The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2019, 12:40
Artykuł ze strony TVP INFO:

https://www.tvp.info/40795360/wisla-...da-wielki-klub

Syntetycznie zestawiona chronologia wydarzeń do początku grudnia 2018.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 12.01.2019, 13:20
pikey napisał(a):Wyświetl post
Artykuł ze strony TVP INFO:

https://www.tvp.info/40795360/wisla-...da-wielki-klub

Syntetycznie zestawiona chronologia wydarzeń do początku grudnia 2018.
Ani slowa o Jaroslawie Krolewskim..... czyli timeline do kosza, bo pominieto jedna z najwazniejszych postaci.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.01.2019, 13:51
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Ani slowa o Jaroslawie Krolewskim..... czyli timeline do kosza, bo pominieto jedna z najwazniejszych postaci.
Jak to TVP.. kłamie już w samym tytule
Odpowiedz cytując
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Stary 12.01.2019, 13:57
Pan Jarosław takiego człowieka nam potrzeba. Niestety mało jest takich ludzi koło Wisły. Może nawet nie ma. Niezwykle mądry człowiek
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.01.2019, 16:09
Czytam komentarze pod informacjami w mediach. Widać coraz większe znużenie i zniecierpliwienie informacjami o Wiśle wśród czytających. Byłoby może dobrze ruszyć z komentarzami pozytywnymi na temat tego, że wiadomości o Wiśle są ważne.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.01.2019, 17:34
Na Weszło wywiad z Szymonem Jadczakiem. Poniekąd kulisy reportażu

http://weszlo.com/2019/01/14/futbolu...em-jadczakiem/
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2019, 14:14
http://weszlo.com/2019/01/15/tomasz-...ieterem-wisle/
Może w końcu się doczekamy nowej strony internetowej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 15.01.2019, 14:35
Innymi słowy człowiek ze świata korporacji. Ciekawe, czy to wszystko im wypali, skoro jeszcze kilka lat temu korporacyjne schematy były w Wiśle "beee".
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.01.2019, 17:31
No i z takimi ludzmi to by mozna rokować lepszą przyszłość,oby.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.01.2019, 17:58
ciekawostka o naszym trzecim muszkieterze

jedziemy z profesorem jazda jazda jazda

https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...ma-na-pienku-z
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.01.2019, 10:27
Wywiad z LMM.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/c5591ev
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.01.2019, 10:48
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z LMM.
głos rozsądku
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 20.01.2019, 10:59
Rozsadku? Wstyd. Wiedzialem, ale nic nie moglem zrobic... nic bie wiedzialem, nie bylo innej oferty... To ma byc legenda? Trzeba było działać, a nie teraz sie wybielać... A teksty o braku potrzeby kontaktu z Piggy to juz skrajna zenada
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 20.01.2019, 11:06
"Kiedy padały Polonia, ŁKS, Widzew czy Ruch, nie wywoływało to aż takiego zainteresowania"

No tak, Wisła miała umrzeć w ciszy. Miętta gada chyba ustami Sarapaty. Wstyd!
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.01.2019, 19:29
Taki luźny pomysł. W sumie jeżeli faktycznie Kuba podpisze z nami kontrakt to można by było zrobić jakieś ,,show" z tej okazji bo wiemy dobrze, że to powrót inny niż wszystkie, a do tego bardzo znanego i wartościowego piłkarza. W sensie np. zrobić konferencje prasową np. w hali Wisły (głównie chodzi o miejsce gdzie mogłoby przyjść jakieś 500-1000 ludzi)na którą kibicie mogliby przyjść po uiszczeniu jakiejś opłaty symbolicznej typu 5-10 zł. Klub by na tym coś zarobił. Mogłoby np. zorganizować to Socios i zawsze to byłaby jakaś dodatkowa promocja dla tej organizacji. Dodatkowo zorganizować stoisko z możliwością zakupu karnetu na wiosnę.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.01.2019, 19:53
No tak gruba blondyna doporowadzila klub na skraj bankructwa,ale co tam Pan Ludwik jej nie żałuje.
Czyli w sumie nie żaluje niczego.No stało sie,co zrobić,moze szkoda ze tak te media troche ten upadek nagłośniły ,trzeba bylo umierać po cichu.
Oj im starszy tym głupszy,najgorsze sa te odpowiedzi to nie ja,nic nie wiem,bo to dowodzi ze rączka myje rączkę.
a wywiad to jakas tragiczna farsa,z takimi ludzmi to rzeczywiście tylko do grobu.

Popieram tez akcje jak pisał Brozinho_23,jesli Kuba podpisze to trzeba robic z nim kazdą akcje plakaty,bilbordy ile sie da.A napewno na czolo akcji z karnetami,akcja typu gdzie Kuba sie pyta "a ty masz juz karnet na Wisłe?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.01.2019 o godz. 20:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.01.2019, 21:53
Nie wiem, skąd takie odpowiedzi, czy wywiad autoryzowany - gdy przyszliśmy jako Socios porozmawiać z LMM, rozmowa była na zupełnie innym poziomie, niż ten wywiad.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.01.2019, 22:31
Serek, jako piewca zabawy w sociosy to osobiscie bym tak nie pisal o LMM , ......bez napinki
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.01.2019, 23:00
Tzn jak byś nie pisał?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2019, 23:14
W zasadzie to nikt ze środowiska jeszcze nie przyznał wprost, że jest problem z gangsterką. Wszystkie wywiady to albo brak odpowiedzi albo wymijające komentarze na ten temat. Nie macie wrażenia, że ludzie się po prostu boją o własne/rodziny zdrowie?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.01.2019, 23:17
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie to nikt ze środowiska jeszcze nie przyznał wprost, że jest problem z gangsterką. Wszystkie wywiady to albo brak odpowiedzi albo wymijające komentarze na ten temat. Nie macie wrażenia, że ludzie się po prostu boją o własne/rodziny zdrowie?
Bo tak jest. Dziennikarze i część kibiców jednak nie potrafi tego zrozumieć.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.01.2019, 23:20
Sefek, nie bronilbym LMM , bo byl w srodku tego sqrwysynstwa , nie dziw sie ze ludzie nie ufajom juz legendą
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 20.01.2019, 23:43
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

A może nic nie mówią, albo "nie widzą" problemów z gansterką (jak Kwaśniewski), bo po prostu sami są w to umoczeni?
Nikt nic nie mówi o mafii, bo wszyscy się boją.
Miętta-Mikołajewicz boi się Wawro i Szymańskiego (bezpośrednich protektorów Miśka). Ci dwaj boją się Zielaka. Wawro aż uciec musiał.
Misiek się boi tak, że aż zdjęcie z małą córką opublikował, na którym pokazał, że to Dukat sam był konfidentem, a nie obaj. Misiek tak się bał oskarżenia o bycie kondfidentem, że aż chował się za mała córką. A w więzieniu go w izolatce chronią (Jadczak napisał o izolatce, a nawet nie umiał skojarzyć dlaczego).

Wszyscy się boją i każdy oczywiście niewinny.

Dla przypomnienia:

Sarapata napisał(a):
"Jako pierwszy o kandydowanie poprosił mnie wcześniej pan Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Nawiasem mówiąc, też słyszałam, że on jest szefem mafii krakowskiej – czuje pan, że przekraczamy granicę absurdu?"

http://laczynaspasja.pl/tylko-u-nas-...-superwizjera/
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 20.01.2019, 23:56
Miętta-Mikołajewicz się totalnie skompromitował. Ten wywiad go ostatecznie zdyskredytował.
Do tych cytatów powyżej można dodać z pół wywiadu.

Cytat:
  • Nigdy nie było też takiego ataku medialnego. Ten atak trochę mnie dziwi. Kiedy padały Polonia, ŁKS, Widzew czy Ruch, nie wywoływało to aż takiego zainteresowania.
  • Nie ukrywam, że wierzyłem wtedy w to, do czego mnie przekonywał Wawro: szansę resocjalizacji "Miśka"
  • -Tego nie wiedziałem.
    -...dziennikarze pana o tym informowali.
    -Nie weryfikowałem tych informacji.
  • Kiedyś spotkałem Marzenę w kawiarni Towarzystwa Sportowego. Zaproponowałem jej, by weszła do zarządu TS
  • -Żałuje pan, że na nią postawił?
    -Nie, niczego nie żałuję.
  • -Jak to możliwe, że klub sprzedano takim ludziom jak Vanna Ly i Mats Hartling?
    -Proszę mnie o to nie pytać, ani ja, ani Tadeusz Czerwiński jako przewodniczący rady nadzorczej nie mieliśmy z tą sprawą nic wspólnego.
    -Mówił pan jednak w grudniowej rozmowie ze sport.pl, że inwestorzy wyglądają na poważnych ludzi. Na jakiej podstawie pan tak stwierdził?
    -Na początku wszyscy tak myśleli. Tak zostali przedstawieni.
    -Przez kogo?
    -Przez panią Sarapatę i pana Gołdę.
  • -Czyli klub płacił haracz.
    -Nie nazywajmy tego haraczem, tylko porozumieniem.
  • -Czuje się pan oszukany przez Marzenę Sarapatę?
    -Nie. Nikt mnie nie oszukiwał,
  • -Nie powinna wyjaśnić niektórych kwestii?
    -Proszę pana, czuję się podczas rozmowy z panem, jakbym siedział u prokuratora. Próbuje pan ode mnie wyciągnąć rzeczy, które mogę pozostawić dla siebie. Nie muszę panu mówić, czy mam ochotę rozmawiać z panią Sarapatą.
  • -Daleki jestem od wskazania palcem winnych osób.
  • -A dlaczego potrzebna jest rewolucja?
  • -Pan Trela w "Stanie Futbolu" powiedział, że TS Wisła ciągnie sekcję piłkarską w dół. Ja twierdzę coś odwrotnego: sytuacja w sekcji piłkarskiej pociągnęła w dół Towarzystwo Sportowe.
    -Uważa pan, że sekcja piłkarska ciągnęła TS w dół. A sekcja Trenuj Sporty Walki tego nie robi? Uważa pan, że sekcja piłkarska ciągnęła TS w dół. A sekcja Trenuj Sporty Walki tego nie robi?

A ci, co go bronią (jak Czerepach- ten to potrafi bronić każdego z TS i gangu, albo Kiko Ramireza), kompromitują się tak samo. A może nawet pokazują swoje powiązania.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2019, 23:58
abcabc napisał(a):Wyświetl post
:bla bla bla
No i co k.urwa rżysz? Więcej emotek wklej. Gdzie ja napisałem, że wszyscy niewinni?
Oczywiste jest, że sporo ludzi zna temat, siedzi w tym. I pewno też ma sporo za uszami.

W przeciwieństwie do ciebie jednak potrafię sobie wyobrazić, że kilkudziesięcioosobowa grupa gangsterów może ludzi zastraszyć. I to na tyle skutecznie, że siedzą cicho czy też wycofują się z życia publicznego.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.01.2019, 23:58
abcabc napisał(a):Wyświetl post

A może nic nie mówią, albo "nie widzą" problemów z gansterką (jak Kwaśniewski), bo po prostu sami są w to umoczeni?
Nikt nic nie mówi o mafii, bo wszyscy się boją.
Miętta-Mikołajewicz boi się Wawro i Szymańskiego (bezpośrednich protektorów Miśka). Ci dwaj boją się Zielaka. Wawro aż uciec musiał.
Misiek się boi tak, że aż zdjęcie z małą córką opublikował, na którym pokazał, że to Dukat sam był konfidentem, a nie obaj. Misiek tak się bał oskarżenia o bycie kondfidentem, że aż chował się za mała córką. A w więzieniu go w izolatce chronią (Jadczak napisał o izolatce, a nawet nie umiał skojarzyć dlaczego).

Wszyscy się boją i każdy oczywiście niewinny.

Dla przypomnienia:
nie ćpaj prosze cię bo takie bzdury i głupoty wypisujesz że oczy bolą.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.01.2019, 09:03
Wywiad tylko potwierdza, że TS to jedno wielkie bagno, żeby nie powiedzieć gówno. Rozmowa jest w takim tonie, że trzeba zadać sobie pytanie czy LMM nie odpalano działki z "zysków".
Ostatnio edytowane przez silver03 : 21.01.2019 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.01.2019, 09:24
Czego wy sie spodziewacie po starszym czlowieku. ktory jest w TSie prezesem HONOROWYM czyli nie ma w sumie nic do powiedzenia. Co ma/mial zrobic w wieku 90 lat? Isc na wojne z rekinami? Jak sam mowi, on nawet umowy sprzedazy klubu na oczy nie widzial to myslicie, ze mial wglad we wszystkie umowy w SA? Zrobil dokladnie to samo co wy. Nic. Jego przynajmniej moze tlumaczyc w jakims stopniu wiek. Wy mogliście sie zapisać do TSu, zostac jego czlonkami, "przejac" TS od srodka. Gówno zrobiliscie, z jakich powodów, nie wiem. Od razu uprzedze, tez zrobiłem gowno, za pozno sie dowiedziałem jak to wszystko funkcjonowalo, ale jak czytam niektorych to wychodzi na to, ze wiedzieli wszystko od poczatku, nie zrobili nic, a teraz maja pretensje do starszego czlowieka... Wyluzujcie, przestancie sie skupiac na tym co bylo bo od tego teraz jest prokuratura, skupcie sie na sprawach bieżących i przyszlosci.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.01.2019, 09:31
Nie .Nie wszyscy wiedzieli ale większość się domyślała.Ci co wiedzieli próbowali zrobić z tych co się domyślali idiotów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.01.2019, 10:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Czego wy sie spodziewacie po starszym czlowieku. ktory jest w TSie prezesem HONOROWYM czyli nie ma w sumie nic do powiedzenia. Co ma/mial zrobic w wieku 90 lat? Isc na wojne z rekinami? Jak sam mowi, on nawet umowy sprzedazy klubu na oczy nie widzial to myslicie, ze mial wglad we wszystkie umowy w SA? Zrobil dokladnie to samo co wy. Nic. Jego przynajmniej moze tlumaczyc w jakims stopniu wiek. Wy mogliście sie zapisać do TSu, zostac jego czlonkami, "przejac" TS od srodka. Gówno zrobiliscie, z jakich powodów, nie wiem. Od razu uprzedze, tez zrobiłem gowno, za pozno sie dowiedziałem jak to wszystko funkcjonowalo, ale jak czytam niektorych to wychodzi na to, ze wiedzieli wszystko od poczatku, nie zrobili nic, a teraz maja pretensje do starszego czlowieka... Wyluzujcie, przestancie sie skupiac na tym co bylo bo od tego teraz jest prokuratura, skupcie sie na sprawach bieżących i przyszlosci.
Na pytanie dlaczego w Radzie Nadzorczej posadzono dwóch starych dziadkow (jak sam mówisz nie mających nic do powiedzenia), zamiast bezstronnych wykształconych ludzi trzeba się samemu domyślić ...nikt też teraz nie zmuszał Mietty do udzielania wywiadu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów