The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2019, 14:54
Do końca tej rundy bawmy się, testujmy i pilnujmy żeby się utrzymać. I dalej budować solidne podstawy.

A utrzymać się powinniśmy bo mamy dobrą zaliczkę.

Ale następny sezon nie wiemy jaki będzie trzeba ogrywać młodych i krystalizować skład bo nie wiadomo jak transfery i w jakiej sytuacji będzie Klub.

Liczę na dobry mecz .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.03.2019, 19:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Średnio widzę ósemkę ale brak trzech punktów z Pogonią praktycznie przesądzi sprawę..

Tez średnio widzę ósemkę, ale jakos nie mam niewiadomo jakiego hopla na nią ,ba..... miesiac temu nawet nikt nie zaprzatał sobie nią głowy.

Ustalmy tez jedno -ciagle naszym głównym celem jest przetrwać ,i choc duzo rzeczy zostało poukładane ciagle jescze sporo potrzeba .Jesli na spokojnie popatrzymy na los klubu to mysmy sie powinni cieszyc z kazdego meczu .
ot taka sytuacja nastała,idziesz na R22 i cieszysz sie ze jestes tam w domu na meczu Ekstraklasy a nie w Zabierzowie na meczu z Pcimianką.
Walczmy ,ale jak nie awansujemy nikt nie bedzie mial o nic pretensjii .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.03.2019 o godz. 19:54.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2019, 09:05
Ja się na ósemkę nie napalam, w tym sezonie wystarczy mi spokojne utrzymanie ze sporym zapasem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.03.2019, 11:35
Buksa w 18. Czyżby jutro debiut?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.03.2019, 20:59
Ja się na ósemkę nie napalam, w tym sezonie wystarczy mi spokojne utrzymanie ze sporym zapasem.
Bez jaj. Do połowy kwietnia wszyscy się napalają!
Ew. do czasu, aż nie będzie szansy na awans.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2019, 23:37
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj. Do połowy kwietnia wszyscy się napalają!
Ew. do czasu, aż nie będzie szansy na awans.
Ja będę bardzo szczęśliwy jeśli awansujemy do ósemki, chciałbym aby tak się stało. Ale nie uważam, że jesteśmy faworytami. Jeżeli zaczniemy super grać albo chociaż fartownie punktować to super. Na razie ani jedno, ani drugie nie jest prawdą.

W każdym meczu chcę zwycięstwa, po cichu na nie liczę. Ale nie zakładam go i nie wylewam żółci na piłkarzy jeśli go nie ma.

Jesteśmy słabi i biedni.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2019, 06:38
Jesteśmy słabi i biedni.
Rozumiem powściągliwość, ale jakby to powiedział Królewski jesteśmy bogaci jak bogaty jest nasz kapitał intelektualny Sztab trenerski też mamy nie od parady. Jeśli nie awansujemy do 8 to na pewno po walce, ale wtedy będziemy faworytem do wygrana grupy spadkowej.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 03.03.2019, 10:32
Bez przesady. Taki Piast nie ma ani kibiców, ani za wiele pieniędzy nie mówiąc już o jakiś gwiazdach a co sezon walczą o podium, teraz mają realną szansę nawet na 1-2 miejsce. Ja nie mówię że mamy wszystko wygrywać ale patrząc na kluby typu Koroną, Piast, czy Cracovia to na pewno nie są to kluby z większym potencjałem od nas. Największy problem obecnie to brak napastnika typu Ondrasek który potrafi przytrzymać piłkę i ściągnąć na siebie przeciwników. A jeśli chodzi o grę w ósemce to jest to o tyle istotne że zarobimy dużo więcej pieniędzy grając u siebie na przykład z Legią, Lechem, czy Lechią bo zejdzie 25-28 tys biletów, niż mecze na przykład z Sosnowcem czy Plockiem gdzie sprzedamy biletów na pokrycie wynajmu stadionu i nic nie zostanie. Do tego premie od c+ itd. Dzisiaj kluczowy mecz każdy wynik jest mozliwy bo Pogoń podobnie jak my gra w kratkę. Korona i Cracovia zagrały pod nas więc mamy szansę dogonić całą trójkę jednym meczem.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.03.2019, 10:41
Nie brakuje napastnika typu Ondrasek. Brakuje plynnosci w grze ofensywnej, a wiec zgrania, zrozumienia, wypracowania schematow. Na to potrzeba czasu i z kazdym meczem bedzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 03.03.2019, 10:42
nie ma znowu co popadać w pesymizm. Mentalnie i trenersko jesteśmy w top tej ligi. Mamy sponsorów (wliczam w to Kubę), którzy powodują, że jesteśmy pozyskiwać przyzwoitych jak na Polskę zawodników przy zerowym obciążeniu dla klubu. Regularne wsparcie kibiców. Straciliśmy drużynę z zeszłej rundy, ale pozyskaliśmy wielu ciekawych piłkarzy. Złożyć to do kupy i możemy się w tej buraczanej lidze liczyć. Nikt nie wie, na co nas finalnie stać, ale awans do 1 ósemki na pewno nie byłby wielką niespodzianką.

Wszyscy już znają ten banał, ale i tak go powtórzę: z każdym meczem powinno to wyglądać coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 03.03.2019, 11:33
Jednak bez Buksy
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 03.03.2019, 13:10
Jazda Wisło po 3 pkt !!!!!!!
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.03.2019, 16:26
Jak na grę 11/8 to całkiem fajny wynik do przerwy...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2019, 16:49
Fantazje o top 8 mozemy sobie wybic z glowy. Trzeba teraz dopelzac sie do 40 pkt.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2019, 17:23
Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię!!!

W czym Buchalik jest gorszy od Lisa ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.03.2019, 17:33
Nie kosztowal 500 tys zlotych i nie trzeba go promowac.Lis,Peszko,Plewka,Kolar lawka na Korone bo gorzej sie chyba nie da grac.Zmiana Plewki na Vuko to niebo a ziemia w drugiej linii. Ogolnie to 9 pkt nad strefa spadkowa juz....
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.03.2019, 17:34
No, tyle dobrego, że Vukan w pół godziny zrobił więcej niż Plewka przez wszystkie mecze w których grał.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 03.03.2019, 17:35
Savicević kosmos, gość jakby z innego świata przyszedł grać. Plewka na dłuuugi czas na ławkę! Tak samo Sadlok za te nieudolne rozegranie na krótko i Lis! Ale za tydzień skład będzie taki sam i nic się nie zmiani...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.03.2019, 17:37
To samo chciałem napisac
Od razu inaczej zaczęliśmy grać w 11
Burliga też powinien grać w pierwszym składzie, może za Peszke, który jest slabiutki
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.03.2019, 17:43
Jestem w szoku, Vukan w 30 minut przypomniał mi, że w naszym zespole może istnieć jednak kreatywność, prostopadłe zagrania, myślenie. Jak dla mnie najbardziej brakujące ogniwo, po jego totalnie inna gra. Razem z Bashą mogą stworzyć naprawdę świetny duet.

Co do samego meczu... Dziwne to było spotkanie. Pogoń silna, ale do gola praktycznie bez zagrożenia. Później karny z kosmosu i już grało się bardzo trudno.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.03.2019, 17:53
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Savicević kosmos, gość jakby z innego świata przyszedł grać. Plewka na dłuuugi czas na ławkę! Tak samo Sadlok za te nieudolne rozegranie na krótko i Lis! Ale za tydzień skład będzie taki sam i nic się nie zmiani...
Plewka ma naprawdę niezły drybling ja bym go przesunął na lewy bok pomocy tam straty nie będą takim problemem bo będzie miał zawsze 2 pomocników do wyczyszczenia.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 03.03.2019, 18:27
Czemu caly moj post zostal usuniety? Gdzie moze 1/6 bylo o cweluchach a reszta o meczu? Widze, ze tutaj dalej sie starego ukladu broni i dba zeby zle nie pisac
Odpowiedz cytując
squax
Junior Member

Od: 10.2018

Stary 03.03.2019, 18:30
Chujnia na boisku, chujnia na trybunach. Najgorszy mecz od dłuższego czasu.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2019, 18:31
Nie będę oryginalny. Vukan wszedł i zaczęła się gra. Przypomina mi Brleka.

Zdecydowanie nasz najlepszy mecz w tej rundzie. Wyniku szkoda, ale gra daje podstawy do optymizmu.

Widzę, że po Starych Bywalcach teraz Ultra Wisła postanowiła rozpocząć protest.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.03.2019, 18:39
Nie bardzo rozumiem posty o dobrej grze Wisły.
Jak dla mnie Pogoń była o klasę lepsza, wynik nie odzwierciedla tego, co było na boisku. Na dzień dzisiejszy jesteśmy mocnym kandydatem do spadku, mamy bardzo mało argumentów i gramy bez bramkarza. Z perspektywy rodzinnego Lis mógł zachować się lepiej.
Powodów do optymizmu nie ma zbyt wielu-Pogon przestała grać po 3 bramce, stąd lepsza postawa naszych.
Nie odmawiam ambicji ani zaangazowania, brakuje po prostu potencjału.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.03.2019, 18:50
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie będę oryginalny. Vukan wszedł i zaczęła się gra. Przypomina mi Brleka.

Zdecydowanie nasz najlepszy mecz w tej rundzie. Wyniku szkoda, ale gra daje podstawy do optymizmu.

Widzę, że po Starych Bywalcach teraz Ultra Wisła postanowiła rozpocząć protest.
A ja powiem,że mecz b.słaby nie odróżniający się od poprzednich niczym szczególnym poza pięknymi dwoma golami.To co się podziało z obroną to woła pomstę do nieba.Spróbowałbym tez w końcu Buchalika.
Kuba ma doświadczenie,pomysł,ale niestety już chyba nie ta noga i szybkość.Sławek Peszko coś tam szarpie ,Wojtkowski się stara,ale teraz widać brak Boguckiego.Napastnika 0.Dzięki Bogu ,że został Basha ,bo nie wyobrażam sobie teraz gry Wisły.
Utrzymać się utrzymamy,ale 8 nie dla nas.Najważniejsze wygrać derby(których się obawiam) i budować w lecie dalej zespół.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 03.03.2019, 18:54
Wisła troszke lepiej zaprezentowała sie po zmianach ktorych dokonał Stolarczyk, moze teraz uswiadomi sobie ze jednak Plewka czy Kolar nic nie wnosza do gry, moze to wygładało troche lepiej ale zwrocic nalezy uwage ze było to od momentu 0-3 gdy Pogon juz raczej była pewna swegoi troszke dała pograc Wisle, na plus napewno zmiany i tego sie trzymajmy w najblizszym meczu przeciwko Koronie, plewka , kolar napewno lawa, mało przydatny Peszko,no ale nie bardzo jest kim grac , rowniez Burliga mimo ze łapie kartki , wiecej powinien grac
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.03.2019, 18:57
Pogoń dzis o klasę lepsza. Dawno nie widziałem tak poukładanej drużyny w środku pola.
U nas póki co wszyscy jak dzieci we mgle.
Co do tego Vukana -gwiazda pokroju Meliksona nie będzie. Cieżko się nie wyróżniać na tle Plewki, do tego jak wchodzisz na zmęczonego przeciwnika. Dla mnie to jest w tej chwili drugi Halilovic - dużo wiatro a konkretów brak, zobaczymy co z niego będzie.

Szkoda, że nie udało się wykorzystać końcówki bo widocznie się pogubili...mogli mieć spacerek i 4-0, a tymczasem prawie urwaliśmy punkt.
Zwłaszcza, że terminarz marcowy może nas bardzo mocno zweryfikować i ustalić realne nasze miejsce w szeregu ( 9-10)
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 03.03.2019 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2019, 19:00
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
A ja powiem,że mecz b.słaby nie odróżniający się od poprzednich niczym szczególnym poza pięknymi dwoma golami.To co się podziało z obroną to woła pomstę do nieba.Spróbowałbym tez w końcu Buchalika.
Kuba ma doświadczenie,pomysł,ale niestety już chyba nie ta noga i szybkość.Sławek Peszko coś tam szarpie ,Wojtkowski się stara,ale teraz widać brak Boguckiego.Napastnika 0.Dzięki Bogu ,że został Basha ,bo nie wyobrażam sobie teraz gry Wisły.
Utrzymać się utrzymamy,ale 8 nie dla nas.Najważniejsze wygrać derby(których się obawiam) i budować w lecie dalej zespół.
Nie mówie, że gralismy dobrze. Po prostu w końcu coś się działo w ofensywie. Stworzyliśmy więcej zamieszania pod polem karnym rywala niż w poprzednich trzech meczach gdzie byliśmy ofensywnymi impotentami.

Według mnie brakowało trochę szczęścia, bo jakby nie bramka Majewskiego "z niczego" (Pogoń do tego momentu nie zagroziła naszej bramce) to mogłoby się to całkiem inaczej potoczyć.

Ósemka nam już odjechała, to oczywiste. Zapunktować coś, wygrać derby i zgrać zespół przed podziałem. To cele na najbliższą przyszłość.

PS. Dodam, że Pogoń to według mnie najlepszy zespół w Polsce w tym momencie. Bałem się, że będzie dużo gorzej wyglądać.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.03.2019 o godz. 19:03.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Mintokur
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2019

Stary 03.03.2019, 19:03
Gdzie jest ULTRAS ....... no gdzie

Byłem pewien ,że ta grupa kibiców to ostoja "C" sektora . Tak ostoja !!!!!!!
Zorganizowany doping oprawy to ich zasługa. A gdzie byli dzisiaj ? Wisła- Pogoń

Obrazili się ... tylko nie wiem na co .
Przecież każdy kibic wie , że ULTRAS to doping .
Cały sektor "E" zawsze im odpowiadał w dopingu.
Ultrasi tworzyli atmosferę , nastrój, moc.
Nie ma co się spinać Ultrasi zorganizujcie doping i do przodu dla Wisły na maxa derby blisko.

Pozdro dla zagniewanych Ultras
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów