|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Peszko i Blaszczykowski na papierze sa lepsi od pary Kostal Imaz
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Głowacki niech wróci
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Możliwe, że sportowo Peszko to ruch dobry gdyż pomógłby złapać kilka punktów niezbędnych do utrzymania. ( i tylko w tym kotenkscie rozumiem ten transfer) Boimy się o utrzymania i potrzebujemy pozbierać graczy którzy są do wyjęcia. Jeśli zaś drużyna jest spokojna o to że się utrzyma to ten transfer jest totalnie bezsensu bo wolałbym aby Peszko nie zabierał miejsca komuś młodszemu.
Wizerunkowo ten transfer jest fatalny a jak wiadomo z tym w Wiśle jest nie najlepiej natomiast omijało to do tej pory drużynę. Peszko ma wizerunek pijaka, boiskowego chama i prostaka i w ostatnich tygodniach słabego gracza i on sobie na to sam zapracował To nie nie jest tak że uwzięli się na niego dziennikarze itd. Pod tym względem ten ruch to katastrofa. Nikt nie będzie patrzył na to, że drużyna fajnie walczy i zostawia serce na boisku tylko kibice i dziennikarze w Polsce będą się skupiać na tym że w Wiśle gra pijak Peszko. Jakby podsumowując za i przeciw głownie zważywszy na to że Wisła nie potrzebuje w tym momencie gracza którzy będzie dostarczał negatwny PR. Kolejna sprawa że nie da się zapanować nad jego głowa i kolejne boiskowe wybryki mogą być tylko kwestią minut spędzonych na boisku, Wisła nie potrzebuje frustracji. Jeśli dojdzie do tego transferu to mam nadzieję że się pomylę i Sławek będzie rzetelnie i uczciwie pracował na boisku, wyciągnie wnioski ze swoich zachowań i będzie grał bez jakiś podłych i chamskich zagrywek.
Ostatnio edytowane przez wester : 24.01.2019 o godz. 14:21.
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Peszko ostatnio prawie klientowi nogę na boisku złamał - był zawieszony jakiś czas i nie grał.
No coż w druzynei zostaną albo juniorzy albo emeryci typu Wasyl Kuba Peszko Brozek. Nic pośrodku nie ma. Starym nie wystarczy pary na cały mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Dla Peszki to ostatni moment na rehabilitację, kolejnej już nie będzie. Cóż, nie ma co się martwić na zapas. Wydaje mi się, że Stolar wraz z Sobolem zadbają o to, aby Peszkę odpowiednio utemperować. Skoro Stolar chce go w drużynie, to znaczy tylko tyle, że wie na co się porywa i zawczasu zadba o to, by sprawy nie wymknęły się spod kontroli.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@wester
Słyszę że transfer Peszki jest fatalny wizerunkowo dla Wisły.. to ja się zapytam czy nam coś jeszcze może popsuć wizerunek po akcjach z superwizjerem, Miśkiem, Marzenka, Vanna Kambodżańskie , Meresińskim i reszta ? Przecież transfer Peszki to wizerunkowy pikuś przy tym. Poza tym, choć sam go nie lubię tak w naszym przypadku - wybrzydzać nie można. Sportowo się może obronić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Patrząc na tę naszą "parszywą dwunastkę", to zaraz się okaże że skrzydła mamy jak w kadrze
![]() Śmiesznie bedzie jak ta paka Stolara znowu odpali i zaczniemy grać na wiosnę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeśli już to najlepiej z żydownią w 90 minucie przy wysokim prowadzeniu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kuba namowił Burego,to Wasyl namówi Peszke,dobrze ze mamy takie znajomości
jego przyjscie to bylo by dla nas duze wzmocnienie,to bylby swietny transfer.A skrzydła Kuba -Peszko to bylo by coś.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.01.2019 o godz. 17:22.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a tak ŻARTEM pisząc , jak już nawet temat Kosy się pojawia, to Sebek Mila ewidentnie nadal ma pociąg do sportu , póki co uwage skierował w dość egzotycznym kierunku , ale może niczym Michael Jordan po eksperymencie baseballowym wrócił z sukcesami do koszykówki , tak i on spojrzy przychylnym okiem na Wisełkę
https://sportowefakty.wp.pl/skoki-na...-swoich-sil-ja ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
tak .................. parszywa dwunastka .......medialnie brzmi to bardzo dobrze
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Na Majstra oldbojami
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Głowa przychodzi do Kosy z zapytaniem o pomoc... https://www.youtube.com/watch?v=Ezg4sr67OGA
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Skąd się wzięła plotka o Hamalainenie ? Chyba przeoczyłem źródło.
A zostając w temacie - Peszko. Nie lubię go, niespecjalnie cenię jako piłkarza ale jednak uważam że w tej lidze może coś dać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
na srodku mamy Bashe dla mnie pilkarz -klucz,caly czas sie ciesze ze on zostałteraz dodać dobre szybkie skrzydła i pomoc wyglada świetnie,i zostaje tylko napastnik jest Kolar i Pawel ,oni moze nie gwarantuja duzo goli ,ale nie ma tragedii,ale wiadomo fajnie by bylo gdyby udalo sie pozyskac napastnika. Sory Kosa nie łapiesz sie
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.01.2019 o godz. 19:38.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
przecież jak on pójdzie na rynek to wytrzeźwieje dopiero na powrót do Gdańska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
a co z Semirem ,on ma tylko 31lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Fajnie byłoby w ocenie uwzględnić że po sprzedaży Imaza i Kostala mamy jednego skrzydłowego. Poza tym Peszko nie będzie grał w każdym meczu 90+ minut więc miejsce dla młodych się znajdzie, ale będzie ich można normalniej wprowadzać. Cudów nie ma, wejdzie młody, zniknie na 90 minut albo uchowaj błąd popełni i go ludzie zjedzą. Jakie tutaj oceny zebrał Plewka? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Dla mnie wszystkie ruchy transferowe Wisły w tym okienku są na plus. Pomijając oczywiście kwestie kontraktów rozwiązanych z powodu zaległości. Sprzedaż Kostala i Imaza dobra sprawa, wiadomo, ze sportowo mniej, ale... Kasa dla klubu plus w zamian Klemenz i Bury, w dodatku ten drugi grac będzie pół roku "za darmo". Wygląda na to, że obrona jest solidnie zabezpieczona.
Peszko. W tym wypadku chciałbym, żeby podążył droga Brozka, Wolskiego czy Stilica (pierwszy powrót do Polski). W sensie odbudowy formy/nazwiska w Wiśle. Jeśli ma ambicje pokazać się, udowodnić, że jeszcze potrafi grać, będzie dobrze. Atmosfera w szatni powinna pomóc i dać mu pozytywny impuls. Poza tym, Peszko decydując się na przejście do Wisły wie z jakimi problemami boryka się klub, wiec raczej tu chodzi o możliwość grania i sprawy ambicjonalne. Samo jego przejście obarczone zerowym ryzykiem, w końcu tylko wypożyczenie, a i nie wiadomo jaką część kontraktu pokrywa Lechia. Cóż, ma swoje lata i to może być w tym wszystkim największy problem, ale czy musi? Jakby nie patrzeć doświadczenia nie można kupić. Drzazga, jak było pisane wcześniej w innym temacie, jest wzmocnieniem składu, choć można z tym polemizować. Ja nie zamierzam. W naszej lidze dużo nie trzeba by błyszczeć, tudzież zaskakiwać, w co 2-3 meczu. Z tego, co pamiętam dobre uderzenie z dystansu. W sparingach coś tam próbował klepać. Ograny w 1 lidze, parę bramek. Być może fakt, że dostanie teraz prawdziwą szansę, da mu jeszcze większego kopa. Nie wiem czemu, ale widząc go na boisku kojarzy mi się Rooney hehe. Najlepiej jakby powtórzyła się sytuacja, jaka miała miejsce z Pietrzakiem. Wrócił z Zagłębia, gdzie grał słabo, po czym okazał się czołowym lewym obrońcą ligi... Trzymam kciuki za niego. Na końcu, patrząc na sytuacje klubu i ruchy kadrowe, to nie można niczego więcej wymagać. Szanujmy to, co jest. Pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Według mnie idealna sytuacja, by próbować juniorów przed przyszłorocznym obowiązkiem grania młodzieżowcem. Plewka, Grabowski już w pewien sposób sprawdzeni w warunkach ligowych. Jestem przekonany, że Stolarczyk ma to z tyłu głowy i będzie szukanie różnych wariantów, bo przecież nie możemy polegać na jednym juniorze.
Bramka: status quo Obrona: Bartkowski <---> Burliga Pomoc: Kort <---> Plewka? Szot? Atak: Ondrasek <----> Kolar/Drzazga O skrzydłach nie mówię, bo myślę, że jak chłopaki będą mieli siłę biegać, to sobie poradzą. Jasne, że Kostal, Imaz i Ondrasek zrobili mega liczby, ale jak mówił Stolarczyk - odpowiedzialność weźmie ktoś inny, piłka nie lubi próżni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
xanti1906 napisał(a):
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
"...Przy Reymonta 22 przywitają Peszkę z otwartymi ramionami. Z inicjatywą sprowadzenia 44-krotnego reprezentanta Polski wyszli Arkadiusz Głowacki i Marcin Wasilewski, a Maciej Stolarczyk ... Sławek bardzo chciał iść do Wisły, a Wiśle też na nim zależało, więc powiedziałem: "Dobra, to robimy to". Sławek zszedł z zarobków o połowę, ja też zrezygnowałem z wynagrodzenia dla agenta....Chcemy pomóc Wiśle, bo taki klub musi grać w ekstraklasie - mówi Hajto..."
... no i wszystko jasne ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
O połowę? Czytałem gdzieś że w Lechii zarabiał około 100 kafli. To znaczy ze Wisła będzie płacić Peszce 50 tysi? To by było dużo za dużo nawet jakbyśmy byli bogaci
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Peszko ma bajeczny kontrakt w Lechii który obowiazuje jeszcze 1.5 roku a później przez 5 lat ma być ich ... skautem . Tak więc zejście Peszki przez parę miechow z kontraktu nie jest niczym dziwnym. Gargula też kiedyś u nas z własnej woli zszedł, podobnie Jędrzejczyk w Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gdzie niby Jędrzejczyk zszedł z Legii
Chyba ze schodów Jedynie co się Legii udało ugrać u Jędzy to rozłożenie płatności kontraktu w czasie, suma pozostała taka sama. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|