|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kuba,Królewski i trzeci gość nieznany inwestują 4.5 miliona zł Brawo !!!
edit: Do wtorku spłata piłkarzy ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak Królewski w to wchodzi i daje taką kasę to nie wierzę w to ,że nie ma docelowego inwestora, który to kupi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale chyba jakoś to docelowo chce odzyskać prawda? Sugerujesz, że ładuje kasę w coś co za chwilę padnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
ta spłata piłkarzy to pewnik na odwieszenie licencji i starania o kolejną na nowy sezon pod koniec marca.teoretycznie licencje teraz nie mamy zawieszoną za Vanne i Hulka tylko właśnie za zobowiązania wobec piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. Błaszczykowski = szacun. Nie dosyć, że deklaruje chęć gry za darmo to jeszcze pożycza Wiśle pieniądze, aby tą deklarację mógł spełnić.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
SKWK powinno zrobić zbiórkę na pomnik dla Błaszczykowskiego.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Raczej socios. Jedyne co powinno zrobić SKWK, to rozwiązać się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To fakt, bo ta nazwa będzie się już zawsze źle kojarzyć.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jest jeszcze druga rzecz
Zgłosić się po rozwiązaniu do prokuratury ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie nazywałbym tej kasy inwestycją. Chłopaki robią pożyczkę, albo w pesymistycznym wariancie topią kasę.
Mam nadzieję, że energia Królewskiego przełoży się na pomoc w sprzątaniu klubu i przygotowania go do sprzedaży. I oby za kilka miesięcy znalazł się ktoś kto włoży kasę w Wisłę i zrobi z niej nowocześnie zarządzany klub. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Oglądałem właśnie Stanu Futbolu.
Mam takie wrażenie, że prezes Wisłocki jest trochę zagubiony w tej całej sytuacji i działania, o których mówi, są nieco chaotyczne. Tzn. szuka jakiegoś rozwiązania, ale wygląda na to, że w tej chwili nic konkretnego się nie rysuje, co mogłoby całą sprawę doprowadzić do szczęśliwego końca. Słabo natomiast wygląda to, kiedy pojawia się temat działań poprzedniego zarządu. Wisłocki miota się, nie chce o tym mówić. Sam z siebie w ogóle nie odnosi się do postępowania Sarapaty i Dukata. Mówi, że to już przeszłość, że nastąpiła gruba kreska. Otóż nie. To co jest teraz jest w prostej linii konsekwencją tej przeszłości. I nie może być mowy o grubej kresce, kiedy dalej właścicielem klubu jest TS (?). Ten sam w którym była Sarapata i Dukat i w którym znaczne wpływy miała bądź ma gangsterka. Królewski wygląda na ogarniętego człowieka i chwała mu za to, jak się zaangażował w ratowanie klubu. Widać, że mu się chce. Wiele już zrobił. Ale jego pomoc może dać co najwyżej chwilę oddechu tonącemu, a nie jest kołem ratunkowym. Zresztą sam przyznał, że być może te działania ratunkowe nie zakończą się sukcesem. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Putin2000 : 12.01.2019 o godz. 14:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Świetna informacja! Poza tym że będą pieniądze na spłatę piłkarzy, znaczy też że licencja będzie odwieszona.
Na pewno czekali na stanowisko Komisji. Gdyby mieli wątpliwości to nie bawiliby się w ryzyko utopienia kasy. Jak rozumiem to zabezpieczeniem są akcje w spółce (stąd podniesienie kapitału). Wygląda na to że wszystko dzieje się zgodnie z założonym scenariuszem. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Wisłocki jest lepszy w działaniu niż w mówieniu. Najpilniejsze jest teraz ratowanie S.A., po to żeby ją przekazać nowemu właścicielowi, to jasne. Ale zaraz potem należałoby posprzątać w T.S. I żadnej grubej kreski!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Też mam nadzieje, że jest to bardziej człowiek czynu niż orator. Zresztą również nie chce słyszeć o żadnej grubej kresce, ale tym zająć się powinny odpowiednie organa.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W kwestii odwieszenia licencji należy pamiętać, że tu nie chodzi tylko o spłatę obecnych zaległości wobec piłkarzy, ale również o gwarancję, że do końca sezonu taka sytuacja się już nie powtórzy, a to będzie znacznie trudniejsze.
Jednak po dzisiejszym Stanie Futbolu i wypowiedziach Pana Królewskiego jestem spokojny o byt Wisły. Co do przyszłości to przewiduje, że do końca sezonu będziemy leciec na obecnym zarządzie i w trakcie będziemy szukać poważnego inwestora, który nie będzie chciał przejmować klubu w tydzień, a spokojnie przeprowadzi wszelkie konieczne audyty (Boniek opisywał dokładnie ten proces). Jednak póki co trzeba jak najszybciej znaleźć pieniądze, i załatwić wszelkie sprawy, aby sezon dograć do końca i na spokojnie zająć się sprawą sprzedaży klubu. Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez qpalz : 12.01.2019 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dawać karnety, dobrze by było kupić ich więcej niż te 5k...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Karnety w momencie odwieszenia licencji. I wtedy pełna mobilizacja całej lepszej strony Krakowa. Oraz negocjacje z miastem w sprawie stadionu.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Właśnie, były jakieś wieści ze strony miasta? Gdzieś czytałem, że miasto grozi Wiśle postępowaniem sądowym celem egzekwowania długu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dobrze się stało, bo zyskaliśmy te kilka tygodni. Jednak to tylko pożyczka, a dodatkowo kasa klubu dalej jest pusta(nie ma na bieżące funkcjonowanie, a to jest ponad 1 mln zł, czyli potrzeba ze 2.5 za styczeń i luty). Bez inwestora nie odwieszą nam licencji przed 1szą kolejką w tym roku(bo mamy przedstawić źródła finansowania na ten sezon), czyli Ci ludzie nie zobaczą meczu na stadionie(i muszą się zdecydować wcześniej). Dalej to wszystko jest w czarnych barwach, ale zyskujemy czas. Kwestia czy ktoś to kupi przed wznowieniem sezonu(odwieszona licencja), a potem do końca marca jest czas na uregulowanie pozostałych długów. I plus taki, że piłkarze zostają. Na Kostalu nic nie zarobimy bo kontrakt kończy mu się w czerwcu(więc to jakieś drobne wchodzą w grę). Jednostronnie mogą go przedłużyć, ale po sprawie z Carlitosem i ogólną konstrukcją tych kontraktów to można bez problemu taką umowę zerwać. Trudno powiedzieć kogo można sprzedać(też jesteśmy pod ścianą, więc pozycja negocjacyjna dość kiepska).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2018
Offline |
|
|
Nie no, nie sądzę by w tym momencie się zdecydowali na taki krok, zwłaszcza przy aktualnej sytuacji. Poza tym nawet jeśli się mylę, to w tym momencie mamy wiarygodnych i poważnych przedstawicieli do ewentualnych dyskusji, negocjacji w tym temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli będzie kasa na rozegranie kilku meczy w prognozach to to puszczą, a kasa będzie prognozowana z biletów/karnetów. Tak to widzę. Do tego schodzimy z największych kontraktów (obcokrajowców). Jakoś to może się sklei i pójdzie. Ale bez inwestora bankructwo w trakcie sezonu niemal pewne. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W moim odczuciu dziś po raz pierwszy od wielu lat nad R22 zaświeciło słońce.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
szkoda czasu i pieniędzy na procesy. |
|