The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2019, 15:48
Panowie będa pozdrowienia, flagi PDW oraz wiele przyspiewek. Stadion to nie teatr ani kino. Chodzi tylko o to żeby pewne osoby nie szwendaly się po korytarzach, biurach, lozach, VIP trybunach bo obciach, żenada i wstyd się na nowo pojawią . Reszta będzie jak za dawnych lat a wyjazdy muszą być na zasadach kibicowskich a nie urzedowskich
Ostatnio edytowane przez donecki : 06.02.2019 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2019, 15:49
nero napisał(a):Wyświetl post
Ja nic, ale z wywiadu powyżej wynika, że los Wisły zależy od tego co będzie śpiewane. Dziwne.
A jakim cudem zagraniczny inwestor ma rozumieć co spiwaja kibice?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.02.2019, 15:51
regan napisał(a):Wyświetl post
A jakim cudem zagraniczny inwestor ma rozumieć co spiwaja kibice?
Vanny Ly rozumiał. Dalszą część historii wszyscy znają.

heoij napisał(a):Wyświetl post
Prokuratura Rejonowa dla Krakowa Podgórza uznała, że bojówka Wisła Sharks spełnia kodeksowe kryteria zorganizowanej grupy przestępczej.
Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/sledczy-i...ow/ar/13001644

Można na stadionie promować zorganizowaną grupę przestępczą i wywieszać jej flagę?

Może miasto Kraków jako właściciel stadionu powinno zająć stanowisko w tej sprawie i pomóc klubowi, że jako właściciel nie zgadza się na promowanie takich treści i jeżeli problem nie zostanie rozwiązany to np. wypowiedzą umowę najmu?
To było rok temu. Teraz śledztwo prowadzone jest przez prokuraturę w Poznaniu. Nie mniej również jest bardzo ciekawie
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 06.02.2019, 16:27
@Nero @regan @Tommy
Oraz inni klakierzy WSH

Wisła Kraków przechodzi przez bardzo trudny czas i na ten moment tu nie ma happy endu. Kilku ludzi niezależnych finansowo poświeciło swój czas aby reanimować tego "trupa", to że w tej chwili udało się uciec z przed tora to ich zasługa. Z analizy miedzy innymi twitera moglem wywnioskować np ze panu Królewskiemu nie spodobały się wpisy o " Jebaniu Żyda' . Jak i również każdemu normalnemu kibicowi nie powinno się to podobać.

Do tej sytuacji w której doprowadzili ludzie z pod znaku WSH ich klakierzy czy również Ci którzy weszli z nimi w rożne deale i czuli się w nich dobrze.

To co działo się na meczach Wisły Kraków była skrajne, inna od tych na wielu stadionach w Polsce. Mam tu do czynienia z bandyterką a nie tymi zła sławą owianymi kibolami.
Uważam że w obliczu problemów również Janusza Filipiaka z debilami z Cracovii jest teraz szansa na ucywilizowanie tzw sporu. Mam nadzieję, że uda się miedzy innymi doprowadzić do sytuacji w której z meczów derbowych nie będzie wychodzić się brudnym.

Wreszcie najlotniejsza kwestia która lekceważcie albo nie chce wam się czytać lub jesteście tak przekonani o swojej racji że uznaliście to za nie istotny fakt. Pojawiła się informacja że dla nowych inwestorów kluczowa jest analiza zachowanie na trybunach i nie wejdą do klubu przed pierwszym meczem !

Czyli tak wychodzi na to że to prawda. To z czego ciśnienie beke i co ironizujacie i czego próbujecie się naśmiewać to jeden z najistotniejszych czynników dla przetrwania Wisly Kraków. Być albo nie być Wisly Kraków uzależnione jest od tego czy nadal będzie PDW, WSH jebanie żydów oraz tego czy inne miśki będą w modzie

I czy jest to to temat do obśmiania i robienia sobie z tego beki ? Absolutnie nie ! Gdybym był inwestorem i zresztą pewnie zdecydowana większość z Was postąpiła by tak samo. Nie chciałaby tworzyć marki, nie chciałaby nowego otwarcia, nie chciałaby sponsorować zwykłego ZŁA, nie chcialbym aby moje logo czy moje nazwisko było w jakim kol wiek sposób łączne z rekinem, narkotykami, PDW, JŻS, itd. Po prostu byłoby mi szkoda czasu, szkoda pieniędzy na tą zabawę. Ja nie tylko staję w obronie inwestora ja nawet wymagam od niego abo po prostu z tym skończył. Nie widzę szans na przedłużenie tej epoki która trwała przez ostanie 2,5 roku.

Wisła jest w takiej sytuacji jakby dostała zawału serca od zażywania narkotyków. Dzięki grupie specjalistów i odrobinie szczęścia udało się postawić pacjenta na nogi. Jednak zalecenia lekarzy są następujące nie ćpajcie więcej bo tym razem już się nie uda was odratować. Jeśli nadal bandyterka będzie chciała iść nadal tą samą drogą tak właśnie się to skończy. Pacjent w końcu umrze bo nikt nie będzie chcial go już ratować.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 06.02.2019 o godz. 16:30.
SKAWINA
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 06.02.2019, 16:52
Valencia napisał(a):Wyświetl post
@Nero @regan @Tommy
Oraz inni klakierzy WSH
Tobię się coś chyba gamoniu pomieszało pod czajnikiem i to obficie

Reszty nie bede komentował bo to jest myślenie życzeniowe poparte fantazją i ideologią a nie rzeczywistością.
A rzeczywistość jest taka, że jak myślicie, że teraz nagle od tak od pstrykniecia palcem wszyscy na Wiśle będa grzeczni, kulturalni, mili i posłuszni, nie bedą używali wyzwisk ani nie beda rzucali mięsem to sie grubo mylicie naprawde szkoda czasu na tą dyskusje, bo ruchu kibicowskiego na Wiśle nie uda wam się pogrążyć. A wymyślanie jakiś bzdur, że inwestor z Arabii Saudyjskiej bedzie na meczu z notatnikiem i wyłapywał każdy element kibolstwa jest żenujące
Ostatnio edytowane przez regan : 06.02.2019 o godz. 16:56.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 06.02.2019, 17:00
Tobię się coś chyba gamoniu pomieszało pod czajnikiem i to obficie

Reszty nie bede komentował bo to jest myślenie życzeniowe poparte fantazją i ideologią a nie rzeczywistością.
A rzeczywistość jest taka, że jak myślicie, że teraz nagle od tak od pstrykniecia palcem wszyscy na Wiśle będa grzeczni, kulturalni, mili i posłuszni, nie bedą używali wyzwisk ani nie beda rzucali mięsem to sie grubo mylicie naprawde szkoda czasu na tą dyskusje, bo ruchu kibicowskiego na Wiśle nie uda wam się pogrążyć
Wystosowujesz kłamliwą narracje aby przeciągać ludzi na swoją stronę.. Nikt normalny czy żaden inwestor nie będzie chciał pogrążać kibicowania czy ruchu kibicowskiego. Na trybunie C zasiadają w większosic normalni ludzie, studenci, , osoby starsze, dziewczyny, młodzież. Większość z tych ludzi nie ma nic wspólnego z "intersami", część z nich chce sobie walnąć piwko przed meczem i pójść pośpiewać, zrelaksować się, wesprzeć drużynę itd.
Chodzi o to aby pogrążyć jedynie Was i wasze interesy. Mam tu na myśli pogrążyć WSH lub jak kto woli to co było kojarzone z WSH przez ostatnie lata.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 06.02.2019 o godz. 17:03.
SKAWINA
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 06.02.2019, 17:07
Wystosowujesz kłamliwą narracje aby przeciągać ludzi na swoją stronę.. Nikt normalny czy żaden inwestor nie będzie chciał pogrążać kibicowania czy ruchu kibicowskiego. Na trybunie C zasiadają w większosic normalni ludzie, studenci, , osoby starsze, dziewczyny, młodzież. Większość z tych ludzi nie ma nic wspólnego z "intersami", część z nich chce sobie walnąć piwko przed meczem i pójść pośpiewać, zrelaksować się, wesprzeć drużynę itd.
Chodzi o to aby pogrążyć jedynie Was i wasze interesy. Mam tu na myśli pogrążyć WSH lub jak kto woli to co było kojarzone z WSH przez ostatnie lata.

Póki co pogrążasz siebie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.02.2019, 17:11
tu jest tyle garbatych prowokatorek że serio nie wiadomo kto psychol kto żyd.ja zaledwie coś napisałem na Jadczaka i już jestem ze WS i strzelam racami w stadion
kij że na C to może byłem z 3x na kogoś karnet, a do skwk nigdy nie byłem zapisany
po napisaniu tekstu że Jadczak kupił akcję dla lansu (nie z chęci pomocy) dostałem internetową przekopę od takich jak on, już wiem że jestem z WS, jestem niegodny podania ręki, i że przynoszę wstyd Wiśle a dzisiaj jeszcze mi jedzie od jakiś klakierów wysuwając przed szereg swojego orędzia
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.02.2019, 17:27
@regan
Twój ostatni wpis to demagogia. Usiłujesz wmówić czytającym ten wątek, że sprzeciw wobec WSH wynika z niechęci do używania wyzwisk i rzucania mięsem na stadionie. Nie. To sprzeciw wobec zorganizowanej działalności przestępczej, mordowania bojówkarzy Cracovii (kibice sąsiadki bywają żalośni, to fakt, sam mam z nich bekę, ale to ludzie), handlu narkotykami. No i jest to sprzeciw wobec niszczenia Wisły, bo ci ludzie zniszczyli Wisłę. To, w czym teraz uczestniczymy, to jest proces zmartwychwstania, cud.

Oczywiście, głosy uzależniające wejście inwestora od powieszenia lub niepowieszenia jakiejś flagi, to przesada i uproszczenie. Nasze środowisko - mam na myśli prawdziwych kibiców, którzy klub ratują - pokazało swoja ogromną siłę i to musi robić na potencjalnych inwestorach ogromne wrażenie.

Klub sam z bandytyzmem sobie nie poradzi. Potrzebna jest ingerencja państwa. Ja licze na to, że klub zechce państwu pomóc. Z kolei my możemy pomóc w tym klubowi. Na początek jasno powiedzmy sobie, że w SKWK i WSH nie ma dzisiaj ani jednego człowieka o jakiejkolwiek zdolności honorowej. Są to środowiska kompletnie zdemoralizowane i złodziejskie, odpowiedzialne za upadek Wisły, niegodne podania ręki.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.02.2019, 17:53
Mam tylko pytanie: znasz wszystkich z SKWK?
Oczywiście były (są?) tam ku.wy do kwadratu, ale było też kilka porządnych osób.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 06.02.2019, 17:57
crux.a napisał(a):Wyświetl post
@regan
Twój ostatni wpis to demagogia. Usiłujesz wmówić czytającym ten wątek, że sprzeciw wobec WSH wynika z niechęci do używania wyzwisk i rzucania mięsem na stadionie. Nie. To sprzeciw wobec zorganizowanej działalności przestępczej, mordowania bojówkarzy Cracovii (kibice sąsiadki bywają żalośni, to fakt, sam mam z nich bekę, ale to ludzie), handlu narkotykami. No i jest to sprzeciw wobec niszczenia Wisły, bo ci ludzie zniszczyli Wisłę. To, w czym teraz uczestniczymy, to jest proces zmartwychwstania, cud.

Oczywiście, głosy uzależniające wejście inwestora od powieszenia lub niepowieszenia jakiejś flagi, to przesada i uproszczenie. Nasze środowisko - mam na myśli prawdziwych kibiców, którzy klub ratują - pokazało swoja ogromną siłę i to musi robić na potencjalnych inwestorach ogromne wrażenie.

Klub sam z bandytyzmem sobie nie poradzi. Potrzebna jest ingerencja państwa. Ja licze na to, że klub zechce państwu pomóc. Z kolei my możemy pomóc w tym klubowi. Na początek jasno powiedzmy sobie, że w SKWK i WSH nie ma dzisiaj ani jednego człowieka o jakiejkolwiek zdolności honorowej. Są to środowiska kompletnie zdemoralizowane i złodziejskie, odpowiedzialne za upadek Wisły, niegodne podania ręki.
Tutaj są ludzie zresztą nie tylko tu, którzy pod przykrywką walki z szarakanami chcą niszczyć cały ruch kibicowski. Ten Valencia najlepiej to oddał i dosyć retorycznie mnie zaszufladkował . klasycznie znane z wojny PoPis czyli Nie jesteś z nami? jesteś z WSH!
Ja również jestem zdania, że WSH powinno wypier.dalać z Wisły ze swoimi biznesami, ale nie można wiązać ich patologicznych postaw z całą otoczką kibicowską na meczach, z tysiącami Wiślackiej braci bo to są bardzo zróżnicowane środowiska, różni ludzie, które w zdecydowanej większości z działalnością WSH nie mają nic wspólnego
Ostatnio edytowane przez regan : 06.02.2019 o godz. 18:00.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 06.02.2019, 18:03
Jasne że w SKWK było tam wiele porządnych osób. Nawet większość. Oni zwyczajnie nie wiedzieli o reklamówkach kasy wynoszonej z klubu. A jak się dowiedzieli, to albo przestali być z SKWK, albo przestali być porządni.
Ostatnio edytowane przez crux.a : 06.02.2019 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 06.02.2019, 18:07
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Jasne że w SKWK było wiele porządnych osób. Nawet większość. Oni zwyczajnie nie wiedzieli o reklamówkach kasy wynoszonej z klubu. A jak się dowiedzieli, to albo przestali być z SKWK, albo przestali być porządni.
@up regan nie ma sporu. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.02.2019, 18:11
Tutaj są ludzie zresztą nie tylko tu, którzy pod przykrywką walki z szarakanami chcą niszczyć cały ruch kibicowski. Ten Valencia najlepiej to oddał i dosyć retorycznie mnie zaszufladkował . klasycznie znane z wojny PoPis czyli Nie jesteś z nami? jesteś z WSH!
Dokładnie, po prostu to są dwa różne światy i światopoglądy które chcą zupełnie innego modelu kibicowania.. Ci co mają władze w internecie, chcą modelu angielskiego, grzecznego dopingu, braku bluzgów, braku flag z rekinem, braku pozdrowien dla osób za kratami, braku zorganizowanego dopingu. Oraz Ci drudzy, którzy lubią klimat kibicowski mówie tu o osobach zaangażowanych na osiedlach, fanclubach, grupy kibicowskie osoby które realnie mają wpływ na to co się dzieje w Wiślackich miasteczkach czy osiedlach czy trybunach Wisły, którzy kochają klimat kibicowski, zapach rac, oprawy, zadymy, pocisnięcie przeciwnikowi czy to werbalnie czy siłowo, interesują ich inne ekipy kibicowskie, wyjazdy innych drużyn i ogólnie cała otoczka kibicowskiego życia, do takich osób zaliczają się też wolne strzelce osoby lubiące pośpiewać i pocisnąć przeciwnikowi na trybunach, którzy również mają zajawkę na ten klimat. To są dwa różne światy które nigdy ze sobą się nie dogadają, to jest jak wojenka PO i PiSu, tylko taka lokalna. Jeżeli Wy myślicie że się pozbędziecie ruchu kibicowskiego na Wiśle, z takimi tradycjami, i w takim mieście to jesteście jeszcze bardziej naiwni niż myslałem, obrażanie na internecie takich osób nic wam nie da.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.02.2019, 18:15
Przecież tutaj KAŻDY zgodzi się co do tego, że klubem pewne środowisko nie może rządzić i nikt tego nie neguje, a niektórzy odlepieni myślą, że tutaj część osób broni tych ludzi i chce aby pozostali na stanowiskach.

Myślicie, że potencjalni inwestorzy są głupi i myślą, że teraz będzie jak w przedszkolu 0 przekleństw, pocisków na rywali ? Obstawiam, że im chodzi tylko i wyłącznie o ewentualnym braku wpieprzania się w sprawy klubu i wymuszaniu jakiś umów.

Swoją drogą każdemu przeszkadzają teraz bluzgi, przekleństwa, ale włączając TV, to w co drugim filmie ładnie mówią, czy nawet w kabarecie gdy pojawi się słowo na k, to ludzie dostają ataku śmiechu ...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 06.02.2019, 18:20
Valencia, Crux, Przybyszewski, zakładajcie nowe stowarzyszenie zamiast klepać na kompie te swoje idee.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.02.2019, 18:41
master17 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą każdemu przeszkadzają teraz bluzgi, przekleństwa, ale włączając TV, to w co drugim filmie ładnie mówią, czy nawet w kabarecie gdy pojawi się słowo na k, to ludzie dostają ataku śmiechu ...
Jest roznica pomiedzy wpleceniem przeklenstwa do koherentnej wypowiedzi a potokiem bluzgu przerywanego normalnymi slowami.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.02.2019, 18:52
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Valencia, Crux, Przybyszewski, zakładajcie nowe stowarzyszenie zamiast klepać na kompie te swoje idee.
Wczoraj mod musial sprzatac Twoje wymiociny. Nie dodawaj dzisiaj mu pracy.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 06.02.2019, 18:54
Valencia i wszyscy inni hippisi , moze przedstawicie swoją wizje kibicowania teraz na Wisle? może jakis kodeks zachowań? co mówić , co spiewać ? w przyszłym miesiącu derby ...co robić ?
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 06.02.2019, 18:57
Cytat:
Dokładnie, po prostu to są dwa różne światy i światopoglądy które chcą zupełnie innego modelu kibicowania.. Ci co mają władze w internecie, chcą modelu angielskiego, grzecznego dopingu, braku bluzgów, braku flag z rekinem, braku pozdrowien dla osób za kratami, braku zorganizowanego dopingu. Oraz Ci drudzy, którzy lubią klimat kibicowski mówie tu o osobach zaangażowanych na osiedlach, fanclubach, grupy kibicowskie osoby które realnie mają wpływ na to co się dzieje w Wiślackich miasteczkach czy osiedlach czy trybunach Wisły, którzy kochają klimat kibicowski, zapach rac, oprawy, zadymy, pocisnięcie przeciwnikowi czy to werbalnie czy siłowo, interesują ich inne ekipy kibicowskie, wyjazdy innych drużyn i ogólnie cała otoczka kibicowskiego życia, do takich osób zaliczają się też wolne strzelce osoby lubiące pośpiewać i pocisnąć przeciwnikowi na trybunach, którzy również mają zajawkę na ten klimat. To są dwa różne światy które nigdy ze sobą się nie dogadają, to jest jak wojenka PO i PiSu, tylko taka lokalna. Jeżeli Wy myślicie że się pozbędziecie ruchu kibicowskiego na Wiśle, z takimi tradycjami, i w takim mieście to jesteście jeszcze bardziej naiwni niż myslałem, obrażanie na internecie takich osób nic wam nie da.

Jesteś kolejny, który miesza kibicowanie z bandyterką w celu próby przeciągania ich na swoją stronę. Na stadionie R22 bylem na piknikach, na C, na murawie i przed telewizorem. Dlatego uważam że jakiś tam pogląd mam. Zależy Wam na zrobieniu podziału. Cierpliwie będę tłumaczył. Wszyscy chcą pozbycia się bandyterki przede wszystkim, w szczególności tzw odsunięcie się do cienia lub poza stadion tych najbardziej radykalnych przedstawicieli SKWK, WSH itd. Oprawa, raca, zorganizowany doping, wyjazdy pociągiem czy nawet zwyzywanie sędziego to nie to samo co pozdrawianie jakichś po.......onych dealrów maczecotowców za kratami, tworzenie jakieś chorej ideologii rekina, robienie opraw nożami, świętowanie śmierci innego handlarza, jebanie żydów, Nie mówiac o rządzeniu klubem które skończyło się okradaniem własnego klubu.

Należy obrać trochę bardziej łagodny kierunek jeśli chodzi o sferę kibicowanie między innymi dlatego aby ten klub po prostu przetrwał bo jak już wyżej opisywałem nikt nie będzie chcial finansować całej tej patologicznej otoczki. Albo trybuny Wisły obiorą normalny kierunek albo nie będzie jej wcale. Widzę, że wielu nadal nie zdaje sobie sprawy w jakim trudnym położeniu jest klub i że Pan Królewski jest czarodziejem tylko "na chwile", a praca u podstaw jaką muszą wykonać wiślackie środowisko również między innymi względem wyglądu trybun jest elementarnym czynnikiem potrzebnym do przetrwania tego klubu.
SKAWINA
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 06.02.2019, 18:59
PabloTS, gdyby tak udało się połączyć szyderę z sąsiadki z nieokradaniem Wisły, to by było piękne. Jak myślisz, uda się? Bo przez ostatnie dwa lata niestety nie wychodziło.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 06.02.2019, 19:00
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj mod musial sprzatac Twoje wymiociny. Nie dodawaj dzisiaj mu pracy.
przejrzyj raz lepiej po kim sprzątane...farmazoniaro i lepiej nic już nie pisz
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.02.2019, 19:06
Rience napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, po prostu to są dwa różne światy i światopoglądy które chcą zupełnie innego modelu kibicowania.. Ci co mają władze w internecie, chcą modelu angielskiego, grzecznego dopingu, braku bluzgów, braku flag z rekinem, braku pozdrowien dla osób za kratami, braku zorganizowanego dopingu. Oraz Ci drudzy, którzy lubią klimat kibicowski mówie tu o osobach zaangażowanych na osiedlach, fanclubach, grupy kibicowskie osoby które realnie mają wpływ na to co się dzieje w Wiślackich miasteczkach czy osiedlach czy trybunach Wisły, którzy kochają klimat kibicowski, zapach rac, oprawy, zadymy, pocisnięcie przeciwnikowi czy to werbalnie czy siłowo, interesują ich inne ekipy kibicowskie, wyjazdy innych drużyn i ogólnie cała otoczka kibicowskiego życia, do takich osób zaliczają się też wolne strzelce osoby lubiące pośpiewać i pocisnąć przeciwnikowi na trybunach, którzy również mają zajawkę na ten klimat. To są dwa różne światy które nigdy ze sobą się nie dogadają (...)
Trzeba przyznać, że dość wyraziście to rozrysowałeś - momentami zbyt binarnie (hehe) - ale czy w związku z tym zgodziłbyś się ze stwierdzeniem, że o ile personifikacją pierwszej grupy mógłby być J. Królewski, to drugiej Misiek?
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.02.2019, 19:07
Valencia dobrze, że na mecze chodzisz od niedawna, bo gdybyś słyszał jak kiedyś było o jebaniu żydów, to byś chyba był do tej pory zamknięty w sobie. Kiedyś non stop mieli jechane od żydów, a teraz bym powiedział rzadkość. W Polsce stadiony i tak już zrobiły się sielankowe, bo teraz dla większości liczy się lans i pieniążki.
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 06.02.2019, 19:10
PabloTS napisał(a):
Valencia i wszyscy inni hippisi , moze przedstawicie swoją wizje kibicowania teraz na Wisle? może jakis kodeks zachowań? co mówić , co spiewać ? w przyszłym miesiącu derby ...co robić ?
Na derbach ? Może zróbmy oprawę ze śmieciarką i człowiekiem i przygotujmy specjalne przyśpiewki o żydach w grobie i ustawmy wodzieraja na sektorze szkolnym dla dzieci z przedziału wiekowego od 10 do 16 lat aby już od małego nabierały "kumatosci". Jak napiszą o tym artykuły u Jadczaka i Stanowskiego, Fakcie i zagranicą to wejdźmy na forum i napiszmy że nie jesteśmy antysemitami tylko nie lubimy Cracovii i dlatego tak jest. Zresztą nie będzie legionista pluł nam w mordę. Ewentualne kary niech zapłaci Pan Królewski z Kubą Błaszczykowskim. Przecież dobrze zarabiają, zresztą chu* kupiłem bilet, to ja jestm Wisla bo bylem na wyjeździe w Szczecinie i niech z biletów pójdzie.
SKAWINA
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.02.2019, 19:10
Jesteś kolejny, który miesza kibicowanie z bandyterką w celu próby przeciągania ich na swoją stronę. Na stadionie R22 bylem na piknikach, na C, na murawie i przed telewizorem. Dlatego uważam że jakiś tam pogląd mam. Zależy Wam na zrobieniu podziału. Cierpliwie będę tłumaczył. Wszyscy chcą pozbycia się bandyterki przede wszystkim, w szczególności tzw odsunięcie się do cienia lub poza stadion tych najbardziej radykalnych przedstawicieli SKWK, WSH itd. Oprawa, raca, zorganizowany doping, wyjazdy pociągiem czy nawet zwyzywanie sędziego to nie to samo co pozdrawianie jakichś po.......onych dealrów maczecotowców za kratami, tworzenie jakieś chorej ideologii rekina, robienie opraw nożami, świętowanie śmierci innego handlarza, jebanie żydów, Nie mówiac o rządzeniu klubem które skończyło się okradaniem własnego klubu.

Należy obrać trochę bardziej łagodny kierunek jeśli chodzi o sferę kibicowanie między innymi dlatego aby ten klub po prostu przetrwał bo jak już wyżej opisywałem nikt nie będzie chcial finansować całej tej patologicznej otoczki. Albo trybuny Wisły obiorą normalny kierunek albo nie będzie jej wcale. Widzę, że wielu nadal nie zdaje sobie sprawy w jakim trudnym położeniu jest klub i że Pan Królewski jest czarodziejem tylko "na chwile", a praca u podstaw jaką muszą wykonać wiślackie środowisko również między innymi względem wyglądu trybun jest elementarnym czynnikiem potrzebnym do przetrwania tego klubu.

Ale co mnie interesuje co ty myślisz, skoro rzeczywistość jest zupełnia inna, są dwa światy jeden był na turnieju bardzo nie dawno temu i grał w piłkę pod flagami PDW, Wisła Sharks, PF, Elany, Widzewa czy Polonii Przemyśl i mówie tu o ludziach z fanclubów, osiedli, grup kibicowskich i układów. A drugi jest tutaj i gardzi takimi osobami i ich obraża. Dwa swiaty które nigdy się nie dogadają, są jeszcze ludzie pomiędzy którzy mają to w dupie albo są skonfliktowani wewnętrznie. Normalnie jak w polityce. A podziały to wy chcecie robić właśnie w internecie, tu na forum czy twitterze, nie skutecznie zresztą. Każdy kto nie podziela waszego zdania na jakiś temat nawet marginalny typu jadczak to zaraz zaczynacie obrażać i wytykać palcami.
Ostatnio edytowane przez Rience : 06.02.2019 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 06.02.2019, 19:13
zgadzam sie z Toba w 100% , ogólnie w dupie byłem i gówno widziałem odnosnie okradania naszego klubu, zapewnie ty też , z całym szacunkiem , ale co to ma wspólnego z zachowaniem na stadioniechodzę na mecze od 74 roku i jakos nikt mnie okradł ,nie pobił ..........a to nie kabaret , to mecz , jeden przychodzi po ciężkim tygodniu w pracy , pospiewać , poprzeklinać , drugi napic sie piwa , ponarzekać,....jest nowe rozdanie, może Wy poprowadzicie doping, a odnosnie szyderki z meneli z drugiej strony błoń , to bądż pewien ....oni nie będą miec litości , ale pewnie wiesz lepiej .....
Ostatnio edytowane przez PabloTS : 06.02.2019 o godz. 19:20.
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.02.2019, 19:29
spokojnie- nie zbedzie zydow to i anty bedzie mniej - do tego sektor C moze teraz wygladac calkiem inaczej - i nie miec takiej sily przebicia - jakos o te derby jestem spokojny ( jesli nie wpuszcza parchatego scierwa na stadion)
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.02.2019, 19:31
No dobra, to WSH, mozna juz wyjsc z szafy, znow mozecie byc sola tego klubu i pozdrawiac gangsterow z trybun.
SKWK, przepraszamy, juz sie nie gniewajcie, wrocimy do zlotoweczki.

Fajnie sie czyta pozytywne rzeczy o Wisle? Fajny jest dobry PR? Cieszymy sie, ze wymiatamy z karnetami czy akcjami?

Ale walmy to, lepiej dajmy chlopakom pozdrowic kolegow w pierdla ze stadionu przeciez to najodpowiedniejsze miejsce do tego*.

*Kilka/kilkanascie osob pozdrawia inne kilka/kilkanascie osob tylko po to aby kazdy ogladajacy i na ogol majacy to w dupie wiedzial, oczywiscie nie ma mowy o jakiejs hipokryzji....
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 06.02.2019, 19:31
PabloTS napisał(a):Wyświetl post
zgadzam sie z Toba w 100% , ogólnie w dupie byłem i gówno widziałem odnosnie okradania naszego klubu, zapewnie ty też , z całym szacunkiem , ale co to ma wspólnego z zachowaniem na stadioniechodzę na mecze od 74 roku i jakos nikt mnie okradł ,nie pobił ..........a to nie kabaret , to mecz , jeden przychodzi po ciężkim tygodniu w pracy , pospiewać , poprzeklinać , drugi napic sie piwa , ponarzekać,....jest nowe rozdanie, może Wy poprowadzicie doping, a odnosnie szyderki z meneli z drugiej strony błoń , to bądż pewien ....oni nie będą miec litości , ale pewnie wiesz lepiej .....
Kolegą włączasz się do dyskusji jakbyś odpalał internetu ostatni raz w 2002 roku. Trybunami oraz klubem trząsł misiek. Klub ma ogromne długi które były wynikiem rządów tzw kumatych którzy korzenia mają w grupie WSH którzy najpierw zmusili Cupiala do zwolnienia Bednarza w konsewkencji potem przejęli klub. Bynajmniej nie dokonali tego językem dyplomacji tylko zachowaniem na trybunach.

Wystarczyło aby kilku biznesmenów poukładało trochę klub abyście znowu zaczęli wypływać na wierzch.
SKAWINA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów