klubu, który ledwo wiąże koniec z końcem, woleliby teraz mieć Kolara strzelającego 11 goli i 500 tys ⏠z jego transferu, niż Igora Angulo z jego 24 trafieniami. Ten przykład wystarczająco dużo mówi o tym, jakich piłkarzy warto podpisywać. Powód: Za duży cytat
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 18.06.2019 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przykład z Angulo akurat słabo trafiony, bo śmiem twierdzić, że z Kolarem z przodu to mogliby się nie utrzymać i wtedy to 500k euro to byłaby bardzo słaba rekompensata. Ogólnie podsumowywując to zachowujesz się jakbyśmy mieli wykupiony jakiś abonament na grę w Ekstraklasie i nam nie groził spadek. Inaczej nie jestem w stanie wytłumaczyć twojej chęci ściągania tylko młodych, których będzie można sprzedać, ale mogą też okazać się całkowitymi niewypałami. PS. Niepsuj 23, Janicki 26, Mak 27 lat. Też nie są oldboye na jeden sezon jak próbujesz nam tu wmówić.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.06.2019 o godz. 20:20.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Transfery złe, wszystko złe. A karnety kupili
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Niemal na pewno kontrakty przedłużą: Kuba (34 lata) i Brożek (36 lat). Średniej wieku podawać nie muszę... Do tego już w kadrze jest Sadloka (30 l.), Buchalik (30 l.), Drzazga (24 l.), Klemenz (24 l), Savicevic (25 l). Może przedłużą Burlige (31 l) i Pietrzaka (27 l.). To dla tych, którzy myślą, że Wisła gra juniorami. |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
|
Miej w kadrze +/- 10 piłkarzy w wieku max. 23 lata, narzekaj, że Wisła nie ściąga młodych piłkarzy.
![]() Nie ściąga bo mamy swoich, trzeba ich umiejętnie wprowadzać i ogrywać obok doświadczonych wyjadaczy. Cytat:
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak się składa, że jeśli 3/4 kadry kończą się kontrakty to trudno aby w zespole zostali sami juniorzy. Skoro tak skrzętnie obliczach średnią wieku , to przypomnij też średnią wieku ze spotkań: Wisła Korona 35 kolejka Górnik Wisła 34 kolejka Wisła Śląsk 33 kolejka Sosnowiec Wisła 32 kolejka |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Większość działań transferowych zarządu jest ok, biorąc pod uwagę obecne realia (może poza pożegnaniem Słomki i Śliwy). Nie mogę jednak zrozumieć uporczywego przedłużania kontraktu z Pawłem Brożkiem. Pamiętam jego gole z dawnych czasów ale to przeszłość. Żeby chociaż Paweł miał jeszcze zdrowie do grania w piłkę ale niestety nie ma. Wieku się nie oszuka, szczególnie na pozycji napastnika. Nie patrzę na suche statystyki ale Paweł więcej się leczy niż jest zdrowy więc nawet jego doświadczenia nie da się wykorzystać. W klubie jest biednie, a stać nas na kontrakt dla Pawła i to właściwie tyko z sentymentu? Jaki w tym sens?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
Balicki, Buksa mają się od kogo uczyć a Paweł bądź co bądź...fatalnie nie wyglądał pod koniec sezonu, zwłaszcza, że długo nie grał. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bukse czy Balickiego bym dał na wypożyczenie, bo Ekstraklasa to na razie za wysokie progi na nich , a powinni grac jak najwiecej.
Ciekawe ile wezmiemy hajsu za Lisa , bo jest mlody i perspektywiczny ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle że my nie mamy już innych napastników. No może jeszcze Balaniuka i Drzazgę od biedy. Przy takiej kadrze i Buksa i Balicki mogą złapać minuty. Choć ten ostatni podobno w klubie rozczarowuje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|||
![]() Napisałeś w jednym z poprzednich postów, ze dzanek roku napisał(a):
Co do tego, ze masz osobisty uraz do Peszki - masz problem. Idz do psychologa moze? Tego ze nie rozumiesz drogi polityki transferowej to tylko mozna wspołczuć, nic wiecej. Ja tam sie ciesze ze chłop był z Nami, ba, nawet by został na kolejny sezon tylko inne sprawy tutaj decydowały. Pomijam ze płacił za niego Kwiecień swoim prywatnym hajsem, rozumiem ze jesli jestes na meczu (chodzisz w ogóle, dałeś z 5 zł na klub skoro tam pisałęś ze to MY płacimy ?) i widzisz kogos kto ma zegarek za 10 koła to mu mowisz "po .... ci ten zegarek, to bez sensu kupować taki drogi, słuchaj mnie bo jestem mądrzejszy.....a skad o tym wiem, z dupy, nie drąż". Jeśli tak, to rozumiem całe Twoje wywody, jesli nie, to powinieneś miec pod nickiem opis od Wolfyego. i na koniec : dzbanek roku napisał(a):
Oprócz naszych, mamy 15 włascicieli w ekstraklasie. Kim sa ci bardziej ogarnieci, skad wiesz co by wybrali no i ostatnie, skoro sa tacy ogarnieci to czemu są takie ....y ze tych zawodnikow w skladzie nie maja? Niby tacy ogarnieci, a takie ....y ze nie potrafiły wyszukac tych graczy.....no wiec jak jest? Ogarnięci czy nie? Jak ogarnięci, to kto i czemu jest jak jest? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie kolega White*Star funkcjonuje jedynie po to aby doczepić się do działań obecnego zarządu
![]() Kolejny ignore na forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żaden inny ekstraklasowy klub w tym okienku nie podpisywał tak wielu, tak starych piłkarzy. Czytam, że poza Kubą i Brożkiem blisko jest jeszcze przedłużenie Burligi. Po dopięciu tych 3 kontraktów, w tym okienku będziesz mieć 9 podpisanych piłkarzy. To prawie cała 11. Średnia ich wieku wyniesie ponad 31 lat. Jeśli ktoś myśli, że to jest normalne, nawet na "standardy" ekstraklasy, to jest w dużym błędzie. Co do wychowanków. Wisła średnio raz na 2 lata wypuszcza ze swoich szkółek jednego piłkarza, który jest w stanie utrzymać się na poziomie Ekstraklasy. W ostatnich 10 latach było takich 5: Małecki, Burliga, Chrapek, Uryga i Stolarski. Nie wiem skąd przeświadczenie, że nagle mamy super utalentowaną młodzież. @szprotson @dive pirate Niemerytorycznym hejterom, którzy nie są w stanie przytoczyć żadnych liczb, przykładów czy faktów, tylko ślepo wierzą w działania działu sportowego odpowiadać nie będę. Podobnie tym, którzy uważają, że zachowanie Peszko w rozmowie z Weszło lub w stosunku do Novikovasa to całkiem normalne było. Biegajcie sobie dalej z maczetami, byle z daleka ode mnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@white*star tym zdaniem: "Biegajcie sobie dalej z maczetami, byle z daleka ode mnie.", potwierdziłeś, że najlepiej z Tobą nie dyskutować. to była żenująca wrzuta na poziomie sympatyków z drugiej strony Błoń. żegnam
![]() Powód: powtórzenie
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 19.06.2019 o godz. 10:25.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|