|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
A presja... Cóż - ja nie mówię od razu o spadku. Ale to jakby wziąć do pracy człowieka świeżo po studiach i powiedzieć - hej no w sumie wiemy że nic takiego nigdy nie robiłeś, ale mamy braki kadrowe to zaprojektujesz cały wieżowiec od nowa. Na studiach projektowałeś halę, to sobie poradzisz bo program w miarę znasz. Ale spoko, luz bo to na mieszkania socjalne idzie, a i ubezpieczenie dobre mamy - także nawet jak s.......isz projekt i się komuś sufit na łeb s.......i to nic się nie martw - jak się ogarniemy kadrowo to Cię podszkolimy lepiej, a tu się na własnych błędach nauczysz. A jak Cię klienci będą chcieli zajebać gdy Cię spotkają na mieście to też spoko, luz. Powiedz im jaka była sytuacja i zrozumieją ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Za kreowanie gry jest odpowiedzialny w głównej mierze środek boiska. Tam mamy najbardziej newralgiczne pozycje. U nas wystarczyło wymienić Plewkę na Savicevicia i w mgnieniu oka gra uległa poprawie. Jak nas nie ma w środku to nas nie ma nigdzie. Lepiej rozwalić sobie jedną formację czy dwie? Popatrz sobie kto gra w obronie w obozach rywali w dolnej 8. W większości totalne no name-y. W Arce gra w obronie 20 latek z Kongo, w Górniku 20 latek. Prędzej wyszkolisz dobrego środkowego obrońcę niż kreatywnego środkowego pomocnika który będzie ogarniał całe boisko. To tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Umówmy się że Stolarczyk tego nie zrobi, być może zagra jeden albo żaden. Będzie to świadczyło tylko o tym że wie co robi. Piszesz że Plewka na środku to robienie sobie kłopotu a chcesz dwóch stoperów z CLJ - bardzo to niekonsekwentne. To nie FM, to tak nie działa, tych chłopaków bez pomocy doświadczonych kolegów najpewniej zadeptają. I nie jest prawdą że gramy o nic. Gramy o miejsce, gramy o widzów na trybunach (a dostanie dwucyfrówki napewno na to wpłynie), gramy o zainteresowanie mediów i sponsorów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widzę że skaczemy sobie że skrajności w skrajność. Jeden czy dwóch juniorów w składzie spowoduje że nasz poziom poleci na łeb, na szyję ? Lodu ludzie... Jeszcze powiedz że ważniejszy jest dla nas wynik w tym sezonie, niż utrzymanie w kolejnym. My nie spadniemy poniżej 10 miejsca choćbyśmy wpuścili na boisko drużynę blind Footbolu. A kibiców Wisły nie traktuj jak chorągiewki które się odwrócą po jednej czy dwóch porażkach. A jak wynik w jednym czy dwóch spotkaniach jest być albo nie być dla inwestora to szkoda dla niego czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli trener Stolarczyk wraz ze sztabem uznają że są gotowi to mają moje pełne poparcie. Ale pisanie że powinien to zrobić (ale pewnie nie zrobi, bo nie zna się tak jak ludzie na forum) jest głupie.
Tyle w temacie z mojej strony. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Głupie to jest pisanie, że dostaniemy dwucyfrówkę bo zagra dwóch juniorów
To po co ci młodzi u nas są? Jak są słabi to teraz jest czas weryfikacji a jak w tych sparingach nie zagrają porządnych minut to lepiej, żeby uciekali stąd, a my przedłużymy Bogusia i Brożka jeszcze na trzy lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że dostaliśmy trójkę z Lubinem, mając na środku Klemenza i Sadloka, to dużo wyższe straty mając na środku dwóch juniorów wcale nie są nie do wyobrażenia. Trzy-cztery błędy, trochę gwizdów, trochę tremy i później pójdzie lawinowo. A w bramce Lis, który też popełnia błędy i też jeszcze nerwowy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie postawimy na juniora bo popełnił bledy
zapisz to fakenCzyli lepiej żeby popełnił bledy w sezonie 19/20 niż teraz gdy gramy sparingi w ekstraklapie? Można polemizować (bo nie do sprawdzenia ) kto popełnił więcej błędów w środku , czy duet Szot Jeziorski który grają razem od roku w CLJ i mają najlepsze staty w swoim roczniku czy Burliga do spółki z juniorem, który to Bury średnio zawala ostatnio 2 bramki na mecz. Stolarczyk i tak zrobi swoje, fajnie po prostu aby tak głośna praca z juniorami przełożyła się na szansę w ekstraklasowych sparingach. Lepszej okazji nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
... a i dla Lisa może będzie łatwiej, bo głupio trochę drzeć ryja na Wasilewskiego i Sadloka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14054135
to tak apropo nie starania sie w Lubinie czyli Kuba juz do końca rundy odpada , to już by była głupota gdyby postąpił teraz inaczej ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
pisząc posta przemawiał za mną ogromny żal, że grając wybitne mecze w sezonie nie łapiemy się do górnej ósemki. i tyle. P.S Bez Kuby i Maćka w rundzie finałowej ciężko będzie o punkty. Oby w nowy sezon weszli z pełnią zdrowia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wszyscy narzekają, że głównym problemem polskiej piłki jest brak odpowiedniej przerwy miedzy lub w trakcie sezonu. I ja jestem sie w stanie z tym zgodzic. Prawdziwi i poważni piłkarze grają po 50-60, a czasem więcej meczów w sezonie, ale fakt faktem potem maja 2-3 miesiące gdzie nie robią kompletnie nic. Mają ten swój mityczny miesiąc na skuterach wodnych i plazach Mauritiusu i Seszeli leżenia do góry brzuchem. Po takim miesiącu, półtora ładowania baterii mają miesiąc, półtora okresu przygotowaczego i mogą grać od września do maja co 3 dni. A u nas? Ledwo sie liga skonczy, ledwo 2 tygodnie przerwy i juz trzeba wracac do klubu, bo za 3 tygodnie startują przedbiegi eliminacji do pucharów. W zimie podobnie.
Wiec skoro mamy błogosławienstwo 7 sparingow, to proponowałbym rozpuszczenie wszystkich podstawowych zawodnikow na miesięczne urlopy, by zresetowali głowy po tym niesamowicie frustrującym i męczącym sezonie, by odpoczeli, wyleczyli się i psychicznie przygotowali się na nastepny sezon. Dograc to co mamy do dogrania Kumahami, Balickimi i innymi Śliwami czy Grabowskimi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
I kolejka Ligi Angielskiej: 11/12 sierpnia - miesiąc po mundialu
Z oczywistych przyczyn Hiszpańska i włoska startują.później ale to nawet nie ma 2 miesięcy po ost meczach o stawkę. O ile ligi kończą się w maju to przecież.jest euro, mundial a FIFA kombinuje nad klubowymi mistrzostwami. O ile na zachodzie piłkarze (poważni) dostają dwa tygodnie wolnego to w Polsce masz po półtora tygodnia latem i zimą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No tylko chyba jeśli miałby być ten miesiąc+ urlopu to oczywistym mi się wydaje, że podczas przerwy zimowej, a nie letniej. Odkąd są wszędzie podgrzewane murawy, to grać się od biedy da, ale mecze w środku zimy to też brak litości dla kibica
Stać ich na pewno na leżenie dupą do góry na poludniowej półkuli jakby co ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dwóch juniorów na obydwóch stoperach?
Czy wy kiedyś graliście w piłkę na jakimkolwiek poziomie? Można wystawić juniora na stoperze, ale trzeba mu dać doświadczonego kolegę, żeby nim dyrygował. W innym wypadku - tak - może się skończyć pogromem. Już prędzej zadziałałoby wstawienie po juniorze w każdej formacji. Pewnie wyjdziemy obroną Pietrzak - junior - Burliga - Palcic i zagramy ofensywnie, żeby nie musieć za mocno się bronić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Też mnie to boli. Grabo gra rewelacyjna rundę i jak psu buda należy mu się szansa. A Pietrzaka za miesiąc żegnamy i tyle go widzieliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Basha na stoperze a Plewka na środku to dwa problemy zamiast jednego.
Z tym ŚO zaczekajmy, nie wiadomo co z Klemenzem. Stolar nie jest głupi, nie wpuści od razu 3 gości z CLJ ale też nie chce mi się wierzyć, żeby od teraz w każdym meczu nie wyszedł jeden z nich. Grabowski zagra raczej po powrocie do składu Sadloka, zwłaszcza jeżeli Klemenz nie będzie dostępny na mecz z Płockiem. Teraz czas na Słomkę/Śliwę/Wojtkowskiego zamiast Kuby no i zobaczymy jak z Szotem. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cholera, nie zdziwię się...I to mnie martwi.
Mimo wszystko mam nadzieję, że Stolar kontroluje grupę - pokazał to już nie raz w tym sezonie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Pare lat temu zagraliśmy dwoma zawodnikami na poziomie juniorów: Nalepa i Czekaj z Legia za Smudy. Chyba wszyscy pamiętają jak się to skończyło. Ok, tamta Legia to nie poziom grupy spadkowej, ale po co młodym psuć krew na dzień dobry? Jeden wystarczy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast mając do wyboru Boguskiego/Peszkę - którzy mimo swoich zalet nie są przyszłością Wisły - wolałbym zobaczyć któregoś z młodych (Śliwa, Kumah, Słomka czy nawet Wojtkowski) od pierwszej minuty ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A co jest z Hoyo Kowalskim?
Jak go widziałem w przedsezonowych sparingach to jak na swoje gabaryty to sobie nieźle dawał radę. Z tym, że przyznam, że nie do końca się orientuję w formie młodych piłkarzy, ale coś mi się obiło o uszy, że ma największe papiery na poważne granie, tyle, że jest młodszy. Do fansorina : Przewiń na poprzednią stronę, a znajdziesz takich ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.04.2019 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hoyo Kowalski ma dopiero 15 lat chyba,że boją się na niego postawić
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niby tylko 15 lat, ale poza nim i Szotem z pierwszą drużyną nie trenuje w tej chwili żaden zdrowy nominalny stoper.
Teraz pewnie zarówno Laskos jak i Światło sobie plują w brodę że odeszli z Wisły w trakcie sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że Grabowski jest szykowany na następny sezon, a Szot - jeśli rokuje - zostanie wypożyczony.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czemu akurat Szota mamy wypożyczyć? Są do tego jakieś przesłanki? Prędzej Plewke trzeba gdzieś oddać, bo on w przeciwieństwie do Szota nie ma szans na grę w CLJ od przyszłego sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy Plewka ma szanse gry w ekstraklasie określi trener, ale IMHO o wiele większe niż Szot. Choćby ze względu na pozycję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2019 o godz. 09:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|