|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|||
A w praktyce ta sytuacja może tworzyć precedens. Jeśli ochrona zakaże na podstawie regulaminu wniesienia jednej flagi pod tym pretekstem, to czemu akurat tylko tej a innych nie? Więc albo twierdzimy, że flaga, transparent, sektorówka może służyć jako środek do realizowania czynu zabronionego, i zakazujemy wszystkich flag albo twierdzimy, że poza tą jedną flagą, wszystkie inne flagi nie będą służyć jako środek czynu zabronionego co jest nielogiczne Poza tym inna rzecz, jak nawet zakażą teraz wniesienia tej flagi, pod tym pretekstem, to kiedyś emocje opadną, minie czas, i jak będą chcieli wnieść to myślisz, że nie wniosą? ochroniarze to też ludzie, gdzieś mieszkają, swoje rodziny mają ![]()
Przecież cokolwiek się teraz stanie to idzie na ich konto i doskonale o tym wiedzą, że każda próba zakłócenia porządku to z imienia i nazwiska oni są podejrzani. Problem jaki teraz jest, to czy wniosą flagę Sharks PDW i tyle. Dlatego też uważam, że nie należy wojować śladem Łysego Jacka by nie zrażać do siebie reszty kibiców, bo to tylko utrudni usunięcie raka a nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez regan : 07.02.2019 o godz. 19:06.
![]()
Tylko Wisła!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
regan, nie chodzi o taki czy inny czyn zabroniony. Chodzi o propagowanie organizacji, uznanych za zorganizowane grupy przestępcze. WSH właśnie za takową została uznana. Poczuj różnicę. nie chodzi o race, na miłość boską, ani o literki JŻS tylko o publiczne propagowanie towarzystwa, które w zorganizowany sposób zajmuje się zabijaniem ludzi i handlem białymi proszkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
S....ysyny prawie spuściły nasz klub do 4 ligi, umyślnie i z premedytacją, nie zapomniajmy o tym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
I teraz nasza rola: Czy jestesmy w stanieisc na ustepswa zeby docelowo isc w kierunku niemieckim? Czy staniemy okoniem i nas spacyfikuja po angielsku, co przy represyjnosci polskiego prawa jest bardzo mozliwe. Powrotu do lat 90 nie ma, ale mozemy wybrac droge jaka bedziemy podazac (przynajmniej mam taka nadzieje) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie widzialem linku.
Sprzedaz karnetow Wisly na tle innych klubow. Jeden klub tylko nie podal ilosci co do karnetow... Ciekawe czemu ![]() http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...=BoxSportCzol1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sanderuss, wydaje mi się, że to jednak teoria spiskowa. Co, PZPN z Królewskim siedzieli lata i czekali aż Wisła będzie na krawędzi, po to aby zniszczyć ruch kibicowski? No bądźmy poważni. Przecież JK jeszcze wtedy w poważnym biznesie nie było, pojawił się w ostatnich miesiącach - a to on jest głównym modus vivendi w tej sprawie.
Właśnie o to mi chodzi, że Królewski jako człowiek, który cokolwiek liznął stadionowego klimatu będzie się nieźle nadawał na zrobienie tej reformy w taki sposób, żeby całego ruchu kibicowskiego nie niszczyć - takiej wersji, którą nazywasz modelem niemieckim. On z jednej strony nie wrzuca wszystkich do jednego wora "kiboli", a z drugiej strony jest w stanie zaprząc superprofesjonalną machinę prawniczo-organizacyjną do zaproponowania kształtu takiej reformy. Ekstraklasa dostanie prezent na talerzu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Takie rzeczy nie dzieją się na stadionach, za duże ryzyko kolego ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
|
Zgoda. Przecież pisałem że nie być tego na stadionie. A co potem się dzieje na mieście... no świata nie naprawisz... Przecie w loży też mogą na meczu jacyś panowie obgadać deal typu Amber Gold...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
przecież w tym temacie wy wszyscy traktujecie życie zero-jedynkowo, wrzucając wszystkich do jednego wora.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Proszę nie traktować tego posta jako czyjąś obronę, czy atak na kogoś innego. Jakie flagi nie powinny wisieć według was, ale tak konkretnie: WSH, PDW i Miśkowa, czy jeszcze inne poza tymi 3 ?
Odnośnie tego jak będzie wyglądał mecz ze Śląskiem, czy inne najbliższe, to nie spodziewałbym się jakiś ekscesów. O co może teraz walczyć część WSH ? Obecnie nie mają też siły przebicia na skuteczną akcję i im też zależy teraz na spokoju, gdzie czują oddech służb na karku i nawet macie przykład gdzie część graffiti o wiadomej grupie znikło bez żadnego sprzeciwu. Mówicie o SKWK dlaczego siedzi cicho itp, a co mają robić ? Ich nie ma i już nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
normalnie mecz będzie wyglądał jak zawsze, a to co się tutaj wypisuje to jakieś życzenia fantastów, troli i prowokacji z kałuży
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tommy, to były do niedawna życzenia fantastów i trolli, ale teraz chyba ktoś się wziął na poważnie. Najęcie prawników i tłumaczy do rozkminienia, jak sprawa wyglądała za Thatcher to raczej poważna sprawa.
sanderuss - no to tutaj się mogę zgodzić, w sensie, że sytuacja Wisły będzie świetnym momentem, żeby wprowadzić Modern Football. Z drugiej strony chyba dobrze, że zajmuje się tym ta osoba a nie inna, bo jest szansa na to, żeby dziecka z kąpielą nie wylać. No i wreszcie, jak widać po naszej historii nie tylko presja na instalację Modern Fotball może być wrogiem kibicowskich klimatów. Największym wrogiem okazały się... zbyt "kibicowskie" klimaty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że nigdy nie będzie zgody na by pod płaszczykiem "walki z bandytami" wprowadzano modern football i jakieś chore zasady na wiślackich trybunach, tym bardziej że odkąd powstał nowy stadion jest tutaj względny spokój. Dziś zrobiono pierwszy niepokojący krok w tę stronę, przed nami jeszcze projekt Królewskiego w którym wspomina o Margaret Thatcher i też mam spore obawy o intencje tego wszystkiego. Ale cieszy, że po dzisiejszej informacji o wyjazdach było sporo negatywnych głosów, więc być może im się lampka już jakaś mała zapaliła, że jednak takie decyzje nie przyniosą nic dobrego. Nie zostało nic tylko czekać na rozwój wypadków "Czyny, nie słowa"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
@Rience
Ja czekam na rozwój akcji Cała Wisła Zawsze Razem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Na tą chwile nikt nie został skazany za rozwalenie naszego klubu, żadnemu z sharksów na ten moment nic nie udowodnili, nie wiemy kto pociągał za sznurki. Każdemu z nas chodziło o odsunięcie pewnych ludzi od TS'u, SA, SKWK, od rządzenia w nich. Przecież to, że wisi jakaś flaga, transparent nie znaczy. Na siłe próbujecie zaorać wszystko i wszystkich, wrzucacie wszystkich do jednego wora, większość z Was nie miała żadnej styczności z "przestępcami z SKWK, WSH, UW". Nie róbmy z tego jednego, wielkiego pikniku. Nie jest idealnie i od dawna nie było, ale takie zmiany robi się długofalowo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież pewne osoby już są po drugiej stronie muru.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Rience - projekt poszedl pelna para i tylko od nas (jak dalego mozemy pojsc na ustepstwa) zalezy czy beda niemcy czy anglia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przecież to nie jest kwestia czy to się stanie tylko kiedy to się stanie. Tak się stało w krajach bogatszych i tak będzie u nas. Ok, będą incydenty w stylu nostalgii za latami minionymi tak jak i tam się zdarzają ale całościowo to nie zmieni rzeczywistości. Nie oceniam tu czy to jest dobre czy złe tak samo jak nie oceniam czy dobre są kasy samoobsługowe w marketach czy sztuczna inteligencja rozmawiająca z nami w biurach obsługi. Stwierdzam tylko fakt. Oczywiście możemy się słusznie lub nie bronić przed tym ale jest to docelowo walka z wiatrakami ( pomijając czy potrzebna). Świat się zmienia czy nam się to podoba czy nie i wraz z bogaceniem się społeczeństwa na stadionach coraz mniejsze znaczenie ma otoczka kibicowska a coraz bardziej liczy się wynik i produkty dodatkowe. Nie, nie jestem fanem meczów jak w teatrze ale jestem pewny, że w bardzo krótkim czasie ( perspektywa maksymalnie paru lat) będą u nas na stadionie Niemcy bądź też nawet i ta Anglia.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.02.2019 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Szacun w 90% za ostatnią stronę. Fajne wnioski i mimo roznicy zdan dyskusja z prawdziwą argumentacja obu stron. Dobrze sie to czyta. Zmiany, zmiany, zmiany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie popadajmy też w skrajność, że w Polsce na stadionach się morduje. Co takiego dzieje się u nas, co nie dzieje się w wyżej wspomnianych Niemczech ? Owszem pewni ludzi nigdy nie powinni mieć wstępu do klubowych gabinetów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym wręcz powiedział, że na zachodzie teraz są częściej zadymy i zamieszki na stadionach niż w Polsce.
Ostatnio edytowane przez Rience : 07.02.2019 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w LM całkiem niedawno na meczu Ajaxu z AEK latały jakieś koktaile czy bomby i nikt tego nie robił afery, nie wiem czy nawet karę dostali a tutaj płacz o bluzgi, race i pdw
oczywiście wszyscy wszędzie są grzeczni bo media nie roztrząsają takich tematów, w przeciwieństwie do Polski gdzie media ryją berety bzdetami o racach i bluzgach.Oczywiście mało już kogo obchodzą problemy społeczne, kibice w Polsce temat zastępczy nr 1, do tego zamachy, gwałty i katastrofy, rycie beretu od samej kołyski![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Ciesza prace nad prawnym kagancem dla stadionowej bandyterki w Polsce. Mam nadzieje,ze klub zatrudni w tej rundzie profesjonalna ochrone,najlepiej z innych stron Polski,bo wiemy,ze lokalni ochroniarze nie dadza rady lokalnym gangsterom z przyczyn oczywistych.Chyba ze bylyby to sluzby specjalne.Domniemam,ze miejscowa Policja nie bedzie strajkowac w razie potrzeby. No i nasza werbalna reakcja w razie prowokacji bedzie nie zastapiona.Mysle, ze gdyby wywieszano / zrywano/wyrywano szmate wsh lub pdw,to stadion po raz pierwszy nie ryknie <zostaw kibica> a raczej zasluzone<w....j>>
Ostatnio edytowane przez burki : 07.02.2019 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt tu nie płacze o race ani bluzgi. Nie wydaje mi się, żeby komukolwiek na tym forum przeszkadzały race a bluzgi przeszkadzają może 20%.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.02.2019 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
burki
nie wiem czy pamiętasz sytuacje co się działo za czasów PO, jakbyś zobaczył ojców z dziećmi z rozjebanymi głowami po tym jak oddział interwencyjny wpadał do Wiślackiego ogródka żeby wyciągnąć typa w koszulce ACAB to byś przestał pieprzyć takie głupoty, ale myślę że jesteś zwykłym prowokatorem. [QUOTE]Ale już tak na spokojnie - przyzwolenie na PDW dla śmiecia ( sorry każdy kto siedzi za mordobicia, handel itd ) jest normalne?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.02.2019 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez burki : 07.02.2019 o godz. 22:36.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|