|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A jakim cudem zagraniczny inwestor ma rozumieć co spiwaja kibice?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Vanny Ly rozumiał. Dalszą część historii wszyscy znają.
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Póki co pogrążasz siebie ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tu jest tyle garbatych prowokatorek że serio nie wiadomo kto psychol kto żyd.ja zaledwie coś napisałem na Jadczaka i już jestem ze WS i strzelam racami w stadion
kij że na C to może byłem z 3x na kogoś karnet, a do skwk nigdy nie byłem zapisany po napisaniu tekstu że Jadczak kupił akcję dla lansu (nie z chęci pomocy) dostałem internetową przekopę od takich jak on, już wiem że jestem z WS, jestem niegodny podania ręki, i że przynoszę wstyd Wiśle a dzisiaj jeszcze mi jedzie od jakiś klakierów wysuwając przed szereg swojego orędzia ![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
@regan
Twój ostatni wpis to demagogia. Usiłujesz wmówić czytającym ten wątek, że sprzeciw wobec WSH wynika z niechęci do używania wyzwisk i rzucania mięsem na stadionie. Nie. To sprzeciw wobec zorganizowanej działalności przestępczej, mordowania bojówkarzy Cracovii (kibice sąsiadki bywają żalośni, to fakt, sam mam z nich bekę, ale to ludzie), handlu narkotykami. No i jest to sprzeciw wobec niszczenia Wisły, bo ci ludzie zniszczyli Wisłę. To, w czym teraz uczestniczymy, to jest proces zmartwychwstania, cud. Oczywiście, głosy uzależniające wejście inwestora od powieszenia lub niepowieszenia jakiejś flagi, to przesada i uproszczenie. Nasze środowisko - mam na myśli prawdziwych kibiców, którzy klub ratują - pokazało swoja ogromną siłę i to musi robić na potencjalnych inwestorach ogromne wrażenie. Klub sam z bandytyzmem sobie nie poradzi. Potrzebna jest ingerencja państwa. Ja licze na to, że klub zechce państwu pomóc. Z kolei my możemy pomóc w tym klubowi. Na początek jasno powiedzmy sobie, że w SKWK i WSH nie ma dzisiaj ani jednego człowieka o jakiejkolwiek zdolności honorowej. Są to środowiska kompletnie zdemoralizowane i złodziejskie, odpowiedzialne za upadek Wisły, niegodne podania ręki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam tylko pytanie: znasz wszystkich z SKWK?
Oczywiście były (są?) tam ku.wy do kwadratu, ale było też kilka porządnych osób. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. klasycznie znane z wojny PoPis czyli Nie jesteś z nami? jesteś z WSH! ![]() Ja również jestem zdania, że WSH powinno wypier.dalać z Wisły ze swoimi biznesami, ale nie można wiązać ich patologicznych postaw z całą otoczką kibicowską na meczach, z tysiącami Wiślackiej braci bo to są bardzo zróżnicowane środowiska, różni ludzie, które w zdecydowanej większości z działalnością WSH nie mają nic wspólnego
Ostatnio edytowane przez regan : 06.02.2019 o godz. 18:00.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że w SKWK było tam wiele porządnych osób. Nawet większość. Oni zwyczajnie nie wiedzieli o reklamówkach kasy wynoszonej z klubu. A jak się dowiedzieli, to albo przestali być z SKWK, albo przestali być porządni.
Ostatnio edytowane przez crux.a : 06.02.2019 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Dokładnie, po prostu to są dwa różne światy i światopoglądy które chcą zupełnie innego modelu kibicowania.. Ci co mają władze w internecie, chcą modelu angielskiego, grzecznego dopingu, braku bluzgów, braku flag z rekinem, braku pozdrowien dla osób za kratami, braku zorganizowanego dopingu. Oraz Ci drudzy, którzy lubią klimat kibicowski mówie tu o osobach zaangażowanych na osiedlach, fanclubach, grupy kibicowskie osoby które realnie mają wpływ na to co się dzieje w Wiślackich miasteczkach czy osiedlach czy trybunach Wisły, którzy kochają klimat kibicowski, zapach rac, oprawy, zadymy, pocisnięcie przeciwnikowi czy to werbalnie czy siłowo, interesują ich inne ekipy kibicowskie, wyjazdy innych drużyn i ogólnie cała otoczka kibicowskiego życia, do takich osób zaliczają się też wolne strzelce osoby lubiące pośpiewać i pocisnąć przeciwnikowi na trybunach, którzy również mają zajawkę na ten klimat. To są dwa różne światy które nigdy ze sobą się nie dogadają, to jest jak wojenka PO i PiSu, tylko taka lokalna. Jeżeli Wy myślicie że się pozbędziecie ruchu kibicowskiego na Wiśle, z takimi tradycjami, i w takim mieście to jesteście jeszcze bardziej naiwni niż myslałem, obrażanie na internecie takich osób nic wam nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przecież tutaj KAŻDY zgodzi się co do tego, że klubem pewne środowisko nie może rządzić i nikt tego nie neguje, a niektórzy odlepieni myślą, że tutaj część osób broni tych ludzi i chce aby pozostali na stanowiskach.
Myślicie, że potencjalni inwestorzy są głupi i myślą, że teraz będzie jak w przedszkolu 0 przekleństw, pocisków na rywali ? Obstawiam, że im chodzi tylko i wyłącznie o ewentualnym braku wpieprzania się w sprawy klubu i wymuszaniu jakiś umów. Swoją drogą każdemu przeszkadzają teraz bluzgi, przekleństwa, ale włączając TV, to w co drugim filmie ładnie mówią, czy nawet w kabarecie gdy pojawi się słowo na k, to ludzie dostają ataku śmiechu ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Valencia, Crux, Przybyszewski, zakładajcie nowe stowarzyszenie zamiast klepać na kompie te swoje idee.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jest roznica pomiedzy wpleceniem przeklenstwa do koherentnej wypowiedzi a potokiem bluzgu przerywanego normalnymi slowami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Valencia i wszyscy inni hippisi , moze przedstawicie swoją wizje kibicowania teraz na Wisle? może jakis kodeks zachowań? co mówić , co spiewać
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Jesteś kolejny, który miesza kibicowanie z bandyterką w celu próby przeciągania ich na swoją stronę. Na stadionie R22 bylem na piknikach, na C, na murawie i przed telewizorem. Dlatego uważam że jakiś tam pogląd mam. Zależy Wam na zrobieniu podziału. Cierpliwie będę tłumaczył. Wszyscy chcą pozbycia się bandyterki przede wszystkim, w szczególności tzw odsunięcie się do cienia lub poza stadion tych najbardziej radykalnych przedstawicieli SKWK, WSH itd. Oprawa, raca, zorganizowany doping, wyjazdy pociągiem czy nawet zwyzywanie sędziego to nie to samo co pozdrawianie jakichś po.......onych dealrów maczecotowców za kratami, tworzenie jakieś chorej ideologii rekina, robienie opraw nożami, świętowanie śmierci innego handlarza, jebanie żydów, Nie mówiac o rządzeniu klubem które skończyło się okradaniem własnego klubu. Należy obrać trochę bardziej łagodny kierunek jeśli chodzi o sferę kibicowanie między innymi dlatego aby ten klub po prostu przetrwał bo jak już wyżej opisywałem nikt nie będzie chcial finansować całej tej patologicznej otoczki. Albo trybuny Wisły obiorą normalny kierunek albo nie będzie jej wcale. Widzę, że wielu nadal nie zdaje sobie sprawy w jakim trudnym położeniu jest klub i że Pan Królewski jest czarodziejem tylko "na chwile", a praca u podstaw jaką muszą wykonać wiślackie środowisko również między innymi względem wyglądu trybun jest elementarnym czynnikiem potrzebnym do przetrwania tego klubu. ![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PabloTS, gdyby tak udało się połączyć szyderę z sąsiadki z nieokradaniem Wisły, to by było piękne. Jak myślisz, uda się? Bo przez ostatnie dwa lata niestety nie wychodziło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i lepiej nic już nie pisz ![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 19:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Valencia dobrze, że na mecze chodzisz od niedawna, bo gdybyś słyszał jak kiedyś było o jebaniu żydów, to byś chyba był do tej pory zamknięty w sobie. Kiedyś non stop mieli jechane od żydów, a teraz bym powiedział rzadkość. W Polsce stadiony i tak już zrobiły się sielankowe, bo teraz dla większości liczy się lans i pieniążki.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
PabloTS napisał(a):
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Ale co mnie interesuje co ty myślisz, skoro rzeczywistość jest zupełnia inna, są dwa światy jeden był na turnieju bardzo nie dawno temu i grał w piłkę pod flagami PDW, Wisła Sharks, PF, Elany, Widzewa czy Polonii Przemyśl i mówie tu o ludziach z fanclubów, osiedli, grup kibicowskich i układów. A drugi jest tutaj i gardzi takimi osobami i ich obraża. Dwa swiaty które nigdy się nie dogadają, są jeszcze ludzie pomiędzy którzy mają to w dupie albo są skonfliktowani wewnętrznie. Normalnie jak w polityce. A podziały to wy chcecie robić właśnie w internecie, tu na forum czy twitterze, nie skutecznie zresztą. Każdy kto nie podziela waszego zdania na jakiś temat nawet marginalny typu jadczak to zaraz zaczynacie obrażać i wytykać palcami.
Ostatnio edytowane przez Rience : 06.02.2019 o godz. 19:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zgadzam sie z Toba w 100% , ogólnie w dupie byłem i gówno widziałem odnosnie okradania naszego klubu, zapewnie ty też , z całym szacunkiem , ale co to ma wspólnego z zachowaniem na stadionie
Ostatnio edytowane przez PabloTS : 06.02.2019 o godz. 19:20.
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
spokojnie- nie zbedzie zydow to i anty bedzie mniej - do tego sektor C moze teraz wygladac calkiem inaczej - i nie miec takiej sily przebicia - jakos o te derby jestem spokojny ( jesli nie wpuszcza parchatego scierwa na stadion)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
No dobra, to WSH, mozna juz wyjsc z szafy, znow mozecie byc sola tego klubu i pozdrawiac gangsterow z trybun.
SKWK, przepraszamy, juz sie nie gniewajcie, wrocimy do zlotoweczki. Fajnie sie czyta pozytywne rzeczy o Wisle? Fajny jest dobry PR? Cieszymy sie, ze wymiatamy z karnetami czy akcjami? Ale walmy to, lepiej dajmy chlopakom pozdrowic kolegow w pierdla ze stadionu przeciez to najodpowiedniejsze miejsce do tego*. *Kilka/kilkanascie osob pozdrawia inne kilka/kilkanascie osob tylko po to aby kazdy ogladajacy i na ogol majacy to w dupie wiedzial, oczywiscie nie ma mowy o jakiejs hipokryzji.... |
|
|
|
Member
Offline |
|
Wystarczyło aby kilku biznesmenów poukładało trochę klub abyście znowu zaczęli wypływać na wierzch. ![]()
SKAWINA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|