The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2019, 14:55
Niektórzy zapominają o rzeczy najistotniejszej. Problem nie to, że chuligani, tylko to, że oni Wisłę - największe dobro, o które teraz tak trzeba walczyć, oni spuścili do poziomu rynsztoku. Zrobili to z uśmiechem na ustach, doili do samego końca. Dlatego sytuację mamy dziś taką. Kradli w klubie wszystko, co tylko się dało, "na żywca" - świadomi, że za chwile nie zostanie z tego nic. Czy nie przeszkadza Wam ta szmata ? Dalej uważacie, że nie trzeba nic z tym zrobić "bo się nie da" ?
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 13.01.2019, 14:55
nero napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że wszystko sprowadza się już do absurdu.

Na tą chwilę flaga jest najważniejsza. Jak nie będzie wisieć to znaczy, że WSH upadło i automatycznie inwestor otwiera portfel z milionami. Przecież to absurd. Powieszona flaga lub niepowieszona O NICZYM NIE ŚWIADCZY ! A mówieniu o inwestorze, który z tego powodu zdecyduję się wejść czy nie wejść jest niepoważne.
Tylko powieszenie flagi wsh to pewnego rodzaju metafora, jeśli jej nie będzie to znaczy że jest to koniec złodziejstwa, prób sterowania klubem, manipulowania kibicami na rzecz swoich korzyści itd. Na tym będzie zależeć ewentualnym nowym inwestorom. Wyobrażacie sobie reakcje dziennikarzy jak znowu będą jakieś orpawy z rekinem czy flagi wsh na trybunach ? " Bandyci dalej mają wpływy na klub" Żaden ale to żaden inwestor po tym wszystkim nie będzie sobie życzył tego typu skojarzeń. Nie wiem czy zauważyłeś ale w ostaniach latach symbol rekina był bardziej promowany niż herb Wisły. Moim zdaniem był to czas stracony w historii klubu.

Nie wiadomo jeszcze czy uda się uratować SA, możliwe że TS też będzie miał bardzo duże problemy. Jestem zniesmaczony tym że jeszcze są ludzie którzy martwią się o wsh. Tłumaczcie sobie dalej że to wszystko przez jednego Dukata a reszta nie wiedziała o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 13.01.2019 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
sokrates
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 13.01.2019, 15:01
Próba ograniczenia wejścia pewnych grup na mecz i ich flag skończy się bardzo dużą awanturą. Nie wyobrażam sobie że szarakany przy akompaniamencie swoich klakierów odbiją się od bramek bez wszczęcia zadymy Zacznie się podjudzanie zebranego tłumu, okrzyki na policję i kogoś tam kogo akurat maszyna losująca w ich głowach wybierze na osobę za to odpowiedzialną. Osobiście liczę na to że wśród nich jest sporo osób które dobro klubu jednak przekładają nad narkobiznes i być może już doszło wewnątrz grupy do jakichś rozłamów lub ustaleń które będą dla nas dobre.
Nawet przy najczarniejszych scenariuszach jestem w stanie sobie wyobrazić jak kilka setek zdrowych chłopów w sile wieku nawet bez sportowego doświadczenia przegania spod stadionu takich ananasów.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 13.01.2019, 15:02
A ja mam w sumie jedno, ostatnie pytanie, bo to co mialem w tym temacie napisac to juz napisalem wczesniej. Zwaracam sie nie tylko do osob, ktore otwarcie bronia pro bandyckich zachowan, ale i do tych, ktorzy moze nie popieraja, ale uwazaja, ze inaczej sie nie da i chuliganka powinna sie zajac wlasnymi (cokolwiek to znaczy) sprawami.

Kwestia, czy bedzie wisiec flaga, czy nie, faktycznie nic nie zmieni. W sensie Sharksi sie od jej nie powieszenia nagle nie rozplyna w powietrzu i nie znikna. Zgadzam sie, ze nawet jakas forma delegalizacji symboli i ich znakow tez nie spowoduje, ze problem zniknie. Ci ludzie dalej beda na trybunach i fakt faktem, w ostatecznosci namaluja sobie orla, wilka czy osmiornice.
Ale czy nie macie poczucia, ze po tym co sie stalo MUSI byc jakakolwiek forma kary? Skoro przez tyle miesiecy systematycznie mordowali klub i doprowadzili go do takiego stanu, ze nadal nie wiem czy pacjent przezyje, to powinni byc w jakis spobos napietnowani i ukarani? Jak dla mnie wiekszosc z osob, ktora tu sie wypowiada i ja rowniez mowiac o tych flagach tak rozumie pojecie jakiejkolwiek widocznej dla wszystkich kary. Usuniecie symbolu, ktory zerowal na Wisle az do jej calkowitej ruiny. Obiektywnie patrzac oni za to co zrobili powinni juz nigdy nie miec wstepu na mecze Wisly. Ale oczywiscie tego zakazac im sie nie da wiec co mozna zrobic, by w jakikolwiek sposob odczuli, ze za to co zrobili zostali napietnowani? Bo jak czytam niektorych - WSH niech sobie bedzie, ale niech sie zajmie kibolstwem, a nie dojeniem klubu i bedzie ok. Czyli co, prawie zniszczyli Wisle i teraz kara za to ma byc to, zeby sie po prostu zajeli swoimi sprawami? To Waszym zdaniem jest ok? Spoko, ze sie nakradliscie, prawie unicestwiliscie klub, ale juz tak wiecej nie robcie dobra? No, to teraz wracajcie do ganiania parchatych.

Czy wg Was to ma cokolwiek wspolnego z rozsadkiem, logika, bo o czyms takim jak poczucie sprawiedliwosci to nawet nie bede pisal, bo cos mi sie widzi, ze takich slow nie uzywacie. Jak wg Was oni powinni odpowiedziec za to co sie stalo? Czy w ogole powinni.... bo czytajac Was mam wrazenie, ze kompetnie nic sie nie stalo i na ch*j drazyc temat.
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Stary 13.01.2019, 15:04
Natomiast jest jeszcze jedna istotna rzecz o której nie wspomniałem.
Zauważcie że nawet w Legii władze klubu są bardzo potulne wobec kiboli, np. właściciele przeboleli potencjalne wpływy z biletów z meczu Ligi Mistrzów Legia-Real, tam nikt przeciw kibolom nie występuje, przynajmniej tak otwarcie jak u nas za Bednarza.
U nas sytuacja może być trochę inna, gdyby (potencjalny) nowy właściciel zatrudnił w klubie ludzi takich jak Bednarz którzy mieliby za zadanie eliminowanie zjawisk patologicznych na naszym stadionie, czyli miałoby krótki mówiąc miałoby miejsce Deja Vu, to teraz jakiekolwiek protesty środowisk grupy wzajemnej adorachi (SKWK,WSH) by się nie przyjęły.
Protest "Bednarza" zmniejszył frekwencję o ponad 50%.
Teraz jakby tym bandytom udało się przekonac chociaż ze 100 osób do "ewentualnego" protestu to można by odtrąbić ich sukces.
Odpowiedz cytując
burki
Member

Od: 05.2017

Stary 13.01.2019, 15:07
Nie moge uwierzyc,ze bandyci,bezkarnie, publicznie na forum,oferuja darmowa ochrone przed konkurencyjnym gangiem przestepczym.Przeciez to bezprawie w bialy dzien.Polska to jednak zadupie,gorsze od wyobrazenia Leo Beenhakkera.To III swiat w pigulce.Korupcja wladzy chroni bandytyzm gangow ulicznych.Dlatego byl mozliwy dil gangu sharksow z gangiem Ly.Doszlo do parodii panstwa prawa.

Do tych co oferuja mi ochrone,napisze krotko - nie bede sie oplacal bandytom dobrem mojego klubu,w ramach pseudo mojej ochrony.Nazywam was bandytami,gdyz proponujecie mi ochrone,polegajaca na smiertelnych walkach na maczety czy nawet piesci.Czy wy wogole rozumiecie co mowicie i kim jestescie.To jest wbrew prawu.To jest patologiczne i kryminalne.To jest chore.Wasza filozofia kibicowania albo jest chora psychicznie,albo kamufluje to co ostatnio wyrzadziliscie Wisle,czyli wasze bezwzgledne interesy kosztem klubu.Stawiam na to drugie,bo w zbiorowa psychoze nie wierze.
Nie jest zadaniem piknika walka z uzbrojonym w maczety bandyta.To jest zadanie klubu i panstwa.Jesli klub nic nie zmieni w kwestii patologii stadionowej,to moja noga na stadionie nie postanie.Klub nie moze mnie postawic w sytuacji,ze Wisla wylacznie na smierc i zycie albo pobicie.
Ostatnio edytowane przez burki : 13.01.2019 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Stary 13.01.2019, 15:08
Jest taki mądry psingwin, który dobrze powiedział czym jest napinka pomiędzy kibicami różnych klubów. Niech się wszyscy od niego uczą!

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2019, 15:16
burki napisał(a):Wyświetl post
Nie moge uwierzyc,ze bandyci,bezkarnie, publicznie na forum,oferuja darmowa ochrone przed konkurencyjnym gangiem przestepczym.Przeciez to bezprawie w bialy dzien....
Mógłbyś rzucić cytatem?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Raf 66
Member

Stary 13.01.2019, 15:19
Teraz gdyby przyszedł taki Bednarz, frekwencja by wzrosła a nie zmalała. Nie mam na myśli tylko januszy, bardziej ludzi z zasadami, którym nie po drodze ze złodziejami jest
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.01.2019, 15:42
Nikt nikomu nie zabrania wejścia na stadion . Ale czym innym jest ostentacyjne wywieszanie skompromitowanych symboli . A co do podejścia potencjalnego inwestora to wczoraj to powiedziano bardzo wyraźnie że będzie się on przyglądał bardzo uważnie trybuną na pierwszym meczu .

Od 17.30 min - warto posłuchać : https://www.youtube.com/watch?v=at9Fx4Qv-RQ
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 13.01.2019 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.01.2019, 15:49
Jak komus nie chce sie sluchac tutaj wersja do poczytania najwazniejszych fragmentow.

http://weszlo.com/2019/01/12/stan-fu...-wisly-krakow/
Odpowiedz cytując
Gilbert Azory
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.01.2019, 15:52
Strasznie ogolnikowo się tu wypowiadacie. Sharksi doili klub. Sharksi muszą zniknąć. Ktoś mi może powiedzieć którzy? Bo tam są konkretne osoby odpowiedzialne za konkretne działania. Nie wszyscy Sharksi doili klub, tak samo jak nie wszyscy którzy doili klub to Sharksi. Czy wy sobie myślicie, że w tak dużej grupie nie ma podziałów i różnicy poglądów na pewne sprawy? Czy to oczywiste, że każdy z nich popierał to, że Misiek ma układy z Marzenką? Dla mnie nie oczywiste. Więc może skupcie się na konkretnych osobach bo Kraków mimo wszystko jest mały. Oni niech sobie sami wewnątrz grupy odpowiedzą co jest najważniejsze. I miejcie świadomość, że po takiej gownoburzy medialnej i działaniach prokuratury trzeba mieć zero mózgu w czaszce żeby próbować coś podobnego wykręcić. Oni już nigdy nie będą mieć takich dojść do klubu.

Ps. Stanowski powiedział, że jeśli nie kupimy 10 koła koszulek Kuby to ta cała szopka jest dla nikogo. Może warto pomyśleć o sprawach na które mamy wpływ a nie teoretyzowac na temat rozbijania chuliganstwa w Polsce.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.01.2019, 15:53
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Nikt nikomu nie zabrania wejścia na stadion . Ale czym innym jest ostentacyjne wywieszanie skompromitowanych symboli . A co do podejścia potencjalnego inwestora to wczoraj to powiedziano bardzo wyraźnie że będzie się on przyglądał bardzo uważnie trybuną na pierwszym meczu .

Od 17.30 min - warto posłuchać : https://www.youtube.com/watch?v=at9Fx4Qv-RQ
Tak dla ułatwienia https://youtu.be/at9Fx4Qv-RQ?t=1045
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.01.2019, 15:55
Wehrmacht napisał(a):
A ja mam w sumie jedno, ostatnie pytanie, bo to co mialem w tym temacie napisac to juz napisalem wczesniej. Zwaracam sie nie tylko do osob, ktore otwarcie bronia pro bandyckich zachowan, ale i do tych, ktorzy moze nie popieraja, ale uwazaja, ze inaczej sie nie da i chuliganka powinna sie zajac wlasnymi (cokolwiek to znaczy) sprawami.

Kwestia, czy bedzie wisiec flaga, czy nie, faktycznie nic nie zmieni. W sensie Sharksi sie od jej nie powieszenia nagle nie rozplyna w powietrzu i nie znikna. Zgadzam sie, ze nawet jakas forma delegalizacji symboli i ich znakow tez nie spowoduje, ze problem zniknie. Ci ludzie dalej beda na trybunach i fakt faktem, w ostatecznosci namaluja sobie orla, wilka czy osmiornice.
Ale czy nie macie poczucia, ze po tym co sie stalo MUSI byc jakakolwiek forma kary? Skoro przez tyle miesiecy systematycznie mordowali klub i doprowadzili go do takiego stanu, ze nadal nie wiem czy pacjent przezyje, to powinni byc w jakis spobos napietnowani i ukarani? Jak dla mnie wiekszosc z osob, ktora tu sie wypowiada i ja rowniez mowiac o tych flagach tak rozumie pojecie jakiejkolwiek widocznej dla wszystkich kary. Usuniecie symbolu, ktory zerowal na Wisle az do jej calkowitej ruiny. Obiektywnie patrzac oni za to co zrobili powinni juz nigdy nie miec wstepu na mecze Wisly. Ale oczywiscie tego zakazac im sie nie da wiec co mozna zrobic, by w jakikolwiek sposob odczuli, ze za to co zrobili zostali napietnowani? Bo jak czytam niektorych - WSH niech sobie bedzie, ale niech sie zajmie kibolstwem, a nie dojeniem klubu i bedzie ok. Czyli co, prawie zniszczyli Wisle i teraz kara za to ma byc to, zeby sie po prostu zajeli swoimi sprawami? To Waszym zdaniem jest ok? Spoko, ze sie nakradliscie, prawie unicestwiliscie klub, ale juz tak wiecej nie robcie dobra? No, to teraz wracajcie do ganiania parchatych.

Czy wg Was to ma cokolwiek wspolnego z rozsadkiem, logika, bo o czyms takim jak poczucie sprawiedliwosci to nawet nie bede pisal, bo cos mi sie widzi, ze takich slow nie uzywacie. Jak wg Was oni powinni odpowiedziec za to co sie stalo? Czy w ogole powinni.... bo czytajac Was mam wrazenie, ze kompetnie nic sie nie stalo i na ch*j drazyc temat.

-------------------------------------------

Kolego Wehrmacht.

Problem jest dużo bardziej złożony. Podaj mi jak przeprowadzić coś takiego. Jak wyselekcjonować tych odpowiedzialnych za okradanie klubu. Jeżeli chodzi o samo WSH - pokaż mi listę nazwisk tych ludzi, tak aby władze Wisły SA mogły nałożyć dajmy na to np. zakazy stadionowe.

Dalej jest SKWK, które jako stowarzyszenie się skompromitowało. Powiedz mi czy skompromitował się wg Ciebie każdy kto do niego należy lub należał? Bo np. wierzył decyzyjnym i chciał wspomagać klub, więc się zapisał? Czy ultrasi, którzy po prostu uwielbiają robić oprawy też mają zostać ukarani, bo inni nagrzeszyli?

Podejrzewam, że w SKWK jest cały przekrój kibiców Wisły od pikników po najbardziej zagorzałych członków WSH.

Powiedz mi jak skutecznie wyłuskać tych odpowiedzialnych? Czy może lepiej zastosować odpowiedzialność zbiorową i wszystkich w tym gro osób, które kocha klub i nigdy by nie chciało przyłożyć ręki do tego co się obecnie dzieje?

Twoje posty od dłuższego czasu prezentują jedynie święte oburzenie względem całej tej okropnej sytuacji. Żadnych rozwiązań i realnych propozycji. Niczego konkretnego. Same komunały bez konkretów. Ok, można raz przebrnąć przez tą tyradę, drugi, piąty ale po jakimś czasie się to nudzi.

Jaki koń jest każdy widzi. To, że w każdym poście będziesz o tym pisał niczego nie zmieni.

Podejrzewam, że co mądrzejsi kibice, którym naprawdę zależy na Naszym Klubie już odpływają z SKWK. W obecnej sytuacji nie ma w tym niczego dziwnego. Środowisko w jakimś stopniu musi oczyścić się samo, jedyne co Klub może zrobić to pilnować, aby nie było miejsca na stadionie na bandyckie zachowania. Przypilnować tego, aby niepowołani ludzie nie mieli dostępu do innych sektorów czy lóż. O brak symboli WSH powinni zadbać sami kibice z młynu (choć możliwe, że jest to mrzonka nie do przeprowadzenia). Wysokie kary dla ludzi przyłapanych na gorącym uczynku na łamaniu stadionowego regulaminu.

Poza powyższym Klub nie ma narzędzi, aby wynajdować i karać bandytów. Chyba, że bandyterka ma miejsce na stadionie i są na to dowody. Wtedy jak najbardziej. W innym wypadku sprawa jest praktycznie przegrana już na starcie. I żadne święte oburzenie, choćby nie wiem jak mocno usprawiedliwione, tego nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.01.2019 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.01.2019, 16:01
Nie wiem , którzy sharksi są skompromitowani a którzy nie ale wiem że cała ta bojówka jest winna . Ktoś wywiesza te głupie flagi z pozdrowieniami dla bandytów . Nie mam złudzeń , że na stadion przyjdą sami bogobojni i zawsze tam się znajdą chuligani ale to oczywiste .Natomiast nie może być tak żeby ta grupka chuliganów narzucała narrację całej reszcie . Oczywiste jest , że przeciętny piknik nie będzie tych flag ściągał i się bił z bojówką . Ale może wtedy warto zmienić sektor żeby pokazać że tego nie popieram .
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.01.2019, 16:04
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem , którzy sharksi są skompromitowani a którzy nie ale wiem że cała ta bojówka jest winna . Ktoś wywiesza te głupie flagi z pozdrowieniami dla bandytów . Nie mam złudzeń , że na stadion przyjdą sami bogobojni i zawsze tam się znajdą chuligani ale to oczywiste .Natomiast nie może być tak żeby ta grupka chuliganów narzucała narrację całej reszcie . Oczywiste jest , że przeciętny piknik nie będzie tych flag ściągał i się bił z bojówką . Ale może wtedy warto zmienić sektor żeby pokazać że tego nie popieram .
A jak będzie 33 326 widzów na meczu ze Śląskiem to jak zmienisz kurła sektor?

Ludzie skończcie pierydolić...

https://www.youtube.com/watch?v=FTgT-IU--zM

Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.01.2019, 16:29
Pan Piłkarz Jakub Błaszczykowski nie chciał początkowo ujawniać się z tym, że pożycza pieniądze klubowi, ale przekonał go do tego Pan Królewski. Jak widać, wiedział, co robi. Sytuacja Wisły idzie w świat:

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...owskim/sqh91bw
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 13.01.2019, 16:35
master777 napisał(a):Wyświetl post
Pan Piłkarz Jakub Błaszczykowski nie chciał początkowo ujawniać się z tym, że pożycza pieniądze klubowi, ale przekonał go do tego Pan Królewski. Jak widać, wiedział, co robi. Sytuacja Wisły idzie w świat:

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...owskim/sqh91bw
Pan Królewski czego sie nie dotknie to zamienia się w złoto
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.01.2019, 16:40
To pozytywne, które się dzieje obecnie wokół Wisły, jest efektem Ery Cupiała. Upadało wiele znanych klubów. Upadły. Czas i pieniądze, które Boss poświęcił Wiśle, skutkowały tytułami mistrzowskimi, piękną grą i rozpoznawalnością.

Nie pogrzebie tego czasu, wydarzenie, o którym pewnie dziś Boss chciałby zapomnieć. To jednak biznes - kto nie miał w ręku choćby jednego miliona polskich złotówek, ten nie wie ...

Pieniażki Wiśle dają Ci, którzy kochają i są wdzięczni jak Kuba, ale i te osoby, które pamiętają Wisłę Ery Bogusława Cupiała. To wtedy, Wisła stała sie absolutną dominantą w lidze polskiej - a w okolicach pucharowych meczów z Lazio, jedną z bardziej istotnych drużyn ówczesnej Europy. Jak silnej - widzimy to dopiero retrospekcyjnie oraz rozglądając się teraz po polskim podwórku futbolowym ...

Widzew odchodził w ciszy. Pamięć o meczach horrorach ale jakże widowiskowych - wygasła. O spotkaniach z Liverpoolem, Juventusem, meczu o mistrzostwo Polski z Legią, który wrażeniowo można porównać do tego finałowego z Ligi Mistzrów pomiędzy Milanem a Liverpoolem Jerzego Dudka. O meczu z Broendby Kopenhaga ...

Czy takie pospolite jak wokół Wisły, (po)ruszenie, byłoby możliwe, gdyby dogorywał nasz odpowiednik z gorszej strony Błoń?
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez yarow : 13.01.2019 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2019, 16:40
Póki co to:
1. Nie mamy licencji.
2. Niewiadomo czy mamy drużynę.
3. Nie mamy gdzie grać - zwłaszcza, że wisimy kasę za mecz z Lechem.

Tak, że rozważania o flagach i kto będzie na trybunach, możemy odłożyć na później.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 13.01.2019, 16:44
regan napisał(a):Wyświetl post
A jak będzie 33 326 widzów na meczu ze Śląskiem to jak zmienisz kurła sektor?

Ludzie skończcie pierydolić...

https://www.youtube.com/watch?v=FTgT-IU--zM

Wielu kibiców zmieniało sektor bo miało dość, część czuła się już "brudna" od tego wszystkiego, część zorientowała się że skrajni idioci dorwali się do steru, jeszcze inni dostali po mordzie za to, że mieli inne zdanie. Większość jednak zaciskała zęby i przychodziła na młyn tłumacząc sobie że robi to dla Wisly, a nie WSH chociaż głęboko w sercu widzieli, że wsh już z kibicowanie ma nie wiele wspólnego. Ciężko już ich było przypisać nawet do określenia kibol bo kibol to ma jakieś zasady, nie kieruje się jedynie zyskiem ekonomicznym i nie okradłby własnego klubu.
SKAWINA
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.01.2019, 16:44
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Póki co to:
1. Nie mamy licencji.
2. Niewiadomo czy mamy drużynę.
3. Nie mamy gdzie grać - zwłaszcza, że wisimy kasę za mecz z Lechem.

Tak, że rozważania o flagach i kto będzie na trybunach, możemy odłożyć na później.
trzeźwiący głos rozsądku. Naszych trzech muszkieterów powinno szybko dogadać się z miastem, bo na kolejna umowę, nawet w tym kształcie, co dotychczas, może nie być szans. A nikt z nas chyba nie chce, by potencjalny inwestor oglądał mecz na innym stadionie, niż R22.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 13.01.2019, 17:02
Enigmovsky napisał(a):Wyświetl post
Natomiast jest jeszcze jedna istotna rzecz o której nie wspomniałem.
Zauważcie że nawet w Legii władze klubu są bardzo potulne wobec kiboli, np. właściciele przeboleli potencjalne wpływy z biletów z meczu Ligi Mistrzów Legia-Real, tam nikt przeciw kibolom nie występuje, przynajmniej tak otwarcie jak u nas za Bednarza.
U nas sytuacja może być trochę inna, gdyby (potencjalny) nowy właściciel zatrudnił w klubie ludzi takich jak Bednarz którzy mieliby za zadanie eliminowanie zjawisk patologicznych na naszym stadionie, czyli miałoby krótki mówiąc miałoby miejsce Deja Vu, to teraz jakiekolwiek protesty środowisk grupy wzajemnej adorachi (SKWK,WSH) by się nie przyjęły.
Protest "Bednarza" zmniejszył frekwencję o ponad 50%.
Teraz jakby tym bandytom udało się przekonac chociaż ze 100 osób do "ewentualnego" protestu to można by odtrąbić ich sukces.
Bo Bednarz trochę zgubił rozum podejmując decyzje o zakazie wejścia na mecz wszystkich osób bez wyjątku, tylko dlatego, że siedzieli na c. Dla kogoś kto chce wejść jako inwestor nie będzie problemem czy sharksi wywieszą swoją flagę. Ja bym się bardziej obawiał żeby nie chcieli zniechęcić potencjalnego inwestora robiąc coś głupiego podczas meczu. No ale zdają sobie chyba sprawe z nastrojów panujących wśród przeciętnych kibiców i czym by mogło to poskutkować.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.01.2019, 17:10
petred napisał(a):Wyświetl post
Bo Bednarz trochę zgubił rozum podejmując decyzje o zakazie wejścia na mecz wszystkich osób bez wyjątku, tylko dlatego, że siedzieli na c. Dla kogoś kto chce wejść jako inwestor nie będzie problemem czy sharksi wywieszą swoją flagę. Ja bym się bardziej obawiał żeby nie chcieli zniechęcić potencjalnego inwestora robiąc coś głupiego podczas meczu. No ale zdają sobie chyba sprawe z nastrojów panujących wśród przeciętnych kibiców i czym by mogło to poskutkować.
Czyli czekamy na nowego Baggio? I na ponowne zawieszenie klubu?
Też obawiam się, że WSH nie odda wpływu na to, co dzieje się wokół klubu, bez walki.

W końcu chodzi o wyrobienie sobie super wizerunku wśród sterydowych rezusów, którzy będą potem używani do tego, żeby ich rękami (maczetami) walczyć z konkurencją mafijną na terenie Krakowa.

Te biedactwa myślą, że działają dla dobra "Wisły w ich sercu", a tak naprawdę ich rezusowa, zaślepiona sterydami miłość jest narzędziem w rękach bossów z WSH.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.01.2019, 17:23
Może rozważamy świat realny a nie idealny. Na ostatnim meczu z Lechem na C było realnie idealnie. Dobry doping, końcowa oprawa super. Wprawdzie flagi rekinów wisiały ale... mi to nie przeszkadza. Istotą rzeczy jest aby wszelkich kumatych odciąć od zarządzania klubem. I to jest cel, niemniej tylko drugorzędne. Jakie mamy cele pierwszorzędne to chyba wszyscy wiemy. I wspierajmy tych co przy nich chodzą
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 13.01.2019, 17:25
Valencia napisał(a):Wyświetl post
Wielu kibiców zmieniało sektor bo miało dość, część czuła się już "brudna" od tego wszystkiego, część zorientowała się że skrajni idioci dorwali się do steru, jeszcze inni dostali po mordzie za to, że mieli inne zdanie. Większość jednak zaciskała zęby i przychodziła na młyn tłumacząc sobie że robi to dla Wisly, a nie WSH chociaż głęboko w sercu widzieli, że wsh już z kibicowanie ma nie wiele wspólnego. Ciężko już ich było przypisać nawet do określenia kibol bo kibol to ma jakieś zasady, nie kieruje się jedynie zyskiem ekonomicznym i nie okradłby własnego klubu.
Nie no ja wszystko rozumiem

ale czy to, że chodziliście na Wisłe przez ostatnie 2 lata to znaczy, że popieraliście Sarapate Dukata ich nieudolne a co poźniej sie okazało celowe działanie?

chyba nie...

To gdzie stoisz nie ma znaczenia. Znaczenie ma to po co i dlaczego tam przyszedłeś.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.01.2019, 17:33
Tak samo wiele FC chcąc działać i mieć jakieś większe możliwości na pewne rzeczy muszą się zgodzić, gdzie też nie wszystko im się musi podobać, ale muszą się dostosować.

Wy jak myślicie, że wejście potencjalnych inwestorów będzie zależeć od tego, jakie wiszą flagi, to równie dobrze możecie dalej wierzyć w przelew skośnego ...
Odpowiedz cytując
jacob
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 13.01.2019, 17:33
Problem jest taki, że ludzie, którzy uważają, że ważniejsze są jakieś chore zasady, ochrona przed Cracovią, oprawy, race niż sama piłka nożna upokorzyli nasz klub. Z resztą ostatnie oprawy to dno i żenada.

Niestety dopóki kibolstwo nie zostanie całkowicie usunięte z polskich stadionów to dalej będziemy piłkarskim trzecim światem.

Cupiał w 1997 roku chciał stworzyć w Krakowie silny europejski klub, no ale bardzo szybko pewien kibic pokrzyżował mu plany i wykluczono Wisłę z pucharów na rok. Później ci jedynie słusznie kibice wielokrotnie narażali klub na straty finansowe i wizerunkowe a to co się działo w ostatnich latach sprawiło, że normalnym ludziom odechciewało się chodzić na stadion.

Niestety nasze państwo wciąż istnieje tylko teoretycznie bo żaden rząd nie potrafi zlikwidować tego ścierwa.

W Krakowie mamy ogromny potencjał kibicowski, dużo świetnych ludzi kochających Wisłę a dalej za sznurki pociąga najsłynniejszy kibic w Polsce i jego świta.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 13.01.2019, 17:46
jacob napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, że ludzie, którzy uważają, że ważniejsze są jakieś chore zasady, ochrona przed Cracovią, oprawy, race niż sama piłka nożna upokorzyli nasz klub. Z resztą ostatnie oprawy to dno i żenada.
.
Ostatnia oprawa z Lecha to dno i żenada?!?!
Chyba nie wiesz co piszesz.
A poza tym, problem jest z ludźmi sterującymi C a nie z większością chodzącą na C
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2019, 18:01
Jakub Błaszczykowski . Tak rodzą się legendy .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów