|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To nie podejrzliwość, z ciekawości pytam, bez złośliwości.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Będa wyniki to nie będzie marginalizacji. Wyniki zależą od inwestora. Inwestor zależy od spokoju na trybunach któremu WSH/SKWK szkodzi. Proste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niech sie każdy zajmie tym co do niego należy,a nie idiotyczna inkwizycja , UW jest od opraw , zorganizowanego dopingu , reszta trybun sie przyłącza i jest super ...., WSH niecj zajmie tym co do nich nalezy a nie wtrąca sie w rządzenie klubem i tyle i każdy będzie happy
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jarooo1 dobrze piszę... Jarooo nie przetłumaczysz im, to jest brak wyobraźni, jakie konsekwencje w Krakowie będą gdy WSH nie będzie. To też brak wyobraźni kto zapracował na dzisiejszą pozycje "bezpieczeństwa" w Krakowie, bo to się przecież samo zrobiło, XXI wiek to załatwił nie WSH.
Wiecie dlaczego niektóre osiedla są Wiślackie, a niektóre żydowskie i nie potrafi się to przez lata zmieniać? Nie wiece bo jesteście stare dziady i już tego nie pamiętacie. Młodzi bardzo często wybierają ten klub, który rządzi na osiedlu, wystarczy 5 kumatych na dane osiedle, którzy trzymają rękę na pulsie. Wiadomo czasem się ktoś wyłamie, ale większość dzieciaków wybiera ten klub, który "wolą" starsi koledzy. I żeby było jasność, Ci młodzi nawet nie rozmawiają z tymi kumatych, ale to idzie po sznurku. Od kumatych, po mniej kumaty, po małolata co ma 13 lat i marzy o pójściu pierwszy raz na mecz. Wszystkim się w dupach poprzewracało po Socios ma 800 członków czyli jest moc i siła... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
![]() Nero - bardzo dobry post! Powód: 1312
Ostatnio edytowane przez Jakub92 : 13.01.2019 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Sylwus1988: a wiesz w jakich latach cracovia zdominowała Kraków, w której lidze wtedy grali i ilu ich było na meczach? Sprawdź sobie.
Ekipe cracovii siedzących w knajpie na Reymonta na miasteczku (tam gdzie hotel) i krojących kibiców Wisly, zapewne pamiętają ludzie chodzący trochę dłużej na Wisłę. Nim Wisła się zebrała i ich pogoniła, żeby kibice mogli przejść Reymonta w barwach na mecz. I o ile WSH skompromitowali się i odpowiadają za upadek Wisły, tak kompletnie bez ekipy znowu wrócą te czasy, że żydki będą nas goniły na Reymonta. A jeśli się komuś wydaje, że policja ich się pozbędzie, albo że to nie te czasy, to życzę powodzenia. Chuliganka na Wiśle musi się oczyścić z tych którzy doprowadzili Wiśle do upadku, ale ekipa musi istnieć. Pytanie tylko czy będą mieli na tyle jaj żeby to zrobić.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.01.2019 o godz. 10:46.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Trzeba zrobić porządek z obiema bandami i nie będzie żadnych problemów. To jest sport, a nie manewry wojskowe.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To idź i zrób.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to zrób ten porządek ...
a jak juz zrobisz to zapraszam na mecz wyjazdowy , albo na derby na kałuzy![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Czasy stadionowej chuligański przeminęły bezpowrotnie, czy się wam to podoba czy nie. A te mityczne WSh to co najwyżej mogą pobić niewinna dziewczynę na stadionie jak to było na E nie tak dawno. Ja tam nie widziałem żeby ktoś bronił kibica po szalu wokół stadionu jak pasiaste robiły wjazdy, bo oni po prostu już nie istnieją. Widzę. Ze Socios zaczyna dla co poniektórych być problemem, powiem szczerze nie uda się wam zniszczyć tej idei.Za skwk, whs nie pójdzie już nikt przynajmniej normalny. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako, że tam siedzę, to tak się składa, że na E to nie WSH zrobiło syf tylko najebane Janusze, których na ostatnich meczach było od zajebania.
Nie wiem dlaczego wciągasz w rozmowę Socios skoro nikt innych o nich nie wspomina. A jeśli twierdzisz, że cracovia nie istnieje to życzę powodzenia. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Obserwując to trochę z boku cała ta krakowska patologia zrodziła się na Cracovii gdzie grupa pseudoliderów wymyśliła sobie doktrynę "anty Wisła" która pozwoliła im spajać ludzi w narko biznesie. Gdyby nie to nie mieliby celu ani elementu spajającego grupę tych tzw pożytecznych debili. Bo jedyne co ich napędza to nienawiść do Wisły.
Pod argumentem walki z tymi debilami zrodził się tutaj kult WSH i obie grupy pod pretekstem "ochrony" januszy, pikników przed drugimi mają możliwość kręcenia swojego biznesu. Biznes to słowo klub bo jaka jest motywacja działania wsh przy Wiśle było widać po tym kto okradł klub. Dla mnie jest to prostu chore że w takim mieście jak Kraków dwa klubu nie potrafią funkcjonować między sobą. Nikt nie wymaga tego aby kibice obu klubów się kochali. Jak ktoś już poruszał ten temat to wygląda tak że jedne nienawidzi drugiego... a frekwencja przecież największa jest nie na meczu z Zaglębiem Sonnowiec tylko w derbach. Na Cracovii zresztą to działa jeszcze mocniej. Jedyny mecz na który są wstanie się skrzyknąć to derby. Czyli razem tworzymy jeden produkt pod tytułem derby oraz pod tytułem ekstraklasa. Kasa z biletów, sprzedaży pamiątek itd Tylko co z tego jak jedne kumaty z drugim zdemoluje stadion, jest kara zamkniętych trybun na 3 mecze i cały zysk z tego pryska.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 13.01.2019 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Jeżeli na mecz zostanie dopuszczona główna flaga wsh,będzie to plucie nam w twarz przez tych złodziei."Patrzcie zrujnowaliśmy klub ,nadal tu jesteśmy i co nam zrobicie" będzie to też fatalnie odebrane przez potencjalnych inwestorów i media,bo zaraz pójdzie przekaz,że wsh na Wiśle trzyma się dobrze.
Dlatego ograniczyć wszelkie symbole powiązane z wsh z pdw z miśkami. Normalne flagi typu Kleparz,Chrzanów itp gdzie nie ma żadnych kontrowersyjnych oznaczeń,niech sobie wiszą. Musi być profesjonalna ochrona która nie dopuści do wniesienia rac i żadnych flag które mogą szkodzić Naszemu wizerunkowi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
hm.. duzy podzial to jest gdy masz grupy 50/50 czy 33/33/33 albo jeszcze bardziej rozdrobnione proporcje. Obecnie liczac bardzo, ale to bardzo optymistycznie dla kumatych, to jest jakies 90/10 przeciwko nim. A mysle, ze spokojnie jeszcze wiecej. Wiec ja bym to nazwal wrecz nieprawdopodobna jednomyslnoscia, a nie podzialami. Tak jak to juz ktos tu napisal ze 30-40 stron temu: obecnie jesli klub, nowy inwestor czy ktokolwiek zechce wprowadzic na stadion i miedzy kibicow umundurowanych policajntow na meczu to ludzie jeszcze przyklasna.
Kumaci i ci co ich bronia chyba nie potrafia pojac, albo zmierzyc sie w swojej glowie z tym co sie dzieje albo stalo. To nie jest noz w glowie i zakaz gry w pucharach, to nie sa petardy, race, burdy na trybnuach, przerwanie meczu czy walkower. To jest doszczetne rozkradzenie swojego klubu, ciagnace sie miesiacami metodyczne doprowadzanie go do upadku w najbardziej cyniczny i skur*ysyń*ki sposob, bo pod sloganami najwierniejszej milosci do Wisly, idealow, braterstwa i innych podobnych pustych haselek. To jest cos takiego gdy, by uzyc jakiegos porownania, ktore mi do glowy przychodzi, rodzice wyrzucaja swoje patologiczne dziecko z domu, bo zwyczajnie zostala przekroczona granica ich przymykania oczu, wybaczania, usprawiedliwiania czy tolerancji jego wybrykow. Wiekszosc tych co tu agituja za chuliganka, w ten czy inny sposob probując ją usprawiedliwic, ma chyba jakiś problem z przeprowadzeniem procesu myślowego, w ktorym miejscu jest teraz Wisla. Co maja te Wasze opowiesci o ochronie (ja myslalem, ze normalnie to od porzadku na ulicach sa odpowiednie sluzby, ale dzieki za wyprowadzenie mnie z bledu) o propagowaniu Wisly, o stlamszeniu Cracovii, do tego za TA SAMA chuliganka prawie zabila Wisle? Czy Wy naprawde tego ani nie widzicie ani nie rozumiecie? Uprawiacie tu jakas naprawde pokretna logike, ktora ma udowodnic, ze dzieki H Wisla jest gdzie jest, ale nie widzicie tego, ze PRZEZ H Wisla prawie nie istnieje. Co mnie jakis podrzedny klubik z drugiej strony blon obchodzi i jego tysiac kibcow na meczach, jakies mityczne zagrozenie z jego strony, skoro najwiekszym i najskuteczniejszym zagrozeniem i morderca Wisly zostali ci Wasi chuligani. Sa sytuacje w zyciu gdzie trzeba tolerowac jakies male niedogodnosci, bo jednoczesnie ma sie z tego jakies, niech bedzie nawet, ze wydumane, korzysci. Ale gdy poziom i nasilenie tych niedogodnosci przekroczy pewny punkt, to wszyscy maja juz kompletnie w dupie te korzysci i chca sie po prostu pozbyc problemu. Pamietacie afere hazardowa? Co zrobil Tusk? Ktos przegial pale z hazardem w tle, to on by pozbyc sie problemu zlikwidowal caly hazard w Polsce. Teraz byla tragedia w escape roomie - jakie sa pomysly? Nie zeby poprawic bezpieczenstwo czy usprawnic dzialanie, tylko by cakiem zakazac. To samo jest u nas - zostala przekroczona granica i wiekszosc ma juz kompletnie w dupie te legendy o ochronie, promowaniu Wisly i reszcie tych z waszego punktu widzenia korzysci - chca sie po prostu pozbyc problemu, by nie musiec sie juz kiedys martwic, ze Wisla znowu moze byc przez kumatych zamordowana. Dopoki tego nie pojmiecie dopoty nikt Was nie zrozumie i bedziecie sie uwazac za obroncow Wisly (heheh w aktualnych okolicznosciach to naprawde jest komiczne) tylko w swoim zamknietym kilkudziesiecio, maks kilkuset osobowym gronie. |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ogólnie to nie do końca rozumiem jak możemy dyskutować tu jeszcze o potrzebie istnienia wsh gdy azjatycki krół okazał się być wynajętym grabarzem przez własnie tą grupę ludzi do zatarcia śladów, uniknięcia odpowiedzialności prawnej za swoje czyny. Bo chyba nikt nie ma już wątpliwości, że nie był on jednak zbawcą. Oczywiście nie do końca wyszła im ta cala akcja ale co większe brudy zostały zabrane przez Azjatę. Ktoś jeszcze się zastanawia czy grupa która okradła i upokorzyła klub na oczach całej polski jeszcze potrzebna podczas gdy nie wiadomo czy misja ratunkowa powiedzie się. Może dajmy im szanse jeszcze raz porządzić ? Tym razem za kasę nie naszą a Kuby Błaszczykowskiego i pana Królewskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Dokładnie. Brawo.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Wehrmacht: Bredzisz.
Pokaż mi wpis, w którym ktoś pisze, że to nie WSH doprowadzili klub do stanu w którym się znajduje. Policja między kibicami - super. Poszukaj archiwalnych zdjęć, były już takie czasy. Co do "mitycznego zagrożenia" to jest wielu kibiców Wisły, które to zagrożenie widziało i spotkało na swojej drodze, nawet na Reymonta. I właśnie chuliganka Wisły spowodowała, że zniknęło ono w okolicach stadionu. Póki co chuliganka jest na Wiśle potrzebna, bo żydki tylko czekają żeby zacząć działać. A jeśli ktoś twierdzi inaczej to znaczy, że nic nie wie. Oczywiście chuliganka a nie biznesmeni wpierdalajacy się w funkcjonowanie klubu. p.s. tusk i ustawa hazardowa to jedna z wielu kompromitacji tamtego rządu.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.01.2019 o godz. 11:29.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kominy były ogólnodostępne i każdy mógł je kupić. Czyżby wszechwiedzący kibice Wiśle o tym nie wiedzieli?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tusk sam w sobie jest jedna wielka chodzaca kompromitacja czlowieka. Mi nie chodzilo o stwierdzenie, ze zrobil cos dobrze albo zle, tylko o pokazanie zjawiska i tego jak teraz wiekszosc ludzi odbiera obecna sytuacje. Analogicznie z tymi escape roomami - gdyby zamiast 5 ofiar, bylo dajmy na to 5 osob poparzonych, to wszyscy zastanawialiby sie co zmienic zeby to sie nie powtorzylo. Ale, ze 5 osob zginelo - zlikwidowac. U nas ma miejsce podobne zjawisko - gdyby to byl przerwany mecz, walkower czy burdy na stadionie bylaby dyskusja o bezpieczenstwie, co zrobic zeby to zmienic. Ale, ze prawie zostal zamordowany klub, i to jeszcze w taki sposob, to - zlkwidowac. Po prostu pala zostala tak przegieta, ze nie da sie myslec inaczej i ja rowniez mam juz gdzies te "korzysci" z obecnosci chuliganki. Po prostu nie chce by cos takiego kiedykolwiek sie moglo powtorzyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To problem wsh ze jakiś najeb.ny debil robi syf na stadionie w ich imieniu
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może trzeba wywalić całe E, skoro jakieś szarki się tam panoszą?
Przecież są głosy, że całe zło to sektor C i najlepiej zamknąć wszystkich stamtąd i zakazać wstępu na mecze. To skoro szarki są też na E i dzielni kibice jak kilku powyżej ich nie wygonili, to trzeba całe E zamknąć i wszystkim zakazać wstępu. Absurdalne? Ależ oczywiście. Szkoda tylko że takie głosy się tu pojawiają a niektórzy nie potrafią myśleć logicznie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Od tego trzeba zacząć, że gdyby była normalna ochrona to naje.bani by nie weszli na stadion .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|