|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Jeżeli potrafi to mega duży plus dla niego, świadczy to tylko o jego profesjonalizmie. W dzisiejszych czasach uważam, że każdy trener powinien umieć rozmawiać w języku angielskim, nawet jeżeli jest to buraczana polska liga. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Super wywiad. Jak ich nie lubić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Maciej Sadlok: Ta drużyna za tym trenerem pójdzie w ogień
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14169147 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Lis powolany do kadry U21 na ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie
10348w9548508345 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Po prostu nigdy w życiu nie widziałem gorszego bramkarza z białą gwiazdą na piersi. A już trochę wiosen mam i meczów Wisły przeżyłem. Jestem zszokowany co w nim niektórzy widzą. Bo ilekroć piłka zmierza w kierunku bramki w której stoi Mateusz, tylekroć emocje sięgają zenitu. Obroni czy puści, zazwyczaj to drugie
![]() ![]()
Mój post jest subiektywną, własną opinią na dany temat i ma na celu wyrażenie osobistego zdania na dany temat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie z tym Lisem, parę meczy nam wybronił, ma dobry refleks aczkolwiek ma duże problemy z podstawowymi rzeczami jak łapanie piłek czy wyprowadzanie. Ale do Pawełka i huguesa mu trochę brakuje jeszcze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Albo musiało to być dosłownie i w pełnym tego słowa znaczeniu "trochę", albo jesteś uprzedzony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Trabalik, Hugues, Juszczyk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
oj niestety Wisła miała wielu gorszych bramkarzy. Lis może do najlepszych u nas nie należy, ale my nigdy nie mieliśmy dobrych bramkarzy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Milan Jovanic, przyspawany do linii łapał muchy
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Do tej pory pamiętam odgłos ścinanego drzewa przy tym jak Trabalik rzucał się do piłki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to są zwykłe bzdury , Mateusz jest naszym najlepszym bramkarzem w historii w zakresie gry nogami , co się dzisiaj bardzo ceni w nowoczesnym futbolu (patrz Manuel Neuer itp) i całkiem niezłym jeśli chodzi o bronienie strzałów wystarczy popatrzeć na procent obronionych , a nie na bezwzględną ilość goli
to co kuleje i od początku na to zwracałem uwagę to łapanie piłek , zdecydowanie większość obroninych strzałów to piłki odbite , a z tego wiadomo - różne rzeczy mogą wychodzić potem (i wychodziły) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Lis jest nadal młody jak na bramkarza i jest spora szansa, że po kolejnym sezonie odejdzie(być może nawet w tej przewie między sezonowej). Swoje za uszami ma ale nie jet to znów żaden parodysta i ręcznik. Lis musi sobie poukładać w głowie bo nieraz wyjdzie mu dobry mecz i kilka świetnych parad a nieraz puszcza pawełki.... Kolejna rzecz zagrał teraz cały sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej w poprzednim grał w 1 lidze ponad 20 mecz z tego co dobrze pamiętam, sezon wcześniej tez miał występy w 1 lidze. Gość zdobywa doświadczenie i nie zdziwił bym się gdyby w kolejnym sezonie grał o wiele lepiej niż w minionym.
Z resztą narazie gramy piłkarzami adekwatnymi do stanu konta więc nie oczekujcie rewelacji i cieszcie się z tego co mamy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiksy i brak lapania piłek to wynika z braku pewności siebie. On ma niepewność/strach wymalowaną na twarzy. Każdy drobny kiks powoduje u niego spadek pewności i spinanie się do każdej piłki. Wydaję mi się że praca z psychologiem mogłaby mu pomóc w dalszym rozwoju. Umiejętności na pewno on ma co wiele razy udowodnił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania. Wprawdzie Lis zanotował w tej rundzie zjazd formy, do tego doszło frycowe, które zapłacił on (i pośrednio klub, zajmując miejsce w spadkowej ósemce), ale IMHO facet ma papiery na solidne granie. Fabiańskim ani Szczęsnym nie będzie (Mateuszu, spraw bym musiał odszczekiwać), ale jeśli poprawi to, co do tej pory szwankowało, a dodatkowo ktoś (liczę na Trenera) trafi do jego głowy, to jeszcze będziemy mieli z niego sporo pociechy. Musimy pamiętać, że stawianie na młodych zawsze jest obarczone wysokim ryzykiem, a tutaj jeszcze ryzykujemy na pozycji "saperskiej", tzn nie ma miejsca na błąd. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ktoś tu poruszał temat dobrej gry nogami Lisa. Ja się z tym zgadzam. Wychodziło to szczególnie jesienią, gdy kopał długie na Ondraska. Wiosną już nie było na kogo kopać długich piłek. https://ekstraklasa.tv/bramki/lech-w...fatalny/vkbzch - tutaj przykład dobrego wybicia Lisa słabszą, lewą nogą (przy okazji wielbłąd naszego nowego środkowego obrońcy - Janickiego, którego transferu co niektórzy nie mogą się nachwalić) https://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-...iego-i/vexcjlp - a tu świetne, długie wybicie z piątego metra. Właściwie to niemalże jak asysta Lisa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
z dobrą grą nogami nie chodziło mi tylko o najoczywistszą rzecz czyli dobre wyprowadzanie długich podań od bramki , a przede wszystkim stwarzanie obrońcom alternatywy do podania , tzw dodatkowy obrońca
nasi obrońcy nader chętnie wymieniali z tyłu klepki z Mateuszem, darzyli go w tej grze kombinacyjnej zaufaniem i to było widać w dzisiejszej nowoczesnej piłce , bramkarz który wyłącznie "dobrze broni" a nie daje takich opcji , to jakby grać w zasadzie o 3/4 zawodnika mniej nie przypominam sobie u nas bramkarzem , tak często i chetnie "zatrudnianego" do rozgrywania od tyłu , przez kolegów z obrony jak Mateusz ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zarzucę maleńki offtop do rozważań o bramkarzu - jestem ciekawy, o ile mniej goli stracilibyśmy, gdyby środkowi pomocnicy zawsze wracali obaj przed nasze pole karne ? Robił ktoś może statystykę, ile goli dla przeciwników padło po tym, jak poszedł strzał z dystansu/prostopadłe podanie ze środka przed polem karnym ?
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Mogę się zgodzić, że Lis to nasza czołówka, jeśli idzie o grę nogami, choć to niewiele mówi o tym, jak Mateusz wypada na tle poprzedników, bo zdecydowana większość wybitnych wiślackich bramkarzy imponowała przede wszystkim grą na linii. To trochę tak, jakby powiedzieć o Salamonie, że to jeden z najlepiej podających środkowych obrońców w historii reprezentacji. Niby tak, ale to nie zmienia faktu, że nie jest jakoś szczególnie dobry ogółem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|