|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Muj Borze... z przed 5 lat artykul... toz to wiecznosc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak z czyjejs strony jest napinka to z Twojej Karherop
Zobaczylem date i sobie odpuscilem. Nie znasz realiow Afryki i tego jak szybko sie rozwija. Mam rodzine w RPA i to co bylo 5 lat temu a co jest dzis to jest przepasc. Przeczytaj sobie wywiad z Zubem na temat pilki w Kazachstanie. To podobne postrzeganie jest Afryki a zachodza tam podobne procesy jak w Kazachstanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to wygląda jakby był niedożywiony i przestraszony na tych zdjęciach...
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Zwiedziłem kawałek świata w tym Amerykę poludniowa , ale nie jest to miejsce aby się chwalić. Natomiast porywanie RPA do Ghany to i geograficznie i politycznie jak porównywanie Norwegii do Albanii. Ghanie bliżej w wielu względach do Nigerii i na tym wątek zakończmy. 2 lata temu Nigeria przed Turniejem pod egidą fifa wycofała 15 swoich graczy z 21 kadry w obawie przed wykryciem ich wieku na podstawie badań kośćca nadgarstka. Ot taka nieistotna ciekawostka. Życzę Kumahowi jak najlepiej, trenerzy wiedzą lepiej co robić ale jestem sceptyczny co do piłkarzy z tego regionu, w szczególności bez obycia z europejską pilka. Mieliśmy ponad 20 grajków z tego regionu z sprawdziło się 2, a i tak zawsze z nimi były duże problemy adaptacyjne . I oczywiście, zawsze można powiedzieć że bierzemy goscia na rok i nic na tym nie stracimy. Patrząc jednak z perspektywy obecnych juniorów w klubie to już wygląda trochę inaczej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dalej sie Karherop napinasz
Ale jak chcesz to jedziemy. Zwiedziales = znasz? Takze wiem co mowie jak mowie, ze w Afryce zachodza duze zmiany cywilizacyjne, oczywiscie nie wszedzie w takim samym tempie, ale zachodza A fakt, ze tydzien czy dziesiec dni spedziles w kurorcie, tudziez obejrzales pare zabytkow nie znaczy ze wiesz o czym piszesz Teraz odnosnie Kumaha i Wisly. Serio uwazasz, ze robiac mu badania medyczne, wiedzac, ze jest z Afryki nie zrobiono mu badania BonAge? To jest prostsze i szybsze niz rtg kosci, bo trwa do 10 minut i wynik jest natychmiastowy To z czym sie zgadzam to, ze Kumah jest niewiadomoa pod wzgledem aklimatyzacji. Jesli sie nie zaadoptuje do otoczenia, nie wejdzie dobrze w szatnie, nie spodoba mu sie miasto i chlod panujacy w PL, wiele innych czynnikow moze sie pojawic to choc moze byc drugim Messim to u nas nie pogra. Ja mam zaufanie do oceny Stolarczyka. Do tej pory nie zauwazylem, aby sie mylil w swoich "ruchach". Dosc powiedziec, ze ostatnie transfery i dobra gra Pogoni to tez poklosie jego pracy w Pogoni. To co rozni Kumaha od 20 ktorych bylo wczesniej to, ze przyjechal na testy i to dosc dlugie testy. Poprawcie mnie jesli zle napisze, ale byl w Krakowie 2-3 tygodnie? Przez tak dlugi czas mozna sie chlopakowi dobrze przyjrzec i jesli ktos ma oko do wylawiania talentow to zauwazy ze zawodnik cos ma. Skoro Stolar "chorowal" na Kumaha to cos na rzeczy musi byc. Chlop ponoc jest srodkowym pomocnikiem, ale mnie sie wydaje, ze z uwagi na jego lewonoznosc Stolar bedzie go szykwal na lewe skrzydlo po tym jak Peszko odejdzie. I w takim kontekscie to jest podwojnie sytuacja WIN-WIN dla nas. Mamy alternatywe juz teraz w razie kontuzji, sam Kumah zarabia smieszne pieniadze, za jego wypozyczenie placi kibic, bedzie czas zobaczyc czy sie zaaklimatyzuje i moze byc realna opcja na lewe skrzydlo na przyszly sezon a jesli bedzie rozczarowywal to wiadomo bedzie, ze trzeba szukac. Jesli sie nie sprawdzi to wroci do domu za 9 miesiecy i zapomnimy jak o Kolumbiczyjkach, ktorzy kosztowali "troche" wiecej. Generalnie mam wrazenie ze caly pion sportowy, ktory dzisiaj mamy tj. Stolar, Jop, Sobol, Kmiecik, Glowa, Kuzba to jest najlepszy pion sportowy jaki w tym klubie kiedykolwiek pracowal. Az zal, ze nie maja oni choc 500 tys euro na transfery, bo efekty bylyby i sportowo i koncowo finansowo przechodzace oczekiwania. Przypomnijcie sobie Bartkowskiego jak przychodzil do Wisly. Polowa z Was pisala, ze drewno i do niczego sie nie nadaje. Za Stolara bardzo poprawil i dosrodkowanie i ustawienie w ataku, asekuracje. Postep jaki zrobil Kostal, ktory z chaotycznie biegajacego dryblera stal sie rasowym skrzydlowym ze strzalem z dystansu. To nie jest oczywiscie zasluga tylko Stolara, ale calego sztabu, gdzie kazdy praktycznie gral w pilke na wysokim poziomie. Dlatego ja kiedy uslyszalem ze Sukuta Pasu ma tu przyjsc skrzywilem sie, bo Wisla nie tego potrzebuje. U nas sa jakies ambicje lapania sie o 4 i jesli pojawi sie okazja doswiadczonego zawodnika za czapke sliwek to go wezma na pewno, ale ja bym wolal stawiac wlasnie na takich zawodnikow jak Kumah, ktorzy moze nie z marszu, ale dosc szybko moga zrobic duzy postep. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
To taka rada na przyszłość. Ile zarabia u nas Kumah, ile poszło na prowizje menegerska, koszty testów , opłaty formalne ? Widzę że masz taką wiedzę więc z chęcią poczytam. No tak, taki jeden Kumah "nic nas nie kosztuje", tyle że takich "Kumahowi" to mieliśmy już dziesiątki. Mam nadzieję że w klubie wiedzą co robią, ale znowu zdecydowane przejście na politykę ściągania dużej ilości obcokrajowców średnio mi się podoba. I tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty jestes jak ta dziewica co dalej chce byc dziewica ale jednak ma taka huc ze chcialaby aby ja ktos w koncu puknal
Nie wiem gdzie Ty widzisz jakas wycieczke osobista. Apelowales zeby sie nie napinac a teraz tak sie spiales ze nawet igly w cztery litery by Ci nie wlozyli. Zluzuj, bo to psuje zdrowie. Odnosilem sie tylko i wylacznie do tego co napisales. Zwiedzilem oznacza zwiedzilem. Zylem oznacza zylem. Nie da sie zwiedzajac poznac realiow. Zazwyczaj sie wtedy widzi to co dany kraj chce pokazac a nie jak wygladaja realia. Wiec jak masz do kogos pretensje i chcesz kogos obsrywac to siebie, bo sam napisales nieprecyzyjnie a teraz... sie spinasz ![]() To ze w przeszlosci byly sytuacje z "krecenie licznika w metryce" nie znaczy, ze teraz, 5 lat po artykule, ktory wrzuciles, nadal takie sytuacje sa nagminne. I nie oznacza, ze jest tak w przypadku Kumaha. Rozumialbym tego typu obawy (ze daliby sie nabic w butelke) w przypadku poprzedniego zarzadu, ktorego oredownikiem i ostrym obronca byles bardzo dlugo, ale jednak tercetu bym o taka amatorszczyzne nie podejrzewal ![]() Teraz bedzie osobista wycieczka Jak taki leciwy wiekiem jestes to moze jakis brat urbana czy moze pracujesz w propagandzie pisu w tvp? Koniec osobistej wycieczki ![]() Nie, nic nie wiem kolego, ale wiem, ze 19 latek z Afryki, ktorym nikt poza nami sie nie interesowal nie ma kontraktu poza naszym zasiegiem i na te kilka msc mozna sprobowac, szczegolnie ze potrzebujemy zawodnikow jak tlenu. A ze sciagamy zagranicznego zawodnika zamiast Polaka? No pewnie. Sciagajmy 3-4krotnie przewartosciowanych lebkow z wymaganiami 20k + mieszkanie na starowce Na pewno Wisla wtedy wyjdzie z dlugow... oj widze, ze mentalnosc i sposob dzialania saraszmaty i zlociszka siedzi w Twojej glowce zywo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Kumah mial 19 lat z 10 lat temu. Rzuca sie to w oczy. I jak bedzie gral dobrze to w sumeie co za roznica. Jedyna rzecz to, ze nie sprzedamy go jako mlodego obiecujacego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To już nasze drugie podejście pod niego więc ewidentnie sztab coś w nim widzi. Był długo obserwowany, więc to raczej nie jest jakiś mistrz youtube-a. Poczekajmy z ocenami.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
||
Jak to nie bedzie drugi Serge Branco z kapeluszem to przyda sie,i to bardzo... jak sie popatrzy na nasza lawke rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.02.2019 o godz. 20:03.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Atak zdecydowanie potrzebny i to w trybie pilnym [!!!]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A wiadomo co z transferem Tijanicia, miał być we czwartek już w Krakowie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Podobno na medycznych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Potrzeba nam napastnika.
W ostatnich 4 meczach 1 bramka z karnego. Colaczy te mecze?W napadzie byl Kolar. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Nie spodziewajcie się że transfer jednego zawodnika (np napastnika), nas z miejsca wybawi. Nawet jeśli trafi do nas jakiś konkretny zawodnik w tym oknie będzie potrzebował czasu na wkomponowanie w zespół. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wstawy Lewandowskiego do ataku i co sie stanie? To co w nedznych meczach reprezentacji kiedy dostawal 0 (slownie ZERO) podan. Ciezko strzelac bramki jak nie ma sytuacji.
Ale tu widze gierkowi menedzerowie, wstawia napastnika ze skillem i wyniki sie robia ;D |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie upierałbym się przy tym, że koniecznie brakuje napastnika. Moim zdaniem brakuje jakiegokolwiek kreatywnego ofensywnego piłkarza. Czy to będzie napastnik czy ktoś w rodzaju "10", to sprawa drugorzędna. Każdy kreatywny piłkarz potrafi "uwolnić" paru partnerów z drużyny, a to jest nam potrzebne. Z całą pewnością Kuba czy Peszkin przy większej swobodzie byliby w stanie dać drużynie więcej. Ponadto cały czas wydaje mi się, że Krzysiek Drzazga też jest w stanie dać trochę zespołowi, tyle że nie jest w stanie udźwignąć ciężaru lidera ofensywy. Możliwe, że przy większym wsparciu wszedłby poziom wyżej.
Co do posta wyżej, jeżeli przyszedłby naprawdę dobry zawodnik, to jest w stanie z miejsca podnieść zdecydowanie poziom całej drużyny. Zobaczymy czy Kumah jest coś warty "na już" czy to melodia przyszłości. Potencjał jakiś zapewne ma skoro Stolar się przy nim upierał. Miejmy nadzieję, że jakoś nas wzmocni, często nasze strzały okazywały się całkiem dobre. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale napastnik nie odczaruje cudownie gry zespolu.
Potrzebne jest to co napisales. Gracz do ofensywy, ktory bedzie absorbowac rywali, bedzie potrafil sie uwolnic i odegrac czy tez rozegrac z pierwszego kontaktu. Zwroccie uwage jak czesto Kuba jest podwajany. Ciezko wtedy cos ugrac jak nie masz do kogo odegrac i kto wie co ma pozniej z ta pilka zrobic a do tego potrafi. Natomiast Kolar juz pokazal, ze jak ma dograna pilke to wie co z nia zrobic i potrafi. Pare bramek jednak strzelil. Kumah mysle, ze jednak melodia przyszlosci, ale chcialbym sie zdziwic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A, co do zawodnikow na juz jeszcze dodam.
Zwroccie uwage, ze nawet Imaz potrzebowal kilku meczow zeby sie zaaklimatyzowac w zespole. Niby gral, niby bylo ok, ale caly czas brakowalo kropki nad i. Dlatego ja nie oczekiwalbym po naszych nabytkach (Savicevic, Kumah, Tijanic), ze z miejsca beda odmieniac oblicze druzyny. Pozytywnych zmian spodziewam sie po przerwie na reprezentacje. Do tego czasu jak juz pisalem w watku meczowym mamy trzy kluczowe mecze, ktore odpowiedza na pytanie czy gramy na dole czy wciaz jeszcze o top8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Chciałem również przypomnieć, że początek tego sezonu wyglądał dość podobnie, jeśli chodzi o skuteczność - do 4. kolejki strzeliliśmy 3 bramki. Potem przyszedł mecz z Amiką i poszło z górki; po prostu potrzebujemy meczu na przełamanie - oby trafiło na Pogoń.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Kumah prawa czy lewa noga? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kumah lewonożny może grać jako skrzydłowy i w środku jako 10 , w reprezentacji młodzieżowej grał właśnie w środku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
a co z tym Meksykaninem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
ten Meksykanin na pierwszy rzut oka ma jakieś 8 kilo nadwagi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Nourdin Boukhari II się szykuje.
Gdyby strzelił zwycięska bramkę w derbach to nie miałbym nic przeciwko. Kumah operuje chyba w środku pola, ale po tych szczątkach jego gry z YT gdzie kopał na afrykańskich równinach dość ciężko wyciągać daleko idące wnioski... Z jesiennego sparingu kojarzę go z gry jako ofensywnego pomocnika jak i operującego na boku. Z resztą z tego co mówił Stolarczyk adaptacja trochę potrwa więc może w kwietniu zadebiutuje w drużynie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szprotson,
a ile ten Kolar zagral jesienia ze te 3 bramki ( i chyba w pucharze jedna?) jest wynikiem zaslugujacym na wysmiewanie? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|