|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Patryk Małecki trenuje z FK Aktobie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wiadomo co z Małym się dzieje?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...awomira-peszke
chyba nie było , zreszta wogle nie widziałem na forum nic o #WisłaChallenge ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Balicki chyba już lekko odstaje poziomem od juniorów.
Dziś 4 bramki na wejście w sparingu clj z hutnikiem. Niezle |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Spokojnie to tylko Hutnik Kraków
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
i do tego juniorzy Hutnika, a Balicki juniorem już nie jest.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Juniorow mamy przyzwoitych, pokazują to choćby wyniki w CLJ ale 99% z nich nie zrobi kariery w pierwszym zespole bez wcześniejszego ogrania na poziomie I/II ligi. W zasadzie nie przypominam sobie takiego przypadku u nas w ostatnich 15 latach, gdzie ktoś dawał jakość w pierwszym zespole i obyło się bez wypożyczenia. Chyba tylko Uryga, a i tak nie do końca, bo jakość była dyskusyjna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówić o postawie pozaboiskowej Kuby, to na boisku niestety rozczarowuje i to mocno.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Trochę ciężko mu bo : Młodzikiem już nie jest więc więc dynamiki i szybkości już nie odzyska takiej jak kiedyś.
Ma inteligencje, jednak aby ją wykorzystać musi mieć graczy myślących na podobnym poziomie. Jak będzie miał - będzie grał dobrze. Ale już trochę w innej roli. Jak ma grać jak typowy skrzydłowy - dynamika, szybkość i rajdy 1 na 1 to już raczej nie zagra dobrze tak jak ludzie "oczekują". Chodź nigdy nie wiadomo! Zależy kto co oczekuje. A instat i inne statystyki .... staty nie grają. To aż i tylko liczby. Tak więc panowie spokojnie a Kubuś niech gra najlepiej jak umie. I tyle w temacie. Przypomnijcie sobie Nacho Novo który przyszedł do Legii. Też za swoich czasów super skrzydłowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kubie na pewno brakuje czucia piłki i przestrzeni na boisku. Nie raz, nie dwa wypuszczał sobie piłkę za daleko w dogodnej sytuacji. Podania też na pewno poprawi bo obecnie ich skuteczność jest mizerna. Dynamiki nie odzyska nigdy, ale może osiągnąć dobry równy poziom. Potrzebuje na to czasu. Nie ma co zganiać na partnerów, on na pewno sam sobie zdaje sprawę, że zawodzi.
Na pewno pomoże Savicević, bo widać po nim pewien poziom. Plewka niestety nadaje się jako zmiennik, nie daje wystarczająco jakości na podstawowego środkowego pomocnika. Ciekawi mnie jakby wyglądał.... na skrzydle. Drybling ma, technika też niezła, dynamika bardzo dobra. Generalnie Patryk patrząc na jego atuty i wady bardziej mógłby się pokazać z boku, gdzie jest mniejsza odpowiedzialność za piłkę. W ataku po tych paru meczach widać, że Drzazga prezentuje na chwilę obecną wyższy poziom niż Kolar. Ten drugi lubi niestety założyć czapkę niewidkę, a Krzysiek częściej jest pod grą. Ta drużyna może być lepsza w przyszłym sezonie lub za parę spotkań. Na razie niestety brakuje jej ogrania. I drużynowo i indywidualnie. Za dużo z naszych podstawowych graczy przesiadywało na ławkach / trybunach w ostatnim czasie. Niestety ósemka nam mocno odjechała. Teraz trzeba jak najszybciej zmniejszyć tą stratę punktową. Wiele trudnych meczów przed nami. Legia, sonsiedzi w gazie, Korona w Kielcach (gdzie z reguły zbieramy w czajnik). Trzeba trzymać kciuki, że to zatrybi szybciej niż to oceniam. Szkoda będzie grać w grupie spadkowej, bo to dużo mniejsze wpływy z biletów i c+. Na razie na to się zanosi, ale dopóki piłka w grze to nadzieja się tli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.03.2019 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...kapitalne.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Trochę na pewno stracił ale nie jest źle.
Tym bardziej dajmy mu czas. Bo jak czytam te artykuły, których celem jest nabicie wejść i taniej sensacji oraz komentarze znawców kanapowych co ze sportem nie mają nic wspólnego i tylko "po znajomości" to aż .... człowieka trafia. Takie podziękowanie za to co Kuba zrobił dla naszego Futbolu. Gdyby jeszcze w Reprezentacji były na skrzydle nie wiadomo jakie kocury ...
Ostatnio edytowane przez Arronax : 06.03.2019 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez jaj, oczywiście, że Kuba stracił przede wszystkim na dynamice. Upływających lat nie oszukasz.
Pewnie jak się rozpędzi to prędkość nadal ma super, ale przyśpieszenie na pierwszych metrach niestety 'odjeżdża' jako pierwsze wraz z wiekiem. Na pewno jest dalej szybki, ale umówmy się, że kiedyś jak ruszył z kopyta to na pierwszych metrach gubił każdego taki miał gaz przy ruszaniu z jedynki. Teraz już nie, obrońcy potrafią spokojnie za nim nadążyć i go zablokować. Ja w niego wierzę, ale nie ma co mówić, że tylko rozbrat z piłką jest winny. Niestety nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No ale chyba nie spodziewiales sie ze to bedzie ten Kuba sprzed 12 lat? wiekowo stary nie jest taki Piech jest tak samo rocznik 85 i dobrze wyglada,gorzej z jego kontuzjami ktore byly kluczowe.Ale i tak on ma taki kredyt zaufania ,a ze to czlowiek ciezkiej pracy napewno forme poprawi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie spodziewałem się. Mimo wszystko spodziewałem się, że będzie lepiej wyglądał pod względem technicznym - tutaj jestem trochę zawiedziony. Mam nadzieję, że to kwestia nabrania ogrania i pewności siebie.
Z drugiej strony często Kuba próbuje akcji w stylu starego Kuby, gdzie dynamika była kluczem - wypuszczenie piłki, dynamiczne wejście, wyprzedzenie obrońcy czy piłka na jego obieg i bardzo często brakuje mu tych parudziesięciu centymetrów odległości na końcu. Albo sobie za daleko tą piłkę rzuca, albo rzuca tak jak kiedyś to robił i nie daje rady. Było takich sytuacji z 4-5. Mam nadzieję, że nad tym popracuje i to poprawi w jakiś sposób. Generalnie mocno mu kibicuję i trzymam kciuki. Nie zamierzam go jakoś przesadnie krytykować, raczej staram się obiektywnie pisać o jego formie. Moim zdaniem jest w stanie grać po prostu lepiej. Potrzebuje czasu, tak jak cała drużyna. /edit : do master17 : Nie chce mi się polemizować z gościem co nawet nie może dobrnąć do końca wypowiedzi. Przecież nikt nie wymaga od Kuby 'ładowania bram za bramą i asysty za asystą' - sam napisałem, że potrzebuje czasu. Co nie zmienia faktu, że krytykowany tu często i gęsto Rafał Boguski dawał ostatnimi czasy więcej argumentów z przodu. Po prostu Kuba na razie zawodzi. Nie przykładając do niego miarki gwiazdy ligi, a zwykłą miarkę ligowca.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.03.2019 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wymagacie od gościa, który długo regularnie nie grał, aby wszedł i ładował bramę za bramą i asystę za asystą ? Dajcie mu czas i gość pokaże dużo więcej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Kuba to doświadczony zawodnik i musi w pewnym momencie zrozumieć, że musi zmodyfikować trochę.swoją.grę. Niech biegają inni. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jestem przekonany, że piłkarz tej klasy co Błaszczykowski to wie. Problem w tym, że towarzystwo do gry nie ułatwia mu korzystanie ze swojego olbrzymiego doświadczenia. Myślę, że kwestią czasu jest jak akcje Wisły zaczną się zazębiać. Impas nie może trwać wiecznie przecież.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kurła kiedyś to było... ze składem z poprzedniej rundy z Imazem, Ondraskiem, Kostalem (za Peszke), Arsenicem, Bartkowskim i Kortem roznieślibysmy tą smieszną ligę a pogoń dostałaby piątkę :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
W obecnej formie przy takim graniu wystarczy podwoić Kubę i nasz pomysł na grę się kończy. Dopóki reszta drużyny nie spróbuje wziąć na siebie chociaż części ciężaru rozgrywania, łatwo nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nic dodać, nic ująć:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ka...cc=ucs&utm_v=2 ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a właśnie że można dodać:
otóż kadra (jakakolwiek) to złożony organizm i nie grają tam tylko cyfry , chodzi o morale team spirit itp. krótko mówiąc pewne osoby zasługują na powołanie choćby i z powodu roli w szatni , w przypadku Kuby nie ma o czym dyskutowac nawet ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taki tak klikbajt około derbowy , ale przynajmniej miły dla oka (w niektórych przypadkach)
https://gazetakrakowska.pl/derby-kra...34404493#sport ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wszyscy tylko o tych trybunach i flagach, a o słowach Probierza nt. Bashy nikt nie wspomni...
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |