|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zebrać kasę na wypłatę ich zaległych wynagrodzeń - tak, żeby nie mieli podstaw do rozwiązania kontraktu z winy klubu
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie przeszkadza to w tym by ich sprzedać ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, ale póki co chłopaki są zwodzenia jakimiś obietnicami zarządu a i tak w ich interesie lepiej jest dograć do końca roku, bo okienko transferowe otwiera się od stycznia.
Jeżeli przed końcem grudnia Arsenic i Kostal zostaną spłaceni na tyle, żeby nie mieli podstaw do rozwiązania kontraktu to można ich spokojnie sprzedać ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie wiem skąd te informacje o zwodzeniu obietnicami, sytuacja została przedstawiona jasno i klarownie.
Raczej nikt umowy nie powinien rozwiązać, ale każdy ma zielone światło jeśli będzie chciał odejść, nawet za przysłowiowy psi ..... ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Rok temu włodarze Wisły też uwierzyli w puchary i mieliśmy 3 trenerów na kontrakcie a faktyczną pracę wykonywał jeden. Przez takie decyzje i wyolbrzymione nadzieje mamy teraz taką sytuację a nie inną. Nie gramy o puchary. Gramy o przetrwanie. Priorytetem nie jest zatrzymanie obecnej kadry. Priorytetem jest (optymistycznie) uzyskanie jakichkolwiek pięniędzy ze sprzedaży zawodników w zimie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy wariancie optymistycznym za kasę ze sprzedaży spłacamy zaległości wobec tych, którzy pozostaną, uzupełniamy kadrę młodzieżą i walczymy o utrzymanie i dalsze przetrwanie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
W zależności od źródła zaległości płacowe są między 3.5, a 4.5 miesiąca. Przepisy chyba dopuszczają max 2. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przepis zacytowałem w temacie do tego odpowiedniejszym (swoją drogą znalezienie go zajęło mi ok. 2 minut, aktualnego przepisu oczywiście).
Tutaj dyskutujemy o Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wnioski ze statystyki są oczywiste: komplet zwycięstw do końca rundy daje nam utrzymanie z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, można będzie więc bez obaw sprzedać w zimowym okienku Arsenicia i Kostala za pieniądze umożliwiające domknięcie budżetu.
No i problemy rozwiązane! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A jakie to pieniądze (te które umożliwią dopiąć budżet?) ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak to jakie. 5 mln Euro od głowy
nie wierzysz, że są tyle warci?!? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jak są wariatami to na bank są tyle warci.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ciężko coś pisać o wynikach. Tak na prawdę liczy się tylko temat właścicielski.
Ale odnotujmy punkt z Jagą i oby w poniedziałek były dobre informacje zza "zielonego stolika". Do 40(39) magicznych punktów: - 14 brakuje do 8 miejsca po 30 kolejkach - 14/13 brakuje do utrzymania się po 37 kolejkach Minęło 48,65% meczów w sezonie, 60% w rundach zasadniczych. Średnia poszła się "kochać" ale o to nie należy mieć do nikogo pretensji. 1,44 - dotychczasowa średnia punktów na mecz 1,78 - dotychczasowa średnia punktów na mecz w domu 1,11 - dotychczasowa średnia punktów na mecz na wyjeździe wymagana średnia (w kolejnych kolejkach) na mecz: 0,74(0,68) - 14 miejsce (37) - po 37 kolejkach 1,17 - 8 miejsce (30) - po 30 kolejkach 7,0 - 8 miejsce (20) - po 20 kolejkach czyli nie ma żadnych szans. Wróżenie z fusów ew. statystyki dla świrów: wymagane średnie (w kolejnych kolejkach) na mecz: 1,95 - 3(37) 2,47 - 1(37) ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zbliża się druga część drugiej rundy. Stan po 20 kolejkach nie jest taki zły, nadal mamy 8 miejsce.
Statystycznym pewniakiem do top8 jest już Lechia, która ma 42 punkty. 39 eLki też daje jej duże nadzieje. Miejsce 3 i 8 dzielą 4 punkty, 8 i 9 dwa, 9 i 11 trzy. Czyli między 3 i 11 jest 9 punktów różnicy, co przy 10 meczach do końca rundy może dać każdy skład top8 i złapanie "zadyszki" będzie bardzo kosztowne. Za dwie kolejki będzie można przedstawić lepsze prognozy, dziś jeszcze tylko średnie: Do magicznych 40 punktów brakuje nam 11. Minęło 54,05% meczów w sezonie i 66,67% w rundach zasadniczych. Średnia nadal na top8: 1,45 - dotychczasowa średnia punktów na mecz 1,60 - dotychczasowa średnia punktów na mecz w domu 1,30 - dotychczasowa średnia punktów na mecz na wyjeździe wymagane średnie w kolejnych meczach 0,65 - 14 miejsce po 37 kolejkach 1,10 - 8 miejsce po 30 kolejkach do top3 po 37 kolejkach potrzeba: 2,0 - 3(37) 2,59 - 1(37) ==== Średnie ligi: 14 m - 1,08 top 8 - 1,33 - po 30 kolejkach top 3 - 1,70 mistrz - 1,97
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 06.02.2019 o godz. 15:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Średnia nam spadła.
1,38 - średnia na mecz 1,60 - dom 1,18 - wyjazd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
ostatnie zestawienie średnich w tej rundzie.
Do utrzymania się brakuje 8 punków. Do top8 to chwilowo załóżmy, że też. 1,45 - średnia na mecz 1,73 - dom 1,18 - wyjazd Minęło 59,46% meczów w sezonie i 73,33% w rundach zasadniczych. wymagane średnie w kolejnych meczach 0,53 - 14 miejsce po 37 kolejkach 1,00 - 8 miejsce po 30 kolejkach Na dziś o top8 walczy 6-7 drużyn. 3 Jaga potrzebuje z 1 punktu. Ale od 4.Korony (35 punktów) do 10.Zagłębia (30 punktów) wszystko się może zdarzyć. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Niestety wiele wskazuje na to że w tym sezonie będzie potrzebna rekordowa ilość punktów by zagrać w 8.
40 punktów to na pewno będzie za mało 44, może nawet 45 będą konieczne do awansu. Pozostało nam 8 ciężkich spotkań i pokusze się o mała symulacje: Lechia (w) 0 pkt Pogoń (d) 1 pkt Korona (w) 0 pkt Derby (d) 3 pkt Legia (d) 1 pkt Zagłębie Sosnowiec (w) 3 pkt Piast (d) 3 pkt Zagłębie Lubin (w) 1 pkt i kolejny raz decydujący mecz o awans z Zagłębiem.... Na koniec rundy 44 pkt i awans? Kluczowych spotkań będzie wiele |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
12 pkt w 8 mieczach (czyli średnia 1,5 pkt na mecz) z taką grą jak obecnie i z drużynami z czuba tabeli jest nierealne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
w tej chwili gwarantuje to średnia 1,5 pkt na mecz, a my jesteśmy ciut poniżej tej średniej. W 8 meczach 14 pkt brzmi jako duże wyzwanie.Najbliższa kolejka mega istotna - chciałoby się: - wygranej Jagi i Legii - remisów w Gdyni, Wrocławiu i Kielcach - jakichkolwiek punktów Wisły Poprawka - o Legię mi chodziło ![]()
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 19.02.2019 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Będzie ciężko...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
O Legię mi chodziło
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Cracovia w formie. Derby będą ciężkie, a nie mamy żadnego bramkostrzelnego zawodnika, który by nam dupę uratował przy słabej grze. Ja bym raczej remis stawiał. Zagłębie również wygląda dobrze, a że mecz będzie na wyjeździe to może być ciężko. Do tego meczu zostało przynajmniej jeszcze trochę czasu. Będzie ciężko, przy takiej grze jak obecnie. Miejmy nadzieję, że do meczu z Pogonią zyskamy trochę w zgraniu, dokładności i "świeżości". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi sie ze top 8 bedzie takim samym cudem jak to ze dalej bierzemy udzial w rozgrywkach. W ataku wygladamy za slabo zeby cos zdzialac.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na dziś cały czas jesteśmy w walce o ósemkę - myślę, że wszystko poniżej 10 miejsca już swoje szanse pogrzebało...
Przy wszelkich próbach przewidywania wyników musimy wziąć pod uwagę najważniejszy czynnik TO JEST TYLKO EKSTRAKLAPA !!! Jesteście w stanie uwierzyć, że Cyrankiewiczovia dalej kontynuować będzie passę zwycięstw ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Natomiast ja również uważam, że o 8 będzie mega ciężko. Tak jak pisałem w wątku meczowym. Jest już niemal pewne, że w 8 zagra Lechia Legia Jaga. Miejsca 4-10 bardzo blisko siebie i walczą o pozostałe 5 miejsc. Czyli mamy 7 drużyn i tak patrzę przed kim mielibyśmy być. I niestety wychodzi mi na to, że jednak jesteśmy najsłabszą personalnie ekipą z całego towarzystwa i jeśli nic się nie zmieni kadrowo, to raczej obejdziemy się smakiem. Mamy bardzo wąską kadrę, dojdą kartki, kontuzje... No nic z każdym tygodniem będziemy mądrzejsi i na ten weekend najlepsze wyniki dla Wisełki moim zdaniem to: Arka - Piast - 1 (koledzy piszą że remis, ja uważam, że lepiej wygrana świni gdyż dla mnie ona się już nie liczy, a trzeba kogoś wyprzedzić przed nami) Korona - Pogoń - X (drużyny z którymi walczymy o top 8 więc idealnie by była strata punktów przez obie ekipy. Jeśli miałbym wybrać kogo wolę żeby wygrał to chyba lepiej Pogoń gdyż uważam, że Pogoń ma tak mocną pakę, że i tak będzie w 8 a Korona chyba wyniki lekko ponad stan i niedługo mogą się zaciąć na dobre więc szansa dla nas )Górnik - Sosnowiec - 2 (w sumie to w kontekście walki o 8 mało istotny mecz dla nas, ale gdyby nadszedł czarny scenariusz walki o byt w ekstraklasie, to dlatego lepiej żeby wygrał Sosnowiec) Lech - Legia - 2 (Niby dwójka, chociaż nie wyobrażam sobie, że Lech nie zagra w 8 a przegrana Legii oddaliła by ją od mistrzostwa co było by dla mnie super rzeczą. Także tutaj to według mnie każdy wynik będzie miał swoje plusy). Miedź-Wisła Płock - X (to samo co w meczu Górnik - Sosnowiec) Cracovia - Jaga - 2 (1. Jaga już prawie pewna gry w top 8 2. Żydki bezpośredni rywale do górnej ósemki 3. Żydki) Śląsk - Zagłębie - 1 (Śląsk już out, Zagłębie jak najbardziej in) Każdy mecz jest teraz istotny. Jedziemy do Gdańska w roli wyraźnego underdoga. Jednakże w tej lidze nie ma co skreślać żadnej drużyny przed meczem. Punkt będzie cenny, jeśli udało by się wygrać to super i nasze szanse do awansu do top 8 co jest oczywiste poważnie by wzrosły.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 19.02.2019 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Co roku jest dyskusja ile wystarczy do top8. Do tej pory najwyższy numer 9 miał 40 punktów - w zeszłym sezonie. To jest E-klapa, 40 punktów jest magiczne
![]() Jest jeszcze 5 miejsc i 7 kandydatów. Patrząc na grę konkurentów do top8 to teraz najgorzej gra Amica. Trzeba będzie to rozpisać i będziemy obserwować. Liczę, że im dłużej będziemy grać tym będzie lepiej. Niestety zima wychodzi nam bokiem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jeszcze pytanie, ktoś znalazł listę meczów w csv czy innym excelu?
- już sobie ściągnąłem. Niestety przetworzyłem stronę 90 minut.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.02.2019 o godz. 18:18.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
przez najbliższe 3 miesiące gramy 3 (słownie trzy) kolejki w środku tygodnia. Nie zamęczą się nam chłopaki. A "dramat" w przypadku kontuzji jest w obsadzie dwóch miejsc - napastnik i środek pola. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie widze dramatu w srodka pola. Mamy na tylach Bashe, Klemenza i ewentualnie Plewke, ktory takze potrafi bronic. No i Savicevic, ktory i jako 6 i jako 8 moze grac. Za napastnikiem moze grac tez Wojkowski, a i Drzazga pokazal, ze potrafi sie troszke cofnac i rozrzucic na bok pilke (i to dokladnie!).
Wiec nie dramatyzowalbym z tym srodkiem pola. Napastnik faktycznie by sie przydal. Kolar pomijajac pechowe starcie nie radzil sobie ani tydzien temu, ani wczoraj i tak na prawde jestesmy bez klasycznego snajpera na poziomie Eklapy. Tez mnie jakos temat zmeczenia nie przeraza. Mamy do rozegrania 8 spotkan po przerwie zimowej i dwoch meczach ligowych za nami. Jesli my juz sie trzesiemy ze beda zmeczeni to pora zmienic dyscypline na jakies szachy albo inny malo meczacy fizycznie. Buchalik/Lis Obrona: Palcic/Burliga, Sadlok/Wasilewski/Hoyo, Pietrzak/Grabowski . Bartosz chyba tez jest w kadrze? def pomoc: Basha/Klemenz/Plewka/Savicevic skrzydla: Blaszczykowski/Wojtkowski/Burliga/Bartosz , Peszko/Sliwa/Wojtkowski/Slomka? of pom: Plewka/Savicevic/Wojtkowski/Drzazga Napastnik:Kolar/Drzazga/Buksa Jak widac po powyzszym najpilniej potrzeba srodkowego obronce i napastnika a nie kogos do srodka pola. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|