|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Co do kwestii trybun musimy się zastanowić czy robimy klub oparty o ideologie handlu i rekina. Czy chociażby spróbujemy nadać tym trybunom jakąsś tożsamość. Przykładowo w Warszawie zdarza im się nabroić to prawda ale osobiście zazdroszczę Legii tego że nadali trybunom patriotyczny wymiar. Te trybuny coś zostawiają po sobie, przekazują młodym pokoleniom itd.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 13.01.2019 o godz. 23:29.
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
W sumie to przykre.
Przykre jest to że po wszystkim co się stało są ludzie którzy starają się bronić kogokolwiek z WSH. Twierdzenie że są potrzebni może jest i prawdziwe ale dla dobra klubu który przecież podobno kochają powinni usunąć się w cień ograniczyć swoją aktywność do minimum tylko wtedy będzie jakakolwiek realna nadzieja dla klubu. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze, trybyny nic nie musza przekazywac , pokazywac, ani przedstawiac. Trybuny to miejsce gdzie kibice siedza na dupie i ogladaja mecz. Oprawy , race itp bardziej odstraszaja potencjalnych kibicow. Wiele osob chce zabrac dziecko na mecz, rodzine, znajomych, a nie wysluchiwac nieustannych przeklenstw i ogladac 'pozdrowienia do wiezienia'.
Precz ze stadionowym bydlem! |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Piłkę nożną możnaby zrobić wszędzie. Przecież gdyby ktoś chciał, mógłby kupić w Krakowie kluby typu Tramwaj czy Bronowianka, wsadzić w to 100 mln $ i mieć drużynę. Pewnie by ludzie na to chodzili a już napewno oglądali w TV. Ale sensem, żeby to była właśnie Wisła, są nasze korzenie i wartości. Korzenie narodowe i patriotyczne. Pamiętam spotkanie z Grzegorzem Braunem w hali Wisły, w której powiedział na starcie "Ja wiem gdzie ja się znajduję, wiem co to za miejsce" Fakt, że patriotyzm oparty na historii lokalnej w Krakowie, który - co by nie mówić - lżej przeszedł II wojne św, a w Warszawie to różne światy i tego nie zmienimy. My jednak mamy z czego być dumnym. To tutaj ponad 100 lat temu rodził się sport i to u nas właśnie złączył się trwale z myślami o Polsce. Ale to już inny temat.. Żeby wrócić do wątków bardziej dzisiejszych.. Przekonuje mnie Jaroo swoim pragmatycznym podejsciem.. Chcieć żeby coś było, a możliwość urzeczywistnienia tego to 2 różne rzeczy. Na tym etapie trzeba się pomieścić wspólnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Widzę, że nastroje odpuściły i są mocno optymistyczne skoro kłócić się trzeba z "jaroo1" o to czy potrzebna jest otoczka bandycka wokół Wisły czy tez nie.
Ratuje nas inteligenty facet, o którym 3 tygodnie temu nikt nie słyszał (Królewski) pomaga nam jako opatrznościowy mąż Leśnodorski bo jakie TS ma kadry to już pokazał, grozi nam wywalenie z ESA, rozprzedaż zawodników a własciwie rozdanie a wy się wikłacie w dyskusje z Jaroo1 o tym, kto będzie rządzić osiedlami? Co to znaczy? O czym to jest ....a dyskusja? Osoby z podejściem Jaroo1 pogrzebały klub - chcemy trzymac lata 80 XX w. to wyjebmy komórki i internet i kopmy się po czołach. Z całym Jaroo 1 szacunkiem bo pewnie też tę wisłę kochasz na swój sposób - sorry no jesteś teraz we friendzone, możesz se pokochać w lesie z kolegami na maczety. Żadne Twoje argumenty nie przewalczą tego , że tu trzeba pieniędzy a romantyczni koledzy od prania po ryju mogą tu niestety zrobić tylko długi. Nie wiem czy się zdążyłeś wypaść na kasie WSH i kumatych czy właśnie cię boli bo nie zdążyłeś ale albo chcesz te Wisłę uratować i sypiesz odbyt popiołem i siedzisz cicho żeby ani pyłek nie spadł albo jesteś wrogiem wisły. Sorry no czasy binarne. Strasznie mnie w....ia twoje szkodnictwo tutaj zwłaszcza, że dobrze udajesz inteligenta. My nie mamy problemów z płynnością, my nie mamy kryzysu do czasu kasy z C+, my zostaliśmy rozjebani przez Twoich jak sądzę bliskich kolegów więc jak tam ....a tak cenicie honor to może głowa niżej dupy i chwila zastanowienia. Z wiślacką nadzieją i pozdrowieniem, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Taki dziwny ze mnie człowiek, że pomimo tego, że wiem, że złodzieje i inne gangusy były i będą w przyszłości nie oznacza to automatycznie, mam się z nimi zgadzać, popierać ich działania czy tolerować. Po prostu w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że bandytka wycierająca sobie gębę wyższymi wartościami i machająca sztandarami jest szczególnie niebezpieczna. I nie są to ludzie z którymi należy negocjować pomimo tego, że już po tysiąckroć udowodnili, że Wisłą się dla nich nie liczy tylko własne interesy i portfele. Myślę, że powinieneś sięgnąć po biografię Chamberlain`a Serio będziesz zniżał się do zagrywek typu mój zbawca Leśniodroski więc muszę się z nim zgadzać? Szanuje człowieka to oczywiste, to że Ty nie jesteś w stanie popatrzeć dalej niż nienawiść pomiędzy młodzianami no cóż zastanów się o kim to kiepsko świadczy. Chuliganie niech się ograniczą do klepania się po lasach to ich sprawa, to nikt miejsca na stadionie im nie zabierze. Ale jestem taki dziwny, że uważam, że promowanie dilerów narkotyków i świętowanie morderstwa konkurencyjnego gangu na trybunie nie jest niczym ani wskazanym ani dobrym. Przykład Bednarza jest kiepski ponieważ czas pokazał jednoznacznie kto w tym sporze miał rację. Bednarz niestety zastosował nieprzemyślane metody. A i ludzie polecieli w większości jak w dym za gangusami machającymi flagą Wisły. Po prostu jestem winny tego, że widzę gdzieś tam iskierkę nadziei na normalizację tego wszystkiego. I trochę przykro, że człowiek potrafiący składnie się wypowiedzieć jest w stanie bronić bandyterki i twierdzić, że mentalność tych ludzi może się zmienić. Otóż nie może. Zakładam że w sporze SKWK vs Bednarz byłeś za delfinami. Widzisz gdzie to zaprowadziło klub. Jeśli teraz nie odetniemy tego problemu za kilka lat spotkamy się dokładnie w tym samym miejscu z tym samym problem. A jeśli Ci mityczni honorowi chuliganie, którym na klubie zależy naprawdę istnieję to po prostu sami usuną się w cień pochowają swoje flagi i zajmą się swoimi chuligańskimi sprawami w ciszy. Będą niczym męczennicy chronić nas w ciszy przed całym złem świata bo w końcu przecież zależy im na klubie oraz braciach po szalu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Padały wcześniej pytania czy będą szmaty z symbolem WSH na meczu. Pewnie będą. Wiemy że jest grupa ludzi którzy będą walczyć do upadłego o zachowanie wpływów w klubie. Ich celem będzie spuszczenie Wisły do IV ligi bo tylko wtedy te wpływy mogą utrzymać. Zrobią wszystko by nie było inwestora i licencji na przyszły rok. I każda rzecz która może spłoszyć potencjalnego inwestora (np. te szmaty na meczu) jest im na rękę.
Jaroo1 i ludzie z podobnymi poglądami, świadomie lub nie, pomagają tym ludziom w realizacji swojego planu. Mam nadzieję, ż nieświadomie. Mam również nadzieję, że Wisłocki zdaje sobie sprawę z tych zagrożeń. A ta cała huliganka? Nie miejmy złudzeń - nie służy klubom i kibicom tylko walce o wpływy w dealowaniu dragami, nielegalnymi fajkami itp. Nikt nie będzie biegał z maczetą po mieście po to żeby małolatowi szalik skroić. Nie strzela się z armaty do wróbla. A zmowa milczenia służy tym wszystkim którzy w nielegalnych biznesach uczestniczą. Chodzi tylko o to by utrudnić policji wejście w to środowisko. WSH pokazało, że tylko kasa jest dla nich istotna. Nie jest ważne czy z dragów czy z okradania własnego klubu. Pieniądze nie śmierdzą. Ich źródło jest nieistotne W Stanie Futbolu padły fajne słowa, że jeśli Wiśle uda się zwalczyć kibolstwo to może to być przykład dla innych klubów i że może to być początek uzdrawiania klubowej piłki w Polsce. Oby się to udało bo to może znaczyć wejście naszej piłki na zupełnie inny poziom rozwoju. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chlopaki dajcie spokoj.
Zaczne populistycznym haslem "Cala Wisla zawsze razem" . Tak was czytam i mam wrazenie, ze to haselko gowno znaczy, stracilo na wartosci, prywatne wojenki klada cien na cos, co nas zawsze wyroznialo...Mnie jako wieloletniego kibica i uzytkownika tego forum to bardzo rozczarowywuje, nie napisze ze boli bo mietka bagieta nie jestem Ale jednak...Wisla to bardzo zlozony organizm. To nie jakies Dukaty, MIski, Zielaki czy Sarapaty...tylko MY! Wspolne dzialanie i trzezwe zrozumienie problemu moze pomoc naszemu klubowi. A nasz klub to nie tylko te forum, grono osob piszacych incognito ale tez rzesza prawdziwych kibicow, tych rodzinnych, tych z sektora D i rownierz tych z sektora C! Wszyscy stanowimy calasc, ktora wplywa na wielkosc naszego klubu. Szukanie problemow wsrod jednostek reprezentujacych poszczegolne grupy jest troszke nie na miejscu. Szuje sa wszedzie. Ludzie ktorzy mnie znaja, wiedza jakie mam poglady. Szanuje kazde dzialania, ktore wplywaja na rozwoj Wisly Krakow a do tych dzialan zaliczam kazdego, kto ma Wisle w sercu, kazdego kto swoim ruchem, ba nawet glupia wlepka persfaduje swoja milosc do naszego klubu, Tak, jestem fanatykiem...ale nie debilem. Wiem, ze wiele zlego sie stalo za sprawa pewnych ludzi. Mimo, ze ich nie znam osoboiscie to mam im to za zle. Doskonale wiem jak sie czujecie bo czuje tak jak wiekszosc z was. Ale prosze, nie pakujmy wszystkich do jednego worka. Razem mozemy oczyscic sie z ludzi, ktorzy za emblematem Wisly Krakow krecili smietankowe lody, razem mozemy powiedziec NIE! tym, ktorzy robili w huja nas i ukochana WISELKE ! TYlko razem mozemy wprowadzic Wisle na nowe tory. Wy Pikniki , Wy Ultrasi, Wy Socios i ...Wy...Poplecznicy ludzi ktorzy wszystkich oszukali. Razem mozemy wiele! Jestem jednak swiadomy faktu, ze to wymaga czasu. To nie stanie sie w meczu ze Slaskiem, to nie stanie sie w kolejnym meczu...To sie dzieje i kazdy proces wymaga czasu. Jest nowy zarzad, nowi ludzie kolo klubu, kibice co sobie wakacji odmawiaja i jest ON- KUBA...cos PIEKNEGO ! Nie sppieerdolmy tego ! Cala Wisla Zawsze Razem! Make Wisla Great Again ! Pozdrawiam wszystich Wislakow !
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2019 o godz. 03:38.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Problem w tym, że hasło "Cała Wisła zawsze razem" nie jest tylko populistyczne, ale całkowicie zdewaluowane, sprane, a to dlatego, że najczęściej szafowali nim Ci, którzy doprowadzili do obecnego stanu i Ich Poplecznicy. Dla Nich "Cała Wisła zawsze razem" oznaczała, że Oni robią wszystko po swojemu, a reszta ma się dostosować, bo "na trybunach nie ma demokracji", a jak nie, to "wypierdalać na drugą stronę Błoń", "chcesz z liścia?", "podejdź pod gniazdo, to Ci wytłumaczymy". Jesteśmy razem pod warunkiem, że masz poglądy takie jak my, ewentualnie jak nie masz, to się nie wychylaj, płać na oprawy, kupuj bilety i gadżety i wychwalaj NASZE zgody ("bo to chuligani zawiązują zgody i je zrywają"). To wtedy pozwolimy Ci w spokoju "wpierdalać tę kiełbasę" Ty Pikniku, Ty Ultrasie, Ty Społeczniku (wtedy jeszcze nie Socio). Ja się do tego nawet przyzwyczaiłem, bo zaczynałem w czasach, kiedy naszą obroną dowodził Małek, a w ataku brylował Świętek. Wtedy na trybunach proporcje chuliganów/ultrasów(choć to drugie określenie jeszcze nie istniało) do pozostałych wynosiło nie jak teraz 2:10?, tylko pewnie 1:1. Ale potrafię sobie wyobrazić, że komuś, kto nie jest "Bene Natus" jak Oni, to może nie pasować. I wtedy nie ma znaczenia, ile lat spędził na Reymonta, ile kilometrów za Wisłą przejechał, bo się okazuje, że to On jest niewystarczająco wierny i że to on plami hasło "Cała Wisła zawsze razem". A znam co najmniej kilka takich osób, których ilość wyjazdów liczy się w setkach, a teraz nie mają czego szukać na trybunach, bo osiłek z odpowiednimi znajomościami jest dla pewnych osób więcej wart (nawet jeśli jeszcze całkiem niedawno kibicował np. Hutnikowi, tak, u nas też są takie kwiatki i to na samym szczycie układu pokarmowego). I teraz to znowu Wy Pikniki, Wy Ultrasi, Wy Społeczniaki, Wy Plebejusze pokażcie, że "Cała Wisła zawsze razem", to Wy wyciągnijcie rękę i spuśćcie głowy. Nie oczekujcie, że przeprosimy, że przyznamy się do błędu, to Wy weźcie na siebie ciężar pojednania, bo my "Szlachetnie urodzeni" jesteśmy na to zbyt ważni, zbyt honorowi, zbyt dumni... Pozdrawiam Wszystkich Wiślaków. pozdr OSC.N. ![]()
BEZ PODPISU...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bardzo mądry trafny i celny post OSC.N, w przeciwadze do postu Darioka ktorego szanuję i domniemuję że jego post ma taką treść jaką ma z tego powodu, iż on jeszcze wierzy. Jakiś czas temu napisałbym tak samo, ale jednak diagnoza jest jaka jest. Pacjent umarł przy aktualnych lekarzach ktorzy nawet nie probowali go ratować, wręcz przeciwnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
No chyba jest różnica między poplecznikami, a poplecznictwem, ale ja jestem zwykłym rylem i sie moge mylić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2019 o godz. 12:20.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Dokładnie tak. Chuligani to nie problem. Problemem jest to, że ich nie ma. Nie ma już takich, jak ci z lat 90 i trochę później... nawet mimo tego, że kilka twarzy wciąż się powtarza. Wszystko się zdegenerowało za sprawą paru zdrajców, którym robotę ułatwiali pożyteczni idioci tak w gnieździe jak i pod nim. Pogarda dla innych kibiców czy piłkarzy, to były początki tego syfu, który mamy teraz. Zasady nic dla nich nie znaczyły, a zaczęło się to od patologizacji tego, co kto rozumie pod słowem "Wisła". Dla większości z nas Wisła, to zestaw wartości jak honor, wierność i duma z tradycji. Oczywiście też koledzy i znajomości nawiązywane na przestrzeni X lat chodzena i jeżdżenia na mecze. Jednak dla części ludzi przychodzących na stadion Wisła, to miejsce, w którym można zaistnieć, pokazać się, zaimponować komuś nowym pedalnikiem, czy jak się nazywają te pedalskie torebeczki, albo szybkim zarobkiem na dilerce. I temu podporządkowują potem dzieciaki swój światopogląd i... wygląd. Ciężko nie parsknąć śmiechem kiedy widzi się groźnego piętnastolatka obwieszonego pitbullami i czachami, który waży 60 kg tylko dlatego, że te kurtki same mają ze 20.Z perspektywy trybun, jedyna dla nas nadzieja, to reaktywacja "starych" i wy.......enie ze stadionu zdradzieckiego elementu. Z perspektywy boiska i aspektu sportowego, to wiara w nieugiętość Wisłockiego i innych zaangażowanych w ratowanie Wisły. Mam nadzieję, że nie braknie im odwagi kiedy przyjdą z nimi rozmawiać ludzie "od cateringu", czy przedstawiciele "firmy sprzątającej". Dobrze by było, żeby miał świadomość, że 99% stadionu gardzi zdrajcami i ....ami i popiera go w dążeniu do normalności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ku..a trzy razy wchodziłem w temat....Czy leci z nami moderator?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Niezależnie od tego, po której stronie sporu między zwolennikami i przeciwnikami potrzeby istnienia chuliganów każdy z nas się znajduje, w tej chwili ważna jest odpowiedź na tylko jedno pytanie:
- czy w tym krytycznym momencie, mając świadomość, że może to mieć bardzo negatywny wpływ na dalsze istnienie klubu, jest jakikolwiek sens wywieszać flagi o określonych treściach...? Tylko tyle. Jeśli dla kogoś obecność takiej flagi jest warta więcej niż los klubu, któremu podobno kibicuje, to to właściwie zamyka temat i dyskusję. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no ale co z tego ze bedzie 105405 postów zeby nie wieszać czegoś, skoro wieszający tego nie czytają i maja poważanie uzytkownikow forumki na końcu jelita grubego?
Możemy se pisac i pisać, ale i tak rozliczani będziemy z czynów. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rozumiem, że klub już uratowany skoro zaczął się temat rozdysponowania sharksów?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
proste wyjście - zakaz wywieszania flag na C z emblematami sharks - w przypadku wywieszenia zakaz stadionowy dla wszystkich obecnych na C - lojalne uprzedzenie - Ci chodzący na C, którzy odcinają się od WSH, pójdą na inne sektory, a Ci którzy zostali na C muszą się liczyć z zakazem stadionowym do końca sezonu.....
Buta SKWK w powyższym temacie okazywana od dnia dzisiejszego na twitterze jest po prostu przerażająca.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jasne... grupa kibiców na forum będzie decydowała, co ktoś (nieważne kto) wywiesi na trybunie?
Wywieszający w ogóle nie zaprzątają sobie głowy tym forum. Może od czasu do czasu jakiś pożyteczny coś w ich imieniu na forum napisze ględząc o konieczności zbrojnego ramienia kibiców jednego klubu przeciwko zbrojnemu ramieniu drugiego klubu. Możemy sobie najwyżej zadawać pytanie o to, czy na kolejne transparenty podkreślające obecność na stadionie i w pobliżu klubu rekinów, obecny, prowizoryczny zarząd zareaguje i w czy w ogóle jest chętny i gotowy na jakąkolwiek reakcję. Bo chociaż sama obecność transparentów nie jest istotą szkodliwości sharksów dla klubu, to będzie świadczyła, że nie zamierzają odpuścić. A że nie zamierzają to możemy być pewni. Niestety, nie tylko w Wiśle, ale w całej polskiej piłce nie ma programu walki z gangsterką i mafiami wokół klubów. Na razie chyba tylko Filipiak twierdzi, że nie ma zamiaru z nimi się dogadywać. Stąd między innymi ta nikła frekwencja w kauflandzie, z której się wyśmiewamy, ale która ma źródło także w niechęci Filipiaka do mafii, która chciałaby się wzbogacać mając go za parawan. Ale kto wie jak jest naprawdę? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Zdaję sobie sprawę z tego, że na tym forum nikt nie napisze czy flagi będą wywieszone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie. Ja mam pomysł. Może utworzymy na forum jakąs bojówke, skrzykniemy się i wpier.doliny sharskom i wyjebiemy ich za brame? Co wy na to?
Ja nazwalbym bojowke Ruch Odrodzenia Wisły w skrócie ROW. Mozna zajmować sie napadami na sharksów dzialaniani terrorystycznymi i gnebieniem ich do poki nie opuszcza Wisły... to byloby najbardziej skuteczne. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
A tak zupełnie na poważnie, jeśli coś się odwali na meczu ze śląskiem, profilaktycznie powinni zamknąć C i z automatu zakazy stadionowe dla tych co byli wtedy na sektorze, trudno, siła wyższa. Co wtedy zrobią? Ano mają jedną opcję, ogłoszenie bojktou, co będzie równoznaczne z tym, że sami się odetną. Aczkolwiek afera wybuchła głównie dlatego, że na twitterze niejaki grzegorzkiet zaczął się udzielać pod postami SKWK odpowiadając ludziom, że przekonają sie na meczu ze slaskiem i zobacza sile wsh. Jak dla mnie to zwykły troll, zdecydowanie zbyt wygadany jak na schaba z wsh który ledwo potrafi sklecić zdanie podrzędnie złożone. Więc na chwilę obecną chyba nie można się przejmować i brać tych gróźb za realne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() 10 znaków i jeszcze więcej |
|
|
|