|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kiko i Carrlio grali na Carlitosa odszedł Carlitos i zaczęła się gra zespołowa
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może Kubę do środka za napastnikami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mój sklad: Lis-Palcic,Wasyl,Sadlokiem,Grabowski-Blaszczu,Basha-Shot-Slomka-Kolar-Dzaga
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Walczymy u utrzymanie w lidze, a nie górną ósemkę.
Bez urazy, też mam marzenie o naszej obecności w górnej części tabeli ale w chwili obecnej nie jest to raczej możliwe. Być może się wychylam i zbyt wcześniej oceniam, zobaczymy - mam nadzieje że ktoś do drużyny jakimś cudem dołączy - nasi juniorzy są kilka klas słabsi aby grać w ekstraklasie. ![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeżeli tylko będzie możliwość trzeba walczyć o miejsce w 8. W grupie spadkowej będzie ciężko i różne rzeczy mogą się trafić. Czytałem, że Rysiek Guzmics chciałby wrócić do ekstraklasy.. Transfery bezgotówkowe wchodzą w grę, może jakieś uzupełnimy skład. Klimat wokół klubu się polepszył dlatego wierze w 8mke.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Basha zostaje i to chyba najwiekszy plus.Z nim a bez niego w tamej rundzie to jakby byly dwie rózne Wisly.To pilkarz mozna powiedziec kluczowy daje duzo spokoju i pewnosci dlatego z nim cala druzna gra lepiej.
Kuba dzis kapitan ,taka symbolika .....nawet nie ma co pisac, przy takim zawodniku kazdy pilkarz dawalby 120% zeby pokazac ze mu tez zalezy. Fajnie ze Burliga by wrocil to solidny zawodnik,w Jadze grał reguralnie ,takze to bylo by napewno tez wzmocnienie. Ale jest jeszcze troche czasu do startu rundy,moze uda sie pozyskac po 1 -2 zawodnikow na kazda pozycje. No i super ze ta Turcja na tydzien,zasłuzyli sobie na to,bo mieli takie problemy a oni sa na dzis w pierwszej ósemce.Co nas nie zabi(ło) to nas wzmocni.Byle do przodu,damy rade.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.01.2019 o godz. 19:39.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Na pewno kogoś do pomocy się znajdzie, wypożyczy lub ....
Będzie dobrze. Zobaczycie . Jak będziemy grać, zawodnicy się znajdą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Skoro Halilović jednak odchodzi to na gwałt potrzebujemy solidnego środkowego pomocnika. Super, że Basha zostaje, bo to jest główny dyrygent naszego środka pola. Teraz potrzeba kogoś trochę wyżej, przydałby też się jakiś skrzydłowy (choćby jeden) jeśli Kostal i Imaz pójdą w pakiecie do Białegostoku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Bez problemu kogoś się znajdzie, nawet na wypożyczenie do ogrania dla innego klubu. Co może być też ciekawą opcją. Tylko wiadomo trochę czasu musi minąć, wyklarować sytuacja zawodników w innych klubach.
Gdyby był talent w nogach ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
PAmiętam jak było mi cholernie żal Burego... Nie wiem jak obecnie z hazardem i co się stało, że Jaga go odstrzela, ale u nas był dobry.Kogo wolelibyście
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.01.2019 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
W naszej sytuacji finansowej poczekamy do końca okienka i wtedy się znajdzie trochę piłkarzy którzy sie nigdzie nie załapali. Bez obaw - znajdą sie i tacy ci bedą chcieli grac żeby móc sie pokazac innym klubom (prawie za darmo)
Jakoś to będzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Obecnie na skrzydłach może grać Słomka, Kuba, Boguski, Bartosz jak i również Wojtkowski, Pietrzak , Burliga . To w ogóle nie jest paląca pozycja . A i Śliwa powinien być tam sprawdzany. Pamiętajmy też że musimy sobie "wychować" kogos kto będzie grał w pierwszym składzie gdy będzie obowiązek gry juniora w pierwszym składzie . A najlepiej 2-3 takich graczy ... Środek pola i środek obrony to bez dwóch zdań najbardziej pałace pozycję... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Grunt, że Basha zostaje. Ma Stolar wokół kogo grę robić. Do tego Wasyl i Sado też piłki porozrzucana. Bury na plus. Walczak jest, ograny, da radę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jakie złudzenia? Jak transfer będzie podpisany to wejdzie w życie. Nie lubię wychodzić na idiotę po fakcie, więc nie będę pisał, że już się odbył jeśli się nie odbył.
Na skrzydłach na poziomie jest Kuba i Boguś. Jeden ma kontuzję, drugi jest na nie podatny. Wojtkowski do takiego miana dopiero aspiruje, podobnie Bartosz. Słomkę pominę milczeniem, Pietrzak i Burliga będą potrzebni gdzie indziej. Trzeba też pamiętać, że bardzo możliwe, że Boguski jeśli będzie zdrowy to będzie występował na dziesiątce. Na gwałt potrzebujemy ósemki, przydałby się skrzydłowy. Jeżeli zakładamy, że transfer naszych obecnych skrzydeł jest klepnięty oznacza to, że trafia do nas Klemenz, więc nie ma sensu szukać kolejnego stopera. Bocznych obrońców na poziomie mamy trzech (zakładam podpis Burego - bo jest powiązany z transferem skrzydłowych i stopera do nas), więc też musi wystarczyć.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.01.2019 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Transfery są klepniete i jeśli potwierdził to nawet Lesnadorski na tt to mi więcej zapewnień nie trzeba. Oficjalna na stronie głównej to formalność.
Słomka może pozytywnie zaskoczyć i sądzę że się jeszcze zdziwisz. O Kostalu zapomnimy dość szybko, odejście Imaza bedzie nam się odbijać czkawka . Ale i tak jest konieczne w obecnych warunkach finansowych . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
https://mobile.twitter.com/s_staszew...96238763036672
Imaz i Kostal na testach medycznych w Białymstoku. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, spodziewałem się większego exodusu z Wisły. Z tych wszystkich którzy odeszli/za moment odejdą chyba najbardziej żałuję Imaza, bo jesienią był jednym z tych piłkarzy, którzy robili grę i wydatnie nabijali statystyki. Szkoda też Arsenicia, bo przeszła nam obok nosa perspektywa dobrego zarobku na jego transferze. Kort i Bartkowski są spokojnie do zastąpienia. Ten pierwszy miewał spore przestoje, poza kilkoma spotkaniami nie wybił się ponad przeciętność. Bartkowski był w miarę solidny, ale jeżeli faktycznie wróci Burliga to w przypadku PO bilans zysków i strat wyjdzie na zero.
Wojtas napisał(a):
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ci, którzy od nas odeszli bądź odchodzą strzelili łącznie 26 z 33 bramek, jakie Wisła zdobyła w tym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż..będą musieli strzelać inni.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nie wliczając Klemenza i Burligi którzy pewnie podpiszą przydałby się środkowy pomocnik i Lewo skrzydłowy czyli 2 transfery dodatkowo i można przystapić do rundy wiosennej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Szczerze....... kazdy kto od nas odszedł jest spokojnie do zastapienia a dziura po nim do załatania. To juz nie te czasy gdzie grali/grają u nas pilkarze jakościowo z wysokiej pólki,bo ci ktorzy byli/są to tylko pilkarze lekko ponad srednią norme tacy dobrzy średniacy i nic wiecej,dlatego o zastepcow wcale nie trudno.Np odchodzi Bartkowski przychodzi Burliga i nikt nie zauważy róznicy. Jak pisze grunt ze został Basha bo to pilkarz mam wrazenie najwazniejszy z tej ukladanki.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.01.2019 o godz. 17:55.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy mamy jakieś % od następnych transferów.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|