|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
A ja napisze tak: szkoda, ze Maczynski poszedl do Slaska. To jest brakujace ogniwo druzyny Stolarczyka. Mozna wiele o nim napisac, ale sportowo z Basha by sie swietnie uzupelniali a i Plewka mialby od kogo czerpac.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Maczynski to se może gadać teraz co chce. Obsrał wszystkich kibiców i nagle jest niewinny, bo ktoś mu kazał. To, co liczą się układy, a nie klub? Nie ma większych wartości? Dla mnie temat jest zamknięty sfrajerzyl się mega i teraz szuka rozgrzeszenia. Mógł się od razu wytłumaczyć, kawa na ławę.... Może wtedy jeszcze mógłbym jego zachowanie zrozumieć.
Lekko abstrahując, zupełnie obcy gość wbija i robi przez parę miesięcy więcej, totalnie więcej, bez porównania, niż Krzyś przez całą karierę, choć jest wychowankiem Wisły. To mówi samo za siebie. Wymieniając dalej, goście, którzy przez Wisłę tylko mignęli potrafili wykazać większy szacunek względem klubu... Marcelo, ledwo dwa sezony w Wiśle a na meczu gwiazd zjawił się z własnej inicjatywy. A ostatnio choćby Imaz. Nie chce go stawiać na piedestale, ale nikt mu nie kazał zrzekać się z należnej mu kasy, ile by to nie było... A jak Krzysiek ma jeszcze jakież zaległości, proszę spłacie go i niech spierdala, nie dajcie mu powodów, żeby sobie dalej gębę wycierał Wisłą. Żywiłem do niego dużą sympatię, ale po całej tej akcji stracił całkowicie w moich oczach, a teraz się dobija sam.... Wynika z tego, że mamy Panów Piłkarzy i piłkarzyków.... Ludzi i ludzików. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Maczynski chciał sukcesów chciał zagrać w LM i na pewno chciał stabilizacji finansowej niekoniecznie chodzi o wysokość kontraktu ile o pewność i regularność wypłat. Rozmawiałem z nim przed meczem z Lechia w rundzie finałowej gdzie w razie wygranej moglibyśmy się włączyć do walki o puchary i co do Wisły miał jednoznaczne wypowiedzi i tak się nie uda ... kwestia zarządu nie miała tutaj żadnego znaczenia....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale nawet przyjmując za dobrą monetę jego słowa, to poważnie chciał podpisać ze swoim własnym klubem, który wiadomo w jakiej był sytuacji czteroletnią umowę? Pewnie jedną z najwyższych w drużynie? Będąc finansowo ustawionym? Czemu nie dziesięcioletnią od razu?
Zwłaszcza, że człowiekowi w głowie się od razu zestawia jego postawa z wzorem, który dał Kuba Błaszczykowski. Nic do niego nie mam, gwizdał na niego nie będę, tylko niech już przestanie bredzić.
Ostatnio edytowane przez masada : 16.02.2019 o godz. 11:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja do niego pretensji nigdy jakichś wielkich nie miałem, może trochę żal było ale do dziś nie rozumiem o co ta żółć. Bo powiedział że nie przejdzie do Legii? Nie przeszedł do Cracovii a z Legią nie rywalizujemy od ilu? 7 lat? Niektórzy nadal chyba żyją w jakimś matrixie gdzie Wisła jest potęgą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2019 o godz. 11:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Coś nielogiczna sytuacja. A jedyne co by mógł zrobić zarząd źle to jakieś groźby czy przemoc fizyczna, że ma podpisać kontrakt z Legią. Innego wytłumaczenia nie ma na takie frajerstwo. I wątpię że jednak takie coś miało miejsce w klubie. Dlatego żal tego człowieka. Teraz takie judasze jak on mają dobry czas bo moga swoje grzechy zwalić na WSH. Nie bronię rekinów ale nie popadam w paranoję, że dosłownie wszystko, wszystko, wszystko to jest ich sprawka... Idiota wiedział, że jak pójdzie do Legii to straci szacunek to po co teraz głupa pali. Z WSH to może pionę zbijać bo jest w tej samej linii, ludzi bez honoru i tyle w temacie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Sytuacja wydaje się absurdalna, ale tak samo wydawało się absurdalne zmuszenie Veleza do nagrania łzawego pożeganania, a później straszenie go sądem. To jednak okazało się prawdą. Wspomniany tutaj Junco też został (poprzez posłusznych dziennikarzy) oskarżony o przekręty przy transferach. Feio, Stupka, Carlitos, Llonch, Carillo ze sztabem i wielu innych. Wszyscy odeszli od nas w dziwnych (czasami mniej, czasami bardziej) okolicznościach i zaraz pojawiały się artykuły w prasie, które wybielały zarząd, a oczerniały tamte osoby. Nie twierdzę, ze Mączyński nie jest po prostu mąkącwksem. Po prostu nie wykluczam opcji, że jest w tym odejściu drugie dno. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Korona Lechia 0:0
Miśkiewicz najlepszy na boisku. Gratki Michał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Naprawdę tak mało wiecie o Maczynskim?
NAPEWNO wymusił odejście z Wisły po tym jak po zablokowaniu jego transferu do Czech obraził się na wszystkich + Nawałka (tak święty Adam Wiślak) namieszał mu w głowie i wręcz wcisnął go do Legii. Serio jestem pierwszy, który to wie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Jakieś dowody?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
zrobcie temu szmaciarzowi jutro oprawe ....i zbierajcie kase na paczke przepraszajacą, bo na pomnik pewnie nie uzbieracie .........pamietajcie jedno : dz...a to zawód- ku...a to charakter
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie dowody, że znam typa osobiście bo to mój były sąsiad z osiedla. Po zablokowaniu transferu do Slavii czy tam Sparty obraził się na amen, natomiast jeśli chodzi stricte o Legię to rzekłbym, że nie był to jego wybór a Świętego Adama Wiślaka.
edit: a bez dowodów a wręcz jako obrzydliwe pomówienie mogę napisać, że PanArcyTrener pewnie przytulił jakiś hajs od Mąki za transfer tak jak przytulił za transfer na linii Zabrze-Chiny. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 17.02.2019 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak sobie zobaczyłem statystyki Brleka z Lugano:
- w lidze - 18 spotkań, 0 goli, 0 asyst - rzadko gra po 90 minut, na ogół zdejmowany w drugiej połowie, albo wchodzący z ławki - w pucharze 3 spotkania, 0 goli i jedna asysta. Chyba z sympatycznego Petera nic już nie będzie, normalnie napisałbym, że "dobrze, żę chociaż zarobiliśmy na nim trochę", ale w sumie nie wiemy do kogo i kiedy owa kasa trafiła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
taka mnie przy kawie refleksja naszła :
Małecki kontraktowo związany z nami , ale już dawno powypożyczany vis Słowacje do jakichś pastuchów z azjatyckich stepów - to NASZ pillkarz , nie piszemy o nim w Byli Wiśłacy ale już piłkarze na umowach z innymi klubami , ale grający u nas na zasadzie wypożyczenia , to już jak najbardziej pasują do tematu NASI piłkarze... fuck logic ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
wie ktos cos - kiedy bedzie mozna obejrzec w sieci , kupic lub szarpnac na dysk TRZEJ PRZYJACIELE Z BOISKA
|
|
|
|
Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
Wie ktoś co z Ondraskiem? Bo już w kolejnym meczu nie załapał się do meczowej kadry a i nie widać go (na Flashscore) wśród kontuzjowanych... 🤔
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ciekawostka, nasz niedoszły piłkarz David Tijanic który ponoć ma "złe plecy" przez co nie przeszedł testów medycznych strzelił wczoraj 2 bramki dla swojego klubu w meczu z wiceliderem ligi słoweńskiej . Marcin Kuzba lubi to
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pytanie dlaczego oblał testy ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
250 tys euro kosztowałby cąły ten transfer.
Oczywiście że dla Wisły to za dużo i nawet jeśli kasę wykładał sponsor to... ileż można. Fajnie że strzelił 2 bramki, ale jak mu się odezwą za pół roku plecy jak u Bartosza to kto weźmie za to odpowiedzialność? Kuźba już umywał rączki od wielu transferów, więc wypada też pamiętać o swoich pomyłkach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...e-,nId,2882024
Szacunek dla tego gościa , nawet jeśli tak się nie stanie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
To jest piękne, że znaczący piłkarze wracają do nas, miło wspominają... w przeciwienstwie do drugiej strony błoń, tam dawne "gwiazdy" nawet nie chcą przyjśc klocka postawić... Wasyl nawet nie oblałby tam kibla z obrzydzenia... to jest jeden z elementów, które potwierdzają naszą wyższość, nieprawdopodobne jest to jaka przepaśc dzieli dwa kluby ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Liczę na to,ale Ćwiąkała pisał,że nie wróci chyba,że coś się zmieniło
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pisał, ale to było z pół roku temu jeszcze przed całą akcją ratowania Wisły.
Sytuacja poniekąd podobna jak Kubą, który sam przyznał że problemy Wisły przyspieszyły decyzję o powrocie do klubu. Po tym jak Marcelo przyjechał na mecz Wisła to nasza historia chyba nikt nie ma wątpliwości że facet zostawił tu kawał serca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przecież Wasyl jest wychowankiem Hutnika
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z informacji portalu Sportowe Fakty wynika, iż były napastnik Jagiellonii Białystok oraz Wisły Kraków Tomasz Frankowski wystartuje do wyborów do Parlamentu Europejskiego i najprawdopodobniej będzie jedynką Koalicji Obywatelskiej w okręgu województwa podlaskiego i warmińsko-mazurskiego.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co prawda uważam Frankowskiego za inteligentnego faceta, ale po jaką cholerę on w PE? I to jeszcze z nadania PO? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kasa i dobra emeryturka.
|
|
|