The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2019, 15:32
Mam nieco inne zdanie na temat mediów. Gdyby - odpukać - na najbliższym meczu domowym doszło do jakiejś demonstracji siły szarksów, to media zinterpretują to - ZGODNIE Z PRAWDĄ - jako uderzenie w Błaszczykowskiego, Jażdżyńskiego, Królewskiego, Wisłockiego, w Wisłę po prostu. I media staną po stronie Wisły, tej prawdziwej, odbudowywanej.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 07.02.2019, 15:36
szprotson wyroku sądu jeszcze nie ma, ale prokuratura już uznała ich za zorg. gr. przest. To mało?

Naprawdę nie rozumiem tych rozkmin niektórych. Wiadomo, że stadion to nie kościół parafialny, parę pocisków "genealogicznych" może na oponentów (zwłaszcza z drugiej strony błoń) polecieć. Też nie do końca bym chciał angielskiego modelu ani "żywiołowego" dopingu jak na barcelonie. Ale do kroćset milionów diabłów.

Ważna jest dla co niektórych Wisła, czy WSH? Ciśnięcie sąsiadce, czy pozdrowienia do "kolegów" za kratami. Naprawdę nie umiecie oddzielić nawet osiedlowych nawalanek od handlowania białą śmiercią?

Ja rozumiem, że nie wszyscy z SKWK czy WSH to samo zło. Nie wszyscy okradali klub i robili w dealerce. Ale szyld jest skompromitowany. Sztandar wyprowadzić i siedzieć cicho. I to musi być realna zmiana podejścia, nie mogą wrócić zdegenerowane klimaty. Nie może być klepania swoich na trybunach, nie może być takiej totalnej patologii. I nie tłumaczcie, że musi być jakiś ruch kibicowski. Oczywiście, że musi. Tylko WSH doprowadziło do parodii ruchu kibicowskiego, niszcząc swój własny klub i zastraszając braci po szalu w imię swoich wpływów i hajsu. Nawet patrząc z punktu widzenia typowego dla hoolsa, SKWK i WSH stały się parodią samych siebie. Sprzedali wszystko za nic i muszą ZNIKNĄĆ JAKO ORGANIZACJE ZE STADIONU. Część ludzi może zostać. Ta, która ma mózgi a nie kalafiory zalane sterydami. Ta, która myśli o ABG, a nie wyłącznie o własnej władzy i interesach.

Niech powstanie nowe stowarzyszenie, np. na bazie Ultras Wisła i ono się zajmuje wyjazdami. Klub rzeczywiście - powinien pomóc i się z jakimś nowym tworem dogadać. Oby jak najszybciej.
Odpowiedz cytując
rmar
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 07.02.2019, 15:37
@ crux.a

Możesz mieć rację, ale tylko na samym początku. Jeśli takie rzeczy będą się pojawiać również w kolejnych spotkaniach, przekaz medialny będzie taki, że nowi sternicy sobie zwyczajnie nie radzą. A to byłoby już dla Wisły zabójcze.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 07.02.2019, 15:38
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Mam nieco inne zdanie na temat mediów. Gdyby - odpukać - na najbliższym meczu domowym doszło do jakiejś demonstracji siły szarksów, to media zinterpretują to - ZGODNIE Z PRAWDĄ - jako uderzenie w Błaszczykowskiego, Jażdżyńskiego, Królewskiego, Wisłockiego, w Wisłę po prostu. I media staną po stronie Wisły, tej prawdziwej, odbudowywanej.
Nie. Zinterpretuja to ze kibole (wszyscy do jednego wora!) znow robia bydlo. I ze nie warto inwestowac bo to bydlo wszystko zniszczy. I ze zamykanie stadionow i inne formy odpowiedzialnosci zbiorowej sa uzasadnione.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2019, 15:40
Zaryzykuję być może ostracyzm części forum tym postem, ale uważam, że Wisła powinna poprosić policję o wsparcie przy zabezpieczeniu najbliższego spotkania. Od razu mówię, że nie mam pojęcia, czy jest to w ogóle możliwe ze względów proceduralnych, ale w przypadku jakichś incydentów ciężar winy z klubu przeniósłby się na służby i wywarł na nie nacisk opinii publicznej w kwestii wspierania klubu w walce z kryminałem.
Odpowiedz cytując
rmar
Junior Member

Stary 07.02.2019, 15:46
@ piotek

A co Ci da takie zabezpieczenie? Ono byłoby uzasadnione (względy czysto prawne pomijam) tylko wtedy, gdy istniałaby groźba burd na stadionie. A takiej mimo wszystko jednak nie ma.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 07.02.2019, 15:51
Nie chodzi o zabezpieczenie tylko natychmiastowe usunięcie z trybuny kogokolwiek, kto wywieszałby symbole i zapodawał do dopingu hasła gangusów.

Nie powinna tego robić policja. Ale w sumie, jak się człowiek zastanowi - to kto inny miałby?
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Od: 08.2015

Stary 07.02.2019, 16:01
Zobaczycie, te dranie i tak utopią klub :-( to już widać po komentarzach tutaj. Nie powinno być żadnego przyzwolenia ... a jednak jest :-(
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.02.2019, 16:10
@iamironman
Myślę, że obawiasz się na wyrost. Nie utopią. Atmosfera jest od jakiegoś czasu wyjątkowo niesprzyjająca dla gangusów. Ich jedyna szansa teraz to dłuuuga hibernacja. Mają zresztą na głowie znacznie powazniejsze problemy niż utrata wpływu na Wisłę. Naprawdę jest realna nadzieja, że to koniec tej mafii na długie lata.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 07.02.2019, 16:50
Czytaliście naszego Jarosława?

Pracują nad rozwiązaniami prawnymi, m.in. tłumaczą ustawy z czasów Margaret Thatcher (zrobiła porządek z bandytami w UK). Na prawdę mamy w tej chwili rozsądnych ludzi "na górze", dobry klimat, i IMHO jedyną szansę na zmiany w zakresie bandytyzmu przyklejającego się do klubów sportowych.

Tak nasz szybko: ustalić z NC+, ze w transmisji starają się nie pokazywać debilnych szmat typu PDW.
Jeśli ktoś identyfikuje się z bandytami w więzieniu to jak najbardziej normalni kibice mają prawo oceniać go jako część tej patologii.

Widział ktoś, żeby WSH odcięło się jakkolwiek od "tych kilku złych co narobili syfu" i dlatego mamy resztę traktować jako fajnych chłopaków?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.02.2019, 17:02
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o zabezpieczenie tylko natychmiastowe usunięcie z trybuny kogokolwiek, kto wywieszałby symbole i zapodawał do dopingu hasła gangusów.

Nie powinna tego robić policja. Ale w sumie, jak się człowiek zastanowi - to kto inny miałby?
to znaczy co mają zrobić i jakim prawem?jest coś takiego jak regulamin stadionowy, który obowiązuję całą ekstraklasę.musieliby w całej lidze zakazać wieszania pdw i flagi bojówkarzy.
wejście jakiejś, policji ochrony to tylko może tam sprokurować jakieś zamieszki, zresztą jak było za rządów DT
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.02.2019 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.02.2019, 17:03
picasso napisał(a):Wyświetl post
eeee chyba sześciu?
Patrz, a mi coś utkwiło że pięciu.
Mój błąd.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.02.2019, 17:04
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Czytaliście naszego Jarosława?

Pracują nad rozwiązaniami prawnymi, m.in. tłumaczą ustawy z czasów Margaret Thatcher (zrobiła porządek z bandytami w UK). Na prawdę mamy w tej chwili rozsądnych ludzi "na górze", dobry klimat, i IMHO jedyną szansę na zmiany w zakresie bandytyzmu przyklejającego się do klubów sportowych.

Tak nasz szybko: ustalić z NC+, ze w transmisji starają się nie pokazywać debilnych szmat typu PDW.
Jeśli ktoś identyfikuje się z bandytami w więzieniu to jak najbardziej normalni kibice mają prawo oceniać go jako część tej patologii.

Widział ktoś, żeby WSH odcięło się jakkolwiek od "tych kilku złych co narobili syfu" i dlatego mamy resztę traktować jako fajnych chłopaków?
Gdzie nasz Jaroslaw o tym pisal na tt u siebie? Chetnie bym sie zapoznal, bo to potwierdzaloby taka moja mala prywatna teze na temat tego co sie obecnie dzieje w klubie.
Odpowiedz cytując
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2019, 17:06
WSH siedzi cicho i raczej tak pozostanie.

Jeszcze kilka lat temu, 90 % powyższych postów spotkało by się z wielokrotną solidną ripostą, obrażaniem, wysyłaniem w różne dziwne miejsca(zaczynając od gniazda) i internetową napinką.

Dzisiaj już nikt tak nie robi, nastąpiła zmiana mentalności po tym co wyszło na jaw.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Stary 07.02.2019, 17:11
@wiesniak842:

Cytat:
Może Pan zdradzić, jakie to pomysły? - Musimy jeszcze chwilę poczekać. Lubię mieć wszystko wcześniej sprawdzone pod względem prawnym. Proszę też pamiętać, że zrobiłem to po to, by to co się dzieje w Wiśle było takim konceptem, z którego mogą skorzystać inne kluby. Mam też swoje pomysły, by pewne praktyki na Wiśle służyły całej społeczności. Jest na przykład zespół ludzi, który na mój koszt tłumaczy teraz legislacyjne dokumenty z różnych krajów, w tym słynne dokumenty z Wielkiej Brytanii z czasów Margaret Thatcher. Robimy to po to, by być może na aktualnej fali wznoszącej zmienić coś na szerszą skalę.

Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/jaroslaw-krolewski-wisla-potrzebuje-ultrasow-nie-chcemy-bandytyzmu/ar/13870533?_ga=2.227490590.2036003509.1543788463-1259648081.1518784544#sport
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 07.02.2019, 17:11
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
to znaczy co mają zrobić i jakim prawem?jest coś takiego jak regulamin stadionowy, który obowiązuję całą ekstraklasę.musieliby w całej lidze zakazać wieszania pdw i flagi bojówkarzy.
Klub nie może dopisać paru punktów regulaminu swojego stadionu i go zmienić?
Nie sądzę żeby stanowiło to jakiś problem, Ekstraklasa czy PZPN na pewno wyraziłby na to zgodę.
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.02.2019 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Stary 07.02.2019, 17:15
@TommyTSW:
A wiesz jak jest w UK?

Kary za złamanie regulaminu są tak wysokie (i co ważniejsze: są momentalnie egzekwowane!), że nikomu nie przyjdzie do głowy zrobić nic głupiego.

Poczytaj link z GK, nasz Jarosław mówi o zmianie w CAŁEJ LIDZE. Patologia JEST WSZEÐZIE, ale to nie znaczy, że mamy się z tym zgadzać, zwłaszcza, że klimat do zmian jest dobry jak nigdy.
Jak to nasi Guru sprytnie rozegrają (przypominam, że mamy rok wyborczy!) to na prawdę widzę szansę.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 07.02.2019, 17:41
Jak czytam te dzisiejsze mejle to zastanawiam się w jakim świecie żyją niektóre osoby z forum . Nie ma świata idealnego !!!! Jest tylko realny ! Stadion Wisły nie jest miejscem naprawiania świata . Tu przychodzą naprawdę różni ludzie , z różnym światopoglądem , z różnymi pomysłami na życie (nie zawsze zgodnymi z prawem ). I tak było jest i będzie . I tacy ludzie są na trybunach C ,D,E itd . Spotykamy się na stadionie aby kibicować Wiśle . I każdy ma do tego prawo . Powiem szczerze , wkurza mnie demonizowanie trybuny C jako siedliska wszelkiego zła . Powiem prywatnie , mam m.in 2 synów , z których jeden własnie skończył studia a drugi kończy za rok . Od lat chodzą/chodzili na C i , dziwne , wyrośli na porządnych ludzi .
Oczywiście , nie jestem idiotą i wiem że na C są też ciemne sprawy . Ale , jak widać , jak się trzyma od nich z daleka to można spokojnie "ultrasować" . Doskonale wiem też że niektórzy z C działają w tzw .dilerce .
Ale to zazwyczaj dzieje się poza stadionem .

Dlatego dla mnie minimum które wymagam i oczekuję to :
-ZERO MIESZANIA SIĘ JAKICHKOLWIEK GRUP KIBICOWSKICH DO ZARZĄDZANIA KLUBEM
-ZERO TOLERANCJI DLA HANDLU NARKOTYKAMI NA STADIONIE
-ZERO TOLERANCJI DLA JAKICHKOLWIEK ZADYM NA TRYBUNACH (bójki , rzucanie racami ,itp)

I zgadzam się , że jeżeli jakiekolwiek rzeczy z tych powyżej pojawiłyby się włąsnie teraz to na pewno nie wpłynie to korzystnie na wizerunek klubu.
Natomiast szukanie problemów że ktoś coś krzyknie , powiesi jakąś flagę to, wg mnie , tendencje idealistyczne mocno odległe od realnego życia . Tak samo jak dyskusja o tym co różni ludzie/ grupy kibicowskie robią poza stadionem . Jeśli robią coś złego niech się zajmie nimi policja i prokuratura . Na stadion przychodzi się dla Wisły a nie do oceny postaw życiowych 10 , 20 czy 30 tysięcy ludzi zgromadzonych w jednym miejscu .
Jeśli akceptują moje minimum to nic mi do nich (oczywiście , jak każdy ,mam też nieodpartą chęć obrobienia określonej części ciała poszczególnym osobnikom )
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 07.02.2019, 17:43
dokładnie tak jak napisali heoij i tomytom:

trzeba tylko wprowadzić regulamin stadionowy, według którego wznoszenie haseł bądź epatowanie symbolami grup przestępczych oznacza:

- NATYCHMIASTOWE usunięcie ze stadionu
- w razie stawiania oporu przy usuwaniu ze stadionu kary łącznie z bezwzględnym więzieniem
- bardzo wysoką INDYWIDUALNĄ karę finansową
- dożywotni zakaz stadionowy

jednym słowem: WYPIER.DALAĆ. Naprawdę jako kibicowi normalsi nie oczekujemy dużo: zaprzestania publicznego wsparcia gangusowskich organizacji, które niszczyły nasz klub pod płaszczykiem miłości do niego. Jak ktoś z tym się nie potrafi wstrzymać, to widać bozia rozumem nie obdarzyła.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 07.02.2019 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 07.02.2019, 17:51
@TommyTSW:
A wiesz jak jest w UK?

Kary za złamanie regulaminu są tak wysokie (i co ważniejsze: są momentalnie egzekwowane!), że nikomu nie przyjdzie do głowy zrobić nic głupiego.

Poczytaj link z GK, nasz Jarosław mówi o zmianie w CAŁEJ LIDZE. Patologia JEST WSZEÐZIE, ale to nie znaczy, że mamy się z tym zgadzać, zwłaszcza, że klimat do zmian jest dobry jak nigdy.
Jak to nasi Guru sprytnie rozegrają (przypominam, że mamy rok wyborczy!) to na prawdę widzę szansę.
No to powinni zmienić tą ligę, nie może być tak że w całej ekstraklasie ,,jest jak jest,, a na Wiśle osobny rygor.Są jakieś regulaminy, zasady, hasła których nie można propagować i delegaci którzy tego pilnują
Żyjemy podobno w wolnym demokratycznym kraju i każdy ma równe prawa/zasady.
Kolejna sprawa jakim cudem, metodą chcesz zabronić wieszania flag z pozdrowieniami dla kogoś, sławne pdw czy flagi ekip itd?to że coś jest niemoralne w twoim, kogoś odczuciu nie znaczy że to się stanie niezgodne z prawem, co więcej to ty w pewnym momencie możesz zacząć je łamać.

Jak nic głupiego nie robią?Nieraz ktoś wyskakuje na murawę, jeden kajdankami do słupka się przykuł w przerwie, zamieszania na trybunach też bywają.Musiałbyś zmienić prawo w Kraju żeby zabronić pozdrawiać więźniów, kolegę, a rekina uznać co najmniej jako symbol terrorystyczny
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.02.2019 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.02.2019, 17:54
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Regan, nie to nie jest akcja dla kibica od tego bedziemy miec agencje ochrony. Te flagi nie maja prawa wjechac na stadion.
Polskie prawo nie zabrania wnoszenia flagi Wisła Sharks

Cytat:
Co do "drugiej" sprawy, wiesz co to jest glosowanie nogami?
Ja ci powiem jak to wygląda, bo wy jesteście mądrzy w internecie i nie macie nawet podstawowego rozeznania w niczym w tej sprawie.

Ty myślisz, że to są ludzie, których pogonisz piórem pisanym, bądź klawiaturą. Oni serio srają na Ciebie, na Twoje zdanie, na innych też: na zajawkowców, FC, na ultras, doping, wyjazdy, klub, media policję itd. Dla nich się liczy hajs, a jak im wejdziesz w paradę, to dostaniesz po ryju w najlepszym wypadku.

Jak jesteś taki mądry to powtarzam przejdź się do nich powiedz im, że się im przeciwstawiasz. Nikt nie jest na tyle głupi, żeby ryzykować własnym zdrowiem czy życiem. Ja tylko przytoczę pewną akcję z knajpy, jak jeden z czołówki po przekopaniu jakiegoś "biznesmena", bo się pokłócili, krzyczał do całej knajpy, (czyli ludzi, którzy przyszli po meczu na piwo) "żeby się do nich nie srać, bo oni tu rządzą i będą wbijać noże"... Tak gość krzyczał do wszystkich ludzi w knajpie... I teraz, co ludzie mają na zawołanie wyjść, jebnąć piwem i powiedzieć, że więcej nie przyjdą? Mają skargę napisać? Czy może wyskoczyć do nich ze sprzętem i zakomunikować, że "teraz my przejmujemy wasz biznes!"?

Tak samo kibice z C mają iść śladem ich mniej twardych braci po szalu i nogami głosować przed TV, bo flage WSH ktoś wywiesił na sektorze? Bo jest zgoda z Ruchem? I kto na tym zyska a kto straci? Przypominam ci, oni srają na to, czy mlyn będzie pełny, czy max 1 sektor, czy goście nas przekrzyczą czy nie, czy pójdzie 15 000 karnetów czy 2 tys. czy stadion będzie pełny, czy 6 tys. Takie myślenie jak ty prezentujesz to jest nonsens, takie idealistyczne myślenie. Jak będziemy robić pod ich dyktando wszystko, to ruch kibicowski tutaj umrze.

Także weź pod uwagę o czym piszesz, bo temat jest trudny a wiem, że fajnie się klika w klawiaturę, jak się siedzi z boku, nie zna się struktury środowiska, różnych ludzi ich opinii i tym czym się kierują.

Radzę nie wykorzystywać walki z patologią i biznesmenami do walki z ruchem kibicowskim, bo tak to niestety teraz wygląda.

rmar napisał(a):Wyświetl post
@ szprotson

Kolejny, który myśli, że wywieszenie flagi czy transparentu to rzecz kompletnie nic nieznacząca...

Na swoim podwórku możesz sobie wywieszać, co Ci się żywnie podoba. Konsekwencje tego zbierzesz co najwyżej tylko Ty. Ale tak się jakoś składało, że w ostatnich miesiącach i latach za flagami WSH i innymi tego typu szmatami szły konkretne działania "kumatych". Takimi działaniami dawali do zrozumienia, że oni tu rządzą, zarząd mają w dupach, a oni robią interesy i to właśnie im się należy podporządkować. Co więcej, nie było to bezpodstawne.

Ergo - w interesie nas wszystkich jest, by nic takiego już nigdy na płocie stadionowym nie zawisło.
Ale prawnie im nie zakażesz wniesienia flagi, bo nie jest ona na liście flag zakazanych. Jak będą chcieli wnieść to wniosą. I nikogo zdanie tutaj się nie liczy.

stary dziad napisał(a):Wyświetl post

-ZERO TOLERANCJI DLA HANDLU NARKOTYKAMI NA STADIONIE
I ci będziesz zakładał podsłuchy?

Tantal napisał(a):Wyświetl post
dokładnie tak jak napisali heoij i tomytom:

trzeba tylko wprowadzić regulamin stadionowy, według którego wznoszenie haseł bądź epatowanie symbolami grup przestępczych oznacza:

- NATYCHMIASTOWE usunięcie ze stadionu
- w razie stawiania oporu przy usuwaniu ze stadionu kary łącznie z bezwzględnym więzieniem
- bardzo wysoką INDYWIDUALNĄ karę finansową
- dożywotni zakaz stadionowy

jednym słowem: WYPIER.DALAĆ. Naprawdę jako kibicowi normalsi nie oczekujemy dużo: zaprzestania publicznego wsparcia gangusowskich organizacji, które niszczyły nasz klub pod płaszczykiem miłości do niego. Jak ktoś z tym się nie potrafi wstrzymać, to widać bozia rozumem nie obdarzyła.
A kto będzie o tym decydował co jest grupą przestępczą a co nie? Kto będzie osądzał, czy symbol jest nawiązaniem do grupy przestępczej, czy nie? Może dziennikarz Jadczak?

Proponuje niektórym przewietrzyć czoło, bo ilość absurdów tutaj idzie za bardzo ku górze

@TommyTSW:
A wiesz jak jest w UK?
Wiemy wiemy! W UK sobie poradzili I tak pierdydolicie o tym farmazonie od 15 lat nonstop
Ostatnio edytowane przez regan : 07.02.2019 o godz. 18:17.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 07.02.2019, 17:58
@TommyTSW- wystarczy zapoznać się z obecnym regulaminem:

5. Organizator zastrzega sobie prawo odmowy wyrażenia zgody na wniesienie
przedmiotu, jeżeli istnieje uzasadnione podejrzenie, iż może on być użyty w celu
popełnienia czynu zabronionego, określonego ustawą lub niniejszym
regulaminem.

Czy flaga WSH może do tego służyć? Tak.

Podczas imprezy masowej- meczu piłki nożnej zabrania się w szczególności:
a. używania elementów odzieży lub przedmiotu służących do zakrycia twarzy lub
do uniemożliwienia lub utrudnienia identyfikacji;

j. umieszczania transparentów, flag lub elementów opraw w sposób
ograniczający widoczność innym uczestnikom imprezy
lub w sposób
ograniczający widoczność materiałów reklamowych lub blokujących wyjścia
i bramy ewakuacyjne;

No to powinni zmienić tą ligę, nie może być tak że w całej ekstraklasie ,,jest jak jest,, a na Wiśle osobny rygor.Są jakieś regulaminy, zasady, hasła których nie można propagować i delegaci którzy tego pilnują
Kolejna sprawa jakim cudem, metodą chcesz zabronić wieszania flag z pozdrowieniami dla kogoś, sławne pdw czy flagi ekip itd?to że coś jest niemoralne w twoim, kogoś odczuciu nie znaczy że to się stanie niezgodne z prawem, co więcej to ty w pewnym momencie możesz zacząć je łamać.
Flaga może zostać użyta do odpalania pod nią rac i utrudnia lub uniemożliwia identyfikację tych osób oraz może ograniczać widoczność osobom siedzącym w pierwszym rzędzie na sektorze C.
Tym samym łamie ona prawo i regulamin stadionu.

Nie trzeba zmieniać regulaminu, wystarczy go zastosować i w końcu zacząć egzekwować.
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.02.2019 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 07.02.2019, 18:13
heoij napisał(a):Wyświetl post
@TommyTSW- wystarczy zapoznać się z obecnym regulaminem:

5. Organizator zastrzega sobie prawo odmowy wyrażenia zgody na wniesienie
przedmiotu, jeżeli istnieje uzasadnione podejrzenie, iż może on być użyty w celu
popełnienia czynu zabronionego, określonego ustawą lub niniejszym
regulaminem.

Czy flaga WSH może do tego służyć? Tak.

Podczas imprezy masowej- meczu piłki nożnej zabrania się w szczególności:
a. używania elementów odzieży lub przedmiotu służących do zakrycia twarzy lub
do uniemożliwienia lub utrudnienia identyfikacji;

j. umieszczania transparentów, flag lub elementów opraw w sposób
ograniczający widoczność innym uczestnikom imprezy
lub w sposób
ograniczający widoczność materiałów reklamowych lub blokujących wyjścia
i bramy ewakuacyjne;

Flaga może zostać użyta do odpalania pod nią rac i utrudnia lub uniemożliwia identyfikację tych osób oraz może ograniczać widoczność osobom siedzącym w pierwszym rzędzie na sektorze C.
Tym samym łamie ona prawo i regulamin stadionu.

Nie trzeba zmieniać regulaminu, wystarczy go zastosować i w końcu zacząć egzekwować.

regan napisał(a):Wyświetl post
Ale prawnie im nie zakażesz wniesienia flagi, bo nie jest ona na liście flag zakazanych. Jak będą chcieli wnieść to wniosą.
Gdyby klub zastosował powyższe punkty ze swojego regulaminu to żadna flaga nie zostałaby wniesiona na stadion. I wszystko odbyłoby się zgodnie z prawem.
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.02.2019 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 07.02.2019, 18:16
Ok zatem bez śpiewania było ich sześciu, bez flag, śpiewanie według zaakceptowanego śpiewnika przez Jarosława i Kubę.
Fajnie tak nowocześnie
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 07.02.2019, 18:24
regan sorry Cię, ale z jakiej paki wyeliminowanie czołówki WSH Z EPATOWANIA SWOJĄ OBECNOŚCIĄ NA STADIONIE miałoby zniszczyć ruch kibicowski na Wiśle? No błagam.

Ja już pomijam, że nawet ich fizyczna eliminacja nie zabiła by Wisły w rozumieniu kibicowskim. Z samych osób, które wywalono z trybuny C w ramach wymuszania posłuszeństwa, to przypuszczam dałoby się niezłą ekipę stworzyć. Ale naprawdę nie o to chodzi.
My się naprawdę nie domagamy inkwizycji za niewinność. Domagamy się tego, żeby taki np. wspomniany przez Ciebie "naczelnik" wiedział, że jak będzie chciał publicznie na stadionie "pozdrowić kolegę" albo dosunąć brata po szalu bo tamten do puszki nie wrzuca, to

po pierwsze dostanie pałą,
po drugie zabuli,
a po trzecie na stadion do końca życia nie wejdzie.

I stawiam dolary przeciwko orzechom, że "na koniec dnia" nawet tak naładowany testosteronem osobnik zacząłby się zastanawiać. A pod flagą jakiego miśka, rekina czy innego ssaka załatwia swój narkokbiznes na ulicy to naprawdę nikogo więcej interesować nie będzie - o ile jeszcze będzie też trzymał łapska daleko od struktur klubu.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 07.02.2019 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.02.2019, 18:24
heoij napisał(a):Wyświetl post
Gdyby klub zastosował powyższe punkty ze swojego regulaminu to żadna flaga nie zostałaby wniesiona na stadion. I wszystko odbyłoby się zgodnie z prawem.
Ja napisałem, że prawo nie zabrania, a nie regulamin

Regulamin oczywiście zabrania nawet wniesienia czapki, lub kurtki z kapturem, bo równie dobrze mogą one utrudnić identyfikację, w razie sytuacji łamania prawa, ale nie zabronimy ludziom zakładać kurtek z kapturem na mecze tak samo, jak nie zabronimy wnoszenia wszystkim flag na płot, bo to znowu będzie oznaczać kolejną walkę nie z tym co stanowi problem.

@Tantal - Wyeliminowanie WSH przyniosłoby tylko korzyści, natomiast ja się boje jednego. Sktajności, co jest naszą cechą narodową. Boje się, że walka z nimi przerodzi się na walkę z całym środowiskiem tak jak proponuje już heoij czyli zakaz wnoszenia flag, elementów opraw, zaraz pójdziemy krok dalej i będzie kolejny zakaz zakaz zakaz, tego tamtego, tak jak było za PO, że mi się jakiś steward srał, że stoje pół kroku nie w tym miejscu co trzeba dosłownie.
Nie o to chodzi.
Ostatnio edytowane przez regan : 07.02.2019 o godz. 18:29.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 07.02.2019, 18:37
regan napisał(a):Wyświetl post
Boje się, że walka z nimi przerodzi się na walkę z całym środowiskiem tak jak proponuje już heoij czyli zakaz wnoszenia flag, elementów opraw, zaraz pójdziemy krok dalej i będzie kolejny zakaz zakaz zakaz, tego tamtego, tak jak było za PO, że mi się jakiś steward srał, że stoje pół kroku nie w tym miejscu co trzeba dosłownie.
Nie o to chodzi.
Ja nie proponuję żadnej walki z kibicami.

Mój post odnosi się do jednej flagi i wyjaśniłem, że wcale nie trzeba zmieniać regulaminu jak napisał @TommyTSW, żeby nie wisiała ona na naszym stadionie.

Też nie chcę powrotu prześladowania i karania kibiców za byle co jak było za PO.
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.02.2019 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 07.02.2019, 18:38
Cytat:
tyle że to nie jest uzasadnione podejrzenie (chodzi bardziej o sektorówki) po drugie nie rządzą nami vanny z korei płn tylko min Kuba który na takie akcje w życiu nie pójdzie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.02.2019 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 07.02.2019, 18:41
No więc według mnie nasz Król jest na drodze do umiejętnego rozdzielenia ziarna od plew

Chce zachować ultrasów, jednocześnie nakładając bardzo ostre sankcje na bandyterkę. I absolutna zgoda regan, że sprawa jest bardzo trudna i trzeba działać chirurgicznie, żeby nie wylać dziecka z kąpielą. Tylko, że do tej pory nie robiono właściwie nic. Teraz jest duża szansa - medialna nagonka, poparcie znacznej części trybun i fachowcy, którzy chcą się do tego profesjonalnie zabrać, według wpisu Królewskiego w skali całej Polski. Jak nie z nimi i nie teraz, to kiedy?
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Stary 07.02.2019, 18:45
Niech każdy przeczyta to zdanie i zrozumie jego przesłanie. Tylko tyle i aż tyle...

- Rozumiem, że chodzi o zachowania kibiców, żeby na stadionach nie było kibolstwa?

Jarosław Królewski: Proszę nie mylić kibolstwa z ultrafanami. Chciałbym, żeby byli ultrafani, którzy kochają Wisłę, kibicują jej, śpiewają na meczach i są w tym zaciekli. Jest natomiast poziom bandytyzmu, którego nikt nie chciałby widzieć na ulicy przed domem. Tego nie chcemy. Jeżeli teraz nic się nie zmieni przy okazji akcji, którą prowadzimy i kontroli jaka jest, to będzie trudno, żeby kiedykolwiek się coś zmieniło. Korzystajmy więc z tego. Mecze piłkarskie to są spektakle i uważam, że dorośliśmy do tego, żebyśmy wszyscy, kibice, piłkarze i otoczenie, nabrali trochę klasy. Powinniśmy jej mieć więcej, jako ludzie, którzy chcą się bawić w ten typ rozrywki, jakim jest futbol.

Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/jaroslaw-...45084601#sport
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów