|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakie to proste ;D znajdź w naszej sytuacji lepszych piłkarzy niż Pietrzak i Boguski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szok... w naszej chwilowej mizerii jesteśmy klubem mającym TRZECH lewonożnych obrońców, z których każdy może (jeśli nie jest kontuzjowany) wejść niejako z marszu do pierwszego składu i rozważania, że jeden z nich może odejść nie wywołują histerii na forum
Gdzie ten kryzys ja się pytam ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na lewej grał będzie raczej Grabowski. Raz że już chyba czas na niego, dwa to konieczność wystawienia juniora w składzie. Na ew. zmianę jest Sadlok.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Z grona potencjalnych juniorów na przyszły sezon: Grabowski, Plewka, Hoyo, Szot, Śliwa, Słomka - faktycznie najbardziej realna jest regularna gra Grabowskiego. Pozostali też będą mieli swoje minuty i fajnie, że jest kim rotować.
Wojtkowskiego celowo nie liczę, gość jest zbyt szklany, żeby można było go poważnie brać pod uwagę. Choć podobnie jak wyżej wymienieni, swoje szanse dostanie. Sadlok nie bardzo chce wracać na LO, raczej tylko z konieczności. A dla Pietrzaka duży szacunek za postawę w najtrudniejszym okresie i szczere życzenia powodzenia w innej lidze. Poprzez powołania do kadry ma swój czas i wiadomo, że jeżeli podpisywać kontrakt na wschodzie lub zachodzie i dobrze zarobić to właśnie teraz ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
W rezerwach.... bo chyba niektorzy tutaj zapomnieli że wystawiamy dodatkową drużnkę która jakby nie bylo, będzie potrzebowała conajmniej 11 chłopa do gry ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Grabowski bedzie gral bo musi grac mlodziezowiec. I najblizej jest on w przypadku braku kontuzji.
Wtedy odejscie Pietrzaka nie bedzie tak bolec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja tam bym wolał zdecydowanie postawić na Hoyo.
Robi mniej błędów od Grabowskiego. Jest pewniejszy, a do tego młodszy. Ale co ja się znam.... W końcu to Grabowski gra wszystko od deski do deski od trzech meczy... Ej, zaraz! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak wygryzie Hoyo Wasyla, Sadloka Klemza... Ej zaraz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sadlok niech wraca na bok obrony, a Hoyo niech się szkoli przy Wasylu czy Klemensie (zależnie od ich stanu zdrowia). Prosta sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sadlok już raczej na stoperze, na boku tylko z konieczności. @szprotson - w rezerwach będą Ci którzy nie będą się mieścić w juniorach a z kogo nie chcemy jeszcze rezygnować, rekonwalescenci plus nie grający dla utrzymania rytmu meczowego. Jeśli liczysz że poszerzymy kadrę tak że na ławce będą lepsi piłkarze niż juniorzy których ogrywamy to już możesz się szykować na rozczarowanie. Na bank czeka nas łatanie pierwszego składu (optymistycznie licząc odejdą pewnie Pietrzak, Basha, do tego nie wiadomo co z Kubą, Burligą czy Peszko, a możemy stracić więcej piłkarzy) zawodnikami z kartą na ręku. Już teraz radzę Ci się przeprosić z Plewką, bo będziesz go pewnie często oglądał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2019 o godz. 19:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możliwe, że tak będzie.
Z drugiej strony perspektywa zarobku w przyszłości jest dużo większa w przypadku Hoyo niż Grabowskiego (wystarczy popatrzeć co Grabowski robił w wieku Hoyo). Dla mnie to jest no-brainer, Hoyo powinien grać - a Wisła za niego skasować za 2-3 lata okrągłą sumkę. Możliwe, że przebijając rekord ligi. Jak dla mnie Grabowski to uzdolniony junior, a Hoyo to perełka czystej maści. No ale mogę się mylić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa - Grabowski już teraz prezentuje odpowiedni poziom, Hoyo nie bardzo. Do tego Hoyo czeka jeszcze okres wzrostu, może mu się zmienić środek ciężkości, to czasem kończy chłopakom kariery, poza tym jego organizm na bank nie wytrzyma regularnej gry na poziomie ekstraklasy. On nie ma jeszcze 16 lat, nie ważne jak wygląda i ile ma wzrostu. Sztab na pewno monitoruje jego poziom zmęczenia i pewnie niedługo sobie odpocznie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Znajomemu też tłumaczyłem jak to ważne żeby nie przesadzić z nadmiarem meczy w takim wieku. Granie w juniorach i ekstraklasie różni się sporo pod względem fizycznym, a w wieku 15 lat granie co 3 dni może bardziej zaszkodzić. Co do Grabowskiego to trochę jeszcze mu brakuje do poziomu ekstraklasy, jednak to bardziej kwestia doświadczenia i braków w przygotowaniu fizycznym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czym się różni od Hoyo? Jest niższy, ma zarost i nie ma 15 lat. Ma łatwiejsze do wymówienia nazwisko? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to super wiadomość.
Mimo wszystko nie wierzę żeby grał regularnie w pierwszym składzie z iwagi na młody organizm. Bo że będzie grał to raczej pewne, Stolarczyk nie wystawia przypadkowych zawodników tylko tych na których stawia. W rundzie jesiennej Plewka łapał końcowe minuty, w wiosennej wychodził już w pierwszym składzie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
W którym to było meczu? Pisze, bo nie pamiętam. (od razu zaznaczę, że od Vukan już miał wyjść na meczu z Zabrzem w pierwszym składzie, nie grał tylko i wyłacznie przez drobną kontuzję. tak samo w nastepnym spotkaniu) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że Hoyo ma kontrakt podpisany przez rodziców, czyli w dniu 18 urodzin może rozwiązać kontrakt i nie będziemy mieli nic do gadania. Dostaniemy tylko niewielki ekwiwalent za wyszkolenie.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Do jego 18stki jeszcze jak stąd do nieba. Jeśli dobrze pamiętam, to kontrakt profesjonalny piłkarz może podpisać jak skończy 16 lat. Jak to zrobi, to wtedy już się negocjuje "normalne" stawki za transfery.
To samo z Olkiem Buksą, ale on ponoć jeszcze z rok temu był już "zapisany" do wyjazdu na zachód. Może przy obecnej koniunkturze w Wiśle jednak jego rodzice pójdą po rozum do głowy i zrozumieją, że Wisła to teraz dla niego optymalne miejsce do rozwoju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tak odszedł do nas Stolarski, a ostatnio głośna była sprawa siatkarki Stysiak, która w taki sposób uciekła z Chemika Police. Oczywiście nie uważam, że Hoyo czy inny tak ucieknie, ale należy o tym pamietać. PS. Chyba, że coś się zmieniło w przepisach to proszę mnie poprawić, aż tak bardzo w tym nie siedzę.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 08.05.2019 o godz. 13:15.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
http://www.wislaportal.pl/34239,Trze...ntraktami.html Z tego wynika, że jednak wcześniej niż w wieku 16 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://prawopilkinoznej.pl/kiedy-two...alny-kontrakt/
Z tego wynika, że Hoyo i reszta poniżej 18 roku życia ma kontrakty u18. Taki kontrakt jest ważny 3 lata, więc jeśli podpisał w wieku 15 lat to po trzech latach i tak trzeba negocjować nowy. Nie wiem, czy można jeszcze raz podpisać taki kontrakt przed 18 urodzinami, w takim wypadku kontrakt znowu obowiązywałby 3 lata
Ostatnio edytowane przez tsw biała gwiazda : 08.05.2019 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Plewka zasłużył na grę, bo był najlepszy z piłkarzy w kadrze którzy akurat byli zdrowi. Nie wiem czego nie rozumiesz? Jakbyśmy na ławce mieli Korta to pewnie on by grał, był Plewka więc wyszedł w pierwszym składzie. Tak jak Ci napisałem - przyzwyczajaj się, bo mamy długi i jesteśmy biedni. Będzie Plewka, będą Boguski i Brożek. Cudów raczej nie będzie. Ale jak się któryś młody przebije, to możemy na tym dobrze zarobić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.05.2019 o godz. 18:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Generalnie w momencie reaktywowania rezerw uważam, że jednak większość juniorów których prognozowałem do wypożyczenia zostanie w klubie. 4 liga to może nie jest wysoki poziom, ale wystarcząjcy, by nauczyć się fizycznej gry i walki z dorosłymi facetami. Co do Plewki to wszystko w głowie chłopaka. Po tym jak zaczęła się nagonka na jego straty (która do niego dotarła) to nie dziwota że zaczął grać bardziej zachowawczo. Myślę, że Stolarczyk ma na niego na tyle dobry plan, że jest w stanie z niego zrobić piłkarza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze nei do konca ten dzial
Podsumowanie sprzedazy karnetow e Ekstraklasie. http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ml#s=BoxOpImg3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Puki co to Hoyo-Kowalski prezentuje wyższy poziom od Grabowskiego... nie widzę powodu dlaczego obaj nie mogli by grać dalej w pierwszej 11... o ile będą grać na odpowiednim poziomie... Myślę, że trenerzy wiedzą jak pokierować ich karierami! Przypomnę, że Wasilewski w czerwcu będzie miał 39 urodziny... Dlatego myślę, że będzie rotacja w składzie i każdy dostanie swoją szanse w trakcie sezonu. Pamiętajmy też o wahaniach formy u młodych zawodników...
Tak czy siak, jakby nie spojrzeć TRENER Stolarczyk wpływa pozytywnie na zawodników! Nie wierzyłem w Peszko, czy Klemenza a tu proszę grają bardzo dobrze... Odbudowanie obu zawodników to mistrzostwo świata... Nie zdziwię się jeśli Peszko wróci do Lechii to znowu będzie grał bryndze... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|