|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
TOMMYTSW ze specjalną dedykacją dla ciebie https://www.youtube.com/watch?v=n8eDQdOjlz0 bo to chyba twój sektor , twoje flagi twoje wartości których tak zaciekle bronisz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bla, bla, bla.... Tak, nie mam nic więcej do dodania.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
podzialy napewno nie sa wskazane ,czy to tu czy tez na stadionie , owszem bardzo duza grupa kibicow ma zal do WSH czy SKWK, ale czy sie to komus podoba czy tez nie Oni byli i bedą,nie kazdy musi akceptowac ich obecnosc , ale bez WSH bylibysmy drugim belchatowem.....wiec niema sie co spinac,byle tylko byli z dala od gabinetow, niech Wisła znow bedzie Siłą nie tylko tego miasta....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tantal co UW może zrobić ? Oni by chcieli robić dalej oprawy ze wszystkimi dotychczasowymi elementami i prowadzić dobry doping, ale tutaj już wszystko zależy od dwóch stron. Od działania klubu co dokładnie chodzi z tymi Tacher-ami, bo nie wyobrażam sobie mimo wszystko takiej atmosfery jak jest na stadionach w Anglii, czy druga strona od mocniejszych wrażeń. UW jest między motem, a kowadłem tam naprawdę więc i oni czekają na rozwój wydarzeń. Dlatego odciąć gangsterkę tak, ale zniszczyć ruch kibicowski już nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Na flagach PDW i Sharksow nie ma naszego herbu a ze jest obok to jest wlasnie bezczeszcze go.
Apropos wyrokow WSH: OGÓŁ: "Prokuratura Rejonowa dla Krakowa Podgórza uznała, że bojówka Sharks spełnia kodeksowe kryteria zorganizowanej grupy przestępczej" SZCZEGOL: https://gazetakrakowska.pl/krakow-cz...es/ar/13158380 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Manhunt, tym razem bez ironii dzięki za post w którym jest sens. Nie żebym się zgadzał ze wszystkim ale przynajmniej próbujesz normalnie podejść do rozmowy.
Oczywiście, że nie wiem o wielu rzeczach. Nie aspiruję, nie po drodze mi, nigdy mi to środowisko nie imponowało. Nie mam ani warunków fizycznych ani jakiegoś pociągu do huliganki. "Pokaż mi wyrok". No cóż. Jeśli chodzi o działanie na szkodę klubu, to jeszcze za wcześnie - prokuratura wjechała dopiero półtora miesiąca temu. Natomiast o tym, czym zajmowała się czołówka "ekipy" wszyscy wiedzą doskonale. Miśki, Zielaki i inne Koczkodany nie brylowali na Kole Gospodyń Wiejskich w Pcimiu, tylko w WSH. Skoro nie ma wyroków, to czemu znaczna część jest "po drugiej stronie muru", jak ktoś pisał? Bo raczej nie za wjazdy na osiedla i race na stadionach. To są wyroki czy ich nie ma? W tym sensie nieistotne jest, czy Marzenka z DD zrobiła sobie prywatny folwark w klubie, czy przynosiła w swoich świńskich kopytkach hajs swoim mocodawcom. Swoją drogą, co uważasz za bardziej prawdopodobne? Tak szczerze? Że zniszczyła sobie nazwisko, firmę i karierę w zawodzie, bo była AŻ TAK głupia? Czy raczej, bo ktoś ją do tego, ehm, zachęcał? Wkręcił w sytuację bez wyjścia i nią też, jak całym klubem, wytarł sobie, ehm, płetwę? "W każdej ekipie, w każdym klubie rządzi pieniądz". Absolutna racja. I właśnie dlatego należy jedno od drugiego odseparować. Dobrze chociaż, że przyznajesz, że służby mają prawo to zrobić. I cieszy mnie, że zauważasz, że zanurkowanie w najgłębszą patologię odbiło się również ze szkodą dla życia na trybunach i na mieście. Stare czasy pewnie nie wrócą, ale czemu nie miałoby być choć trochę bardziej podobne? W sumie wystarczy, że ktoś zrozumie, że wiązanie "działalności zorganizowanej" tak ściśle z ruchem kibicowskim jest niepotrzebnym pakowaniem się na świecznik. Jeśli wejdzie nowe prawo i regulaminy i służby zaczną naprawdę za mordę brać, to może do tego dojść. I tylko o to mi chodzi. Nikt nikomu na stadion nie zabrania chodzić, na pewno nie ja (cóż ja mogę, stary piknik). Wystarczy, że przestaną mieć pełną kontrolę nad tym, co dzieje się na stadionie i w klubie. Żeby się nie afiszowali ze swoimi organizacjami, nie łączyli swoich interesów z interesami klubu. Dlatego nie powinno być już Wisła Sharks publicznie na stadionie. Po tym co zrobili WIŚLE nie ma miejsca na jednym szaliku i na jednej czapce dla obu. Powinno być coś nowego, gdzie wiadome towarzystwo będzie musiało samo sobie nałożyć na stadionie pewien kaganiec - albo znowu won. PS. Nie widzę, żeby w mediach "próbowali nas znieść z powierzchni ziemi" Gdzieś ktoś poniżał nasze barwy? Jeśli już to robili to płetwale, kiedy tłukli swoich. Dziennikarze robią to co robili zawsze. Jak mogą nagrzewać jakiś temat, to to robią. No z tego żyją, co tu rozkminiać? Przynajmniej korzystamy wtedy, kiedy o pozytywnych rzeczach też piszą. Akcja ratowania klubu jest przecież tak nagłaśniana, że reszta polski już nam zazdrości albo ma pianę na ustach, że Wisłę forują ![]() Master17 - na ja za dobry omen biorę słowa Królewskiego, który wprost mówi, że chce żeby Ultrasi i ich klimaty na stadionie byli. To dobry znak.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 09.02.2019 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jestem niekumaty, więc proszę o uświadomienie mnie.
Proszę o podanie mi chociaż jednej pozytywnej rzeczy, którą WSH zrobiło dla Wisły. Nie dla siebie, nie dla rzekomej ochrony kibiców idących w barwach na mecz. Dla Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Po co ta jałowa dyskusja, jedna stroną nie przekona drugiej i odwrotnie j. Bijecie piane ku uciesze żydów że są u nas podziały.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@South: po co:
- żeby pokazać patolom, że są w mniejszości - żeby uzmysławiać wszystkim dokładającym się do ratowania klubu, że problem jest realny (wystarczy poczytać posty niektórych userów) i TRZEBA coś z tym zrobić aby nie mieli szans na sabotowanie większości - żeby nie pozwolić wyciszyć sprawy i zamieść pod dywan, bo pojawia się realna szansa na zmianę (więrzę w Naszego Jarka!) oraz aby przygotowywać pod nią klimat - żeby zepsuć komfort psychiczny, tym którzy z chorych zasad zrobili sobie religię i są gotowi za nią ginąć/zabijać - żeby wyładować frustrację na tych,którzy są ślepi lub zachowują się jakby ostatnich miesięcy nie było i nic się nie stało Autentyczna rozmowa z zeszłego tygodnia z dwoma sympatykami Wisły, dlaczego się nie dokładają do ratowania klubu: "przecież widać na forum, że ONI nadal czują się silni i bezkarni i tylko czekają aby przejąć waszą kasę" (w sensie naszą == tych co się dokładają). Próbowałem tłumaczyć, ale nawet na przykładzie tego wątku widać, że ciężko obalić taki argument ... |
|
|
|
Member
Offline |
|
Tylko ilosciowo nie duza gangsterka z WSH podpieta pod klub,nie chce odpuscic i trzyma sie Wisly jak rzep psiego ogona,bo nie stac jej na samodzielne funkcjonowanie jako organizacja nie majaca z kibicowaniem klubowi nic wspolnego.Oni zbeszczecili klub,jak nikt dotad w jego ponad 100 letniej tradycji. Jako kibic Wisly nie zaakceptuje dalszej obecnosci,tej organizacji na Wisle,pod jaka kolwiek postacia.Rodziny Wislackie boja sie o swoje dzieci i nie chca organizacji handlarzy smiercia na stadionie, jak o nich wypowiada sie prokuratura i media.Klub musi to zrozumiec,jesli dalej chce liczyc na prawdziwych kibicow i prawdziwa Wisle. Wtedy z duzym prawdopodobienstwem predzej czy pozniej, wszystkie karnety beda wyprzedane,wlacznie z trybuna C.
Ostatnio edytowane przez burki : 09.02.2019 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
kabaret co tu się dzieje . Ale na szczęście teraz nie będzie wsh to będzie komplet na każdym meczu domowym oraz wyjazdowy . ![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kamil:
nie nie będzie. Jeszcze długo. Między innymi przez takie postawy jak Twoja ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niektórym się nadal wydaje, że Wisłą istnieje dzięki sharksom, a nie sharksi dzieki Wiśle
I tak Kamilu, WSH dbało o to, żeby na każdym meczu był komplet. Już nawet Manhunt przyznał, w jaki sposób dbało
Ostatnio edytowane przez Tantal : 09.02.2019 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ciekawe czy klub zagra w ten sposób, że wejście na Śląsk tylko z karnetem.
Wtedy na C albo będą pustki, albo wszyscy chętni będą musieli kupić karnet. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
Co to ma do tego co napisałem ? Nie twórz innej rzeczywistości .
Ostatnio edytowane przez Kamil : 09.02.2019 o godz. 12:47.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kamil:
Wrzuć na luz, GDZIE ja Cię dokleiłem do rekinów? Chodziło mi o ŚMIESZKOWANIE z poważnych tematów. Świadomie czy nie, dołączasz to tych, którzy pracują nad rozmydleniem problemu, bo przecież nie ma wyroków, bo nie wszyscy źli, bo organizowali wyjazdy, bo to bo sramto, pośmiejemy się i wszystko będzie dobrze. Nie, nie będzie i samo się nie poprawi. PRZEZ NICH JUŻ NAS MOGŁO NIE BYĆ! Nawet, jeśli robili dla klubu coś dobrego (nie kojarzę, ale tez nie wykluczam) to suma ich działalności daje wynik, którego się nie da obronić. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Ratowana Wisla posluguje sie sloganami,brzmiacymi nastepujaco : 1.Prawdziwa Wisla 2.Licza sie czyny nie slowa Prawdziwi kibice wspieraja klub jako socios,kupujac akcje klubu,kupujac karnety, kupujac koszulki bez sharksow itp,udzielajac sie lub pracujac bez zaplaty na rzecz klubu itd To sa nasze czyny. Stadion to miejsce weryfikacji kibicow.Zobaczymy jak bedzie wygladac C i ewentualnie jak sie zachowywac,o ile nie bedzie pusta,czyli bez karnetow.Bo bilety,to nie czyny o ktore prosi Prawdziwa Wisla.Jakie beda czyny nie slowa,kibicow na wszystkich trybunach i ktorych z nich bedzie mozna zaliczyc do Prawdziwej Wisly..
Ostatnio edytowane przez burki : 09.02.2019 o godz. 13:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kamil, no wyglądało to jak szydzenie z faktu, że ostatnimi czasami obecność rekinów odstraszała ludzi z trybun, zamiast ich przyciągać. Albo w drugą stronę - że zanurzenie ich pod powierzchnię raczej pomoże odbudować frekwencję, niż przeszkodzi.
Jasne, jak się uciszą, to jeszcze nie znaczy że na każdy mecz będzie chodziło 30 000. Ale atmosfera się poprawi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Mb1906 Na fladze WSH jest herb TS'u.
Cytat:
@burki Przestań bredzić o bezpieczeństwie na stadionach bo to już jest nudne, znajdź jakiś lepszy argument. Piszesz o sprawach o których nie masz bladego pojęcia. Uwierz mi, że ten półswiatek klepie sobie taki hajs na swoich "sprawach" że im Wisła nie jest do niczego potrzebna(władza w klubie) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli piszę o starych czasach to w tym sensie, że nawet nawalanki na ulicach nie były tak ściśle splecione z twardą gangsterką i zarabianiem na niej. Jak to jeden z ludzi działających w tamtym czasie na innym forum napisał "nie łączyły nas pieniądze". Może to prawda, może nie, może idealizuję, ale miałem zawsze takie wyobrażenie. Oczywiście, że związek był, ale nie tak bezwzględny.
Piszesz, że wyroki za dealerkę a nie za okradanie klubu. No właśnie mi chodzi też o to, że cała czołówka WSH jest jednocześnie ekipą od dealerki i maczet, do tego stopnia, że lojalność wobec drugiej profesji zastąpiła pierwszą. To bandyckie interesy brały górę w ocenianiu kto swój, a kto gnój. Kogo wywalić z trybuny i pocisnąć na mieście. I jeszcze raz - TO DLATEGO należy to rozdzielić. Bo "przemysł" zastąpił lojalność wobec ludzi, z którymi stało się kiedyś obok siebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Manhunt: bardzo rozsądny głos.
Ja się tylko z jednym nie mogę zgodzić: "To, że flaga/transparent znikną z trybuny to nic nie znaczy" Każdy taki przypadek zostanie na 100% rozdmuchany przez "dziennikarzy" do granic absurdu. Da też do myślenia zwykłym "piknikom" (sam jestem w tej grupie), którzy dokładają się do ratowania klubu w nadziei odcięcia od niej gangusów. W moim odczuciu to akurat ma DUŻE znaczenie wizerunkowe w kontekście ostatnich miesięcy. Co do "niewpuszczania" prewencyjnego: nie, absolutnie nie o to chodzi. Ale jak już ktoś coś nawywija (np pobicie innego kibica na stadionie, niszczenie mienia) to powinien w trybie natychmiastowym ponieść konsekwencje (pokrycie strat, kara, zakaz czasowy wstępu itp). Jeśli jakaś grupa nie może się obyć bez rac (rozumiem; nie popieram) to IMHO niech pokrywa straty z tym związane (kary) i po problemie. Jeśli uważają, że race nie stanowią żądnego zagrożenia (być może tak jest) to co za problem wziąć odpowiedzialność za ew. obrażenia przypadkowych kibiców? Prawo tego z jakiegoś względu zabrania - może trzeba pracować nad jego zmianą (jest rok wyborczy) jeśli są jakieś agrumenty? Rozumiem, że co do tego, że organizacja spod znaku rekina jest skompromitowana jako całość i tego się nie da odbudować się zgadzasz? Ja wiem, że ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ z WSH/TS/SKWK nic z tego nie miała, ale zakładam, że dla dobra Wisły są w stanie zrezygnować z afiszowania się na trybunach. Jeśli chcą sobie działać W RAMACH PRAWA poza klubem/stadionem to absolutnie nikt nie ma prawa im tego zabraniać! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak oni działają (działali) zgodnie z prawem bo jestem bardzo ciekaw ? Czym się oni oficjalnie zajmują? Scenariusz jaki ja obstawiam? Będzie względnie spokojnie przez 2 spotkania a później przyjdą Derby i dadzą popalić. Pozdrowienia/flagi nie będą tu najważniejsze bo i tak ich nie zrozumieją zagraniczni inwestorzy. Chciałbym aby ich nie było ale bądźmy realistami. Wisłocki musiałby zatrudnić naprawdę konsekwentna ochronę a takich w Polsce po prostu jak na lekarstwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ich główną branżą na legalu jest zapewne Aqua Aerobic
|
|
|