The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2019, 18:46
Kolar podpisał nowa umowe
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2019, 18:49
No i to, że teraz podpisał nową umowę, to w jakiś sposób unieważnia to, że wcześniej miał taki właśnie kontrakt?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.02.2019, 18:49
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Kolar podpisał nowa umowe
Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.02.2019, 19:03
Rozwiązał umowę za porozumieniem stron tamta a nowa podpisał na 1,5 roku jak dobrze pamiętam. Jak źle pisze to niech mnie ktoś poprawi
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2019, 19:20
Prawdę piszesz, tyle że nie na temat
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.02.2019, 08:51
Szymon Jadczak napisał(a):Wyświetl post
Uspokajam kibiców Wisły, którzy pytają czy klub chce sprzedać Aleksandra Buksę. "On jest nie do ruszenia" - mówią kumaci ludzie w klubie. Konkretne zapytania są za to o Patryka Plewkę - z ligi czeskiej i słowackiej.
chory z nienawiści eszjot dalej insynuuje wprost kto wziąć rządzi klubem
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2019, 12:15
Wiadomo kiedy ogłoszenie Kuby ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2019, 19:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo kiedy ogłoszenie Kuby ?
Nie wcześniej niż wtorek bo klub będzie wybierał koszulkę okazjonalna w poniedziałek wraz z fundacją R22. Na pewno połączą obie sprawy tym bardziej że na koszulce ma być nr 16 i napis Kuba.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.02.2019, 23:58
Tak sobie przeglądam naszą obecną kadrę i pomimo wytransferowania kilku bardzo ważnych ogniw, nie wydaje mi się, żebyśmy byli słabsi niż na jesień. Górna ósemka jest spokojnie w naszym zasięgu, a jeszcze parę tygodni temu zastanawialiśmy się czy grając juniorami uda nam się utrzymać w ekstraklasie

Przyszedł/Odszedł:

Burliga / Bartkowski - podobny poziom, żadna strata.
Savicević / Kort - Kort po bardzo dobrym początku z biegiem sezonu zaczął mocno irytować słabą formą. Na papierze zmiana wydaje się na plus.
Klemenz / Arsenić - tutaj raczej duża strata, aczkolwiek jest nadzieja, że Stolarczyk "zrobi" z Klemenza pana piłkarza
Peszko / Kostal - nie podejmę się oceny kto lepszy, bo nie mam pojęcia w jakiej obecnie formie jest Peszko.
Kuba / Imaz - Jesus był motorem napędowym naszej drużyny ale... Kuba to Kuba. Duży plus.
Drzazga / Ondrasek - ta zmiana wygląda zdecydowanie najgorzej. Największa nadzieja chyba w tym, żeby odpalił... Kolar. No chyba, że jakiś napadzior jeszcze do nas dołączy...
Tijanić (?), Kumah (?) / Halilović - Tibor grał mało, a jak grał to nie zachwycał. Być może w jego miejsce przyjdzie któryś z wymienionych graczy.

Jak na nasze możliwości wygląda to lepiej niż dobrze.

Wszyscy po karnety i nieśmy chłopaków dopingiem po jak najwyższą lokatę!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 03.02.2019 o godz. 00:05.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.02.2019, 01:02
j/w

jak będą pensje na czas , to jest to składy na puchary
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.02.2019, 01:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
j/w

tak , legia, amika, Lechia , Jaga odpuszczą - echhh - jak sie zalapiemy do do gornej 8 to bedzie dobrze , o pucharach pisza tylko fantasci od 5 lat , co do postu co wyzej jest - Imaza lubialem boani to napastnik ani skrzydlowy - teraz takiego nie mamy - osobiscie lize na tego Drzazge- jak nie teraz to juz nigdy , gra na luzie- bez spiny - mze byc dobrze ....może , mnie tylko derby interesuja , i utrzymanie - Puchary zostawiam Czerepachomm i i nnnym
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.02.2019, 07:20
Cytat:
osobiscie lize na tego Drzazge

Niby wiadomo, o co chodzi, ale jednak...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2019, 08:37
j/w

Dobre.
....
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2019, 08:48
j/w

Następny przed chwilą było widmo gry IV lidze,a ty wyskakujesz pucharami Puchary to duże koszta na które obecnie nas nie stać klub trzeba na prostą wyprowadzić....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.02.2019, 10:03
j/w

mamy na upartego 11 (choć nie wiadomo czy napastnicy dadzą radę) plus Buchalika, Burligę, Wojtkowskiego i chorych B&B na ławę, plus młodych, którzy dotąd nic nie pokazali (Plewka) albo w ogóle nie grali. główny cel - obronić ósemkę, a potem się zobaczy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.02.2019, 11:24
Plewka nic nie pokazał? Grał w kilku meczach i zawsze poprawnie. Litości, to nie Messi. Dla mnie spokojnie może grać w co drugim meczu w 11.

Jak my chcemy zarabiać miliony na młodych jak Pogoń czy Lech jak my sie boimy wstawiac ich do składu...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.02.2019, 11:40
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
[...] echhh [...] lubialem boani[...] lize na tego Drzazge[...] mze[...] Czerepachomm i i nnnym

mój post był warunkowy, więc spokojnie z tym sarkazmem, zalecam także nie pisanie pod wpływem alkoholu

a i po namyśle uściślę na potrzeby dalszej ew. dyskusji :

pisząc "skład na puchary" miałem na myśli skład który w pewnych okolicznościach może dać nam miejsce w pierwszej czwórce co powinno dać miejsce w pucharach

bynajmniej nie uważam żeby tym składem móc zawojować coś w europie
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.02.2019, 12:41
j/w

Nie widzę innej możliwości niż kwalifikacje Champions League. Każdy inny scenariusz będzie sporym rozczarowaniem, biorąc pod uwagę skład naszpikowany reprezentantami Polski, tj. Błaszczykowski, Wasilewski, Paweł Brożek, Sławomir Peszko, Rafał Pietrzak czy chociażby Maciej Sadlok.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 03.02.2019, 13:29
Leże i krwawię przekłuty ostrzem Twojej ironii

Tymczasem niedziela , czas zabrać familię do Kościoła.

Z Bogiem koledzy !
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.02.2019, 13:50
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę innej możliwości niż kwalifikacje Champions League. Każdy inny scenariusz będzie sporym rozczarowaniem, biorąc pod uwagę skład naszpikowany reprezentantami Polski, tj. Błaszczykowski, Wasilewski, Paweł Brożek, Sławomir Peszko, Rafał Pietrzak czy chociażby Maciej Sadlok.
a RB9 ? Też reprezentant!

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.02.2019, 14:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Plewka nic nie pokazał? Grał w kilku meczach i zawsze poprawnie. Litości, to nie Messi. Dla mnie spokojnie może grać w co drugim meczu w 11.

Jak my chcemy zarabiać miliony na młodych jak Pogoń czy Lech jak my sie boimy wstawiac ich do składu...
co to znaczy zawsze poprawnie ?

badz inaczej byś zrozumiał sens "nic nie pokazał"
Ogryzku, scharakteryzuj piłkarsko Plewkę. Jakie ma plusy jakie minusy, itd.

i czemu ma grac w co drugim meczu ? Skoro jest dobry to powinien grac non stop kazdy mecz od deski do deski...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.02.2019, 15:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post

i czemu ma grac w co drugim meczu ? Skoro jest dobry to powinien grac non stop kazdy mecz od deski do deski...
Słusznie - niech nie gra. Niech gra inny jakis 25 letni "Pierdić" czy inny na którym hooja zarobimy. Niech taka Pogoń wyprodukuje kolejnego Walukiewicza i sprzeda za 4 mln euro!. My jak zwykle bedizemy płakać że nie mamy młodych na sprzedaż. A nawet jak mamy to na nnich nie stawiamy. Bo po co. Niech grają "Pierdicie" czy Boguski.

Jeśli ktoś w ogóle rozważał zeby dac za 19 letniego Plewkę około 1 mln pln - to znaczy że chłopak ma potencjał. Zwłaszcza że chłopak zaistaniał w poważnej piłce 1 rundę tylko. Rolą trenera jest sprawić żeby ktos chciał dać 1 mln, ale euro a nie pln.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.02.2019, 15:31

Poprawnie bo niczego nie zawalił i miał kilka dobrych zagrań. Nie wiem czego oczekujesz od 19-latka debiutującego w ekstraklasie po kilku meczach, ale ani nie jesteś zabawny ani najeżdżanie na Plewkę bez powodu (vide twoje posty po informacji o jego sprzedaży) nie jest mądre.

Plewka gra ponieważ ma talent i został wytypowany jako jeden z naszych młodych który może się dalej przebić. To że stawia na niego Stolarczyk (któremu ubliżałeś zaraz po zatrudnieniu) nie jest przypadkiem.

Dajmy mu spokojnie pograć przynajmniej rok i będziemy oceniać. Z tym składem raczej się utrzymamy, puchary nam nie grożą, dla mnie maks to pierwsza ósemka. Za to Plewka grając poprawnie może pójść za 1-2 mln euro niedługo, co w sytuacji naszego klubu jest naprawdę ważne.

Pamiętam jak za Skorży żegnało tu wiele osób Mączyńskiego "bez żalu, bo nic nie pokazał". Mnie tam wydawało się że to talent, no i pokazał później ale nie u nas. Plewka też moim zdaniem rokuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2019 o godz. 15:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.02.2019, 16:45
Mamy ciekawy skład. Pomimo odejścia paru kluczowych zawodników, nasi następcy na tu i teraz wyglądają nawet lepiej (lub na zbliżonym poziomie). O ile transfery przychodzące są mniej perspektywiczne niż w przypadku tych wychodzących o tyle piłkarsko na tą chwilę możemy nawet grać lepiej. Tym bardziej jeśli wyprostujemy sprawy finansowe. Ja do teraz jestem przekonany, że bilibyśmy się w czołówce jakby nie ta cała finansowa otoczka...

Wierzę w chłopaków i pracę trenera. Jest spora szansa, że jeszcze o coś powalczymy więcej niż ósemka. Potencjał w kadrze jest. Nasi piłkarze 3-4 lata wstecz by zjedli tą ligę na obiad - wiadomo czas z jednymi obchodzi się łagodniej, z innymi ostrzej - ale nadal na papierze wyglądamy mocno. Myślę, że przy odrobinie szczęścia może nas jeszcze czekać niejedna pozytywna niespodzianka w tej rundzie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2019, 17:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Poprawnie bo niczego nie zawalił i miał kilka dobrych zagrań. Nie wiem czego oczekujesz od 19-latka debiutującego w ekstraklasie po kilku meczach, ale ani nie jesteś zabawny ani najeżdżanie na Plewkę bez powodu (vide twoje posty po informacji o jego sprzedaży) nie jest mądre.

Plewka gra ponieważ ma talent i został wytypowany jako jeden z naszych młodych który może się dalej przebić. To że stawia na niego Stolarczyk (któremu ubliżałeś zaraz po zatrudnieniu) nie jest przypadkiem.

Dajmy mu spokojnie pograć przynajmniej rok i będziemy oceniać. Z tym składem raczej się utrzymamy, puchary nam nie grożą, dla mnie maks to pierwsza ósemka. Za to Plewka grając poprawnie może pójść za 1-2 mln euro niedługo, co w sytuacji naszego klubu jest naprawdę ważne.

Pamiętam jak za Skorży żegnało tu wiele osób Mączyńskiego "bez żalu, bo nic nie pokazał". Mnie tam wydawało się że to talent, no i pokazał później ale nie u nas. Plewka też moim zdaniem rokuje.
wiesz wolfy ,jak chcesz sie bawic w wypomianie to masz racje. Smialem sie ze Stolarczyka jak go zatrudnili, czas pokazał ze sie pokajałem i go przeprosiłem.
Ty natomiast od poczatku stawalem murem za rzadami Marzeny Sarapaty, i pisalem o niech peany, jak mowilismy ze są wały i wyszlo to po pierwszym audycie, to ty pisales ze nie widzialas papierow wiec w to nie wierzysz. Dawales pełne poparcie tym wałom ktore sie dzialy a osobom ktore byly przeciwko O tym ze Malecki nie bedzie napastnikiem to tez mam przypominac?

zadalem proste pytanie, co to znaczy poprawnie (innymi slowym po czym uwazacie ze nie bedzie Danielem Brudem) plus - charakterystyka pilkarz. Jaka odpowiedz otrzymałem?
A to ze sprzedalbym PP za 250 tys euro od kopa to prawda i dalej sie tego trzymam.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2019, 19:42
zadalem proste pytanie, co to znaczy poprawnie (innymi slowym po czym uwazacie ze nie bedzie Danielem Brudem) plus - charakterystyka pilkarz. Jaka odpowiedz otrzymałem?
A to ze sprzedalbym PP za 250 tys euro od kopa to prawda i dalej sie tego trzymam.
Skala talentu obu chłopaków jest całkowicie inna. Brud nie jeździł w wieku 11 lat na testy do Ajaxu. Brud nie debiutował w drużynie w wieku 18 lat. Za czasów Bruda trzymano w klubie 21 Latków nawet jeśli nie rokowali, a teraz się odpala 17 Latków którzy są najsłabsi. Szkolenie teraz a 10 lat temu w Wiśle to przepaść. Brud zmarnował się gniciem w młodej ekstraklasie , gdy powinien już dawno rywalizować na wypożyczeniu z seniorami. Przespał najważniejsze lata kariery czyli 18-21 lat.
Jedyny problem Plewki jest taki, że powinien iść drogą Chrapka czyli bezstresowej gry w 1 lidze, ale sytuacja w Wiśle jest taka że musi z miejsca podołać grze w ekstraklasie i być przy okazji na świeczniku kibiców. Kibiców którzy chcą z miejsca zobaczyć ukształtowanego juniora. Czy nasze oczekiwania nie są jednak zbyt wygórowane?

Osobiście cieszę się że Plewka zostaje (?) W klubie. Tak kak kiedyś wspominałem śledzę jego karierę od wieku 9 lat i trzymam kciuki aby odpalił w dorosłym footballu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2019, 14:01
wiesz wolfy ,jak chcesz sie bawic w wypomianie to masz racje. Smialem sie ze Stolarczyka jak go zatrudnili, czas pokazał ze sie pokajałem i go przeprosiłem.
Ty natomiast od poczatku stawalem murem za rzadami Marzeny Sarapaty, i pisalem o niech peany, jak mowilismy ze są wały i wyszlo to po pierwszym audycie, to ty pisales ze nie widzialas papierow wiec w to nie wierzysz. Dawales pełne poparcie tym wałom ktore sie dzialy a osobom ktore byly przeciwko O tym ze Malecki nie bedzie napastnikiem to tez mam przypominac?

Nie dawałem poparcia wałom, ja po prostu nie rzucam oskarżeń i nie obrażam jeśli nie mam dowodów/ powodów. Niektórym wystarczy plotka i priv od filipskiego.

To nie jest pierwszy raz jak się wieśniacko przyp. do piłkarza lub trenera zanim ten zaczął grać/trenować.

Pytałeś czemu niby miałby się przebić - z tego samego powodu co każdy inny zawodnik debiutujący w Ekstraklasie. Ma talent, przeszedł selekcję, nie spalił się w tych kilku meczach w których dano mu wystąpić. Stolarczyk widzi w nim potencjał, nie tylko on zresztą. Tyle że nikt nigdy nie da gwarancji, bo tu liczy się jeszcze głowa, zdrowie i zwykłe szczęście. Jak mu jakiś kretyn połamie nogi albo pójdą mu więzadła krzyżowe to fakt, nic z niego nie będzie. Ryzyko zawodowe, niestety. Jak osiądzie na laurach to też może się obudzić dopiero za pięć lat w Pogonii albo Wiśle Płock. Idąc tym tropem należy zaorać drużyny juniorskie.

Porównywanie z Brudem do niczego nie prowadzi, za czasów TF selekcja to była patologia. Teraz nikt nie trzyma piłkarzy którzy nie rokują. Takie głupie "śmieszkowanie" (a później morda w kubeł jak zawodnik się sprawdzi) jest patologią tego forum.

Zwróciłem na niego uwagę podczas meczu PP z Lechią, kilka razy obserwowałem go w innych meczach. Uważam że ma potencjał. Nie napiszę tu analizy jego gry, jeśli o to chodzi bo mi się zwyczajnie nie chce. Nikt nie jest nieomylny ale sugeruje się od niego i pozostałych młodych zawodników przez najbliższy rok odwalić. Szanse że któryś będzie od kopa wymiatał są nikłe, ale w dłuższej perspektywie czasu na pewno nam się to opłaci.

Acha, zapomniałbym - nie mamy innego wyjścia. Kadra ledwo starcza na jedenastkę, na ławce będzie wielu juniorów. Detal, wiem, ale warto go wziąć pod uwagę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2019 o godz. 14:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2019, 14:16
Co do Plewki, to na pewno rzuca się w oczy, że jest bardzo dobrym sprinterem. W meczu z Miedzią wygrał pojedynek biegowy z Ojamą (tak się to powinno napisać ), startując zza jego pleców i na koniec wygarniając mu piłkę jak dziecku. A Ojamaa uchodzi za jednego z najszybszych zawodników w tej lidze. Zresztą to nie kwestia tylko tego jednego pojedynku, w pomeczowej statystyce naszych najszybszych sprinterów Plewka lądował na 1-szej, góra 2-giej pozycji.
Co do reszty zalet i wad, ma chłopak jakieś przebłyski, zbyt wielu błędów też nie popełnił. Jak na 18-latka nie było źle, ale na wskoczenie na stałe do 1-go składu musiałby wnosić więcej do gry.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.02.2019, 14:21
Plewka wg mnie to jest tylko kwestia czasu, ale też przede wszystkim kwestia braku wody sodowej w głowie. Chłopak może nauczyć się sporo grając przy Bashy, może uzyskać sporo od Sobola. Jednym słowem wszystko przed nim i zobaczymy co z niego będzie, a 250 tys euro dzisiaj za niego jest naprawdę dobrą ofertą, tak jak oferta Lazio za Małeckiego bodajże ponad 1,5 mln euro......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2019, 09:40
Nie dawałem poparcia wałom, ja po prostu nie rzucam oskarżeń i nie obrażam jeśli nie mam dowodów/ powodów. Niektórym wystarczy plotka i priv od filipskiego.

To nie jest pierwszy raz jak się wieśniacko przyp. do piłkarza lub trenera zanim ten zaczął grać/trenować.
.
no tak, Ty za to jesteś najmądrzejszy i nie dajesz poparcia wałom...
Fajnie jest pokazywać paluszkiem Sarapatę, Dukata, ale przejęli oni trupa którego reanimują od ponad dwóch lat.(...)
TL;DR: 95% winy po stronie Cupiała, 5% po stronie TS.
a jesli mówisz ze to nie pierszy raz ze sie do kogoś przypierdalam, jeszcze wieśnicko..ok. Czekam na konkrety z Twojej strony.
I dalej nie dostałem informacji co Plewa potrafi
A głupie śmieszkownanie lepsze było wtedy jak probowałeś zrobić z Małęgo super napastnika. potem siadłeś cicho, wyskoczyłeś dopiero jak Trnava miała nam za niego zapłącić 0,5 mln euro. Skonczyło sie na tym ze Mały zlozyl wezwanie do zapłaty i trenuje gdzies w dupie. Taka "9" jaką sobie wymarzyłeś.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów