|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Wisła zakłada rozwój klubu bez inwestora, rozmowa z Obidzińskim:
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...857.1487749943 |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A Wisły z normalnym ruchem kibicowskim w ekstraklasie byś nie wolał?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.03.2019 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zdefiniuj normalny ruch kibicowski
![]() -angielski -niemiecki -polski -bałkański -hiszpański -rosyjski -koreański Możliwości jest mnóstwo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Rozumiem, że tyczy się to całego stadionu, a nie tylko trybuny C ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wolałbym, natomiast po tym co się wydarzyło przez ostatnie czasy, jest to niemożliwe. Bo kibice, którzy traktują swój ukochany klub jak dojną k.ę to jest patologia bez precedensu. I jeszcze teraz ci sami kibice (albo i ich znajomi kumaci, nieważne) dziwią się, że nowe władze chcą skończyć z przeszłością i nie zgadzają się na wsh, tudzież inne pdw na stadionie. No szok kur.wa, skandal i niedowierzanie. Klub ledwo zipie, a tu jakieś dąsy na trybunach. I nie chce derbów w stylu angielskim, w ogóle nie chce takich meczów. Ale jeśli rzeczywiście chodzi o wiadome płachty, to zdecydowanie stoję po stronie wyśmiewanego androida, który może i niekumaty w pewnych kwestiach, ale doskonale rozumie że do pewnych rzeczy po grudniu powrotu być nie może. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli ktoś uważa że UW nie miało nic wspólnego z WSH to jest nieźle je....ty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście że mieli. Nie mieli wyjścia. Jakby chcieli działać wbrew WSH, to trwało by to może z 5 min. O ile w ogóle by weszli na stadion.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie chodzi o działania wbrew
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ile dni jeszcze bedziecie to walkowac ? razem z dziennikarzynami co gowno wiedza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To dobrze brzmi.
Tylko, że pracy zarządu i życia trybun całkiem rozdzielić się nie da. Zarząd powinien częściowo wtrącać się w życie trybun, bo klub jest organizatorem imprez i nie może pozwolić, aby na trybunach działy się dowolne rzeczy (np. bijatyki czy wywieszanie rasistowskich flag). Z drugiej strony kibice są odbiorcą usług klubu jako przedsiębiorstwa i sensem istnienia klubu jako organizacji społecznej, stąd też trudno sobie wyobrazić, że klub zarządzany jest w całkowitym oderwaniu od opinii kibiców (np. kontraktuje piłkarzy lokalnego rywala, którzy otwarcie demonstrowali postawę wrogą Wiśle albo z dnia na dzień i bez powodu pozbywa się legend ze struktur). Granica jest trudna do jednoznacznego wytyczenia, klub musi się wsłuchiwać w oczekiwania kibiców, ale i działać profesjonalnie; a kibice znać swoje miejsce. Na pewno jednak nie może być tak, że trybuny mają carte blanche co do wszystkiego, co się dzieje na trybunach. W sytuacji, w jakiej znalazła się Wisła ja, jako zwykły kibic, życzyłbym sobie przetrwania zorganizowanego ruchu kibicowskiego, ale działającego odpowiedzialnie (kary dla klubu) i życzliwego wobec osób, które ratują klub (pominięcie na stałe symboliki WSH). I działania te powinny wyjść od samego ruchu kibicowskiego. Nieprzyzwoite jest dla mnie, że są wymuszane przez zarząd albo że są przedmiotem targów i kompromisów. I vice versa, jeśli są organizacyjne możliwości, nieprzyzwoite byłoby nieorganizowanie wyjazdów dla ruchu kibicowskiego godnego zaufania i zasługującego na wsparcie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 05.03.2019 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ilu tych ludzi prawie zamordowało klub ? Odpowie ktoś wreszcie, czy pieprzenie dla samego pieprzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ilu, wymien z imienia nazwiska, ksywy, podaj pesel. Powaznie?
To troche jak z nazistami obecnie, wzieli sie z kosmosu i dreczyli biednych niemcow. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
No popatrz. Taki Schindler to niby kim byl? Wszyscy Polacy to antysemici jak mniemam?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byl jednostka, ktora zdala sobie sprawe, ze sa rzeczy wazniejsze niz siedziec cich i plynac z nurtem bo tak latwiej. Widzisz RFN nie strzelilo sobie swastyki na nowej fladze.
Edit: pozostajac w tej przenosni, organizacja jakiej mundur nosil dzieki jego postawie jakos zyskuje? Pl i antysemityzm. Prawda jest taka, zezajsc antysemickich wg pokicji bylo okolo 80 w PL. WE Francji 1600. Najlepiej opierac sie na faktach.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 05.03.2019 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
g. masz pojęcie i tyle możesz napisać co napisaleś. cale 5 słów.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Dlaczego kibice na D nie potrzebują flagi za sobą by kibicować?
Co jest sytuacja normalna, stawianie kilku flag z wiadomymi symbolami ponad wspieranie klubu? Co jest zachowaniem normalnym i nienormalnym w tym przypadku? PS. I jak to jest że "ruch kibicowski" budowany przez kilkanaście lat ma upaść przez brak flag WSH i kilku wyjazdów? Jeśli jest tak "trwały" to dość kiepsko o nim świadczy. 10x bardziej działania owych ruchów niszczą Wisle, niż obecny Zarząd. Polecam zrobić sondę na trybunie D wśród starych gości z X dlaczego dokonali przeprowadzki z młyna |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kolego, ale o jakich Ty flagach i symbolach piszesz jeszcze cytując mój post? Sam jestem od paru sezonów na D... Piszę o normalnym, zdrowym ruchu kibicowskim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wlasnie. Opieraj sie na faktach. Prokuratura jesli zatrzyma kogokolwiek w zwiazku z "rozkradaniem Wisly" to jak sadzisz, oprze sie na faktach i zatrzyma pojedyncze osoby czy zatrzyma wszystkich czlonkow WSH jak leci? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem, na podstawie czego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zalezy od faktow, sprawa jest w prokuraturze, czekamy. Niemniej jednak jesli odpowiadało by Ci bycie w/wspieranie organizacji, która jest przedmiotem sledztwa kryminalnego i ktorej wielu(zgodzisz sie, ze nie nadużycie?) siedzi, siedzialo i bedzie siedziec za rzeczy zgola z klubem nie zwiazane? Edit: powolywanie sie na domniemanie niewinnosci, czy ochrone prawna ws. Sharks bylo by nieco smieszne.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 05.03.2019 o godz. 21:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nigdy w WSH nie bylem, nie jestem i nie bede wiec mi to zwisa co oni tam wieszaja i z jakiego powodu. Ja sie skupiam na Wisle. Gdzie wg prokuratury WSH jest grupa przestepcza? Prosze o link.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|