|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie no, co innego twierdzić że "mój klient jest niewinny", a co innego oceniać umowę i nazywać druga stronę "pajacem".
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
jeżeli Arsenić jest stracony to Sarapata ponosi odpowiedzialność za działania na szkodę klubu poprzez rozdysponowanie kwot na swoją rzecz oraz krewnych i znajomych królika zamiast na spłatę najbardziej perspektywicznego w kwestii sprzedaży zawodnika......
Tego nie powinno się odpuścić - pozwać o 1 mln euro francę.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wiesz, w tej konwersacji od początku brakuje rzeczowych prawnych argumentów. Stąd właśnie moje obawy.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakby zostawiał furtkę, próbował się dogadać ze Szwedem czy coś. Wtedy bym się martwił. A tak to wydaje mi się, że sytuacja jest jasna. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z jednej strony wypowiadała się kancelaria Leśnego i jeszcze jedna warszawska.
Podobnie prawnicy Królewskiego. Wcześniej jeszcze TS miał opinie "krakowskie". Z drugiej strony dość enigmatycznie wypowiada się ten Ostrowski, reprezentujący Hartlinga. Przy czym zauważcie - Leśny i spółka mówią jednoznacznie, że umowa nie obowiązuje. Natomiast Ostrowski mówi tylko, że "Pan Hartling jest innego zdania". ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
za Arsenica, jeśli go stracimy, to Sarapata i spółka powinni odpowiedzieć majątkiem. wyjebane mam na to, że będą żebrać, za to co zrobili z Wisłą to niech się cieszą że ktoś im pozwoli żebrać.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Właśnie ta różnica mnie uspokaja, choć rzecz jasna, nauczony doświadczeniem, wiem, że na nic nie można się nastawiać. Bo tu wypowiadają się prawnicy - "Umowa nie obowiązuje" A po drugiej stronie prawnik mówi - "Pan Hartling jest innego zdania". Nie prawnik, a Pan Hartling. On chyba nie jest prawnikiem, z tego co kojarzę. Cóż, trzeba czekać, nadzieja jest, zobaczymy gdzie nas zaprowadzi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dobry prawnik w takiej sytuacji jasno może powiedzieć swojemu klientowi "tak, masz rację" i głoszą to wszędzie gdzie się da, lub stwierdzić "to jest bardziej skomplikowane, może się okazać że nie jesteście właścicielami", ale wtedy nie mówi się takich rzeczy w mediach jakie słyszymy.
Oczywiście prawnik może bronić nawet mordercy, który dokonał czynu w miejscu publicznym przy setkach światków i dziesiątkach kamer, tylko wtedy walczy o niski wymiar kary a nie głosi "on jest niewinny" Więc jak dla mnie twierdzenia BL mogą napawać optymizmem w kwestiach prawno-właścicielskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z opiniami prawników jest jak w tym dość znanym dowcipie:
Prawnicy A i B siedzą w kawiarni i rozmawiają. Podchodzi do nich Prawnik C i zwraca się do A: -Pies pana żony pogryzł mojego klienta. Wystąpimy do sądu o odszkodowanie i nawiązkę 30k. Ale gotowi jesteśmy odstapić za porozumieniem za 10k. Prawnik A chwile myśli po czym wypłaca 10k i C odchodzi. Na to prawnik B do A: Stary, dlaczego wypłaciłeś te pieniądze. Przecież twoja żona nie ma psa. Na to A: Psa nie ma, ale wiesz, w sądzie różnie może być. |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Prawnik A jest debilem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W sprawie Wisły dochodzimy już do takich absurdów, że nic nie jest niemożliwe. Całkiem więc prawdopodobne, że konsorcjum tych firm i tak miało się ulotnić tyle, że po 31 marca. Wpierw Ly miał "zniknąć" i kontakt się urwać co już się stało. Hartling miał grać rolę zaniepokojonego i "szukać" wspólnika [do marca], a Pietrowski miał być p.o Prezesa również do końca marca. Później Pietrowski miałby mówić, że został oszukany przez obu jegomości i zgasić światło. Wisła w IV czy B klasie miała wrócić w objęcia wiadomych panów. Zaoferowanie pomocy prawnej przez Leśnodorskiego oraz pomoc ze strony Królewskiego sprawiły, że plan nie wypalił, a kiedy zaczęło robić się naprawdę gorąco nawet wspomniany wyżej p.o. Prezesa ulotnił się i przestał udzielać jakichkolwiek wywiadów [zobaczymy na jak długo].
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
W biznesie podstawą jest pokwitowanie . Tu jak widać kluczowe jest czy kwota 1 złotych została skutecznie wpłacona , zgodnie z umową , w gotówce .No to rozważmy :
1. Jeśli ta 1 złotówka została przekazana oficjalnie to powinna być w raporcie kasowym obowiązkowo prowadzonym przez Wisłę SA . 2. Jeśli jej tam nie ma (bo np ktoś zapomniał jej zaksięgować) to należy określić czy "kozakiewicz" ma w swoich rękach takie pokwitowanie (w formie druku KP lub innym). 3. Jeśli nie ma to pozostają zeznania świadków . "kozakiewicz" twierdził że dał kasę sarapacie i miał to widzieć Pietrowski .Ale w wywiadach prasowych Pietrowski twierdził że nie wie czy ta złotówka była wpłacona (plus dla nas ) . Ale przed sądem może zeznać inaczej . Kluczowe będzie co powie sarapata (jeśli uda się ją znaleźć i stawi się przed sądem . Jeśli powie że wzięła złotówkę to robi się sprawa trudna . Jeśli zaś powie że nie wzięła to mamy rozbieżność zeznań i sąd powinien skupić się na dokumencie a ponieważ pokwitowania nie ma, powinien osądzić że kwota nie została wpłacona a więc umowa nieważna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Zgadza się , moja pomyłka , że tak powiem "merytoryczna" . Rozpatrywałem sytuację spółki akcyjnej a tu , rzeczywiście , jest kupno od stowarzyszenia . Nie wiem jakie wymogi "księgowe" ma taka organizacja ale nie wydaje mi się że może funkcjonować bez raportu kasowego
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Właśnie... A co ze zlotowkami dla SKWK? Czy stowarzyszenie po takiej darowiźnie ma odprowadzić podatek?
![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
będzie jakaś relacja live z tego posiedzenia komisji?weszło/youtube?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Poczytajcie tutaj: https://twitter.com/PWislak/status/1083503055662997504
Cytat:
Do dzisiaj nikt się z tego nie rozliczył! ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.01.2019 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
O co chodzi z tym zdjeciem Flaminiego i p. Królewskiego? Wczoraj impreza noworoczna po pracy i jestem jakies 18h do tylu z newsami......
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Pan Królewski chyba ogólnie lubi sobie robić zdjęcia z różnymi ludźmi. Miło, że poświęca czas dla Wisły i tak się zaangażował. Trochę mnie tylko zdziwiło jak wczoraj jakiś anonimowy troll go zaczepił na Twitterze, a Pan Królewski zamiast go olać zaczął spamować kilkunastoma swoimi fotkami z różnymi osobami. W ogóle lubi dużo mówić i trochę się wydaje w sobie zakochany, ale jeżeli ma pomóc Wiśle to da się to wytrzymać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Gośc miał na koncie o tak po prostu 50 tysi które przelał na Wisłe Gość zaangażował się w pomoc Wiśle i za własne środku poleciał do Londynu i w jeden dzień przerobić 13 spotkań No jak ja bym miał taki łeb jak on też bym był w sobie zakochany ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
może ktoś wie...kiedy możemy się spodziewać odpowiedzi z KRS-u nt. nowego prezesa ? jak długo trwa "zatwierdzenie" wpisu?...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zwykle do miesiaca, tutaj mamy info ze dla nas sprawe przyspiesza - ale o ile to juz nie wiadomo
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Skasuj konto... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jak nowy zarząd nie zadziała w sprawie kiboli jak Filipiak na craxsie to gówno z tego waszego pisania będzie przyjdą na pierwszy mecz obija parę mord i tyle z tego pisania na skwk będzie. Jeśli zarząd, właściciel nie postawią sprawy jasno to żadnej zmiany na Wisłę nie będzie i SKWK się będzie miało dobrze. Zejdzcie na ziemię. Przerabialiśmy to już parę razy. Liczę na nowy zarząd ale coś czuję że się przelicze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Juz bez przesady. Naskoczyliscie na goscia jakby niewiadomo co wypisywal a on nawet podkreslil ze to mile i ze skoro pomaga Wisle to da sie wytrzymac. A ze ma swoja opinie o JK? Niech ma, kazdy ma do niej prawo. Ja sam jestem nim zachwycony ale tez rozumiem ze jest w jego wszedobylnosci tez cos takiego co moze innych irytowac.
Wyluzujcie... sam kiedys wyslalem kogos w komentarzu na druga strone Blon i nadal mi z tego powodu wstyd. Nie powinnismy nawzajem sie tak gnoic tylko dlatego ze mamy inne zdanie na jakies tematy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|

|
||||||