|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.02.2019 o godz. 23:28.
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
?Czy ktoś wie co planowane jest w Piątek w kwestii prac związanych ze zmianą funkcjonowania systemu sprzedaży karnetów ?
Ostatnio edytowane przez Smuga85 : 07.02.2019 o godz. 23:35.
![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co mam ci rozwinąć?Chcesz ze mną rozmawiać nt tolerancji takich grup Polsce, czy chcesz powiedzieć że ich tam nie ma?jeśli to drugie to zapraszam na prv nie będę tu robić OT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Karherop doskonale wiemy, że co SKWK by nie zrobiło, to już jest przegrane. Odnośnie pieniędzy, to wierzysz że oni zabrali te pieniądze, a nie inna grupa ? (na papierze może owszem oni widnieją)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Tommy, jeszcze raz - raczej ostatni bo nie ma co się spierać w nieskończoność o rzeczy, w których każdy zostanie przy swoim.
Nikt prawie tu nie pisze o racach. Nawet jakieś grubsze sceny, które opisujesz z klubów z Grecji (oj, tam to jest wesoło Tylko Ty piszesz o stadionowych nawalankach, a ja piszę o czym innym. O zorganizowanych systemie zbrodni i kradzieży, W TYM OKRADANIA WŁASNEGO KLUBU I NAWALANIA WŁASNYCH W IMIĘ HAJSU I WPŁYWÓW. Ludzie, naprawdę przestańcie pisać, że "nie każdy tam był zły". DOŚĆ. To co tam robiliście? Ślepi byliście? Nie widzieliście przez lata, jak jest rozdysponowywany hajs z puszek? Imponowało wam, że w sprawie zgód najważniejsze jest to, kto komu w "interesach" może pomóc? NIE WIDZIELIŚCIE, JAK WASZYCH ZNAJOMYCH USUWA SIĘ KIEDY PRZESZKADZAJĄ W INTERESACH Pisze który, że znaczna część towarzystwa jest po drugiej stronie muru. I TAM ICH J....E MIEJSCE. Razem z pedofilami i złodziejami portmonetek od babć w parku. A waszą rolą, skoro tacy źli nie jesteście, jest się ogarnąć i stworzyć coś nowego, gdzie totalna patolka nie podniesie głowy. Może ja się nie znam, może to nie moje klimaty, ale bardzo jestem ciekaw opinii kogoś z moich roczników, tj. mniej więcej z tych lat kiedy jeszcze w Krakowie brylowali Devilsi. Kim w oczach tamtych chłopaków są Ci, co wywalili pół ekipy na inne trybuny, bo im nie pasowała w rozgrywkach, którzy sprzedawali swoich za hajs, którzy własny klub opletli tak mocno, że prawie zadusili. Jak wygląda dzisiejsza "ekipa" (żal na to słowo) i jej "zasady" w oczach tych, którzy jakieś zasady chyba jednak mieli. A może ja stary jestem i po prostu zrzędzę. Kurna, jak ktoś poważnie i mądrze podejdzie do zmian regulaminów, to może i te pieprzone race da się zalegalizować. Nie pomyśleliście o tym? Naprawdę teraz jest z kim rozmawiać. Tylko wam się nie mieści w głowach, że najpierw trzeba usunąć symbole gangu, który stał się parodią ruchu kibicowskiego i prawie utopił klub ze stuletnią historią. Tommy, może taką historię zasuniesz, co? Podaj jakiś przykład układu kibiców, który omal nie rozj...ł własnego klubu?
Ostatnio edytowane przez Tantal : 08.02.2019 o godz. 07:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
(nie do ciebie osobiście, kolego) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Znienawidzony kiedyś Stanowski dorzucił właśnie 400k wychodząc z inicjatywą sprzedaży koszulek. Życie jest przewrotne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Klub mozolnie próbuje się pozbyć z klubu osób i otoczenia przez które omal klub ostatnio nie upadł. I co w tym dziwnego? Wisła jest obecnie na świeczniku dla nowych inwestorów i jedyne czego oczekuje to spokoju na trybunach bez propagowania swoich i interesuje - podkreślam tych, przez które klub nie upadł. Jeśli ktoś tego nie potrafi zrozumieć, to nie wiem czy jest sens aby jawił się jako kibic klubu . @master17 Nie mam pojęcia kto konkretnie zgarniał kasę, natomiast wiemy kto był podkładka, kto na podstawie jakiej umowy żądał pieniędzy. Mam osobiście nadzieję że powstanie organizacja która ogarnie wyjazdy i będzie oferowała coś więcej niż "spokój na trybunach". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
@TommyTSW, pytanie apropos wolnosci pozdrawiania ludzi w wiezieniach. Tak to mo,ze byc, twoj przyjaciel, rodzina osoba bliska.
Napisz list, pojdz na widzenie, wyslij paczke, po co robic to ze stadionu gdzie zdecydowana wiekszosc nie ma nic wspolnego z czlowiekiem za kratami, klub nie ma z nim nic wspolnego ani sport sam w sobie? To jest poprostu lans i hipokryzja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem, tłumacz to tym co wieszają.Mi to rybka czy ktoś pozdrawia kogoś z więzienia, mamę, miłość wyznaje dziewczynie albo prosi Brożka o koszulkę.Wiem że jakieś spiny na trybunach nic dobrego nie dadzą, nie przechodzimy to po praz pierwszy.Powieszą flagi i co będziesz robił?buczał przez 90'?Na drugi dzień sobie przypomnisz co mówił Wisłocki o atmosferze, inwestorach i zwalisz wszystko na flagi...
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.02.2019 o godz. 14:16.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
To co proponujesz? W ogóle nie reagować na flagi i PDW?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tommy ale mi nie chodzi o spiny. 1 Flaga nie ma prawa wjechac. 2 Jesli jakims cudem wjedzie agencja ochrony w 10 minut powinna ja sciagnac(na podstawie juz wczesniej wskazanych mozliwosci regulaminowy i tu odrazu pozdrowienia nie maja nic wspolnego z meczem a np sektorowka juz zazwyczaj tak).
Naprawede nie porownujmy tego do pozdrawiania mamy A prosba o koszulke - > no chyba wpisuje sie w temat spotkania.Nie nie bede buczal. Rola Wislockiego jest wybrac firme ochroniarka a tej nie dopuscic przekazow, ktore narazaja klub na straty wizerunkowe. Tyle. Na braku wspomnianych flag nic nie tracimy jedynie mozemy zyskac. Na ich obecnosci wrecz odwrotnie. Kawalek szmaty... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
2pkt chcesz zamieszek na meczu? Reasumując: Z początku roku byliśmy w dupie, zajebista akcja promocyjna, wsparcie.Mamy pokazać na meczu klasę potencjalnym inwestorom, a wy tu chcecie buczeć w stronę C, kminicie jakieś przedstawienia zrywania flagi, prokurowanie tym samym zamieszek no nic tylko przyklasnąć, wszystkiemu winni będą wiadome Szarksi jeśli się spełnią twoje życzenia ![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.02.2019 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
No właśnie, mamy pokazać klasę. Dla mnie pokazaniem klasy nie jest to, że flaga organizacji przestępczej, która jebała cały klub i pośrednio mnie również na kasę będzie wisieć dumnie a trybuny udawać będą że nic się nie stało. Co to, pluje nam ktoś w twarz? Niee, przecież to tylko chyba deszcz leje. Oczywiście że ten kawałek szmaty nie powinien się w ogóle pojawić na stadionie. A jeśli się pojawi to powinien być usunięty, razem z każdym idiotą który będzie chciał go obronić. Czy to naprawdę trzeba tłumaczyć? Nikt nie chce zabijać dopingu, ani atmosfery. Nikt nie chce ograniczania przyśpiewek - ale pewne symbole nie są odpowiednie w momencie, gdy jesteśmy na świeczniku. Bo właśnie, ciągle jesteśmy w centrum uwagi. Pod wpływem medialności byliśmy nr.1 w kraju. I trzeba wziąć poprawkę na to, zastanów się dlaczego tam się znaleźliśmy. Teraz mamy naprawdę dobry PR - odnowienie, oczyszczenie, ale opinia przeciętnego zjadacza chleba brzmi "bandyty sie ukryły i dalej klub bedo doić". A PDW i flagi organizacji przestępczych (w sumie to takie fajne słowo w tej sytuacji ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@TommyTSW Nie jestem organizatorem i to nie moje postanowienie. To sa mozliwosci jakie ma klub i zjakich powinien skorzystac.
Wskaz mi gdzie ja pisze o buczeniu "Z początku roku byliśmy w dupie, zajebista akcja promocyjna, wsparcie." - Tak I latwo je stracic. Prokurowanie zamieszek No ale skoro ktos bedzie wszczynal zamieszki dla kawalka szmaty pozdrawiajacej wkryminalistow(no nie politycznych, no nie siedzacych za walke o idealy tylko za szemrany biznes) to jest normalny? Zakaz stadionowy i problem ze stadionu znika. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Taki offtop, jest gdzieś rozmiarówka tych koszulek Błaszczykowskiego?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zrozumcie wreszcie,ze nie ma rozmowy z ludzmi nie zainteresowanymi pilka,tylko psychoza antyspoleczna czy swoimi sektami zla.Ich nie interesuje takze doping,ktorego zachowanie im chcecie zagwarantowac.Ich interesuja ich szmaty i godla a nie herby ich klubow.Oni za te szmaty na trybunach sa w stanie zdemolowac wlasny nie tylko klub,co juz o malo co sie im nie udalo,ale nawet realnie zdewastowac stadion,na ktorym coraz gorzej sie czuja.Straszenie zadymami,jesli im te szmaty ktos zechce odebrac lub nawet ich wybuczy,juz tutaj niektorzy zapowiadaja.Powiew IV ligi to ich zapachy.To sa ludzie destrukcji,nie potrafiacy zyc w swiecie bez agresji,bez wrogow,nie tylko z Cracovii.Nie chca tych swoich sekt zawiazac jako oddzielnych mafii walczacych w danym rejonie o swoje wplywy i interesy,tylko podpinaja sie pod kluby pilkarskie,aby ich zasieg byl wiekszy a poprzez zgody,jeszcze wiekszy.Przy okazji ,nazywajac sie kibicami,kamufluja swoje prawdziwe cele i licza na bezkarnosc,bo jak nie to demolka klubu i tyle,jesli im ktos zabroni wywiesic PDW dla tych bandytow co wpadli..A ze duzo mlodych lapie sie na ich kicowski pseudo charrakter to inna pilka wynikajaca z przyzwolenia panstwa na ten proceder i brak edukacji mlodziezy,gdzie nauczycielem sa ulica i blokowiska.
Ich trzeba usunac z zycia pilkarskiego na stale.Tylko Thatcherowskie, rygorystyczne i przestrzegane prawo pomoze ich zneutralizowac.Zero tolerancji dla stadionowego zbydlecenia,tak na trybunach jak i w mediach. Mam nadzieje,ze ich stadionowy zywot jest juz policzony i nie potrwa dluzej w Polsce niz 2 lata Ja nie uznaje ich za kibicow swoich klubow.To patologia spoleczna,ktora tylko sila panstwa mozna usunac.
Ostatnio edytowane przez burki : 08.02.2019 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
TommyTSW ostrzega, że jest realna groźba zamieszek, jak ktoś spróbuje wyegzekwować regulamin stadionu, więc też ma szarksów za bezmózgową patologię.
W gruncie rzeczy różnimy się w szczegółach ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.02.2019 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie tak będzie. Niektórzy będą patrzyć z nostalgią na ligę rosyjską i chorwacką. To im zostanie. Czasami jakieś małe awantury. Ale będzie ich coraz mniej. Już widać jakie zmiany zaszły na młynie w przeciągu kilkunastu lat. Dawniej na młyn strach było wejść, z szacunku człowiek siadał z gdzieś z boku, a teraz? - młodzież pcha się jak najbliżej gniazda poubierani w smyczki, koszulki z rekinami byle by się pokazać przed dziewczynami. A stara paka porozchodziła się po całym stadionie. Jak my wyglądamy kibicowsko po tych kibolskich latach u nas? Przy takim kryzysie jaramy się sprzedaniem 11000 karnetów? To jest wstyd. W ciągu tygodnia powinny być wykupione wszystkie karnety. Taka sytuacja jest raz albo dwa razy w życiu klubu. Śmiejemy się z sąsiadki, a przy takiej mobilizacji sprzedaliśmy jak do tej pory kilka tysięcy więcej karnetów niż Legia. Mam nadzieję że pójdziemy w kierunku bardziej niemieckim niż angielskim. A w którymś pójdziemy na pewno. To nie są lata 90 czy początek 21 wieku. Teraz jak klub będzie chciał to osiągnąć to osiągnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Może byś się tak odniósł do całości postu, a nie wybranego fragmentu? No co, burzy trochę światopogląd, czy nie chciało się tyle czytać? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie będą winni ci, co muszą się pokazać ze swoimi rybimi flagami (w domyśle - pokazać: nadal tu jesteśmy i g..o nam zrobicie) tylko ci, którym się to nie podoba Zamieszek będą winni nie ci, których dzisiaj nikt rozsądny na Wiśle nie chce, tylko ci, którzy chcą pokazać, że tych niechcianych naprawdę nie chcą. Uświadom sobie: nikt rozsądny dzisiaj we władzach klubu i pośród normalnych kibiców nie chce sharksów i wszystkiego, co z nimi związane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Już to pisałem i napiszę jeszcze raz, gdyby Panowie spod pewnej flagi mieli na względzie dobro Wisły i sytuację w jakiej znalazł się nasz klub, częściowo przez nich to nie wywieszaliby tej flagi dla świętego spokoju.
Resztki honoru nie pozwoliłby im na to, ale pewnie znowu ich prywatny interes będzie ważniejszy niż dobro ogółu (klubu jak i wszystkich kibiców Wisły Kraków). Dla nich herbem nie jest Biała Gwiazda tylko rekin, taka prawda.
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.02.2019 o godz. 18:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jako kibic jedyne co możesz to ew. ją wybuczeć, tylko może to wyglądać jak buczenie na piłkarzy. Nie wiem jaki sens mają takie rozważania. Przestańcie fantazjować jak wy tym sharksom flagi odbierzecie, bo to tragifarsa, pomyślcie o czymś realnym i sensownym. Własna flaga, okrzyk albo przyśpiewka przeciw sharksom - coś z jajem. Coś co nie wywoła zadymy której będziecie jedynymi (obok klubu) ofiarami. @FraMat - rozumiem że ty pójdziesz zrywać ew. flagę?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2019 o godz. 18:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() edit: PDW wisi już w pierwszym meczu w Legnicy i nie widzę tam żadnych oddziałów
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 08.02.2019 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
W sumie dobrze by było gdyby SKWK & WSH oglosiło bojkot meczów jak za Bednarza. Przecież paskudne nowe władze Wisły zamiast zgodnie z planem dać jej umrzeć w ciszy uratowali ją przed toporem. No i nie dostaną już reklamówek z kasa. Skandal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jeśli ktoś myśli, że tak poprostu z dnia na dzień da się rozwiązać problem rekinów na stadionie to jest zwyczajnie głupi. Flagi PDW wisiały, wiszą i wisieć będą i to nie tylko u nas na stadionie. Na ten moment nie ma prostego i skutecznego rozwiązania tego problemu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|