|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
najgorszy mecz Wisły tej wiosny , masa niedokładnosci , gra bez napastnika , ogolnie bardzo kiepski wystep miedzy innymi Baschy, Kolara ,Peszki czy tez Drzazgi, do tego chujowe zmiany Brozek i Boguski, a lepiej było wpuscic Kumaha za Drzazge czy Kolara koło 70 minuty,a szkoda gadac..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oglądałeś te spotkania? Drużyna jako całość grała przyzwoicie, zadecydowały katastrofalne błędy indywidualne Sadloka/Klemenza z Sosnowcem i Lis, który w pojedynkę przegrał nam mecz z Piastem.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
A może trochę zrozumienia? Nie zawsze jest forma jest ten dzień.
Po prostu. Drzazgę pierw nosi się na rękach a potem .... mamy sytuację jaką mamy i koniec. I tak jest lepiej niż można było myśleć. Nie mamy ławki, przygotowania zaburzone, tylu zawodników odeszło. Walczyliśmy do końca nie udało się i tyle. A nie wieże że chłopaki nie zrobili tyle ile mogli. Zrobili. |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Przegraliśmy z mistrzami sezonu zasadniczego na wiosnę. Graliśmy z całą górną jedenastką z wyłączeniem Jagiellonii.
https://imgur.com/a/CwQqP7r Powód: zdjęcie
Ostatnio edytowane przez Boracik86 : 13.04.2019 o godz. 19:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Caly czas uwazam ze Drzazga,Kolar czy Lis to nie sa zawodnicy na ekstraklase i swoje zdanie podtrzymuje.
Zastanawiam sie czemu to tak pęklo ,po meczu z Legia byl huraoptymizm ,potem ten zakichany Sosnowiec ,bo tam jest nasz brak na dziś awansu. Pozatym dzis Wisla nie wygladala na zespol ktory gryzl trawe,czegos mi brakowalo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie tylko obrona i Lis. nieskuteczność Drzazgi , niedokładność w środku pola też. wygrywamy po wielkim meczu z 7egią a 3 dni później w....... z ostatnim w tabeli sosnowcem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Wisła nie potrafi grać pod presją. A tak było w ostatnich trzech kolejkach. Efekt - tylko 1 punkt. Dzisiaj przegraliśmy w pełni zasłużenie, nasza gra w defensywie wołała o pomstę do nieba. Ten awans przegraliśmy w innych meczach, w których zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki. Że wspomnę tylko karnego Bogusia w pierwszej kolejce...
Mimo wszystko chciałem podziękować trenerowi Stolarczykowi, oraz wszystkim piłkarzom za wysiłek w całym sezonie. Wszyscy wiemy z jakim problemami się borykaliśmy. Przez pól roku zawodnicy grali bez wypłaty. W grudniu już cała Polska widziała nas w grobie. Warunki w jakich przyszło pracować Stolarowi są wybitnie niekorzystne. Mimo tego potrafił zbudować drużynę absolutnie z niczego. A dwa zwycięstwa w derbach mają swoja wymowę. Dziękuję Panowie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Pamietam jak wszyscy zlapali sie za glowe jak zobaczyli ze w meczu z Arka do karnego podchodzi Boguski. To byla najgorsza decyzja Stolarczyka w tym roku.
Z Lisem obstawiam ze Stolarczyk byl zmuszony go wystawiac i mial zwiazane rece. Dzisiaj ten parodysta mila kupe szczescia bo mogl zawalic dwie bramki. Raz wypul pilke po slabiutkim strzale i mielismy szczescie ze Pawlowski byl metr za daleko. Druga sytuacja gdzie po strzale Starzynskiego pilka przelala mu sie po rece (ktory to juz raz) i poszla na poprzeczke. ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Po Legii spuchlismy, o co trudno miec pretensje, zaburzone przygotowania + w zasadzie brak rezerwowych Rozbita L, zeszmacona Korona, 2 zwycieskie derby Dla mnie sezon przyzwoity biorac pod uwage okolicznosci Teraz co mecz trzeba sprawdzic po 2-3 mlodych od pierwszej minuty ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szkoda, sezon właściwie skończony. Kibicowsko tylko fajny mecz z Górnikiem, reszta dno. Mam nadzieję że nie pokpimy trzeciego meczu z Sosnowcem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nasi kluczowi piłkarze są wiekowi, brak ławki i na finiszu wszystko się posypało. Ci którzy piszą o przejściu obok meczu niech się strzelą w baniak. Widać było że Peszko jest przemęczony, Sadlok też, Błaszczykowski po kontuzji... A ławka to aktualnie skład papy i słomy. Wykończyły nas kontuzje, mecze co trzy dni, wiek naszych stoperów i skrzydeł. Acha, no i oczywiście brak normalnych przygotowań, zaczęliśmy się zgrywać po trzech meczach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2019 o godz. 20:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Chciałbym przypomnieć historię Podbeskidzia . Z taką grą porażka z Płockiem i zaczyna się nerwówka .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
grupa spadkowa to sama w sobie śliski temat... to siedzi w głowach, a widać było, że nasi wyraźnie przybici strasznie przez wynik
oby Pan trener Maciej Stolarczyk dał radę to ogarnąć jak zawsze ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Znaczy, po pierwsze Arka wygrywająca 5 meczy na 7 ![]() Spadek nam nie grozi, brak miejsca w ósemce to bardzo duże straty finansowe - o wiele bardziej grozi nam bankructwo. A teraz skończ .......ić i idź spać, bo już po dobranocce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2019 o godz. 21:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
była jazda po Klemensie , to teraz raczej módlmy sie o jego powrót do zdrowia , bo aktualnie w składzie nie mamy ANI JEDNEGO ŚO , a potrzeba dwóch ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wykrakałem trochę chyba pisząc że jakby złapał kontuzję zaczną się jaja. No nic, na stoperze Boguski jeszcze nie grał, zawsze to będzie jakieś nowe doświadczenie...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
To nie był przypadek,że nie wygraliśmy trzech ostatnich meczów.Wypadł Kuba,Wasyl,doszły trzy mecze w 7 dni,wyszła krótka ławka.Nie ma co obwiniać poszczególnych piłkarzy,wygrywała cała drużyna,przegrywa cała drużyna.
Gdyby ktoś po pierwszym meczu w Zabrzu powiedział,że na kilka kolejek przed końcem zapewnimy sobie utrzymanie+wygramy derby+rozgromimy Legię,każdy brałby w ciemno taki scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jest Dawid Szot czas na młodych!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwszym meczu będziecie tych młodych wyzywać od chujów.
Tak tylko teraz piszę, przypomnę się potem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
młodych , a nie dzieci
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Najważniejszy mecz tego sezonu Wisła wygrała. Mecz dzisiaj mógł byc czyms ekstra, na co jednak sportowo nie zasłużyliśmy. Z takimi rzeczami ciężko się pogodzić, ale szybko trzeba się pozbierać i dokończyć ten sezon dla siebie i kibiców .
Mamy 4 spotkania do końca i to najlepszy czas dla juniorów i trenera Stolarczyka , lepszej okazji do testów już nie będzie miał. Pora myśleć o przyszłym sezonie |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jeśli ktoś przywołuje przykład Podbeskidzia, które spadło z 9. miejsca po rundzie zasadniczej, to niech ma na uwadze, że miało ono po 30 kolejkach (na skutek podziału punktów) 19 punktów, tylko o TRZY więcej od 15. zespołu w lidze. Tymczasem my mamy nad rywalami w grupie spadkowej kolejno: 2,10,11,11,12,13,18 punktów przewagi. Zatem by nas wyprzedzić przy skrajnie czarnym scenariuszu siedmiu porażek (pamiętając, że przy równej liczbie punktów w każdym wypadku będziemy wyżej, gdyż liczy się wówczas miejsce zajęte w rundzie zasadniczej:
- 10. zespołowi wystarczą 3 punkty,czyli wypełniają cel wygrywając z nami - 11. potrzebuje w pozostałych 6 meczach 8 punktów (min. 3 Z/2 Z, 2 R/ 1Z, 5R) - 12. potrzeba 9 punktów (min. 3Z/2 Z, 3 R) - 13. tak samo jak 12. - 14. musi zdobyć 10 punktów (min. 3Z, 1 R/2Z, 4 R) - 15. potrzebuje 11 punktów (min. 4 Z/ 3Z, 2 R) - 16. musi zdobyć 16 punktów (min. 5Z, 1R) Jeśli gdzieś się pomyliłem, przepraszam. Teraz podkreślić trzeba, że do spadku potrzeba zrealizowania tej zdobyczy przez co najmniej 4 zespoły z miejsc 11-16. Biorąc pod uwagę, że jedni będą zabierać punkty drugim... Nie żartujmy z porównaniami do Podbeskidzia, spadek byłby GIGANTYCZNĄ kumulacją wszystkiego, co najgorsze. Podbeskidziu potrzebna była zaś po prostu jedynie seria porażek, która spadkiem zakończyła się już kolejkę przed końcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy jest choćby matematyczna szansa na spadek. Przecież przegrywając mecz. Przecież w sytuacji bez remisów w kolejce tylko 4 zespoły zyskują nad nami 3 punkty a 3 pozostałe nie. W przypadku remisu - zyskują tylko po punkcie. Ważniejsza - ze względów prestiżowych i finansowych - jest obronienie 9 miejsca.
Wracając do meczu - pojawiły się jeszcze przed meczem informacje o jakimś wirusie w zespole. Nie wiem jaka była skala tej infekcji ale to też w istotny sposób mogło wpłynąć na naszą grę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
1. Wisła wszystko przegrywa, ma na koniec 42 pkt. 2. Korona wygrywa z Wisłą i resztę meczy przegrywa - na koniec 43 pkt. 3. Miedź wygrywa z Wisłą, Koroną, Śląskiem i Zagłębiem - 44 pkt. 4. Górnik wygrywa z Wisłą, Koroną, Miedźią, Śląskiem i Zagłębiem - 46 pkt. 5. Śląsk wygrywa z Wisłą, Koroną, Arką i Zagłębiem - 43 pkt. 6. Wisła Płock wygrywa wszystko - 51 pkt. 7. Arką wygrywa z Wisłą, Koroną, Miedźią, Górnikiem i Zagłębiem - 43 pkt. 8. Dla formalności. Zagłębie wygrywa z Wisłą i Koroną - 30 pkt na koniec. (no ale oni nie muszą nas przeskakiwać) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dajcie, że sobie siana z .......eniem o spadku. Jakbysmy grali Brozkiem w obronie z Boguskim to nie spadniemy, nie ma takiei ....a opcji, nie ma juz podziału punktów i mozemy sie czuć bezpiecznie. Jeszcze nie widziałem takich jaj, żeby przy tylu punktach spadać. Bardziej mnie martwi kolejny sezon, czy będzie nas stac utrzymac ta kadre? Czy znowu stolar dostanie od nowa do składania puzzle?TO NAJBARDZIEJ mnie stresuje. Czy pojawi sie inwestor czy dalej ciagniemy to na naszej trojce... ....a nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Powód: Dopiska
Ostatnio edytowane przez fansorina : 14.04.2019 o godz. 06:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jesli kasa mialaby byc od nas (karnety, bilety, nowe akcesoria w sklepie), od sponsorow (nowy sezon, nowe pelne pule pieniedzy), i nowego kontraktu telewizyjnego i wystarczyc i jakos spiac budzet, to ja nie mam nic przeciwko temu.
Natomiast nie siedze w srodku, nie wiem jak to wyglada, a klub co zrozumiale i czego trzeba sie bylo spodziewac, po poczatkowej pelnej transparentnosci przychodow i wydatkow, gdzie kazdy sie mogl na podstawie tych danych pobawic w ksiegowego i policzyc ile miesiecznie wydaja na papier toaletowy nawet, teraz juz zadnych info na temat zyskow i strat nie wypuszcza. A wiec mam obawy, bo zeby nastepny sezon nie wygladal jak ta runda, to do nas MUSI, no po prostu MUSI przyjsc bardzo, ale to bardzo ostroznie kalkulujac, co najmniej 10 nowych zawodnikow, na poziomie co najmniej obecnego pierwszego skladu. A tak naprawde przydaliby sie nawet troche lepsi od Kolara, Drzazgi czy Lisa. Dla chocby samej konkurencji i rywalizacji o miejsce w skladzie, bo to by dobrze zrobilo wszystkim. Czy na to znajda sie pieniadze? Bo ja rozumiem, ze mamy scouting naprawde niczego sobie i co roku jakims cudem sie nam trafia praktycznie za darmo co najmniej jeden kot, ktory ciagnie reszte skladu (Carlitos, Stilic, Wolski, Llonch, Basha, Savicevic), ale znalezc za darmo 10 takich Savicevicow, to chyba zakrawaloby o jakies objawienie panskie. W innym przypadku bedzie jak w tej rundzie, jakis mecz wygramy, 4 przegramy, 2 zremisujemy i bedziemy balansowc na miejsacach 10-12. Czy Kuba u nas zostanie na taka przecietnosc, a wrecz marazm? To mnie martwi teraz bardzo. Niewiarygodnie szkoda tej gornej osemki, ktos wyliczyl, ze jesli Lechia wygra Puchar Polski, to roznica miedzy 4 (do ktorego mielibysmy teraz 3 ptk straty) a 9 miejscem to 4 mln zlotych. Czyli tyle ile daly klubowi akcje.... tyle ile uratowalo klub przed zniknieciem z mapy po pozyczce od naszej trojki. Nizsze miejsca tez dalyby wiecej niz pozycje 9-10. Z tymi pieniedzmi byloby latwiej, ale przede wszystkim byloby latwiej z entuzjazmem ludzi, ktorzy emocjonowaliby sie meczami o cos w gornej 8. Mielibysmy 3 jesli nie komplety, to prawie komplety. A tak cudem bedzie srednia 20 tys ma tych 4 meczach. Wtedy byloby latwiej przekuc ten entuzjazm na nastepny sezon w postaci karnetow, moze jakichs nowych sponsorow czy - tak, tak, wait for it - inwestorow. A teraz? 3 miesiace przerwy od czegokolwiek mamy.... takze bardzo mnie to niepokoi. Uwazam, ze powinnismy w pierwszych 3 meczach zdobyc co najmniej 4 punkty, a potem rozpuscic wszystkich podstawowych zawodnikow na wakacje. By mieli ten legendarny miesiac na skuterach wodnych i ladowania baterii. Pozniej 1,5 miesiaca normalnego obozu przygotowawczego do sezonu i mozna grac z normalnie zgranymi i fizycznie przygotowanymi ludzmi. Tylko skad znalezc tych 10 nowych zawodnikow na poziomie i kase na nich... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewnie wielu niedzielnym kibicom (niekoniecznie tu na forum, bardziej na tt czy FB) będzie ciężko zdzierżyć wizje że Wisła może powtórzyć casus np Górnika z tego sezonu i pałętać się w miejscach 16-12. Niestety duzo na to wskazuje, choć chciałbym się mylić. Ten sezon to była jedna wielka gra ambicja, wola walki, czymś ekstra z wątroby. Nie można tak osiągnąć sukcesów w dłuższej perspektywie i Wisła potrzebuje finansowej stabilizacji.
Sezon się dla mnie skończył i dywagacje czy spadniemy włóżcie sobie do lamusa. Nie zajmiemy miejsca niższego nóż 10, a i Korona która dostala od nas 6 bramek, a wczoraj 4 od Piasta jest żadnym rywalem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Gadanie o spadku i liczenie mozliwosci, to sztuka dla sztuki. Wygrac jeden mecz i wszyscy na zasluzone urlopy. Zresetowac glowy. Reszta sparingow juniorami i mlodzieza. Niech pokaza co umieja.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|