|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Przecież ta umowa z SKWK nie została rozwiązana z tego co opublikowali. Bodajże 3 osoby podpisały się pod fatalnie skonstruowanym pismem z datą 2018. Nie wiem czy opublikowali poprawne pismo, przynajmniej nie znalazłem nic wrzuconego na twitera a przydałoby się informować o tym opinie publiczną zważywszy na to, że jest znak zapytania czy są szczere intencje ?
Co do filpskiego, sprawdziła się jedna rzecz, na ten moment wygląda że nie chodzi tu o żaden przelew. Nikogo nie obrażał, poruszył mądrze wiele ważnych kwestii, nie widzę sensu aby znęcać się nad nim. Jakbyście wszyscy tak nie przeżywali jego postów to za pewne zginęłaby gdzieś w gąszczu wypowiedzi także to Wy go tak wypromowaliście.... a teraz go za to atakujecie.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 06.01.2019 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
"No ok ale do tej pory Sharksi ingerowali w to co robią władze. I co przyszedl BL i tak nagle się odsuną w kąt? Nie chce mi się wierzyć. Jeszcze wyjdzie z tego jakas wojna."
Cytat jednego z komentujących powyższy twitt Włodarczyka. Trochę też tak widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
z TB wojny nie miał...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Poki co jest wspolpraca bo umowa z SKWK rozwiazana za porozumieniem stron. Zreszta Lesny jest bardzo dobry w kontaktach z takimi grupami, co potwierdził w Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wojna? Skądże znowu Poważni biznesmeni nie idą na wojnę. |
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Tym razem powinno pójść. O co chodziło w dealu gangu olsena? Tu odpowiedź
Edit: Dobra już jest Część pierwsza- https://streamable.com/k2n9q Część druga- https://streamable.com/dh17a
Ostatnio edytowane przez Danielek1906 : 06.01.2019 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
koniec pisania tych wszystkich głupot
koniec pisania o efekcie cieplarnianym koniec pisania co dany użytkownik miał na myśli będę banował bez ostrzeżenia ![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Skąd przekonanie , że ratowanie piłki w Wiśle jest tożsame z ratowaniem ekstraklasy? Równie dobrze jeden z wariantów może zakładać, że najważniejsze jest wyczyszczenie nawet kosztem karnego zrzutu to 2. ligii.
Karnego zrzutu, który na marginesie, można przyjąć, że nam się należy żeby sprawiedliwości stało się zadość. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pierwszy sensowny komentarz od tygodnia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Lepsza już wersja z 4 liga niż z druga. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zna ktoś nr konta SA?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...y-krakow-stras
"W odpowiedzi małżonka inwestora ironizowała: 'Zakładam, że nigdy nie miałeś osobistego odrzutowca. Co więcej, nie wiesz też, gdzie samolot wylądował'." Ooo, w ciągu kilku dnia między meczem a wylotem do USA dorobił się osobistego odrzutowca ![]() A nie czekaj, wróć, to te niedobre Balice nie zgodziły się na przyjęcie prywatnego samolotu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
żeby nie było tak, że jak zrzuta po 50 to szybciej się zbierze kolejna fajna sumka do skrojenia przez m i k i kolegów... pamiętajmy też, że de facto z skwk też nikt niczego dotąd nie rozwiązał, tym pismem z datą 2018 można sobie podetrzeć, a nowego napisanego jak należy nikt dotąd nie pokazał.. czy 2018 i treść to wielbłąd czy celowe-bezczelne zagranie w stylu sarapaty - oto jest pytanie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do możliwości wejścia w posiadanie prywatnej korespondencji Szweda z Kambodżaninem przez redakcję gazety sportowej, też podchodziłbym z dystansem Korespondencję prywatną przejąć legalnie można w nast. sposób: 1. przekazuje ja prywatny jej posiadacz; 2.przejmują ja służby specjalne albo prokuratura, sąd ... W innym przypadku, zostałaby przejęta nielegalnie czyli: 1. wykradziono ją prywatnemu posiadaczowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 06.01.2019 o godz. 17:18.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Btw. Ciekawi mnie jedna rzecz, czy kwieceń był idiotą, że pożyczał kasę Wiśle ? Naprawdę nie wiedział kto tam rządzi ? Możliwe, że kierowały nim szczere intencje aby ocalić klub ale na litość boską... przedsiębiorca właściciel sieci aptek powinien sprawdzić do kogo idzie jego kasa. Tajemnicą poliszynela było to kto rządzi klubem. Również warto aby odniósł się do tego czy wiedzial na co idą jego pieniążki czy nie został ofiarą jakiegoś oszustwa, w coś wmanewrowany itd czy wiedział, że kasa może trafić do WSH. Mimo wszystko jestem pełen podziwu, że walczy o Wisłę ?
Ostatnio edytowane przez Valencia : 06.01.2019 o godz. 17:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję,że Kwiecień nie wejdzie w żaden interes z tym całym Matsem
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie ciekawi Kodeks spółek handlowych. Z tym się biznesmeni będą układać, kto jest właścicielem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A od kiedy zapłacenie 12 mln żeby przejąć klub i wzięcie do tego przydupasa, który nie płaci grosza i niby kiedyś zapłaci, a chce 40% akcji to jest wejście w interes? hehe Nie wiem już o co tutaj chodzi ale jeden uciekł, drugi chce rządzić i kupować ale nie wyda grosza, trzeci co wywiad to się ośmieszał i ręczył za dwóch oszustów. Oszust, oszusta, oszustem pogania, szkoda już nawet myśleć o co im tam chodzi bo się nigdy nie dowiemy tego co oni chcieli i po co byli. Także należy to olać i zamknąć temat przejęcia przez nich Wisły i tego co dalej mamroczą pod nosem.
Tylko pozostaje podziekować TSowi za znalezienie takiego zajebistego inwestora. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Myślę, że odpowiedź 'czego chcieli' mamy w tym mailu. Chcieli grać akcjami Wisły na jakiejś wiedeńskeij giełdzie, ludzie mieliby wpłacać hajs, profesjonalne oszacowanie fanbase'u Wisły ponad 4mln (sic!) fanów na świecie i 10 tys osób które wpłacą po 2k euro
PS. A Vanna to musiał być jakiś drobny przekręciaż mitoman który jeździ po świecie i udaje milionera. Kto by chciał wchodzić w interesy z takim towarzystwem? PS2. Czy jakiś ekonomista mógłby rzucić okiem na ten tego maila i wyjaśnić dokładnie jak Hogan chciał zarobić na Wiśle? Bo brzmi to jak jakaś piramida finansowa ![]()
Ostatnio edytowane przez Stelio : 06.01.2019 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Mnie osobiście irytują już te teksty jak dzisiejszy Staszewskiego (skądinąd nie uważam go za wiarygotnego i dobrego warsztatowo dziennikarza), które są opisywaniem jakichś chorych bzdetów, albo całkiem wyssanych z palucha, albo spisanych przez nawijanie makaronu na uszy przez różnych typów. Elisabeta Valtera Ly, określenie
"mały głupek", really? Osłabia mnie to i nie czytam tego dokładnie, bo czuję się zwyczajnie zażenwoany, że na nas jako kibicach Wisły i piłki nożnej w całej Polsce żeruje się jak na skończonych idiotach, którzy będą klikać, czytać te dyrdymały o złotówce danej w gotówce przez Ly, którą Sarapata wzięła do kieszeni bez pokwitowania. Takie akcje pokazują mi, jak dużymi oparami absurdu jesteśmy tu karmieni i jak daleko jesteśmy jako klub i społeczność kibiców teraz od poważnego, choćby krajowego poziomu, górnej ósemki. Niezmiennie twierdzę od lat, że w tym klubie, mieście i kibicach jest duży potencjał, ale to co teraz się tu odjaniepawla, to jest żart. Czytam te rzeczy, a potem wieczorem się zastanawiam: WTF!? To co mnie osobiście realnie interesuje, to: Którzy piłkarze naprawdę jeszcze mają ważne kontrakty z Wisłą? Jak to możliwe, że Sarapata z Dukatem mają wypłacone np. 800 tys. zł, a na oczyszczającej rzekomo konfie TS-u te tematy są jakimś tabu; to oni mają kwity na cały TS? - w momencie gdy jesteśmy ostrzeliwani informacjami, że np. Arsenić rozwiązał kontrakt (?) = trzeba mu zapewne będzie zapłacić cały kontrakt w dalszej perspektywie przy zerowym odstępnym za transfer. Czy my w ogóle jeszcze istniejemy jako klub, z pracownikami, strukturą spółki, obsługą strony internetowej, dokumentami akcji i wszelkich innych umów, dostępami do banków; czy w międzyczasie między meczem z Lechem a teraz -Trzech Króli to wszystko po cichu zniknęło z powierzchni ziemi? ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Aż trudno mi uwierzyć, żeby ktoś był tak głupi.
Hartling proponuje, że umowa sprzedaży zawarta pomiędzy 3 stronami zostanie rozwiązana przez 2 strony (TS i podmiot, reprezentowany przez Hartlinga), a następnie, że Kwiecień do spółki z podmiotem reprezentowanym przez Hartlinga kupi SA 50/50 (po 50 gr), a Kwiecień pożyczy spółce środki. Ktoś wyżej napisał, że "Szwed chyba miał pomysł na Wisłę". Jeśli ktoś takim mailem chce kupować spółkę publiczną, a do tego nie sprawdził nawet, że SA nie jest spółką publiczną, to strach się bać, jakie miałyby być te pomysły. Proponuję więc sobie to ostatecznie wybić z głowy. To jest bardzo nieudolna próba zagmatwania sytuacji właścicielskiej albo przyspawania się do SA (a może się uratuje, to później wykupią od nas akcje). Ta próba jest tak nieudolna, a nieudolność ta wynika z głupoty, że aż wstyd. Gdyby Hartling był dobry w tym, co robi, to sprawdziłby chociaż tyle, że Wisła nie jest spółką publiczną. Nie wspominam już, że dual listing albo emisja obligacji to nie jest ani rozwiązanie dla upadającej spółki zaczynając od kosztów, kończąc na powodzeniu biznesowym takiego przedsięwzięcia. Ani o tym, że dobry oszust obiecuje swojej ofierze zyski, a nie koszty. On proponuje emisję obligacji na Giełdzie Wiedeńskiej. Taka emisja jest procesem kosztownym, skomplikowanym i regulowanym. Gwarantuję, że nie do zrealizowania dla tego towarzystwa i chyba nawet Hartling nie jest tak głupi, aby wierzyć, że to możliwe. Chodzi mu o pozyskanie 50% akcji SA albo skomplikowanie sytuacji właścicielskiej w SA.
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.01.2019 o godz. 18:07.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
W czwartej to żadnego inwestora nie potrzebujemy w drugiej kto sie zgodzi wkładać miliony rocznie na spłacanie długów z 10 ostatnich lat ? Tylko w ekstraklasie stać nas na spłacanie regularne długów jak to ktoś powiedział wielu z nich będzie wolało odbierać 10 lat niż zobaczyć nic. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Hulk jest szalony czyli tak.
Zawarł umowę kupna klubu on nic nie wpłaca wanna 12 milionów ale on ma 40% Wanna nic nie wpłacił więc on jest właścicielem klubu. W związku z tym oferuje 50% Kwietniowi w zamian za to że on da 8 baniek. Czyli jak nic on ma jakieś 190% udziałów Wisły bez wpłacania ani złotówki - szacuj ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Raczej nie . Spadek do drugiej ligi to obowiązek spłaty zasłużenia . Spadek do IV ligi oznacza nowy podmiot o anulowanie długów .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Dzięki @czaro. To chyba możemy już być spokojni, mamy do czynienia z dzbanami roku a dopiero 6 stycznia dziś, mam nadzieję, że jakaś gazeta zorganizuje taki plebiscyt chętnie oddam swój głos
Panowie Hartling i Pietrowski dla własnego dobra powinni odpuścić walkę o Wisłę, po co im ona skoro pieniędzy nie mają a żadna osoba z pieniedzmi im ich nie powierzy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|