|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bialystok jak najbardziej to jest swietny wybor dla pilkarza.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla mnie również niezrozumiała decyzja Zorana. Legia, Lech czy zagranica? Tak, to bym zrozumiał. A tutaj to maksymalnie zrobienie pół kroku do przodu jeżeli w ogóle o czymś takim możemy mówić.
Btw, wszystkie opowieści o "straconych" milionach/milionie euro, które mieliśmy zarobić na jego sprzedaży, można wsadzić między bajki skoro mając kartę na ręce najlepszą ofertę dostał z Jagiellonii... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Normalne, całkiem zadbane miasto średniej wielkości. Dobre miejsce do życia i gry w piłkę.
A Jagiellonia od dobrych 5 lat stoi wyżej w hierarchii ligowej od nas. Takie są fakty. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja bym przy tym wszytskim na razie dziekowal ze jest jak jest ,i pikarze otrzymali wyplaty.Bo tak to bysmy na dzis grali juniorami,a na to sie zapowiadalo.3/4 forum tak twierdzilo.
Teraz trzeba utrzymac tych co chca zostac Basha,Halilovic bo do srodka zawsze potrzeba kogos ,o obrone juz tak sie nie boje ,tam zawsze mozna jakiegos klocka włozyć. Ale tak zgodze sie nasz priorytet na dzis to licencja a potem umeblowanie skladu. Kluby, które finansowo wsparły Wisłę Kraków: Dziecanovia Dziekanowice (liga okręgowa, grupa - Kraków III) GKS Glinik Gorlice (IV liga, grupa małopolska - wschód) KS Wiązownica (IV liga, grupa podkarpacka) KS Iskra Zakrzów (B-klasa, grupa - Wieliczka) KTS Weszło Warszawa (B-klasa, grupa - Warszawa III) LKS Śledziejowice (liga okręgowa, grupa - Kraków III) MKS Babia Góra Sucha Beskidzka (A-klasa, grupa - Wadowice) Płomień Kostrze (A-klasa, grupa - Kraków III) Pychowianka Kraków (B-klasa, grupa - Kraków III) Tempo Rzeszotary (liga okręgowa, grupa - Kraków III) Tyniecka NWP Kraków (międzynarodowa liga blind footballu) Unia Naprawa (B-klasa, grupa - Podhale I) Czytaj więcej: https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...13812058#sport dziekujemy! ,bedziemy pamietać. edit zapisany do Socios ,skladke musze oplacic i sumienie czyste zapisujcie sie kto jeszcze tego nie zrobił.trzeba pomóc.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.01.2019 o godz. 17:51.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zbigniew Boniek : Wisła najpóźniej we wtorek odzyska licencję.
http://weszlo.com/2019/01/16/wisla-n...yska-licencje/ Dziękuję Panie Jakubie, Dziękuję Panie Jarosławie, Dziękuję Panie Tomaszu. Wielcy z Was ludzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To że takie małe kluby , które zazwyczaj klepią biedę był w stanie wspomóc Wisłę jakąkolwiek kwotą to jest coś naprawdę pięknego i budującego .Mam nadzieję , że jak uda nam się stanąć na nogi to będziemy o tym pamiętać i będziemy potrafili się odwdzięczyć . Wydaje mi się , że jakaś forma meczów pokazowych , towarzyskich ewentualnie jakiś sprzęt , stroje piłki to chyba byłoby to . Na pewno nie wolno obok tego przejść jakby nigdy nic . Wielki szacun !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, że w ostatnich miesiącach rozgrywa się jedna z najpiękniejszych historii we współczesnym futbolu. Od dna, przez nadzieje, znów na dno, znów prawie do nieba. Odkąd pojawił się na horyzoncie Królewski i nasz Kuba, razem z panem na J. (którego nazwiska nie mogę zapamiętać) a za nimi konkretne działania to mnie ogarnia taka jakaś irracjonalna euforia, że teraz to już nam nikt nic nie zrobi.
Niezależnie od tego czy też tak macie, czy jesteście bardziej powściągliwi w emocjach uważam, że jeśli teraz przed startem rundy ktoś nie kupi karnetu na Wisłę, to już chyba nigdy nie kupi. Jedyne co mnie lekko "boli" to fakt, że z każdego billboardu w Krakowie nie macha do mnie jeszcze Kuba karnetami, a w klubowych social mediach nie reklamują się jeszcze koszulki meczowe z #16. Trochę przegapiamy moment. Niemniej - po karnety marsz! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czyli z najnowszego wywiadu z Królewskim okazuje się że jednak nie ma wiarygodnego inwestora i grupa trzymająca władze może rządzić jeszcze parę miesięcy i parę milionów. Ale w to mi graj bo na razie mam do nich pełne zaufanie!!!!
A wy jak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tak ze bez inwestora daleko nie zajedziemy bo ci panowie wiecznie nie beda nam kasy pozyczac
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
Oferty są tylko że z firm średniej półki, a Królewski i spółka szukają mocnego gracza który nie tylko da spokojne życie, a będzie wstanie wywindować Wisłę wyżej aniżeli środek tabeli.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez nrsl : 16.01.2019 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A do tego czasu przecież to nie jest jedyne źródło dochodów dla Wisły ! Kontrakty już teraz zmalały o 30% Transfer Kostala będzie zastrzykiem gotówki Ruszy sprzedaż karnetów . Liczę że wraz z obecnymi będzie ich 10k Ruszy sprzedaż koszulek z Kubą i to może być prawdziwy hit sprzedażowy Będą wpływały transzę za ten rok od sponsorów lv BET i innych Do czerwca czekają nas co najmniej dwie transzę z nc+ I w końcu zaczną się mecze na R22 i wpływy z dni meczowych |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Czyli Dukat podobnie...
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.01.2019 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W jakim sensie Dukat?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.01.2019 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie mógł podobnie bo skoro razem było 910 tys zl na wynagrodzenie zarządu to ponad 600 tys zł poszło na Sarapatę
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
"W odpowiedzi na Pana wniosek o udostępnienie informacji publicznej z dnia 12 lipca 2018 r. (data wpływu do ZIKIT: 23 lipca 2018 r.) w sprawie porozumienia zawartego pomiędzy Gminą miejską Kraków a Ekstraklasą S.A., Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu Krakowie uprzejmie informuje. W dniu 18 lipca 2018 r. Gmina Miejska Kraków zawarła ze spółką Wisła Kraków S.A. w Krakowie umowę cesji wierzytelności na zabezpieczenie z tytułu zawartej w dniu 22 grudnia 2006 r. umowy Wisły Kraków S.A. ze spółką Ekstraklasa S.A. w Warszawie na. prowadzenie ligi zawodowej celem zabezpieczenie roszczeń Gminy Miejskiej Kraków od Wisły Kraków S.A., objętych postępowaniem przed Sądem Okręgowym w sprawie o zapłatę do sygn.. IX GC 402/17. Przedmiotem umowy cesji na zabezpieczenie są przysługujące Wiśle Kraków S. A.. wierzytelności z tytułu części wynagrodzenia z tytułu praw medialnych: w sezonie 2018/2019, w sezonie 2019/2020, w sezonie 2020/2021, przy czym wierzytelności z tytułu części. wynagrodzenia z tytułu praw medialnych za sezon 2018/2019 zostały wypłacone Gminie Miejskiej Kraków. W przedmiocie spotkania z udziałem prezesa PZPN uprzejmie informuję, iż zgodnie z posiadaną informacją takiego spotkania nie było. Z up. Dyrektora ZIKIT Michał Gołębiowski Kierownik Działu Organizacji i Nadzoru" A kwoty za stadion rozkładają się następująco: 1,25 mln zł; 1,68 mln zł; 1,68 mln zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Od większości kasa już poschodzila - nie wiele do końca sezonu jest rat. Jeśli chodzi od C+, na całości jest cesja oprócz ostatniej raty zależnej od miejsca w lidze, która jest wypłacana w czerwcu - będzie to między 700 tys a 2mln. My przede wszystkim musimy liczyć też na 2 rzeczy (poza inwestorem). 1. Dobrą sprzedaż karnetów, 10 tyś to pewnie jest max czyli z 2,5 mln 2. Mamy farta że do 31go marca trzeba spłacić zaległości, a w marcu gramy u siebie derby i z Legią, więc można założyć komplet na obu meczach czyli minus karnetowcy, to jakieś dodatkowe 1,5mln przychodu z tych dwóch meczów Do końca marca to jeszcze 4 mlny, ale pamiętać trzeba że jeszcze są bieżące opłaty i pensje.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
już nie bądźmy tacy drobiazgowi, w końcu tak musieli odpalać tym samym osobom ze swoich pensji...
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.01.2019 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skąd Ty wiesz ilu sponsorów już nam zapłacili za 2019 rok? Ostatnia możliwa rata jest większa, ale faktycznie będzie to kwota poniżej 2 mln. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Sprawdzałem z ciekawości jak wygląda sprawozdanie finansowe Wisły Kraków S.A.
Rok 2017 w porównaniu do 2016 zakończył się nad kreską. Ciekawe jak wypadnie rok 2018. Dla zainteresowanych : https://uploadfile.pl/pokaz/1618448---nr6m.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618451---8gsr.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618452---pngh.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618453---f9jq.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618454---eeom.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618455---abyp.html https://uploadfile.pl/pokaz/1618456---7jxv.html Powód: dodanie drugiego linku
Ostatnio edytowane przez Terry266 : 17.01.2019 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czyli zostało 310 koła, na ile miesięcy pracy DD? (odejmujemy 8 koła pobrane przez DG) zostaje 302
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
910 - (45 x 12) - 8 = 362 No przecież Dukat za drobne by nie pracował ... A co do tweeta Stanowkiego o gościach z Kuwejtu - możemy sobie temat Arabów podarować. Stano zdecydowanie ma info z pierwszej ręki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|