|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wybiera się ktoś do KRS żeby sfotografować tą słynną umowę? Powinna być już dostępna w aktach rejestrowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ale po drodze zdaje sie ktos z dziennikarzy podawal, ze KRS zarzadal umowy tlumaczonej na PL.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Owszem wezwano o umowę, bo sędzia chciał sprawdzić, czy rzeczywiście TS jako właściciel Wisła SA miał prawo do WZA -akt notarialny i podjęcia uchwał powołujących Członków Rady Nadzorczej a następnie Zarząd SA.
Sędzia badał umowę na podstawie informacji o sprzedaży akcji i musiał to zrobić jeżeli chciał być rzetelny... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
4Te 3 mln zł za Kostala i Imaza daje nam spokój i pewność, że jeśli komisja odwiesi licencje a wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują, to spokojnie zaczniemy ligę rewanzowa i dogramy ja do końca. Zostały prawie Mc do startu ligi a jak wiemy klub potrzebuje 1.2mln miesięcznie na egzystencję. Później zaczną spływac pieniądze z praw tv (te na których jeszcze nie ma cesji), tańsze od sponsorów, kasa z karnetów plus pieniądze od Socios. Do tego może uda się projekt z publicznymi akcjami za 4mln zł o którym mówił Pan Królewski. Jaro i Kuba będą mieli pół roku, żeby na spokojnie znalesc inwestora z prawdziwego zdarzenia. Kadra jeśli ominia nas kontuzje spokojnie wystarczy do utrzymania. Przydałby się ktoś do wzmocnienia środka pola, lecz nawet bez ruchów IN do klubu powinno starczyć na zostanie w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 21.01.2019 o godz. 15:44.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
eeeee r u sure ? Górnik Zabrze - Wisła Kraków 11 lutego, 18:00 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Hehe no tak nie wiem czemu miałem w głowie 11.03... To lepiej dla Nas i muszę się w końcu po karnet wybrać bo czasu nie wiele.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Patryko : 21.01.2019 o godz. 15:54.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Proszę wybaczyć mi mój optymizm ale oczami wyobraźni widzę, że Wisła stanie kiedyś na nogi, Dajmy na to za rok za dwa lata. Zważywszy, że jest w Wiśle pewnego rodzaju promocja ze względu na trudną sytuacje finansową uważam że Wisła powinna zagwarantować sobie opcje pierwokupu obu zawodników za określoną kwotę. Rzecz jasne nie mam pretensji jeśli akutalne władzę tego nie zrobiły/zrobią. Trudno w takiej sytuacji myśleć o przyszłości.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 21.01.2019 o godz. 16:01.
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
) Do tego akcje wyjdą. JAk tylko wystartujemy to idę o zakłąd że z tymi ludźmi u steru nie tylko dokończymy sezon ale kolejny również rozpoczniemy w ekstraklasie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Te mityczne 12.2 baniek jako zobowiązania licencyjne to może być za mało, kwota potrzebna na 31 marca jest dużo wyższa. W międzyczasie dochodzą pensje za grudzień , styczeń, luty, opłacenie spotkań miastu (w tym ten fatalny termin meczu ze Śląskiem ) .
Wierzę że nam się uda , bo już udało się coś co wydawało się niemożliwe przez cały grudzień. Były momenty że 95% kibiców straciło wiarę w grę drużyny na wiosnę ... Rekord karnetów nie padnie, ale uważam że te 8k jest realne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sprzedaż akcji Wisły - 4 mln sprzedaż Kostala i Imaza - 3,2 mln to już mamy 11,2 mln karnety - już jest duża mobilizacja więc myślę, że 10 tys karnetów jest możliwe, licząc po 200 zł za karnet to jest 2 mln zł Czyli jesteśmy 1 mln do przodu (przypominam, że aby uzyskać licencje na nowy sezon trzeba miaeć spłącone wszystko za 2018 rok) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wszyscy licza, że pójdzie dużo karnetów... Tylko weźcie pod uwage, że karnety z założenia są tańsze niż suma za pojedyncze bilety. A co za tym idzie mniejszy zysk dla klubu. Fajnie jakby teraz sprzedać 10 tys. karnetow i klub będzie miał z tego kasę na już. Tylko potem proporcjonalnie spada zysk za dzień meczowy. Także na dwoje babka wróżyła.
Pytanie czy ta operacja jest możliwa do przeprowadzenia w takim czasie.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 21.01.2019 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to nawet niech sprzedadza 8-10 tys karnetow.
A to i tak sporo 1,5-2 mln.Do tego zysk z biletow w dniu meczowym ,+ 7,8 tys x25 zl=200 tys,za mecz w zaleznosci od naszej mobilizacji. No i Socios ,skladki na dzis to prawie 100 tys miesiecznie(same skladki,a liczba czlonkow rosnie),to ponad 1 mln rocznie.+ darowizny. akcje klub dla klubu itp.po tym co zesmy przeszli w grudniu nic nam juz nie straszne. wystarczy popatrzec na ukradziony zysk meczowy z Lechem,900 tys ile za to mozna by opłat porobić,za ktore teraz musi placic Socios ,zeby klub mogl egzystowac nawet za np kosiarke do murawy,czy ogrzewanie boiska treningowego.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.01.2019 o godz. 17:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak mam być szczery to rzuca się w oczy ten o to framgent z artykuł na stronie sport.pl"
"(...) umowa sprzedaży chroniła też w pewien sposób sprzedających. Umieszczono w niej specjalny punkt, który odnosił się do dodatkowego gwarancyjnego porozumienia. Mówiło ono o niepociąganiu do odpowiedzialności cywilnej, byłych zarządców spółki przez nowych inwestorów.". . Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...amy-wazne.html Krótko mówiąc wiadomo, że stary zarząd ma czego się bać i dlatego należy go bezwzględnie rozliczyć! Nie chodzi tu o samą karę, a sprawiedliwość! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mowa o 12 mln ale bedzie pewnei mniej. Zawodnicy odchodzacy zapewne podpisuja porozumienia o przedluzeniu. splaty. Cos tak mowil rowniez Wislocki u Stanowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Edit: zapomniałem, że to nie wchodzi do zobowiązań licencyjnych, więc pewnie nie będzie płacone. Pytanie tylko, czy piłkarze nie wkurzą się, jak znowu nie będą mieli kasy na czas.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 21.01.2019 o godz. 18:30.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Było już gdzieś podawane że po ugodach z piłkarzami dług licencyjny spadł do 10.5 miliona. Sprzedaż zawodników, pożyczka i akcje pokryją to w zasadzie w całości. Ergo to co zarobimy na karnetach i biletach będzie szło na utrzymanie zespołu i przynajmniej w teorii nie powinniśmy już powiększać zadłużenia i nawet bez inwestora powinniśmy móc dotrzymać do następnego sezonu jeśli chodzi o licencję. Sportowo też jakoś się nie martwię, nie przy Stolarze. Poza tym jestem pewien, że zobaczymy jeszcze ruchy kadrowe do nas poza dwoma obrońcami.
Inna sprawa, że nie sądzę żeby tak długi okres bez nowego właściciela był przewidywany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
A umowy na sprzątanie stadionu, ochronę i catering zostały rozwiązane za porozumieniem stron czy przez wypowiedzenie, wie ktoś coś ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ale pamiętając jak zaskoczeni byli dotrzymaniem obietnicy odnośnie ost wypłat i generalnie jest spore zaufanie do nowego zarządu więc na pewne ustępstwa pójdą. Nie na tyle duże, żeby znowu wytrzymać pół roku bez wypłat ale też nie sądze żeby były podobne wały jak za poprzedniego zarządu ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Niejaki Jakub M. dorzuci 103 000 zł, płatne do końca marca...a właściwie zwróci te które sobie przywłaszczył,w zamian dostanie rok w zawiasach
2,5 roku na rozstrzygnięcie w tak banalnej sprawie,aż strach pomyśleć co by się stało gdyby doszło do procesu z duetem grudniowych właścicieli w polskich sądach , najlepiej gdyby doszło do dobrowolnej obustronnej ugody i zrzeczeniu się roszczeń obu stron ich do Wsły SA. , TS od odszkodowania od nich (którego i tak nie można wyegzekwować bo to dwaj Golce ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wszyscy robią błąd i liczą wszelkie wpływy do klubu jako kwoty brutto. Niestety, po opodatkowaniu przez nasze kochane państwo zostaje sporo mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
O podatku dochodowym nie może być mowy, bo daleko nam od osiągania jakiekolwieku zysku.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 21.01.2019 o godz. 20:53.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Ale brednie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ogarnia CLJ oraz oglądał dwa sparingi o Hoyo-Kowalskim ?
Wiem, że ma 15 lat, ale z tego co niektórzy pisali, że wyglądał solidnie przy Wasilewskim i warunki jak na swój wiek ma fantastyczne.. nie ma opcjii postawić na takiego chłopaka zamiast Klemenza, który pewnie będzie grał ? to inwestycja w przyszłośc i nawet jeśli będzie popełniał błędy to można na nim sporo zarobić /pomyliłem tematu, jak mogę prosić o przeniesienie posta do PRZYGOTOWANIA to byłoby super
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 21.01.2019 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Trałka mu połamie nogi i koniec kariery przed 16-tką.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|